-
@lap said in VW Tiguan 2024:
Όχι τόσο για uv αλλά για τις υπέρυθρες ιδιαίτερα για το μωρό πίσω.
Πάνε σε ένα μαγαζί και ζητά να σου κάνουν επίδειξη με την υπέρυθρη λάμπα, από αυτήν που ζεσταίνει το φαγητό στα μαγαζιά. Θα μένεις άναυδος.Η μέρα με τη νύχτα. Θα χτυπάει ο ήλιος το αυτοκινητο από τα πλάγια και δεν θα περνάει η ζέστη . Ειναι εντυπωσιακό εάν το δεις από κοντά. Οι απλές μεμβράνες δεν μπορούν να το καταφέρουν.
Είδα σε Audi q3 να τις βάζουν παρά τα φιμέ εργοστασιακά
Στο μπροστινό δεν θα το έβαζα διότι έχει νομίζω μεταλλικά μικροστοιχεία και ίσως επηρεάσουν το gps και κινητά.
Και τώρα αυτό θα ρωτούσα, σε ποια κρύσταλλα. Από b-pillar και πίσω συμπεριλαμβανομένου του οπίσθιου παρμπρίζ, μόνο τα πλαϊνά; Οκ το μπροστά το αφήνουμε κατανοητό.
-
Καλά εντάξει. Δεν έχεις ιδέα για το θέμα που γράφω.
Μιλας σοβαρα; 15 λεπτα να ψυχθει η καμπινα; Δεν εχω ουτε φιμε ουτε μεμβρανες και ακομα και στους 40 βαθμους κατω απο τον ηλιο 2 λεπτα θελει για να ψυχθει η καμπινα, ισως και 1 λεπτο.
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Πάνε σε ένα μαγαζί και ζητά να σου κάνουν επίδειξη με την υπέρυθρη λάμπα, από αυτήν που ζεσταίνει το φαγητό στα μαγαζιά. Θα μένεις άναυδος.Η μέρα με τη νύχτα. Θα χτυπάει ο ήλιος το αυτοκινητο από τα πλάγια και δεν θα περνάει η ζέστη . Ειναι εντυπωσιακό εάν το δεις από κοντά. Οι απλές μεμβράνες δεν μπορούν να το καταφέρουν.
Στο μπροστινό δεν θα το έβαζα διότι έχει νομίζω μεταλλικά μικροστοιχεία και ίσως επηρεάσουν το gps και κινητά.
Και τώρα αυτό θα ρωτούσα, σε ποια κρύσταλλα. Από b-pillar και πίσω συμπεριλαμβανομένου του οπίσθιου παρμπρίζ, μόνο τα πλαϊνά; Οκ το μπροστά το αφήνουμε κατανοητό.
Από του οδηγού και πίσω. Αυτές οι μεμβράνες λόγω των μεταλλικών στοιχείων (νομίζω δεν είμαι και σίγουρος) που έχουν πιάνουν τα απαιτούμενα επίπεδα με πολύ υψηλή διαπερατότητα. Νομίζω έτσι λέγεται. Δηλαδή στην πρώτη σκάλα σκουροτητας πιάνουν υψηλότερα επίπεδα προστασίας από τις τελείως κατάμαυρες , μαύρη πίσσα που έχουμε σήμερα. Οπότε είσαι και νόμιμος.
Το είδα από κοντά σε μαγαζί για μεμβράνες και σοκαριστικά. Έχουν μια λάμπα υπέρυθρων και σου λένε βάλε το χέρι σου, το χέρι ζεματάει και μετά σου βάζουν φίλτρα από διάφορες μεμβράνες. Αυτή που σου λέω ειναι απίστευτη, σχεδόν διάφανη και δεν ένιωθες καθόλου ζεστή. Τίποτα... οι υπόλοιπες ακόμα και πολύ σκούρες ένιωθες την ζέστη.
Ο μαγαζάτορας μου είπε πως όλα τα αυτοκίνητα και δη premium αυτές βάζουν πια.
Εγώ είχα δει της xpel
-
Σωστα τα λεει ο γυρος ,οι μεμβρανες κανουν τεραστια διαφορα στο εσωτερικο του αυτοκινητου,ειναι απο τα καλυτερα αξεσουαρ που μπορεις να βαλεις για το παιδακι σου.υπαρχει και διαφανη για το εμπροσθιο παρμπριζ αλλα ανεβαινει αρκετα το κοστος.Εχω βαλει και στα μπροστα εγω ,κανενα προβλημα εδω και πολλα χρονια με ελεγχους κλπ
-
Είχα και εγώ το δίλημμα, γιατί έχει φιμε τζάμια από b-pillar και πίσω και αποφάσισα τελικά να μην βάλω μεμβράνες. Η ακτινοβολία που δέχονται τα παιδιά είναι ελάχιστη όταν βρίσκονται στα πίσω καθίσματα εκτός και εάν είσαι οδηγός ταξί και κάνετε παρέα 100 χλμ. ημερησίως. Για τα 10 λεπτά που τα παιδιά βρίσκονται στο αυτοκίνητο κατά μέσο όρο κατά την διάρκεια ενός έτους (πλην των εκδρομών εκτός πόλης) νομίζω ότι οι μεμβράνες δεν είναι απαραίτητες. Εάν θέλεις να βάλεις για να διατηρήσεις πιο ψυχρό το εσωτερικό το καλοκαίρι, οκ, αλλά θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα τους μήνες Νοέμβριο έως και Μάιο, κατά τους οποίους πολλές φορές λόγω ήλιου δεν ενεργοποιείς καν τη θέρμανση. Ακόμη και στην πανοραμική που είναι φιμέ δεν έχω τοποθετήσει μεμβράνη. Εάν το αυτοκινητο μένει εκτεθειμένο στον δρόμο κάτω από τον ήλιο όλη την ημέρα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, είναι ο πιο σοβαρός λόγος να τις τοποθετήσεις.
-
Α κεραμικές λέγονται, εγώ νόμιζα πως έχουν μεταλλικά στοιχεία τεσπα.
Εδώ ένα παράδειγμα.
Δείτε πώς οι απλές φιμέ δεν κάνουν τίποτα σοβαρό οσον αφορά τη ζέστη.
-
@nmsm2 said in VW Tiguan 2024:
Είχα και εγώ το δίλημμα, γιατί έχει φιμε τζάμια από b-pillar και πίσω και αποφάσισα τελικά να μην βάλω μεμβράνες. Η ακτινοβολία που δέχονται τα παιδιά είναι ελάχιστη όταν βρίσκονται στα πίσω καθίσματα εκτός και εάν είσαι οδηγός ταξί και κάνετε παρέα 100 χλμ. ημερησίως. Για τα 10 λεπτά που τα παιδιά βρίσκονται στο αυτοκίνητο κατά μέσο όρο κατά την διάρκεια ενός έτους (πλην των εκδρομών εκτός πόλης) νομίζω ότι οι μεμβράνες δεν είναι απαραίτητες. Εάν θέλεις να βάλεις για να διατηρήσεις πιο ψυχρό το εσωτερικό το καλοκαίρι, οκ, αλλά θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα τους μήνες Νοέμβριο έως και Μάιο, κατά τους οποίους πολλές φορές λόγω ήλιου δεν ενεργοποιείς καν τη θέρμανση. Ακόμη και στην πανοραμική που είναι φιμέ δεν έχω τοποθετήσει μεμβράνη. Εάν το αυτοκινητο μένει εκτεθειμένο στον δρόμο κάτω από τον ήλιο όλη την ημέρα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, είναι ο πιο σοβαρός λόγος να τις τοποθετήσεις.
Ευχαριστώ πολύ. Ναι το όχημα θα είναι 365 ημέρες τον χρόνο στο δρόμο. Μόνο στο εξοχικό (20 μέρες τον χρόνο) θα βάλω αυτό το διάτρητο πάνω από τη σιδηροκατασκευή. Άρα για την περίπτωσή μου ενδείκνυται.
-
Κάνε χάρη στον εαυτό σου και περασε σε ολες τις γυάλινες επιφάνειες θερμομονωτικές μεμβράνες.
Ισως το πιο χρήσιμο αξεσουάρ που μπορείς να τοποθετήσεις σε ένα αυτοκίνητο. -
Λοιπόν το more έχει θερμομονωτικά/ηχομονωτικά κρύσταλλα ενώ έχει και φιμε απο b-pillar και πίσω. Μεμβράνες για προστασία UV θα είχαν νόημα;
Ναι, όχι για UV όμως (όλα τα κρύσταλλα στα αυοτκίνητα προστατεύουν από UV για αυτό και δεν μαυρίζουμε με κλειστά παράθυρα), αλλά για την ζέστη. Τα εργοστασιακά φυμέ (εαν προσέξεις πως ονομάζονται στα Αγγλικά), είναι "privacy glass", δηλαδή σκούρα για να μην βλέπει ο άλλος εύκολα μέσα, δεν ειναι θερμομονωτικά.
-
Για τα πλαινα τζαμια οδηγου-συνοδηγού υπαρχουν κάποιες ακριβές διάφανες μεμβράνες (νανοτεχνολογιας)οι οποίες κόβουν τη θερμοκρασία σαν κανονικές φιμέ και είναι εντελώς νόμιμες καθότι διάφανες. Τις εχω βάλει δεν θυμάμαι τη μάρκα μετά από 10 χρόνια
ρωτα εδώ
https://www.lelisfilms.gr/
να βάλεις οπωσδηποτε μεμβράνες, κι αν έχεις πρεσβυωπία όχι τις πολυ φιμέ πίσω, θα δυσκολεύεσαι το βράδυυγ: καλορίζικο το οχημα, στοιχηματιζα ότι θα πήγαινες σε χ1 ή terramar, με έβαλες στον κουβα
-
Καλορίζικο το όχημα @sabas_thess με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα! Νομίζω έκανες την καλύτερη επιλογή! Επίσης, σε ευχαριστούμε για τα reviews των test drives σου καθώς σίγουρα θα διευκολύνουν την επιλογή άλλων χρηστών, πέρα από το ότι τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά στην ανάγνωση.
-
@dimitrioskosmas said in VW Tiguan 2024:
Για τα πλαινα τζαμια οδηγου-συνοδηγού υπαρχουν κάποιες ακριβές διάφανες μεμβράνες (νανοτεχνολογιας)οι οποίες κόβουν τη θερμοκρασία σαν κανονικές φιμέ και είναι εντελώς νόμιμες καθότι διάφανες.
Για πλαϊνά (οδηγού/συνοδηγού) νόμιμες ειναι και οι φυμέ, από 70% διαπερατότητα φωτός και πάνω - τέτοιες έχω βάλει. Δεν χρειάζεται να είναι τελείως διάφανες.
-
@fanis75 said in VW Tiguan 2024:
@dimitrioskosmas said in VW Tiguan 2024:
Για τα πλαινα τζαμια οδηγου-συνοδηγού υπαρχουν κάποιες ακριβές διάφανες μεμβράνες (νανοτεχνολογιας)οι οποίες κόβουν τη θερμοκρασία σαν κανονικές φιμέ και είναι εντελώς νόμιμες καθότι διάφανες.
Για πλαϊνά (οδηγού/συνοδηγού) νόμιμες ειναι και οι φυμέ, από 70% διαπερατότητα φωτός και πάνω - τέτοιες έχω βάλει. Δεν χρειάζεται να είναι τελείως διάφανες.
Συμφωνώ για το 70% της μεμβράνης αλλά και το ίδιο το τζάμι έχει ποσοστό σκουρότητας το οποίο θα πρέπει να προσθέτουμε στο ποσοστό της μεμβράνης ώστε να βγει το συνολικό ποσοστό.
-
@famas said in VW Tiguan 2024:
Συμφωνώ για το 70% της μεμβράνης αλλά και το ίδιο το τζάμι έχει ποσοστό σκουρότητας το οποίο θα πρέπει να προσθέτουμε στο ποσοστό της μεμβράνης ώστε να βγει το συνολικό ποσοστό.
κανείς δεν τα μετράει αυτά, εφόσον το χαρτί της μεμβράνης λέει 70% και άνω, είσαι ΟΚ και σε ΚΤΕΟ και σε τροχαία.
-
@jamesd said in VW Tiguan 2024:
Καλορίζικο το όχημα @sabas_thess με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα! Νομίζω έκανες την καλύτερη επιλογή! Επίσης, σε ευχαριστούμε για τα reviews των test drives σου καθώς σίγουρα θα διευκολύνουν την επιλογή άλλων χρηστών, πέρα από το ότι τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά στην ανάγνωση.
Σε ευχαριστώ πολύ. Είναι κρίμα που κάποιοι τα αντιλήφθηκαν εντελώς διαφορετικά και θεώρησαν ότι ζητούσα επιβεβαίωση για την επιλογή μειώνοντας παράλληλα τα υπόλοιπα. Μετάνιωσα τον χαμένο χρόνο του γραψιματος. Τεσπά σήμερα είδα και review του Terramar προς επιβεβαίωση των διαπιστώσεων μου αλλά δεν ασχολούμαι πλέον με το νήμα. Όποιος θέλει να μελετήσει μόνος του.
-
Ναι, όχι για UV όμως (όλα τα κρύσταλλα στα αυοτκίνητα προστατεύουν από UV για αυτό και δεν μαυρίζουμε με κλειστά παράθυρα), αλλά για την ζέστη. Τα εργοστασιακά φυμέ (εαν προσέξεις πως ονομάζονται στα Αγγλικά), είναι "privacy glass", δηλαδή σκούρα για να μην βλέπει ο άλλος εύκολα μέσα, δεν ειναι θερμομονωτικά.
Άρα Φάνη τι να ζητήσω θερμομονωτικές; Τις ζητάω κάπως με εξειδικευμένη ονομασία;
-
Άρα Φάνη τι να ζητήσω θερμομονωτικές; Τις ζητάω κάπως με εξειδικευμένη ονομασία;
Κεραμικες να τις ζητησεις, Ολες οι μεγαλες εταιριες εχουν και δεν χριαζεται να ειναι σκουρες καθολου. Ακομα κι οι διαφανες κανουν δουλεια
-
Οχι, όλες οι μεμβράνες είναι θερμομονωτικές, αφού κόβουν την υπέρυθρη ακτινοβολία (IR) που ειναι αυτή που μας ζεσταίνει. Απλά, εαν βάλεις νανοκεραμικές (ή όπως τις ονομάζει η κάθε εταιρία) μπορεί να πετύχεις μεγαλύτερα % μείωσης της IR, ενώ οι "απλές" έχουν κάπου 30-40% μείωση.
-
Οι περισσότερες μεμβράνες, ιδίως οι πιο φθηνές, διαφημίζουν 99 % μείωση uv που πιθανόν δεν το χρειαζόμαστε, τα τζάμια πολλών αυτοκινήτων προσφέρουν προστασία από uv.
Αυτό που μετράει τελικά είναι το Total solar energy rejection.
Ο πιο εύκολος τρόπος για να επιτευχθεί είναι με πιο σκούρη μεμβράνη. Στα πίσω τζάμια ή σε ηλιοροφή που δεν υπάρχει περιορισμός από τον νόμο μπορεί ο καθένας να βάλει ό,τι θέλει. Όσο πιο σκούρη η μεμβράνη, τόσο καλύτερη θερμομόνωση.
Στα μπροστινά πλαϊνά τζάμια που υπάρχει περιορισμός στο τι θα βάλουμε, αν θέλεις το καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει η μεμβράνη να προσφέρει μεγάλη προστασία από τις υπέρυθρες.
Το πρόβλημα είναι ότι είναι ακριβές. Γι αυτό δε θα τις έχουν σε στοκ οι περισσότεροι. Επίσης πρέπει να είναι και πολύ πιο δύσκολες στην τοποθέτηση, και λίγα καταστήματα θα προτείνουν να τις βάλουν. (γνωρίζω ότι η crystalline της 3m που είναι ίσως η καλύτερη είναι και ακριβή αλλά και δύσκολη στην τοποθέτηση)
-
Συνήθως το ραντεβού για μεμβράνες το κλείνω πριν καν παραλάβω το καθε νέο αυτοκίνητο. Δεν υφίσταται κάτι πιο ουσιαστικό σε ας το πούμε αξεσουάρ. Έβαλα μεχρι και στο εταιρικό πληρώνοντας απο την τσέπη μου.
Υπερβολές δε χρειάζονται. Μία επώνυμη μάρκα και τα μεσαία μοντελα με κόστος γύρω στα 200-300€ για ένα c suv ειναι υπεραρκετό.
Να πω επίσης ότι έχω δοκιμάσει σχεδον τα πάντα...xpel δυο φορές, llumar, 3M, κάτι αμερικανικές που έβαζε η carglass κ.α. Έχω καταλήξει ότι 90% ειναι η τέχνη του εγκαταστατη και 10% το υλικό. Αν έπρεπε να διαλέξω αυτές που νομίζω ότι έχουν την καλύτερη σχέση ποιοτητας/τιμής, θα έλεγα Llumar.
VW Tiguan 2024