-
@piliourits said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
Σκεφτείτε πως για ένα καπρίτσιο των φορομπηχτων, δεν αγοράζει κανείς το αμάξι με 200cc παραπάνω, που θα ήταν η μέρα με τη νύχτα με ό,τι άλλο παρόμοιο σε αυτή τη κατηγορία τιμής (αν και προσωπικά έχω μεγάλη ένσταση στην ΤΟΥΟΤΑ αυτής της γενιάς με τους χώρους).
Το οποιο διαχρονικά δεν αλλάζει. Ότι κυβέρνηση και να ανεβεί, ότι στόχευση και να έχει, οποία και αν είναι η κατάσταση, η υπερφορολόγηση βάσει κυβικών είναι μόνιμη.
-
Ως μέλος ένος αυτοκινητιστικού φόρουμ,φυσικά κι εγώ συμφωνώ -και με τα 2 χέρια- ότι είναι άδικος φόρος (όπως και πλειστοι άλλοι)
Όμως -με όσα λέγονται/γράφονται κι εδώ κι αλλού- δε νομίζω ότι η πλειοψηφία των πολιτών έχει ως βασικό πρόβλημα στην καθημερινότητά του, ότι δεν μπορεί να πάρει 2λιτρο αντί ένα 1400,1600 κ.ά.
Επίσης,είναι ένας φόρος που καμία κυβέρνηση δε θ'αλλάξει,γιατί η όποια αντιπολίτευση θα επενδύσει άμεσα στο "ευνοϊκά μέτρα για τους πλούσιους,τους έχοντες" κ.τ.λ. Γιατί στην Ελλάδα έχουν κάνει "καλή πλύση" εγκεφάλων εδώ και 10ετίες (ποιοί είναι νομίζω γνωστό) ότι λεφτάς=2λιτρο αμάξι.Αρα καμία κυβέρνηση δε θέλει να κάνει τόσο εμφανές χαρακίρι... -
@bassstarlet said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
@tutuyo said in
Φοβερο efficiency, για ακομη μια φορα η Toyota εφευρισκει την αυτοκινηση, ειναι καπου 50 χρονια μπροστα και περιμενει τους αλλους να την φτασουν
Πριν αρκετά χρόνια, μια τέτοια πρόταση θα ήταν αρκετή, για να προκαλέσει τρομερό «πόλεμο» και bullying από ιταλόφιλους και λοιπούς «εραστές» της αυτοκίνησης...
Απλά αυτοί δεν μπαίνουν καν σε τέτοια θέματα. Κι εγώ κατά τύχη μπήκα...
-
@xrist0s4 said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
Εκανα ένα προχειρο υπολογισμό με τις τωρινές συνθήκες και θα ηθελα τη γνώμη και τη γνώση σας !
Ας πουμε λοιπόν οτι μιλάμε για το yaris με 11 χρονια εγγύηση . Πες οτι γλιτωνουμε τα τέλη (120€ x 11) 1320€
Εαν εχει μια μεση καταναλωση στο 4.5 και ενα μη υβριδικό εχει 6.3 μιλαμε για 40% οικονομία. Στα 11 χρονια με 6.3 καταναλωση θέλω 13200€ (με 25€/βδομαδα) ενω με υβριδικο θα ήθελα 7920 (13200-40%)
Αρα στα 11 χρονια εχω ένα κερδος στα 6600€ .
Η διαφορά στην αγορά ενός υβριδικού και μη ειναι στα 1400€ (με cvt και τα 2) άρα παμε αμεσώς στα 5200...
Πες οτι θα χρειαστει στα 11 χρόνια αντικατασταση μπαταριας...Ποιο το κόστος της και εγκατάστασης της? Πέρα απ την μπαταρια ποια αλλα μερη του υβριδικου κινητηρα θα ειναι επίφοβα ?
Που θέλω να καταλήξω,μηπως αυτη την οικονομια την πληρώνεις μαζεμένη?H μπαταρια ειναι 2500ε. Αλλα ισως να υπαρχουν μεχρι τοτε και ποιο φθηνες λυσεις καθως κανουν αρκετο refurbished στις μπαταριες.
Ξερει καποιος αν εχει αλυσιδα η ιμαντα; Γενικα τι απαιτησεις θα εχει σε αντικαταστασεις?
Μαλλον δεν θα εχει τιποτα το ιδιαιτερο περα απο την μπαταρια πιστευω.
-
@dimsabas said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
Εννοείται πως ΔΕ θα χαλάσει στα 11 χρόνια κι εννοείται πως η τιμή τής βενζίνης θα πάρει την ανιούσα σε βάθος 2032. Επιπλέον, θα έχεις έναν λιγότερο καταπονημένο κινητήρα βενζίνης, αφού θα δουλεύει λιγότερο. Άσε που θα απολαμβάνεις μια πιο πολιτισμένη, ξεκούραστη λειτουργία.
Σε Πριους του 2009 εβγαλε λαμπακι η μπαταρια στα 10 χρονια, και εννοειται το αμαξι δεν δουλευει με μπαταρια χαλασμενη. Δεν το επιτρεπει ο εγκεφαλος. 2500 η αλλαγη.
-
@wantone said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
@dimsabas said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
Εννοείται πως ΔΕ θα χαλάσει στα 11 χρόνια κι εννοείται πως η τιμή τής βενζίνης θα πάρει την ανιούσα σε βάθος 2032. Επιπλέον, θα έχεις έναν λιγότερο καταπονημένο κινητήρα βενζίνης, αφού θα δουλεύει λιγότερο. Άσε που θα απολαμβάνεις μια πιο πολιτισμένη, ξεκούραστη λειτουργία.
Σε Πριους του 2009 εβγαλε λαμπακι η μπαταρια στα 10 χρονια, και εννοειται το αμαξι δεν δουλευει με μπαταρια χαλασμενη. Δεν το επιτρεπει ο εγκεφαλος. 2500 η αλλαγη.
Μακάρι να συμβεί αυτό σε Corolla στα δέκα χρόνια.
-
Είπαμε τα πριν 2011 μοντέλα που δεν έχουν φίλτρο στην εισαγωγή αέρα για τον εξαερισμό της μπαταρίας έχουν θέμα γιατί κανείς ποτέ δεν καθάριζε την σίτα παρόλο που το λέει η Τογιότα. Μετά έβαλαν φίλτρο και βελτιώθηκε η κατάσταση.
-
@xrist0s4 said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
Εκανα ένα προχειρο υπολογισμό με τις τωρινές συνθήκες και θα ηθελα τη γνώμη και τη γνώση σας !
Ας πουμε λοιπόν οτι μιλάμε για το yaris με 11 χρονια εγγύηση . Πες οτι γλιτωνουμε τα τέλη (120€ x 11) 1320€
Εαν εχει μια μεση καταναλωση στο 4.5 και ενα μη υβριδικό εχει 6.3 μιλαμε για 40% οικονομία. Στα 11 χρονια με 6.3 καταναλωση θέλω 13200€ (με 25€/βδομαδα) ενω με υβριδικο θα ήθελα 7920 (13200-40%)
Αρα στα 11 χρονια εχω ένα κερδος στα 6600€ .
Η διαφορά στην αγορά ενός υβριδικού και μη ειναι στα 1400€ (με cvt και τα 2) άρα παμε αμεσώς στα 5200...
Πες οτι θα χρειαστει στα 11 χρόνια αντικατασταση μπαταριας...Ποιο το κόστος της και εγκατάστασης της? Πέρα απ την μπαταρια ποια αλλα μερη του υβριδικου κινητηρα θα ειναι επίφοβα ?
Που θέλω να καταλήξω,μηπως αυτη την οικονομια την πληρώνεις μαζεμένη?H μπαταρια ειναι 2500ε. Αλλα ισως να υπαρχουν μεχρι τοτε και ποιο φθηνες λυσεις καθως κανουν αρκετο refurbished στις μπαταριες.
Ξερει καποιος αν εχει αλυσιδα η ιμαντα; Γενικα τι απαιτησεις θα εχει σε αντικαταστασεις?
Μαλλον δεν θα εχει τιποτα το ιδιαιτερο περα απο την μπαταρια πιστευω.
Αλυσίδα έχει.
-
Και το φίλτρο καθάρισμα θέλει αλλά δεν το έχουν καν στο προγραμμα συντήρησης (δεν μπορεις να το κανεις μόνος γιατι σηκωνεις το κάθισμα).
Εγώ το ζητάω επειδή 2 φορές έχει βγάλει μήνυμα μπουκώματος και πρέπει να πας για καθαρισμό. -
@iceman7 said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
Και το φίλτρο καθάρισμα θέλει αλλά δεν το έχουν καν στο προγραμμα συντήρησης (δεν μπορεις να το κανεις μόνος γιατι σηκωνεις το κάθισμα).
Εγώ το ζητάω επειδή 2 φορές έχει βγάλει μήνυμα μπουκώματος και πρέπει να πας για καθαρισμό.-
Εννοείται ότι θέλει καθάρισμα! Απλά είναι πιο εύκολο και επίσης δεν αφήνει τις σκόνες να πάνε στην μπαταρία.
-
Δεν ξέρω για το Γιάρις, αλλά στην Κορόλα είναι πανεύκολο να το κάνεις μόνος σου, μια σίτα είναι στην βάση του καθίσματος.
-
Θεωρητικά είναι μέσα στην προγραμματισμένη συντήρηση στην ενότητα "έλεγχος υβριδικής μπαταρίας". Εαν το κάνουν ή όχι δεν το γνωρίζω, αλλά όντας στην Ελλάδα θα στοιχημάτιζα πως όχι!
-
-
Ok αν ειναι τοσο απλο. Οποτε αν εχει αλυσιδα, θελεις μονο λαδια φιλτρα και αλλα υγρα καθε χρονο. Αλλους ιμαντες λογικα δεν θα εχει;
Η αλυσιδα αντεχει για ολη την ζωη του αμαξιου;
-
καλησπέρα,
ανασύρω το συγκεκριμένο θέμα μιας και πιάνω το θέμα υβριδικό diesel.αν θεωρήσουμε οτι το αυτοκίνητο θέλουμε να ρυμουλκεί σκάφος, μπορεί η έναρξη ρυμούλκησης να γίνει με τον ηλεκτρικό κινητήρα?
αυτό μπορεί να είναι επιλογή? ή καταλαβαίνει το φορτίο και αυτόματα εισάγει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης? -
@nikolas7_4 said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
αν θεωρήσουμε οτι το αυτοκίνητο θέλουμε να ρυμουλκεί σκάφος, μπορεί η έναρξη ρυμούλκησης να γίνει με τον ηλεκτρικό κινητήρα?
Εξαρτάται από το αυτοκίνητο και φυσικά το βάρος του σκάφους. Δεν υπάρχει μια απάντηση σε αυτό.
-
Στο μανουάλι του εκάστοτε υβριδικού, δεν θα έχει οδηγίες τι και πως, σε αυτή την περίπτωση;
Κάποιος που έχει ίσως διαφώτιζε. -
Για να απαντήσω στο ερώτημα, ως ιδιοκτήτης CHR Hybrid και Yaris Hybrid, (και έχοντας περάσει από τα χέρια μου πάνω από 15 αυτοκίνητα με leasing μονο την τελευταία δεκαετία), ναι τα υβριδικά Toyota είναι ο,τι οικονομικότερο υπάρχει σε κόστος μετακίνησης με θερμικό κινητήρα. Μόνο ηλεκτρικό μπορεί να τα κερδίσει σε οικονομία.
-
@dimgeo said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
Για να απαντήσω στο ερώτημα, ως ιδιοκτήτης CHR Hybrid και Yaris Hybrid, (και έχοντας περάσει από τα χέρια μου πάνω από 15 αυτοκίνητα με leasing μονο την τελευταία δεκαετία), ναι τα υβριδικά Toyota είναι ο,τι οικονομικότερο υπάρχει σε κόστος μετακίνησης με θερμικό κινητήρα. Μόνο ηλεκτρικό μπορεί να τα κερδίσει σε οικονομία.
Και τα ντίζελ…
-
@kkostask said in Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?:
Και τα ντίζελ…
Το μοναδικό σενάριο που κερδίζει το ντιζελ ειναι με σταθερή ταχύτητα στην Εθνική για μεγάλο ταξίδι, και πάλι όχι καμία σημαντική διαφορά από ένα τελευταίας γενιάς υβριδικό με κινητήρα που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson.
-
Και τα ντίζελ…
Το μοναδικό σενάριο που κερδίζει το ντιζελ ειναι με σταθερή ταχύτητα στην Εθνική για μεγάλο ταξίδι, και πάλι όχι καμία σημαντική διαφορά από ένα τελευταίας γενιάς υβριδικό με κινητήρα που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson.
Διαφωνώ ελαφρώς…θα κάψουν την ίδια πάνω κάτω ποσότητα αλλά λόγω διαφοράς τιμής στα καύσιμα το ντίζελ θα είναι πιο φτηνό.
-
Και τα ντίζελ…
Διαφωνώ ελαφρώς…θα κάψουν την ίδια πάνω κάτω ποσότητα αλλά λόγω διαφοράς τιμής στα καύσιμα το ντίζελ θα είναι πιο φτηνό.
Δεν διαφωνώ, αλλά για να φτάσει να είναι συνολικά φτηνότερο το ντίζελ πρέπει να το χρησιμοποιεις σε φάση 80% εκτός πόλης και δεν ξέρω πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Και δεν βάζω καν στην εξίσωση τα ακριβότερα σερβις του ντίζελ, το ad blue κλπ
-
παντως λενε οτι οι ΚΕΚ βενζινης εχουν αποδοση 20-30%, οι ντιζελ 40%, οι ηλεκτροκινητηρες 90% τα υπολοιπα ειναι χασιμο σε ανοδο θερμοκρασιας
Υβριδικό toyota , αξίζει τελικά?