-
Πέρασα προ ολίγου από τη Λάμδα στην Καλυφτάκη. Τιμιότατο το Jaecoo 7 εκ πρώτης όψεως. Κάνει τσεκ πολλά από τα κουτάκια μου αλλά θα ήθελα να το οδηγήσω για να μη φάμε καμιά φόλα κυρίως σε ότι αφορά φασαρία στον αυτοκινητόδρομο κτλ. Δυναμικά χαρακτηριστικά μου είναι αδιάφορα στο συγκεκριμένο.
Τρομερά κακή εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι κάτω από το δάπεδο στο πορτ μπαγκάζ δεν υπάρχει κάποιο organizer και είναι η 12V μπαταρία και διάφορες καλωδιώσεις σε κοινή θέα. Υποψιάζομαι ότι ήταν έλλειψη του συγκεκριμένου εκθεσιακού καθώς φυσικά ο πωλητής δε γνώριζε να απαντήσει ή μάλλον για την ακρίβεια είπε ότι "όλα έτσι έρχονται".
Αυτό που επίσης με ανησυχεί ειναι το τραγικό 6+ για τα 80-120χαω που μετράει αυτος εδω.
-
@criuser said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Ότι πεις Φάνη...
Εβγα έξω τώρα από τον μοντ...

Μα ειμαι μοντ....χαχαχα!!
-
@fanis75 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Μα ειμαι μοντ....χαχαχα!!
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έριξες μπαν στο λαπ 'γιατί ξέρει' ;
Πριν αγοράσεις κινέζικο ήσουν πιο ενεργός.
Τί μας κρύβεις ; -
Τον είδα με μαγιό στη Μύκονο και τον φωτογράφησα. Από τότε μου κάνει όλα τα χατήρια
-
@stefan147 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Πέρασα προ ολίγου από τη Λάμδα στην Καλυφτάκη. Τιμιότατο το Jaecoo 7 εκ πρώτης όψεως. Κάνει τσεκ πολλά από τα κουτάκια μου αλλά θα ήθελα να το οδηγήσω για να μη φάμε καμιά φόλα κυρίως σε ότι αφορά φασαρία στον αυτοκινητόδρομο κτλ. Δυναμικά χαρακτηριστικά μου είναι αδιάφορα στο συγκεκριμένο.
Τρομερά κακή εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι κάτω από το δάπεδο στο πορτ μπαγκάζ δεν υπάρχει κάποιο organizer και είναι η 12V μπαταρία και διάφορες καλωδιώσεις σε κοινή θέα. Υποψιάζομαι ότι ήταν έλλειψη του συγκεκριμένου εκθεσιακού καθώς φυσικά ο πωλητής δε γνώριζε να απαντήσει ή μάλλον για την ακρίβεια είπε ότι "όλα έτσι έρχονται".
Αυτό που επίσης με ανησυχεί ειναι το τραγικό 6+ για τα 80-120χαω που μετράει αυτος εδω.
Θα έλεγα να έχεις υπόψιν και το Tiguan των 272 ίππων με 27 kWh μπαταρία (20 προς χρήση phev) και φόρτιση 50 kwh
Edit: τώρα είδα το 40Κ λτπφ οπότε δες αν καλύπτεσαι σε επιδόσεις από αυτό των 204 ps (αυτό έχω κι εγώ κι έχω μερικές δημοσιεύσεις στο σχετικό topic του Tiguan).
-
Sad but true αλλά η πιο λογική επιλογή είναι το rav4 δυστυχώς στην style plus έκδοση για να είσαι κάτω από το όριο των 40.000
Γενικά η συμβουλή μου είναι να μην πάρεις plugin εαν φοβάσαι τον φόρο. Είναι σχεδόν βεβαιότητα ότι οι απαλλαγές για τα plugin θα τελειώσουν.
Πάρε ένα ηλεκτρικό να σου αρέσει στο όριο αυτό.
-
Cupra terramar phev vz 272hp..
-
@fiverg said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Θα έλεγα να έχεις υπόψιν και το Tiguan των 272 ίππων με 27 kWh μπαταρία (20 προς χρήση phev) και φόρτιση 50 kwh
Edit: τώρα είδα το 40Κ λτπφ οπότε δες αν καλύπτεσαι σε επιδόσεις από αυτό των 204 ps (αυτό έχω κι εγώ κι έχω μερικές δημοσιεύσεις στο σχετικό topic του Tiguan).
Αν ειναι να παρω VAG θα ειναι μονο με τα 272hp και Formentor γιατι το ξερω καλά το αμαξι και μου αρέσει αρκετά. Το Tiguan μπορώ να το παρω ως R-Line (με μια διαφορα απ την τσέπη μου γύρω στα 60€ το μηνα) αλλα να μην προσθέσω ουτε βίδα απο εξοπλισμο και εχει αρκετές ελλείψεις που δε θέλω να συμβιβαστώ μαζί τους. Αντίστοιχα και το Terramar που βγαζει πολυ υψηλά μισθώματα, υψηλότερα του Tiguan, καθως μάλλον οι leasing φοβούνται την υπολειμματικη του αξία.
-
@george1977 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Sad but true αλλά η πιο λογική επιλογή είναι το rav4 δυστυχώς στην style plus έκδοση για να είσαι κάτω από το όριο των 40.000
Γενικά η συμβουλή μου είναι να μην πάρεις plugin εαν φοβάσαι τον φόρο. Είναι σχεδόν βεβαιότητα ότι οι απαλλαγές για τα plugin θα τελειώσουν.
Πάρε ένα ηλεκτρικό να σου αρέσει στο όριο αυτό.
Εχω ηδη ενα ηλεκτρικό το οποίο ειναι μάλλον και το καλύτερο του είδους. Θα ηταν αυτοκτονικο όμως να παρω και δεύτερο. Η αλήθεια ειναι όμως ότι ετσι οπως τα χουν κανει οι επιλογές σε ηλεκτρικο ειναι πολυ περισσότερες και πιο αξιόλογες πια.
-
Εγώ και πάλι. Μιας και καταλάγιασε η σκόνη αφότου τα είδα από κοντά και λόγω περίσσειας χρόνου ένεκα διακοπών, έρευνας σε ομάδες του φατσοβιβλίου, ζύγισα με άλλο μάτι τα δεδομένα και έχουμε τα εξής.
Βάζω ως δεδομένο στο 100% πλέον πως οτιδήποτε αγοράσω τώρα, θα με συντροφεύει για χρόνια επομένως, θέλω να μου κάνει και μελλοντικά. Με αυτό το ζύγι, απορρίπτονται εντελώς C3, Mokka & Stonic, παρόλο που κινούνται εντός του budget μου. Μου κάνουν στο τώρα, αμφιβάλλω όμως για το μετά. Μιας και λέμε για απόρριψη & διαθέσιμο budget, φεύγει από τη λίστα και το T Cross, από κει που το είχα ως φαβορί. Για να έχω τα εξοπλιστικά στοιχεία που μου δίνουν άλλες προτάσεις, φτάνω χαλαρά στα 25 χιλιάρικα και πραγματικά δεν αξίζει. Για να κινηθώ στο διαθέσιμο budget, πάω στην έκδοση με τα 95 άλογα, επειδή όμως βλέπω σε μακροχρόνια βάση, δεν με καλύπτει το συγκεκριμένο συνεπώς, αντίο Volkswagen.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, επανέρχονται στη σύγκριση Captur & 2008. Μου φάνηκαν ογκώδη όταν τα είδα, μιλώντας ως εργένης, για το σενάριο φαμίλιας από την άλλη, είναι ότι πρέπει πιστεύω. Η ορατότητα ίσως να μην είναι και τόσο μεγάλο ζήτημα τώρα που το σκέφτομαι, η τεχνολογία είναι φίλη μας σε αυτό.
Επίσης, ένα ερωτηματικό είναι και το Vitara. Με προβλημάτισε η πρόσβαση πίσω, από τη στιγμή όμως που δεν θα μπαίνω εγώ, ίσως δεν είναι τόσο θέμα. Τις όποιες αμφιβολίες όμως περί χώρου, μου τις διαλύει το S Cross, εκείνο πιστεύω είναι περισσότερο στα μέτρα μου και για αυτό που ζητάω.
Έχουμε και άλλες δύο εκπλήξεις που θέλω να αναφέρω εδώ. Πονηρά σκεπτόμενος, όντας αδερφάκι του Captur και βλέποντας τη σχετική δοκιμή του carwow, αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στο Juke. Φαίνεται ότι παρόλο το σχέδιο του, είναι αρκετά ευρύχωρο μέσα, βέβαια, λόγω αυτού, θέλω να δω πως είναι η πρόσβαση πίσω.
Μια άλλη περίπτωση που απέρριψα με βεβαιότητα κιόλας, από τα πρώτα στάδια της συζήτησης, φοβάμαι ότι βιάστηκα να την απορρίψω και μάλιστα, είναι μια πρόταση που κάνατε αρκετοί. Το όνομα αυτής; Ford Puma. Βλέποντας τις aftersales παροχές της εταιρείας, ίσως δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα τελικά η απουσία αντιπροσωπείας στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του αυτοκινήτου στον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργάτη για σέρβις, κατόπιν συνεννόησης, κάτι το οποίο γίνεται και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Για να είμαι όμως σίγουρος, απευθύνθηκα ηλεκτρονικά στην εταιρεία για να με διαφωτίσουν σχετικά. Επίσης, εφόσον τον περισσότερο χρόνο ζω στον τόπο εργασίας μου όπου υπάρχει σέρβις, δεν είναι τόσο μεγάλο ζήτημα στην πράξη.
Για τους ίδιους λόγους, βάζω έναν αστερισκο και για το Arona στη σύγκριση μας και μάλιστα, ίσως έχει μεγαλύτερη ευελιξία στο θέμα σέρβις, κυρίως λόγω της ύπαρξης συνεργείων VW/Skoda σχεδόν παντού επομένως, είναι λυμένο κι αυτό τρόπον τινά....
Συνεπώς, με την πρώτη ευκαιρία κοιτάζω από κοντά Juke, Puma & Arona, με τις υπόλοιπες επιλογές τις οποίες θα επανεξετάσω με βάση τα νέα δεδομένα μας να είναι: Captur, 2008, S Cross.
Ξέρω ότι πληττετε λόγω διακοπών, σας δίνω τη λύση....
-
Για μένα επειδή μένεις επαρχία, η επιλογή σου είναι το Καπτούρ διπλού καυσίμου στην έκδοση Τέκνο στα 23700.
https://www.renault.gr/CountriesData/Greece/images/pricelists/Captur_times_exoplismoi.pdf
120 άλογα μικρή κατανάλωση, δεν σε νοιάζει που είναι χειροκίνητο, μεγάλη αυτονομία με σχεδόν 100 λίτρα τα 2 ρεζερβουάρ.
-
To ζαχαρώνω το Captur, είναι φινετσάτο, είναι ποιοτικό μέσα, θαρρώ ότι είναι από τις προτάσεις που εξετάζω οι οποίες είναι η καλύτερη ισορροπία στο τώρα και δίνουν αέρα και για το μετά, πάρα πολύ δυνατό πακέτο για τη φάση μου. Δεν γράφω άπειρα χιλιόμετρα μεν αλλά το κόστος καυσίμου, δεν παύει να είναι δέλεαρ. Επίσης, σε σχετική ομάδα του φατσοβιβλίου που ρώτησα, μου έκανε εντύπωση ότι όλοι το πρότειναν ομόφωνα, ουδείς με απέτρεψε και αυτό λέει πολλά. Είναι στα φαβορί μου, θα το δοκιμάσω και σε test drive για να δω τι γίνεται με την ορατότητα πίσω, πλέον όμως θεωρώ ότι είναι διαχειρίσιμο. Είναι από τις έξυπνες επιλογές.
Με την ευκαιρία, θα κοιτάξω και το αδελφό Juke για να είμαι σίγουρος, βέβαια, το Captur είναι από τις επιλογές όπου το παίρνω τώρα και είμαι ήσυχος και για το μετά. Σχεδόν ίδιο μέγεθος με το Kamiq, χωροταξικά όμως, δίνει ένα μπόνους το Ρενό.
Χωροταξικά, δυνατό πακέτο είναι και το Πεζό, βέβαια, σε θέμα αξιοπιστίας λίγο αμφιταλαντεύομαι, παρόλα αυτά, η αίσθηση της καμπίνας μέσα, η "συμφιλίωση" με το I-cockpit και το γεγονός ότι μελλοντικά θα με καλύψει, ανεβαίνει στην υπόληψη μου, με προβληματίζει όμως η μακροχρόνια ξεγνοιασιά.
Ερωτηματικό στο θέμα aftersales και παροχών αποτελεί το Puma, αναμένω να δω τι θα μου πει η εταιρεία, για να δω αν αξίζει να το βάλω στη σύγκριση μου η αν το προσπεράσω οριστικά, το είχα απορρίψει λόγω αυτού, φαίνεται όμως στην πράξη να μην είναι τόσο θέμα.
Οπότε, από τις επιλογές μου, παίρνω κάτι και είμαι ξέγνοιαστος για το μετά, για τις τυχόν ανάγκες που προκύψουν και την ηρεμία χρήσης, για την ώρα θεωρώ ότι είναι Kamiq & Captur. Μια εναλλακτική του Kamiq, είναι και το Arona, ερωτηματικό μένει και εδώ το after sales, βέβαια, με τα συνεργεία VW γίνεται η δουλειά και γενικά η σελίδα της Seat, λέει για διάφορα πακέτα after sales, θέλει να τα ψάξω περαιτέρω, έτσι για την τιμή των όπλων. Τα Suzuki θεωρώ ότι είναι ξένοιαστες επιλογές, από κει και πέρα όμως, δεν μου "μιλάνε" τόσο, όχι ότι είναι άσχημες επιλογές.
Ερωτηματικά στο θέμα μακροχρόνιας ξεγνοιασιάς, τα 2008 & Juke (έχω την αίσθηση ότι δεν ισχύει τόσο η κλασική φήμη της εταιρείας στο θέμα αξιοπιστίας).
Θα επανέλθω με νέες εντυπώσεις εν καιρώ, οτιδήποτε άλλο σε σχόλιο, ευπρόσδεκτο....
-
Το 2008 είναι λίγο πιο χαμηλό, θα πρέπει ίσως να πας σε υβριδικό.
Τα περί αξιοπιστίας είναι σχετικά.
Σε λίγους τυχαίνουν κάποια πράγματα, οπότε σημασία έχει η εγγύηση.
Σήμερα είναι 5 χρόνια/100000 χλμ σε λίγο καιρό θα είναι 8 χρόνια/160000 χλμ, οπότε δεν ασχολείσαι με αξιοπιστίες.
-
Xωρίς να έχω στοιχεία, απλά πήγα back2back κ εχω δοκιμασει 2-3, η ποιότητα κατασκευής των πεζό είναι 3-4 σκαλιά πάνω απο των ρενό.
Έτσι απλά σαν γενική παρατήρηση.
-
Αυτό για τα τριξίματα το είπα και εγώ που είδα το Καπτούρ και το Γιάρις Κρος.
-
Αυτό για τα τριξίματα το είπα και εγώ που είδα το Καπτούρ και το Γιάρις Κρος.
α οκ, δεν το ειδα γιατί είχαν λήξει τα 1':37" που αφιερώνω να διαβάζω ποστ σου ανά ημέρα.
Θα δω και σε βάθος χρόνου γιατί το 208 δεν έκανε ΚΙΧ, ούτε είχε χρειαστεί ποτέ να σφίξω βίδα.
-
@jousis said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Xωρίς να έχω στοιχεία, απλά πήγα back2back κ εχω δοκιμασει 2-3, η ποιότητα κατασκευής των πεζό είναι 3-4 σκαλιά πάνω απο των ρενό.
Δεν είναι τυχαίο ότι είναι τρίτη θέση το 2008,μετά από από Yaris cross και Suzuki νομίζω
-
@savas89 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Δεν είναι τυχαίο ότι είναι τρίτη θέση το 2008,μετά από από Yaris cross και Suzuki νομίζω
πού;
έχει βγάλει και αναλυτικη λίστα ο tsimisde με βαθμολογίες ανά κατηγορία ;;;
-
Το 2008 είναι λίγο πιο χαμηλό, θα πρέπει ίσως να πας σε υβριδικό.
Τα περί αξιοπιστίας είναι σχετικά.
Σε λίγους τυχαίνουν κάποια πράγματα, οπότε σημασία έχει η εγγύηση.
Σήμερα είναι 5 χρόνια/100000 χλμ σε λίγο καιρό θα είναι 8 χρόνια/160000 χλμ, οπότε δεν ασχολείσαι με αξιοπιστίες.
Ώπα, αυτό με τα 8 χρόνια από πότε θα ισχύσει; Αφορά τα υβριδικά;
Η αλήθεια είναι ότι όταν το είχα δει, μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση η ποιότητα μέσα, η αίσθηση των χειριστηρίων, το "βάρος" και η αντίσταση τους, πάρα πολύ premium αίσθηση μέσα, για να μη μιλήσουμε για τον "εξωγήινο" και από άλλο πλανήτη σχεδιασμό. Άλλο επίπεδο, ας είμαστε ειλικρινείς. Επίσης, τώρα που το βλέπω και στο δρόμο αρκετά συχνά, είναι πολύ θεριό από κοντά, θωρηκτό κανονικό....
@savas89 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
πού;
έχει βγάλει και αναλυτικη λίστα ο tsimisde με βαθμολογίες ανά κατηγορία ;;;
Ο συνάδελφος νομίζω αναφερόταν στις πωλήσεις, δεν έχω φτιάξει τέτοια λίστα....
ακόμα -
@tsimisde said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Ο συνάδελφος νομίζω αναφερόταν στις πωλήσεις, δεν έχω φτιάξε τέτοια λίστα....
ακόμαΣε βρίσκω πολύ τσαπατσούλη και επιπόλαιο.
Εγώ για λάστιχα που θα πάρω τον αλλο μηνα εχω ηδη 2 εξελ με παραμετρους μεσα για να επιλεγω αναλογα σε ποιο χαρακτηριστικό θέλω να δωσω βάρος (dry,wet,perf,eco,...) και πλήρη αναφορά με συνδέσμους για όλα τα reviews.
Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου