-
@christosvvs μην ακούς για ντήζελ SUV και υβριδικά , άστα αυτά για όσο αργότερα γίνεται ... Swift Sport να νιώθεις σαν 20 χρονών!
-
Είναι μόλις 30 .
Δεν έχει κανένα λόγο , να νοιώθει 20...Αμα ήταν 50-60-70 , να το έλεγες...
-
Το θέμα είναι ότι αν πάρει το swift sport θα πρέπει να έχει την ακοή 70χρονου για να μην υποφέρει….
-
Αφού θίξαμε και το ηλιακό, σου προτείνω αν σε παίρνει οικονομικά να κάνεις το βήμα και να πάρεις το αυτοκίνητό σου. Μεγάλωσες, έχεις τη δουλειά σου, μένεις με την κοπέλα σου, πας για οικογένεια, ως πότε με το παλιό αυτοκίνητο του μπαμπά?
Είναι και ένδειξη ενηλικίωσης και επιβράβευση στον εαυτό σου για τους κόπους σου τόσα χρόνια να φτάσεις μέχρι εδώ.Φιλικά στα γράφω ως μεγαλύτερος...
-
Οι τιμές όχι μόνο δεν θα πέσουν, θα ανέβουν περισσότερο. Έχουμε αναφέρει ένα σωρό λόγους (πρώτες ύλες, μεταφορές σπανιότητα σπάνιων γαιών, πληθωρισμός, αύξηση εργασιακής δαπάνης, κ.λ.π).
Mokka/2008 diesel για να γουστάρεις. Πήγαινε δες τα, και οδήγησέ τα. Επίσης η Opel δεν είναι η Opel του παρελθόντος.
-
@andya3 said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
christosvvs καλή χρονιά.
Άμα κοιτάς όλα τα αυτοκίνητα της αγοράς, δε θα πάρεις ποτέ αυτοκίνητο. Καταλήγεις σε 2 το πολύ 3 που σου αρέσουν πιο πολύ, τα βλέπεις από κοντά, κάνεις κι ένα test drive και προχωράς.
Αν δεν έχεις ένσταση ως προς την εμφάνιση σου προτείνω να πάρεις ένα golfάκι, κατά προτίμηση το 1.5 με 130 άλογα χειροκίνητο. Σε σχέση μ' αυτό που οδηγείς τώρα θα νομίζεις ότι μπήκες σε αεροπλάνο. Με 25k παίρνεις αυτοκινητάρα, σε σχέση με όσα ανέφερες. Αυτοκίνητο πλήρες και για παραπάνω από 10 χρόνια, ακόμα και για μελλοντική οικογένεια.
Μην ψαρώνεις γι' αυτά που γράφονται περί αξιοπιστίας και αποθαρρύνεσαι, άντε στη χειρότερη περίπτωση να δώσεις 1.000€ παραπάνω στη δεκαετία, δε θα καταρρεύσεις οικονομικά, γράφεις ότι είσαι και οκ από εισοδήματα.Αν και δεν είμαι από αυτούς που λένε "VW, μακριά κλπ", δεν βρίσκω ούτε έναν λόγο για Golf έναντι του ομογάλακτου Leon, ή ακόμα περισσότερο του κορυφαίου Focus. Επίσης σε λίγο έρχεται το καινούριο Astra, οπότε ο μόνος λόγος να προτιμηθεί το σημερινό είναι αν προσφέρεται σε πολύ καλή τιμή.
-
Αρχικά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε τους προβληματισμούς μου (όταν το έγραφα και είδα το μέγεθος του κειμένου, λέω θα τους διώξω όλους από το forum ), αλλά και για τα καλά σας λόγια, το εκτιμώ ιδιαίτερα!
Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε κάποια από τα σχόλια τα οποία είναι πολύ κοντά στα όσα νιώθω!
@monman2 Με το καλό να παραλάβεις το Cross φίλε μου!! Επειδή είναι από τα λίγα που βρήκα διαθέσιμα για td, θεωρείς ότι οι καταναλώσεις θα είναι τόσο κακές, όταν θα βγαίνω έξω στο εθνικό δίκτυο, ώστε να είναι αποτρεπτικός παράγοντας? Θέλω να πω, τώρα με το Vectra βλέπω ακόμα και 11-12αρια κάποιες φορές (κυρίως εντός πόλης), οπότε αν το Cross πχ εντός πόλης είναι στα 4,5 και όταν βγαίνω έξω πάει στο 6,5 οκ δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Προσωπικά με χάλασε περισσότερο ο θόρυβος που περνούσε στις υψηλές ταχύτητες. Τέλος, ΠΑΟΚΑΡΑ μόνο
@nickthetrib & @criuser και εγώ αρχικά πετρέλαιο σκέφτηκα, αλλά με έβαλε σε σκέψεις ο Κούλης. Τους έχω ικανούς για τα πάντα. Επίσης, διαβάζω από πολλούς ότι πετρέλαιο μόνο αν κάνεις πάνω από 15.000 χλμ. Με βάση τους υπολογισμούς μου, υπολογίζω περίπου 8500 χλμ. από Σέρρες και 12.000 από Κοζάνη, μόνο για τα πήγαινέλα στη δουλειά 4 φορές το μήνα, οπότε ας πούμε μια μέση τιμή περίπου 10-11.000 το χρόνο. Εντός της πόλης όπως είπα προτιμώ να κυκλοφορώ με τα πόδια, παρά μόνο όταν πάω ένα super, το οποίο δεν το υπολογίζω λόγω της πολύ μικρής απόστασης. Οπότε μας μένουν μόνο περίπου 4-5 εκδρομές το χρόνο το πολύ, που συνήθως είναι και κοντινές. Με βάση αυτά, πιστεύω ότι δεν θα ξεπερνάω τα 15.000. Πιστεύετε ότι μπορεί να μου δημιουργήσει θέμα αυτό πχ στο φίλτρο και να μου βγάλει μελλοντικές ζημιές? Θα αρκεί το "άνοιγμα" που θα γίνεται 1 φορά την εβδομάδα για να αποτρέψει μελλοντικές βλάβες?
@andya3, @dimsabas & @mastoras78 είστε οι άνθρωποί μου. Κυριολεκτικά αυτά ακριβώς σκέφτομαι. @andya3 από τα 18 μου που πέρασα πανεπιστήμιο και μου πλήρωναν τα περισσότερα έξοδα οι δικοί μου, σκεφτόμουν ότι είναι στιγμή να ενηλικιωθώ και να καλύψω τις ανάγκες μου μόνος μου, ώστε να χαλαρώσουν από τα έξοδα και οι δικοί μου. Και πλέον που τα έχω καταφέρει και τα διαχειρίζομαι όλα μόνος μου, σκέφτομαι ότι είναι καλό να το κάνω και αυτό το βήμα και πως όντως θα είναι μια επιβράβευση και για μένα.
@mastoras78 αυτά που λες, είναι ακριβώς η φωνή της λογικής μου. Συμφωνώ σε όλα όσα είπες και ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν έχω μια σταθερότητα στην διαμονή μου-εργασία μου με όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, κάτι το οποίο με βάζει συνεχώς σε σκέψεις πχ ως προς το είδος καυσίμου που πρέπει να επιλέξω αν αγοράσω νέο αυτοκίνητο. Αν δηλαδή πάρω πετρέλαιο γιατί βολεύει προς το παρόν για 1-2 φορές πάνε έλα, αλλά τελικά γυρίσουμε στην πορεία μόνιμα στα γραφεία θα είναι ασύμφορο, ειδικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ναι, η εταιρεία δίνει δυνατότητα για leasing, ωστόσο προς το παρόν αυτό αφορά μόνο διευθυντικά στελέχη, οπότε δεν έχω αυτή την επιλογή για την ώρα, καθότι ανήκω σε χαμηλότερα κλιμάκια. Τα υβριδικά και εγώ γι' αυτόν ακριβώς το λόγο τα σκέφτηκα, ότι ίσως μελλοντικά να μη τα "κυνηγήσουν" τόσο...
Σίγουρα δεν το βιάζομαι (έτσι κι αλλιώς έχω αποφασίσει να περιμένω να δω το Astra/Focus και ίσως ακόμα και το Civic προτού πάρω την απόφασή μου), ούτε θα πάθω κάτι αν για ένα διάστημα ακόμα συνεχίσω με το Vectra, ακόμα και αν δώσω κάτι παραπάνω σε βενζίνες, μέχρι τουλάχιστον να δούμε που θα πάει το πράμα με την αυτοκίνηση, τις τιμές κλπ. Απλά δεν θέλω να συνηθίσω στην ιδέα και να μείνω για πάντα με το παλιό αυτοκίνητο του πατέρα, όπως σωστά είπε και ο andya3 και να βρίσκω συνέχεια δικαιολογίες να το αναβάλω...
Γι' αυτό και άνοιξα το θέμα, να μοιραστούμε απόψεις-συμβουλές που ίσως να βοηθήσουν και άλλους σαν και μένα και θα το εκτιμούσα αν θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε το επίπεδο φιλικό, χωρίς καυγάδες. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι όλους, καλό υπόλοιπο εορτών, μόνο χαρές και να προσέχετε την υγεία σας! -
Χρήστο με αφορμή το τελευταίο σου σχόλιο θα υπερθεματίσω λίγο στο new vs used. Εγώ πρόσφατα από καινούργιο αμάξι Δεκέμβριου του '18 πήγα σε μεταχειρισμένο του '17. Έχω όμως αλλάξει αρκετά αυτοκίνητα στην ζωή μου και δεν έχω ταμπού και κολλήματα..
Πολύς κόσμος έχει την εντύπωση ότι ένα αμάξι ολοκαίνουργιο είναι stress free και ότι θα έχει το κεφάλι του ήσυχο από βλάβες, συντήρηση και επισκέψεις στα συνεργεία. Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα αλλά όπως σχεδόν σε όλα και εδώ κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις.
Στο καινούργιο όχημα αποκτάς συνήθως άγχη που πρίν σου ήταν αδιάφορα.. Που θα το παρκάρεις "καλά", το δίνω στη γυναίκα ή όχι, να πληρώσεις πάρκινγκ και πλυσίματα, αν στο τζαρτζάρουν έχει στεναχώρια κτλ.
Είσαι επίσης υποχρεωμένος/δεσμευμένος να τρέχεις στην αντιπροσωπεία όπου κι αν βρίσκεται για ψύλλου πήδημα και το προγραμματισμένο σέρβις. Θα μου πείς και πόσες φορές θα πάω άντε μια φορά το χρόνο.. αμ δεν είναι έτσι. Όλο και κανα τριγμό θα σου βγάλει ή κάτι άλλο κουλό και εσύ θα το τρέχεις γιατί είναι "κούτα" και το πονάς.
Στο θέμα του καυσίμου που ρωτάς εγώ νομίζω ότι με όλα θα κάνεις τη δουλειά σου και να μην αγχώνεσαι ιδιαίτερα.. Diesel ή υβριδικό θα σου δώσουν οικονομία και κανα έξτρα χιλιόμετρο να κάνεις το χρόνο εκείνη την παραπανήσια βόλτα/εκδρομή. Αν θές λίγο παραπάνω δύναμη και είσαι ανήσυχος πας σε βενζινούλα και είσαι κομπλέ. Αλλά τις οδηγικές σου συνήθειες μόνο εσύ τις ξέρεις.
Δεν είμαι κατά στο να αγοράζεις αυτοκίνητα.. Άλλωστε και εγώ τις αγοραπωλησίες τις κάνω τις πιο κουλές περιόδους, όπως κάποτε εν μέσω Capital Controls. Είναι όμως μια μεταβατική περίοδος με τις εξελίξεις στην αυτοκίνηση και θέλει λίγο προσοχή. Όπως είναι εύκολο να δίνουμε συμβουλές όταν δεν έχει να κάνει με τη δική μας τσέπη..
-
Yaris Cross με κλειστα ματια. Το θεμα ειναι ο χρονος παραδοσης.
Ειδικα αν εχεις προπτικη να κρατησεις αμαξι για πολλα χρονια δεν θα αγοραζα με τιποτα κινητηρα βενζινης απλο ή mild hybrid μονο το υβριδικο της Τογιοτα. Ντηζελ αποκλεισε το μονο αν πηγαινες Σερρες-Θεσ 5 φορες την βδομαδα θα αξιζε.
Ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι υπαρχουν καποιες πιθανοτητες να γυρισει η αγορα και σε 1 χρονο απο τωρα να υπαρξουν μειωσεις στις τιμες αλλα δεν θα εκπλαγω αν δεν γινει. Γιαυτο τον λογο δεν αγοραζω τιποτα απλα παρακολοθω την αγορα και βλεπουμε.
Αλλα αν αγοραζα ανετα αισθανομαι μονο με φουλ υβριδικο η ηλεκτρικο.
-
Καταρχήν καλή χρονιά να έχουμε με υγεία!
Στο θέμα μας, θα σημείωνα να κρατήσεις τα παρακάτω:
-
Ένα καινούργιο αμάξι σε γεμίζει ικανοποίηση για το ότι παίρνεις κάτι του κουτιού αλλά όπως είπαν σε γεμίζει και λίγο παραπάνω άγχος
-
Αν πάρεις καινούργιο, προσπάθησε να μην κάνεις εκπτώσεις σε εξοπλισμό αν σε παίρνει να δαπανήσει λίγο παραπάνω γιατί μετά ίσως το μετανιώσεις
-
Εοφοσν είσαι και κοντά σε πιθανή οικογένεια όντως επέλεξε συνετα. Μεγάλοι χώροι είναι σημαντικοί
-
Ένα μεταχειρισμένο αυτή την εποχή με την αβεβαιότητα είναι λύση πιθανόν καθώς δε θα δαπανήσει απαραίτητα πολλά και θα έχεις την ευκαιρία να δεις τι γίνεται και παράλληλα να μπει σε ένα πιο νέο αμάξι κατά πολύ σε σχέση με αυτό που οδηγείς
-
-
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Σχετικά με το θέμα μας και έχοντας πρόσφατα κάνει σημαντική έρευνα αγοράς (είχα δει/μελετήσει/πάρει προσφορά για σχεδόν όλα τα b-suv της αγοράς) έχω να πω το εξής: πάρε ένα c- hatchback.
Τα b-suv είναι τραγικά υπερτιμημένα χωρίς να υπερτερούν πουθενά έναντι των hatchback, το αντίθετο μάλιστα. Οπότε εγώ θα πρότεινα ανάλογα με τις ανάγκες/προσωπικό σου γόυστο, κάποιο μεταξύ των Corolla, Leon FR, Focus και... BMW 116i. Η τελευταία ήταν η η δική μου επιλογή. Την έκλεισα λίγο πάνω από 23k με 2-3 εξτραδάκια και την λες έως και VFM, τη στιγμή που πχ puma και 2008 βγαίνουν στα 24+.
Αν επιμείνεις σε suv, τότε θεωρώ οτι Kona και Juke είναι τα πιο VFM αυτή τη στιγμή.
-
ο tempora, o mores! Εδώ που παλιά έβγαινε ένας και ζήταγε να του διαλέξουμε αυτοκίνητο μέχρι α ποσό και όλοι το πήγαιναν σε +20% πάνω από το όριο που είχε θέσει, τώρα διαβάζουμε προτροπές του στυλ να κάτσεις χάμω και να την βγάλεις με αυτό που έχεις. Πού πάμε κύριοι? Το παλιό φόρουμ σιγά σιγά σβήνει.
-
@dstou said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
ο tempora, o mores! Εδώ που παλιά έβγαινε ένας και ζήταγε να του διαλέξουμε αυτοκίνητο μέχρι α ποσό και όλοι το πήγαιναν σε +20% πάνω από το όριο που είχε θέσει, τώρα διαβάζουμε προτροπές του στυλ να κάτσεις χάμω και να την βγάλεις με αυτό που έχεις. Πού πάμε κύριοι? Το παλιό φόρουμ σιγά σιγά σβήνει.
Το 20% όμως τότε θα το έπαιρνε σε παραπάνω εξοπλισμό ή θα αγόραζε ένα καλύτερο αυτοκίνητο, τώρα είναι αέρας πφφφφφ.
-
@georgemit said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
Παιδιά πρόκειται για βασικές γνώσεις οικονομικών που διδάσκονται τα παιδιά στη Γ Λυκείου στις ΑΟΘ.
Όταν υπάρχει έλλειμα στην αγορά, επειδή ακριβώς ο πωλητής γνωρίζει πως θα βρει κάποιους πρόθυμους που δε θα διστάσουν να καταβάλλουν τα επιπλέον χρήματα για να αγοράσουν το προϊόν του, ανεβάζει την τιμή εκ του ασφαλούς αφού δε θα μείνει τίποτα απούλητο.
Όταν αποκατασταθεί η προσφορά οι τιμές αρχίζουν να ξαναπέφτουν.
#oxi_polo_95_ps_sta_20kΔεν είναι ακριβώς έτσι. Επειδή όπως σωστά ανέφερες στην ΑΟΘ μαθαίνεις την Θεωρία, η πράξη είναι λίγο διαφορετική.
Η πάγια πολιτική που έχουν οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι μια ετήσια αύξηση στις τιμές καταλόγου της τάξεως 2-3%. Αυτό δε γίνεται αυθαίρετα αλλά προκύπτει λόγω αυξητικής τάσης πληθωρισμού στις ανεπτυγμένες χώρες, όπου είναι αντίστοιχα ποσοστά.
Η έλλειψη ημιαγωγών προκάλεσε μια αναστάτωση στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας με αυξήσεις 5-10%. Δυστυχώς, ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ, δεν επιστρέφει η χαμηλή τιμή, αλλά αναμένει η τιμή αυτή 1-2 έτη εώς ότου ο πληθωρισμός την ωθήσει να αυξηθεί κατά 2-3%.
Κοινώς, η ιστορία έχει δείξει ότι οι τιμές θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα για τα επόμενα 2-3 έτη, με ελάχιστες αυξήσεις, μέχρι το αόρατο χέρι της οικονομίας να "επιβάλει" την τάξη. -
Έτσι είναι, καθώς όταν επεμβαίνει το αόρατο χέρι της αγοράς, συνήθως έχει υψωμένο το μέσο δάκτυλο.
-
Είτε μην πάρεις αυτοκίνητινο αυτην την περίοδο διότι η συγκεκριμένη αγορά είναι σε μεταβατικό στάδιο είτε πάρε ένα αρκετά φθηνότερο από αυτά που σκέφτεσαι γιατί εσυ προσωπικά εισαι σε μεταβατικό στάδιο.
Στην ηλικία σου χωρίς τίποτα σταθερο, από άποψη σπιτιού και προοπτικής (φυσικά ευχόμαστε τα καλύτερα με γάμους και παιδιά) το να αγοράσεις αυτοκίνητα που απευθύνονται σε ανθρώπους που τα έχουν ψηλό λυμένα όλα αυτά είναι λάθος κινηση.
Η συμβουλή μου είναι να πατήσεις στην γη, περισσότερο και από αυτό που πιστεύεις, και αν είναι να αγοράσεις κάτι, τοτε να αγοράσεις κάτι στα μέτρα του μισθού σου και των προοπτικών σου.
Να έχεις υγεία και θα έρθει και η στιγμή στα 40+++ να αγοράσεις ένα καλό αυτοκίνητο επιπέδου civic turbo κτλΣκέψου και το εξής. Αν σήμερα αγοράσεις με χίλια ζόρια κάτι καλό στα 40+++ που θα πέσεις σε dacia λόγω των υποχρεώσεων θα πάθεις ένα μικρό σοκ.
Οπότε κρατά τα λεφτά σου και αν θέλεις κάτι για να μετακινησε φθηνά αγόρασε το κλιο σε lpg βασική έκδοση ή το dacia sandero lpg
Μην ακούς τους περισσότερους....είναι μπάρμπες και μεγαλοαγορια, δεν σε πολυκαταλαβαινουν
Σωστές οι παρατηρήσεις και η σύσταση του Ζήκου, μάστορα κτλ για εγκράτεια
-
Γεια σου ρε Λάπη μορφάρα. Όπως τα έγραψες, θυμήθηκα τα νιάτα μου. Από 323 τετρακίνητο τούρμπο 190 άλογα (homologation special) σε τρία Miata, το ένα καλύτερο από το άλλο. Κι όταν ξεκίνησαν τα ζόρια (ο γάμος συνέπεσε με το ΔΝΤ), λέω κι ευχαριστώ για το 17 ετών υγραέριο που αγόρασα με 200+ χιλιάδες χιλιόμετρα όταν το ξεφορτώθηκε ο πρώτος κάτοχος. Έτσι είναι.
Από την άλλη, δεν ξέρω αν το μετανιώνω. Μια φορά έχουμε τα νιάτα μας.
-
Χέχε, αυτή είναι η μόνιμη διελκυστίνδα στις απόψεις μεταξύ των φίλων που συζητούμε. Έχω φίλους με αμαξαρες, 300 αλογων και άλλοι με 100. Και οι δύο κατηγορίες έχουμε το ίδιο πάθος για τα αυτοκίνητα αλλά διαφορετικά κριτήρια στις αγορές μας άλλα παρόμοια εισοδήματα. Εν ολίγοις σε μια δυσκολία γονατίζουμε.
Η μία αποψη προτείνει το να ζήσεις νέος και να απολαύσεις στο έπακρο τα πάντα και μετά για μια 20 ετία τουλάχιστον να προσαρμοστείς στο ρελαντί
Η άλλη αναφέρει πως αν ξεκινήσεις δυνατά στην αρχή ότι και να κάνεις μετά θα σου επιφέρει κατάθλιψη καθώς θα νιώθεις κατώτερος του εαυτου σου και των προσωπικών καταναλωτικών επιτευγμάτων σου.
Δηλαδή να δώσεις 28.000-30.000 ευρώ vs 15-17.000 είτε να αγοράσεις φθηνότερα μεταχειρισμένο και τα υπόλοιπα είτε να τα κλήσεις για μελλοντικες αγορές είτε να τα χρησιμοποιείς όταν θα τα έχεις ανάγκη είτε ότι άλλο θέλεις.
Ένα παιδί με παιδικό σταθμό και γάλατα κτλ θέλει 600ευρω/μηνα για πλάκα!!!!
Οπότε μέχρι να πάει δημοτικό και να μπουν όλα σε μια σειρά...θα γονατίσεις στα έξοδα. Μπορεί να φαίνεται μακρινό πλάνο αλλά όταν έρθει εκείνη την ώρα τα ψάχνεις.Άρα καταλήγω στην συμβουλη μου για τον φίλο πως αν δεν καταλήξεις σε σπίτι και οικογενειακή κατάσταση είτε θα πρέπει να κρατήσει ολα τα λεφτά του είτε να αγοράσει κάτι "ταπεινό" για να έχει την αίσθηση του καινούργιου και να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του, που και αυτό είναι αναγκαίο αλλά χωρίς υπερβολές.
-
Πω ρε Λαπ μιζέρια... Αυτό που θεωρείς ότι όλοι ΠΡΕΠΕΙ να σκλαβωθούν και να κάνουν παιδιά, είναι πολύ διασκεδαστικό πάντως.
-
@lap said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
Η άλλη αναφέρει πως αν ξεκινήσεις δυνατά στην αρχή ότι και να κάνεις μετά θα σου επιφέρει κατάθλιψη καθώς θα νιώθεις κατώτερος του εαυτου σου και των προσωπικών καταναλωτικών επιτευγμάτων σου.
έτσι όπως τα περιγράφει ο αγαπητός σκέφτεται ο περισσότερος κόσμος δυστυχώς, πως είναι προσωπικά επιτεύγματα, αυτά που αγοράζει, γι αυτό είμαστε μια κοινωνία σε κατάθλιψη.
Γιατί πάντα προσπαθούν να φτάσουν το επόμενο ...επίτευγμα, πιστεύοντας πως θα τους βγάλει απ' την κατάθλιψη, την οποία τους προκαλεί το κυνήγι των επί χρήμασι επιτευγμάτων...
Και κάθε γενιά και χειρότερα.
Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!