-
@criuser said in Έρευνα Κατανάλωσης
:@red_monster said in Έρευνα Κατανάλωσης
:Θερμικούλιδες, πονάτε ?
Γιατί να πονέσουμε ?
Ταξιδεύουμε φτηνά και βλέπουμε πόσο ωραία είναι να κάνουμε παρέα μαζί σας στα ταξίδια και στην ταχύτητα και στα διάφορα ΣΕΑ που σταματάνε τα ΚΤΕΛ...

Δεν κάνω παρέα με υπερήλικες !

Και δεν φορτίζω στο δρόμο ! Εκεί που φτάνω τραβάω τζάμπα ρευματάκι του καλού Κούλη !
-
Με το νέο μου παιχνίδι (aximote) είδα οτι έχω κατά μέσο όρο 13kWh/100km* στην αθήνα πέρα δόθε χωρίς κίνηση (δεν τρέχω αλλά δεν έχει και πολλά ιχ τις ώρες που βγαίνω).
Καλά είναι ή το παρακάνω με το 0-30/0-50
?*πραγματικά 13, όχι ότι λέει το αυτοκίνητο. Τα υπολογίζει απο την μπαταρία.
-
Mazda CX-60 3.3 diesel AWD .
Εκδρομή στο Πήλιο από Θεσσαλονίκη και πίσω . Τα 450 χλμ στην Εθνική με ταχύτητες 120-140χλμ ( κάποια στιγμή το ρίσκαρα και πήγα 160 ) και τα 150 χλμ στο στροφιλίκι του Πηλίου . Μέση στο b/c 6,7 . Στην αντλία 6,78 !!! Μια χαρά .... -
Εξαιρετική κατανάλωση
-
@jousis said in Έρευνα Κατανάλωσης
:Με το νέο μου παιχνίδι (aximote) είδα οτι έχω κατά μέσο όρο 13kWh/100km* στην αθήνα πέρα δόθε χωρίς κίνηση (δεν τρέχω αλλά δεν έχει και πολλά ιχ τις ώρες που βγαίνω).
?Το παρακάνεις. Μπορείς και χαμηλότερα.
-
@dg79 said in Έρευνα Κατανάλωσης
:Το παρακάνεις. Μπορείς και χαμηλότερα.

Είναι εκπληκτικό πόσο efficient είναι τα μικρά λεχτρικά σε επαρχιακό δίκτυο.
Με μέση 50 (μαξ 90) και φουλ AC, 11kWh/100km χωρίς eco ή ελαφρύ πόδι.
Δλδ αν μένεις σε κανένα χωριό και φορτίζεις σπίτι, δεν υπάρχει άλλη λύση για ευκολία κ οικονομία.Με οικονομική οδήγηση πέφτεις καλοκαίρι/χειμώνα 10, χωρίς να πας σαν βλάκας, νορμαλ επιταχύνσεις.
Και άνοιξη/φθινόπωρο 9.Αρκεί να έχεις άθλια eco λάστιχα βέβαια.
-
@spi_duster said in Έρευνα Κατανάλωσης
:Εξαιρετική κατανάλωση
Δεν τα έχω καταφέρει να βγάλω μέση με το πρώτο νούμερο 8....
-
:Με το νέο μου παιχνίδι (aximote) είδα οτι έχω κατά μέσο όρο 13kWh/100km* στην αθήνα πέρα δόθε χωρίς κίνηση (δεν τρέχω αλλά δεν έχει και πολλά ιχ τις ώρες που βγαίνω).
?*πραγματικά 13, όχι ότι λέει το αυτοκίνητο. Τα υπολογίζει απο την μπαταρία.
Τι ναι αυτο ρε 13 τα 100 χλμ ;
να αλλαξεις και λαδια να πας 0-16
και να μην μαρσαρεις στο σπιτι του προεδρου . -
@otso said in Έρευνα Κατανάλωσης
:Τι ναι αυτο ρε 13 τα 100 χλμ ;
Τα 13 που λες είναι για αθηνα που σταματας σε καθε στενο και κανεις 0-20-0-20-0-20 και συνεχώς φαναριές τώρα που είναι άδεια 0-40-0-40.
Αυτό είναι που πας απο την παλιά εθνική για μπάνιο πχ:

Καταλαβαίνεις οτι αν σήμερα υπάρχει ανάγκη να πάρεις αυτοκίνητο και σκέφτεσαι την οικονομία και μπορείς να φορτίζεις σπίτι, ένα δεύτερο χέρι ηλεκτρικό είναι η πιο λογική λύση (τα νέα είναι πανάκριβα).
Ωραίο παιχνιδάκι αυτό πάντως, κατάλαβα πόσα δεν έχω πληρώσει τόσα χρόνια σε μπετζίνες με το βαρύ ποδαράκι μου. -
Ενταξει ρε μπειζανη , και εγω γελαγα οταν ελεγα να υπολογισω τα 2 διοδια που δεν εχω πληρωσει ποτε στην ζωη μου , Τραγανας Θηβας , ενταξει τα Θηβας εγιναν αργοτερα .
-
:@dg79 said in Έρευνα Κατανάλωσης
:Το παρακάνεις. Μπορείς και χαμηλότερα.

Είναι εκπληκτικό πόσο efficient είναι τα μικρά λεχτρικά σε επαρχιακό δίκτυο.
Με μέση 50 (μαξ 90) και φουλ AC, 11kWh/100km χωρίς eco ή ελαφρύ πόδι.
Δλδ αν μένεις σε κανένα χωριό και φορτίζεις σπίτι, δεν υπάρχει άλλη λύση για ευκολία κ οικονομία.Με οικονομική οδήγηση πέφτεις καλοκαίρι/χειμώνα 10, χωρίς να πας σαν βλάκας, νορμαλ επιταχύνσεις.
Και άνοιξη/φθινόπωρο 9.Αρκεί να έχεις άθλια eco λάστιχα βέβαια.
True. Κατεβήκαμε χθες Χαλκιδική, φορτωμένοι και ac φουλ, αριστερή λωρίδα και ταχύτητα οση μου επέτρεπε ο δρόμος. Κατανάλωση 15kwh/100km.
-
@dg79 said in Έρευνα Κατανάλωσης
:True. Κατεβήκαμε χθες Χαλκιδική, φορτωμένοι και ac φουλ, αριστερή λωρίδα και ταχύτητα οση μου επέτρεπε ο δρόμος. Κατανάλωση 15kwh/100km.
το μπιντέ το δελφίνι έχεις θυμάμαι;
-
-
@a-d-p said in Έρευνα Κατανάλωσης
:Αυτοκίνητο γεμάτο με αποσκευές: Πόσο αυξάνει τελικά την κατανάλωση το επιπλέον βάρος;
Πολύ, παρά πολύ!!! Αν παίζει και air condition παρά παρά πολύ!!!
Ανέβασα την μέση κατανάλωση του αουρις με ένα πήγαινε έλα Άρτα από 7.9 σε 8.9!
Έπαιξε έξτρα ρόλο και η μπαγκαζιέρα βέβαια.
Φουλ φορτωμένο με 4 άτομα.Με την ανύπαρκτη κίνηση στην Αθήνα αυτές τις 2 εβδομάδες έπεσε στο 8.6 και θα έπεφτε κι άλλο αν δεν ήταν το air condition.
-
Καλά ένα λίτρο ανέβηκε με βάρος και αεροδυναμική αντίσταση δε το βρίσκω υπερβολή.
Τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν έχω καταλάβει πόσο πολύ επηρεάζει το ac, νομίζω σχεδόν καθόλου -
@nickthetrib said in Έρευνα Κατανάλωσης
:Φουλ φορτωμένο με 4 άτομα.
Να είμαστε 120Watt ο καθένας στο αυτοκίνητο (όχι at rest); άρα έξτρα 0.5kW που πρέπει να διώξει έξω το AC; Ενδιαφερον.
Κατά τα άλλα, σε υψηλές ταχύτητες απο την μπαγκαζιέρα έχασες παραπάνω απο όλα τα άλλα με τεράστια διαφορά.
edit: προσοχή, είπα να 'διώξει έξω', δεν καίει τόσα. Ανάλογα το COP του (είναι λιγότερα). Στην πράξη δεν θα το δεις νομίζω.
-
Άδειο αμάξι αλλά με μπαγκαζιέρα σε πήγαινε έλα με τους ίδιους ρυθμούς κίνησης στο παρελθόν μου ανέβασε την κατανάλωση μόνο 0.3 l/100χλμ, οπότε το κύριο ρόλο τον έπαιξε το βάρος!
Η μπαγκαζιέρα με κρατάει στο να μη πηγαίνω με πιο σβέλτους ρυθμούς!
Οπότε δεν την έχω βάλει πηγαίνω αρκετά πιο γρήγορα, και ανεβάζω την κατανάλωση πάλι +1l/100χλμ.Θα δούμε πόσο θα πέσει ακόμα από Τρίτη και μετά που θα βγει η μπαγκαζιέρα.
Ελπίζω να προλάβω να την ρίξω πριν ξεκινήσει η κίνηση πάλι (η εμπειρία λέει ότι η πρώτη αύξηση θα γίνει από Δευτέρα, η δεύτερη από 1/9 και η τελική επαναφορά μετά το άνοιγμα των σχολείων). -
:Άδειο αμάξι αλλά με μπαγκαζιέρα σε πήγαινε έλα με τους ίδιους ρυθμούς κίνησης στο παρελθόν μου ανέβασε την κατανάλωση μόνο 0.3 l/100χλμ, οπότε το κύριο ρόλο τον έπαιξε το βάρος!
Δεν είναι ποτέ οι ίδιες συνθήκες πάντως, είναι δύσκολο να το υπολογίσεις.
Σε σταμάτα ξεκίνα μπορεί να εκτοξευθεί λόγω βάρους, στην εθνικη λογω αντιστασεων. Οπότε στο σύνολο όλα παίζουν το ρόλο τους. -
:Άδειο αμάξι αλλά με μπαγκαζιέρα σε πήγαινε έλα με τους ίδιους ρυθμούς κίνησης στο παρελθόν μου ανέβασε την κατανάλωση μόνο 0.3 l/100χλμ, οπότε το κύριο ρόλο τον έπαιξε το βάρος!
Η μπαγκαζιέρα με κρατάει στο να μη πηγαίνω με πιο σβέλτους ρυθμούς!
Οπότε δεν την έχω βάλει πηγαίνω αρκετά πιο γρήγορα, και ανεβάζω την κατανάλωση πάλι +1l/100χλμ.Θα δούμε πόσο θα πέσει ακόμα από Τρίτη και μετά που θα βγει η μπαγκαζιέρα.
Ελπίζω να προλάβω να την ρίξω πριν ξεκινήσει η κίνηση πάλι (η εμπειρία λέει ότι η πρώτη αύξηση θα γίνει από Δευτέρα, η δεύτερη από 1/9 και η τελική επαναφορά μετά το άνοιγμα των σχολείων).Βαλε και 0.4-0.6 τον κλιματισμο.
-
:@nickthetrib said in Έρευνα Κατανάλωσης
:Φουλ φορτωμένο με 4 άτομα.
Να είμαστε 120Watt ο καθένας στο αυτοκίνητο (όχι at rest); άρα έξτρα 0.5kW που πρέπει να διώξει έξω το AC; Ενδιαφερον.
Κατά τα άλλα, σε υψηλές ταχύτητες απο την μπαγκαζιέρα έχασες παραπάνω απο όλα τα άλλα με τεράστια διαφορά.
edit: προσοχή, είπα να 'διώξει έξω', δεν καίει τόσα. Ανάλογα το COP του (είναι λιγότερα). Στην πράξη δεν θα το δεις νομίζω.
Μου άρεσε το 120w θερμική ισχύς ενός ανθρώπου! Το έχεις δει κάπου σε βιβλιογραφία;
Έρευνα Κατανάλωσης ⛽