-
Τουσόν από εμένα, χωρίς συζήτηση. Παίρνεις περισσότερο αυτοκίνητο απ' ότι πληρώνεις (δεν είναι τυχαίο ότι χτυπάει κορυφή σε πωλήσεις, αν θυμάμαι καλά και στη Γερμανία). Και εγώ με δύο παιδιά, όταν μπήκα μέσα έπαθα πλάκα με τους χώρους.
Bonus: θα σε σέβονται και τα scania στας εθνικας οδούς -
Απορία ειλικρινής , τι θα πάθει ένα αυτοκίνητο στα 15 χρόνια χρήσης; θα εξαϋλωθεί;
Ας αφήσω τους Ευρωπαίους , που μπορεί να ξεσηκώσω αντιδράσεις και ας πιάσουμε τα κορεάτικα του ερωτήματος.
Εκτός του χειροκίνητου κιβωτίου με τη νέα τεχνολογία που φέρει, ότι άλλο φοράνε πάνω , είναι χρόνια δοκιμασμένο , τι θα πάθει, δηλαδή και θα σκορπίσει; Μια χαρά θα είναι το αυτοκίνητο.....
Εκτός γνωστών "αμαρτιών" συγκεκριμένων συνδυασμών μηχανοκίνητων λύσεων , και εκτός αν πέσεις στο λεγόμενο "λεμόνι¨ ( απλά μερικές μάρκες παράγουν ποσοστιαία περισσότερα λεμόνια) , μια χαρά ζούνε τα αυτοκίνητα και μετά από 15 χρόνια.
Λες και ζούμε Λουξεμβούργο, όταν γύρω μας το 80% των οχημάτων που κυκλοφορούν είναι >15 ετών. Εκτός και αν "δεν τα φτιάχνουν , όπως παλιά, πια....." -
-
@civil357 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Απορία ειλικρινής , τι θα πάθει ένα αυτοκίνητο στα 15 χρόνια χρήσης; θα εξαϋλωθεί;
Ας αφήσω τους Ευρωπαίους , που μπορεί να ξεσηκώσω αντιδράσεις και ας πιάσουμε τα κορεάτικα του ερωτήματος.
Εκτός του χειροκίνητου κιβωτίου με τη νέα τεχνολογία που φέρει, ότι άλλο φοράνε πάνω , είναι χρόνια δοκιμασμένο , τι θα πάθει, δηλαδή και θα σκορπίσει; Μια χαρά θα είναι το αυτοκίνητο.....
Εκτός γνωστών "αμαρτιών" συγκεκριμένων συνδυασμών μηχανοκίνητων λύσεων , και εκτός αν πέσεις στο λεγόμενο "λεμόνι¨ ( απλά μερικές μάρκες παράγουν ποσοστιαία περισσότερα λεμόνια) , μια χαρά ζούνε τα αυτοκίνητα και μετά από 15 χρόνια.
Λες και ζούμε Λουξεμβούργο, όταν γύρω μας το 80% των οχημάτων που κυκλοφορούν είναι >15 ετών. Εκτός και αν "δεν τα φτιάχνουν , όπως παλιά, πια....."Υπερβολές.
Δεν έγραψε κανείς για εξαΰλωση και τέτοια.
Ούτε ότι θα λιώσουν.Έχουμε παλιό στόλο αυτοκινήτων γιατί τα οικονομικά δεδομένα είναι τέτοια. Κατ' ανάγκη δηλαδή.
Αν μπορούσε ο κάθε έλληνας να αλλάζει αυτοκίνητο κάθε πέντε χρόνια, θα συζητάγαμε τώρα κάτι τέτοιο;
Απλά έχει επικρατήσει στην ελληνική κοινωνία να ψάχνουν όλοι το αυτοκίνητο σκυλί που δεν θα πάθει τίποτα για πολλά πολλά χρόνια, λόγω οικονομικών δεδομένων.
Ε αυτό για εμένα δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς. Είναι μύθος της ελληνικής κοινωνίας. -
This post is deleted! -
Η άποψη πως τα αξιόπιστα αυτοκίνητα αγοράζονται από φτωχούς είναι λάθος γιατί στις ΗΠΑ πχ η Toyota είναι πρώτη σε πωλήσεις!
-
Mazda
Και να δει και το 5άρι. Υπάρχει κοινός τόπος στις τιμές. -
Σε εξαίρεση και μόνο ένα καθημερινό ιχ στην εντελώς βασική του διαμόρφωση να μη σου βγάλει αβάδιστα 15 χρόνια ή 200.000 χλμ. κανονικής χρήσης. Εμένα πχ μου έτυχε μια τέτοια εξαίρεση και την έγραψα πιο πριν. Μη τρελλενόμαστε , απλά κοιτάξτε γύρω σας (Όχι στον εκάστοτε κύκλο σας) τι κυκλοφορεί έξω.
Επαναλαμβάνω, ο μέσος όρος είναι ήδη στα 17 και ανεβαίνει. Σαφώς περιμένεις από ένα άτμο απωανατολίτικο να βγάλει λιγότερες αβαρίες από ένα τούρμπο γαλλικό ή γερμανικό, αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα είναι στο 99,9% αντιμετωπίσιμες. Τι να βγάλει δηλαδή, κανά ιμάντα, κανα συμπλέκτη πλατώ, μια βάση μηχανής, ένα τρύπιο ψυγείο, μια αναβάθμιση στον εγκέφαλο, ένα μοτέρ παραθύρου. Τρίχες περμανάντ.
Δε μιλάμε δα για πυραυλάκατους, ρόταρυ, φευ, 200 άλογα στο λίτρο, ομολογκέ σπέσιαλ, 4 διαφορικά κοκ. αλλά για αμαξάκια 120-150 αλόγατων, σιγά την ένταση τεχνολογίας και ισχύος που έχουν. -
Αμα δεν φοβαται για ζημιες, τοτε παει κανει τεστ ντραιβ και παιρνει οποιο γουσταρει . Τι συζηταμε τοτε? Ποιο καιει λιγοτερο ή ποιο εχει ανεση και χωρους? Νομιζα η αξιοπιστια ειναι απο τα πρωτα ζητουμενα . Για μενα ειναι παντως. Γιατι τυχαινουν πολλά λεμονια που ζητανε καδενες, πολλαπλασιαστες , αντλιες,μπεκ, σασμαν, καινε λαδια κτλ
-
Το mazda είναι ένα κλικ ποιοτικά πάνω από όλα.Σε χώρους για μια τετραμελή οικογένεια είναι μια χαρά. Και φυσικά είναι πιο fun to drive από όλα.Αυτά....
-
Γενικά αυτό που γράψατε πιο πάνω παίζει. Αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο με χίλιους κόπους και το παντρευόμαστε. Βγαίνω βόλτα έξω και το 60-70% είναι χρέπια για πρέσα και μόνο. Αυτοκίνητα από τέλη 90's ή αρχές 2000. Kαι δε μιλάμε για συλλεκτικά μοντέλα αλλά για εντελώς χρηστικά αμάξια που αναγκαστικά οι ιδιοκτήτες τα κρατούν γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή.
Δε μπορώ να φανταστώ πολλά από τα νέα που πωλούνται τώρα να αντέχουν 15-20 χρόνια έτσι φορτωμένα που είναι με αισθητήρες, οθόνες κτλ. Παλιά τι να χαλάσει; Το τασάκι ή το παράθυρο με μανιβέλα; Φυσικά δεν είναι το ίδιο αξιόπιστες ή αναξιόπιστες όλες οι εταιρείες αλλά η γνώμη μου είναι να αγοράζει ο καθένας ό,τι του κάνει κλικ και ό,τι αντέχει οικονομικά. Ποιός ξέρει που θα είμαστε σε 5-10 χρόνια ή αν θα ζούμε κιόλας. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζούμε με φόβο και με μακροπρόθεσμα πλάνα, θέλει και λίγο γούστο. Οπότε, κρίμα να μετράμε εκατοστά στο χώρο αποστευών ή κατανάλωση για μισό λίτρο κτλ. Όλα αυτά ειναι ψιλοδευτερεύοντα, εμείς ως οικογένεια 4ων είχαμε πάει διακοπές Κέρκυρα με ταπεινό Polάκι με 45 ατίθασα στα 90's και τα φορτώσαμε όλα. Τα σημερινά και απο χώρους και απο απόδοση είναι κλάσεις ανώτερα. Διαλέξτε αυτό που γουστάρετε να βλέπετε κάθε πρωί.
-
@diego1960
Σωστα είναι πολύ καλύτερα σε δυνατότητες. Όμως πολύπλοκα.
Και ορισμένα από τα τελευταία με κουφές επιλογές.
πχ το 3008 με τον 1.2Τ puretech... (ιμαντας που βρέχεται από το λιπαντελαιο.... ) -
@panos-volcan said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Το mazda είναι ένα κλικ ποιοτικά πάνω από όλα.Σε χώρους για μια τετραμελή οικογένεια είναι μια χαρά. Και φυσικά είναι πιο fun to drive από όλα.Αυτά....
Αν δεν ήταν δίλιτρο θα ήταν και η δική μου πρώτη επιλογή. Συμφωνώ
Αλλά είναι διλιτρο με ότι αυτό σημαίνει.....
-
@monman2 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Η άποψη πως τα αξιόπιστα αυτοκίνητα αγοράζονται από φτωχούς είναι λάθος γιατί στις ΗΠΑ πχ η Toyota είναι πρώτη σε πωλήσεις!
Γιατί οι πλούσιοι στις ΗΠΑ παίρνουν Toyota νομίζεις;! Ή ότι στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν φτωχοί;!
The official poverty rate in 2021 was 11.6 percent, with 37.9 million people in poverty.
Αυτοί λογικά είναι που δεν μπορούν να πάρουν τίποτα..στην επόμενη κατηγορία θα παίρνουν τα Toyota..
Α! Μάλλον βρήκα ποιος παίρνει τα Camry
There are 21,951,000 millionaires in the U.S.
-
Το mazda είναι ένα κλικ ποιοτικά πάνω από όλα
Το Τουσόν είναι πολύ κοντά, έχουν κάνει φοβερή δουλειά οι κορεάται. Και υπάρχει και το Νίρο που δεν μπήκε για άλλους λόγους, που και αυτό είναι αρκετά δουλεμένο και ποιοτικό.
Ποιός να το περίμενε πριν 15 χρόνια, αυτό κι αν είναι ανατροπή σκηνικού... -
@dublin said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@monman2 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Γιατί οι πλούσιοι στις ΗΠΑ παίρνουν Toyota νομίζεις;! Ή ότι στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν φτωχοί;!
The official poverty rate in 2021 was 11.6 percent, with 37.9 million people in poverty.
Αυτοί λογικά είναι που δεν μπορούν να πάρουν τίποτα..στην επόμενη κατηγορία θα παίρνουν τα Toyota..
Για το 2022 η Ford ήταν πρώτη σε πωλήσεις στο Αμέρικα πάντως. Δεύτερη η Τογιότα.
-
@super-t said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@dublin said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Για το 2022 η Ford ήταν πρώτη σε πωλήσεις στο Αμέρικα πάντως. Δεύτερη η Τογιότα.
ΧΑ! Καλό και αυτό! Το είχα ξεχάσει! Ούτε καν δηλαδή..
-
Πάντως ο ξάδερφος στο Σικάγο μου λέει ότι τα τζαπονια sedan Camry κ κάτι nissan που δεν τα θυμάμαι είναι τα τελείως low/εργάτες αυτοκίνητα.
Κ αρκετοί χαμηλόμισθοι για τα εκεί δεδομένα πάντα.
Το SUV κ trucks πάνε γονα... -
@katafractos17 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@realzeus said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@katafractos17 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Τώρα αυτό με τον ορίζοντα 15ετίας εγώ δεν το συμμερίζομαι για κανένα αυτοκίνητο.
Σιγά μην εν έτει 2023, υπάρχει αυτοκίνητο το οποίο θα μπορούσε να βγει απροβλημάτιστο για τόσα χρόνια.
Βασικά πιστεύω ότι ποτέ δεν υπήρξε αυτό και ούτε θα υπάρξει.Δεν ξέρεις και πολλά από αυτοκίνητα, ή δεν είχες Mazda...
Δεν είχα Mazda αλλά κάποια στιγμή θέλω να πάρω.
Δεν εννοώ ότι όλα τα αυτοκίνητα σίγουρα
θα βγάλουν μεγάλα προβλήματα μέσα σε 15 χρόνια.
Εννοώ ότι δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση για αυτό.
Ο πατέρας μου έχει ένα 306 από το 1999 και μέχρι τώρα έχει πάει συνεργείο για service, αναλώσιμα και φυσιολογικές φθορές.
Η αδερφή μου έχει ένα 207 του 2006 και πέρα των service και των φυσιολογικών φθορών, τις έχει βγάλει και ένα δύο πράγματάκια αλλά όχι κάτι τεράστιο και σοβαρό.
Υπάρχει όμως κόσμος με 306 και 207 που σίγουρα μπορεί να έχει πάθει και μεγάλες ζημιές.
Όπως μπορεί να υπάρχει κόσμος με Mazda που μπορεί να έχουν πάθει και αυτοί μεγάλες ζημιές.Αυτό εννοώ. Ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
Αν εννοείς ότι δεν ξέρω από αυτοκίνητα γιατί δεν είμαι συνέχεια με γαλλικά και γερμανικά κλειδιά πάνω από κινητήρες και κάρτερ ή γιατί δεν είμαι μέσα σε συνεργεία και στο επάγγελμα, τότε ναι δεν ξέρω.
Ξέρω όλα αυτά που γνωρίζει όλος ο κόσμος και επειδή γουστάρω την αυτοκίνησηζ ίσως και ένα δύο πράγματάκια παραπάνω λόγω περισσότερης ενασχόλησης με το άθλημα.
Όμως εμένα όλο αυτό το να πάρουμε ένα αυτοκίνητο που θα μας βγει σκυλί για 20 χρόνια, μου φαίνεται too much και κατάλοιπο της ελληνικής κοινωνίας.Δεν το καταδικάζω, Υπάρχουν θεωρώ κοινωνικοί και οικονομικοί λόγοι που υπάρχει. Αν είχαμε όλοι την οικονομική δυνατότητα να αλλάζαμε αυτοκίνητο στα 5 χρόνια, δεν ξέρω αν θα υπήρχε η συζήτηση στην Ελλάδα για αυτοκίνητα σκυλιά.
Ούτε οι κατασκευαστές δεν βγάζουν ή έβγαζαν ποτέ αυτοκίνητα με τέτοιο ορίζοντα.Είναι άλλο να κρατάς ένα αυτοκίνητο 15 χρόνια γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς και άλλο να το κρατάς από άποψη.
Το πρώτο εννοείται το καταλαβαίνω. Το δεύτερο όμως, στο μυαλό το δικό μου, ισχύει για περιορισμένες περιπτώσεις εμβληματικών αυτοκινήτων ή super cars.
Ακόμη και έτσι όμως, εγγύηση δεν υπάρχει.Κοιτά, σε αυτά που λες δεν έχεις άδικο. ΑΛΛΑ, υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο αξιόπιστα αυτοκίνητα (και γενικά μηχανήματα, το ξέρω γιατί είχα εταιρεία με βιομηχανικά μηχανήματα και ήξερα ποια αντέχουν και ποια όχι). Σίγουρα και ένα Mazda μπορεί να βγει "λεμόνι". Δεν έχω δει ποτέ μου, αλλά μηχάνημα είναι και μπορεί να μην βγει καλό. Κάποια μηχανήματα όμως ξέρεις από πριν οτι θα βγάλουν θέματα. Πας στα εξειδικευμένα της Mazda για παράδειγμα και έχουν μόνο σε στοκ τα αναλώσιμα. Πας σε κάποια άλλα και έχουν τους μισούς κωδικούς του εργοστασίου...
Α, επειδή είχαμε αυτήν την συζήτηση στις ρετσίνες της Παρασκευής με τους συμφορουμίτες, οι κατασκευαστές των ΙΧ θεωρούν το όριο ζωής τα 250.000 χλμ. Παραπάνω φυσικά και μπορούν να βγάλουν, αλλά η συντήρηση γίνεται αρκετά ακριβή πλέον. Το είχε αναφέρει σε συνέντευξη στο Drive πριν χρόνια ο αρχιμηχανολόγος της FIAT Για για όλην την βιομηχανία, όχι συγκεκριμένα για την FIAT). Για αυτό και στο βιβλίο των σέρβις, θα παρατηρήσετε ότι σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα έχουν πρόβλεψη μόνο ως τα 200-250 χιλιάδες χλμ. -
Θα διαφωνήσω με το τελευταίο, τα βιβλιαράκια γραφουν ως 200k - 250k γιατί οι πλειονότητα δε τα φτανει ποτέ.
Στα υπολοιπα γενικα συμφωνώ, να προσθεσω και τη θεωρια των προγραμματισμενων να καταστραφουν vag.. Κατι αντίστοιχο ακουσα και για τα peugeot. Νομιζω ειναι τα νεα vag με ολα αυτα που ακούγονται.
Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai