-
@stefan147 said in VW Tiguan 2024:
Συνήθως το ραντεβού για μεμβράνες το κλείνω πριν καν παραλάβω το καθε νέο αυτοκίνητο. Δεν υφίσταται κάτι πιο ουσιαστικό σε ας το πούμε αξεσουάρ. Έβαλα μεχρι και στο εταιρικό πληρώνοντας απο την τσέπη μου.
Υπερβολές δε χρειάζονται. Μία επώνυμη μάρκα και τα μεσαία μοντελα με κόστος γύρω στα 200-300€ για ένα c suv ειναι υπεραρκετό.
Έχω ήδη σχεδόν κλεισμένο ραντεβού. Την πρώτη μέρα θα καθαριστεί θα πάρει αλοιφές θα μπούνε ppf φώτα μπροστά πίσω infotainment περιστροφικό κονσόλας και φυσικά μεμβράνες nanotech. Γι'αυτό απευθύνθηκα σε εσάς για να είμαι έτοιμος.
ΥΓ: Το Tig δεν έχει βγάλει ακόμα accessories list. Μόνο σκαφακια και αδιάβροχο κάλυμμα χώρου αποσκευών υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο. Μπουλόνια ασφάλειας έχει έτσι και αλλιώς. Δεν ξέρω να βγάλει κάτι ενδιαφέρον αργότερα.
-
Την καλύτερη δουλειά κάνεις. Γυαλισμα, κεραμικο ολουθε και ppf στα σημεία. Αν είναι καλός ο μάστορας θα έχεις για 4-5 χρόνια διαρκώς πεντακάθαρο αμάξι με ενα περασμα σε ένα οποιοδήποτε "λαμπικο" και δε θα ασχολείσαι με κουτσουλιές, ρύπους κτλ. Με μια δόση υπερβολής αυτα αλλα καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Σκαφακια κτλ ασυζητητί για εμένα ειδικά εαν μπαίνει παιδικο καρότσι πισω. Εγώ βάζω (στο ΨΨ έβαλα και κάτι ωραία καλύμματα που βγάζει και για την πλάτη των πισω καθισματων) και γιατι κουβαλάω τα ψαροντουφεκαδικα οπότε όλο και κάτι θα σταξει, ενιοτε θα φύγει και κάνα ψαρι ή χταποδι χύμα με τα ζουμιά του. Απλά το βγάζεις, ρίχνεις ένα πέρασμα με το λάστιχο και τελος. Η μοκέτα δε σηκώνει τέτοια.
-
αδιαβροχο κάλυμμα χωρου αποσκευων και αδιαβροχα πατακια ειναι τα νουμερο 1 αξεσουαρ σε καθε αμαξι.
-
@stefan147 said in VW Tiguan 2024:
Σκαφακια κτλ ασυζητητί για εμένα ειδικά εαν μπαίνει παιδικο καρότσι πισω. Εγώ βάζω (στο ΨΨ έβαλα και κάτι ωραία καλύμματα που βγάζει και για την πλάτη των πισω καθισματων) και γιατι κουβαλάω τα ψαροντουφεκαδικα οπότε όλο και κάτι θα σταξει, ενιοτε θα φύγει και κάνα ψαρι ή χταποδι χύμα με τα ζουμιά του. Απλά το βγάζεις, ρίχνεις ένα πέρασμα με το λάστιχο και τελος. Η μοκέτα δε σηκώνει τέτοια.
Δυστυχώς αυτά τα βέλκρο/αδιάβροχα για την πλάτη των καθισμάτων στο χώρο των αποσκευών ήθελα καθώς και αδιάβροχο κάλυμμα για το τούνελ πίσω αλλά τα λεφτά τα έχει η Toyota, όπως σωστά λες, και οι κορεάτες ενώ το δεύτερο μόνο οι Κορεάτες.
ΥΓ: Θυμάμαι συνεχώς πράγματα που ξέχασα να συμπεριλάβω στις σβησμένες μου εμπειρίες. Στην KIA δεν ήξεραν τον κατάλογο των accessories. Τους έλεγα τι θέλω από εκεί, με κοιτούσαν με το βλέμμα του βοδιού και έμπαιναν στο site τους. Ότι νάναι....
-
@dettol said in VW Tiguan 2024:
αδιαβροχο κάλυμμα χωρου αποσκευων και αδιαβροχα πατακια ειναι τα νουμερο 1 αξεσουαρ σε καθε αμαξι.
Τα έβαζα σε κάθε καινούργιο μου όχημα όπως και φίλτρο αέρα K&N. Το τελευταίο δεν θα το βάλω στο Tig το θεωρώ περιττό.
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
@dettol said in VW Tiguan 2024:
Τα έβαζα σε κάθε καινούργιο μου όχημα όπως και φίλτρο αέρα K&N. Το τελευταίο δεν θα το βάλω στο Tig το θεωρώ περιττό.
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι περί θέρμανσης/ψύξης: Αφού μου παρέχεται η δυνατότητα μέσω της εφαρμογής να προγραμματίσω από πριν μπω στο αμάξι τα περί θερμοκρασίας είναι τόσο σημαντικό να ξεκουμπώσω πόρτες για να βάλω τις μεμβράνες;
-
@sonath said in VW Tiguan 2024:
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι περί θέρμανσης/ψύξης: Αφού μου παρέχεται η δυνατότητα μέσω της εφαρμογής να προγραμματίσω από πριν μπω στο αμάξι τα περί θερμοκρασίας είναι τόσο σημαντικό να ξεκουμπώσω πόρτες για να βάλω τις μεμβράνες;
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά για μεμβράνες δεν ξεκουμπώνουν πόρτες.
Επίσης μήπως ο εξ αποστάσεως προγραμματισμός θερμοκρασίας είναι κομμάτι εξοπλισμού που απαιτεί το μεγάλο infotainment & winter park premium;
-
Φυσικά και δεν απαιτείται κανένα ξήλωμα και πουθενά. Σε κάποια λίγα αυτοκινητα το πολύ να χρειαστεί να αφαιρεθούν οι τσιμουχες των παραθυρων για να κατέβει όσο κάτω γίνεται η μεμβράνη και να μη φαίνεται.
-
Επίσης μήπως ο εξ αποστάσεως προγραμματισμός θερμοκρασίας είναι κομμάτι εξοπλισμού που απαιτεί το μεγάλο infotainment & winter park premium;
για να δουλεψει νομιζω θερμανση/ψυξη ενω ο κινητηρας ειναι σβηστος πρεπει να ειναι πλαγκ ιν υβριδικο το αμαξι.
-
Σε μενα τις είχαν ξεκουμπωσει από πάνω για να μπορεί να μπει το χερι του τεχνίτη και να εφαρμόσει το σπατουλατισμα της μεμβράνης
Αν είχες Toyota θα σου λεγα να επιλέξεις πρώτα τεχνίτη και μετά μεμβράνη γιατί αν δεν προσέξει λίγο κάτι θα του μείνει στο χέρι από τη ψευτιά της Toyota...στα vag είσαι πιο σίγουρος -
Είμαστε στο νήμα του Tiguan. Μάλλον δεν έχω Toyota. Επίσης όλοι γνωρίζουν ότι Toyota έχει ακόμα και σήμερα προβληματικά παράθυρα. Είναι περιττό όμως να το υπερτονίζουμε γιατί στο 90% των υπολοίπων parts παίζει να παράγει πιο ανθεκτικά προϊόντα.
Ας μην έχουν κοντή μνήμη. Μέχρι σχετικά πρόσφατα σε VAG όλοι έχουμε κρατήσει παράθυρο "κόντρα με το αντίθετο χέρι" ώστε να το σηκώσουμε γιατί είχε πέσει εξαιτίας της ψεύτικης πλαστικής βάσης...
-
Καμια σχεση οι καλες μεμβρανες. Το 1ο πραγμα που αντιλαμβάνεσαι ειναι οτι οδηγας καλοκαιρι με 30+C και δεν καίγεται το αριστερό χερι σου.
Το 1ο πραγμα που πρέπει να μπει στο αυτοκινητο.
απλα δειτε και spec και όχι οτι λεει ο πωλητης. Ανα μαρκα δειτε κατι σαν αυτο για να συγκρινετε
VW Tiguan 2024