-
Πήγατε στην ξηρομερίτικη Άγρια Δύση με ηλεκτρικό;

-
@antonn said in TESLA FORUM:
μα ρε παιδια αφου πληρωνουν ολοι οι υπολοιποι ανθρωποι στο Σκλαβενιτη! Υπαρχει κατι που δεν ξερω οεο;
Αν δεν κάνω λάθος είπε για ΔΕΗΜπλου, όχι απαραίτητα Σκλαβενίτης !
Ασε που Οι όμορφοι δεν πληρώνουν !
Αν πληρώνεις, Κοιτάξου στο καθρέφτη ! -
ομορφος ειμαι χαχαχαχα, αλλα ουδεις κουτοτερος των ...... αν δεν υπηρχαν οι διδασκαλοι!
-
@criuser said in TESLA FORUM:
@otso said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
Συν οτι στα μάτια των παιδιών σου φαίνεται για άλλη μια φορά ο μπαμπάς που όλα τα φτιάχνει !! #ανεκτίμητο
αυτο σηκωνει πολλη κουβεντα , αλλά θα χαλασουμε το τοπικ οποτε αλλη φορα .
Εχει μικρά παιδιά το τέρας, οπότε τα βλέπει αλλιώς τα πράγματα ακόμα...
Σε 10 χρόνια ας πούμε με κόρη στην εφηβεία που θα καθυστερεί στο αμάξι, θα δει πως θα τον βλέπει...

Εχω τόσους άσσους στο μανίκι που χλωμό να μην κάνουν τούμπες !
Χιντ!
ΕΧω μόνο ρσενικα, το μυαλό τους έχει μόνο ρόδες και μπάλα ! -
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Άρα και δεύτερη σταση? Με τπτ. Κι αυτή τη μία την κανω για να φάει κατι το παιδι. 2 στάσεις για 350χλμ ειναι no go για μένα. Παίρνω το θερμικό και τέλος.
Είσαι ο πρώτος ηλεκτρικός που βλέπω και έχει την ίδια θεώρηση με εμένα. Μέχρι τώρα συνήθως διαβάζω για στυλιζαρισμένα βολικά ταξίδια των 200 χλμ ανά κατεύθυνση ή να προτείνονται δύο και τρεις στάσεις για αποστάσεις 300+ χλμ και να θεωρείται φυσιολογικό. Για αυτό σε ρωτησα για την συμβία παραπάνω, δεν έχουν όλοι την ίδια υπομονή και αν έχεις και εφήβους μέσα όπως λέει ο criu ακόμη πιο ζόρικα…
Για μένα το Juniper στα suv είναι μια κατηγορία από μόνο του (efficiency, ιπποδύναμη, εξοπλισμος) και πιθανότατα την αξίζει αυτή την «θυσία» για πες 2-3 φορές τον χρόνο. Για όλα τα υπόλοιπα suv ηλεκτρικά από την στιγμή που υπάρχουν suv phev με αυτονομία 100+ χλμ μέσα στην πόλη δεν καταλαβαίνω γιατί να μπει κάποιος σε τέτοια ταλαιπωρία… -
@fiverg said in TESLA FORUM:
Άρα και δεύτερη σταση? Με τπτ. Κι αυτή τη μία την κανω για να φάει κατι το παιδι. 2 στάσεις για 350χλμ ειναι no go για μένα. Παίρνω το θερμικό και τέλος.
Είσαι ο πρώτος ηλεκτρικός που βλέπω και έχει την ίδια θεώρηση με εμένα. Μέχρι τώρα συνήθως διαβάζω για στυλιζαρισμένα βολικά ταξίδια των 200 χλμ ανά κατεύθυνση ή να προτείνονται δύο και τρεις στάσεις για αποστάσεις 300+ χλμ και να θεωρείται φυσιολογικό. Για αυτό σε ρωτησα για την συμβία παραπάνω, δεν έχουν όλοι την ίδια υπομονή και αν έχεις και εφήβους μέσα όπως λέει ο criu ακόμη πιο ζόρικα…
Για μένα το Juniper στα suv είναι μια κατηγορία από μόνο του (efficiency, ιπποδύναμη, εξοπλισμος) και πιθανότατα την αξίζει αυτή την «θυσία» για πες 2-3 φορές τον χρόνο. Για όλα τα υπόλοιπα suv ηλεκτρικά από την στιγμή που υπάρχουν suv phev με αυτονομία 100+ χλμ μέσα στην πόλη δεν καταλαβαίνω γιατί να μπει κάποιος σε τέτοια ταλαιπωρία…Το θεωρω τελειως παραλογο να μην προσαρμοζομαστε στις εκαστοτε συνθηκες. Δεν σας λεει κανεις να κανετε 3 στασεις για να πατε θεσσαλονικη. Αν ομως πατε σε ενα μερος χωρις φορτιστες και σας πιανει το αγχος (οπως ειπωθηκε) που θα φορτισετε, ε τοτε δεν ειναι λογικο να προνοησετε ωστε να μην βρεθειτε σε δυσκολη θεση; Αν πατε με θερμικο σε καποιο ορεινο απομακρυσμενο χωριο, θα αφησετε την εθνικη οδο με αναμμενο το λαμπακι του καυσιμου; δεν νομιζω!
Οπως εχουμε πει, υπαρχουν καποιοι περιορισμοι. Τους αποδεχομαστε, τους συνυπολογιζουμε και κανουμε τα κουμαντα μας.
Δεν γινεται να εχουμε και δωρεαν φορτιση (για οποιον εχει τετοια προνομια) και 140km/h και καθε φορα φορτιστη εξω απο το καταλυμα μας. Εχουμε πει οτι οι φορτιστες αυξανουν με γοργους ρυθμους, αλλα δεν βρισκομαστε ακομα στο σημειο οπου ειναι πανταχου παροντες. -
Για μένα το Juniper στα suv ειναι μια κατηγορία από μόνο του (efficiency, ιπποδύναμη, εξοπλισμος) και πιθανότατα την αξίζει αυτή την «θυσία» για πες 2-3 φορές τον χρόνο. Για όλα τα υπόλοιπα suv ηλεκτρικά από την στιγμή που υπάρχουν suv phev με αυτονομία 100+ χλμ μέσα στην πόλη δεν καταλαβαίνω γιατί να μπει κάποιος σε τέτοια ταλαιπωρία…
Αυτό ακριβώς. Ειναι τοσο καλο το αμαξι που σε "υποχρεωνει" να το πάρεις κι ας ξέρεις οτι θα χρειαστεί συμβιβασμούς η συμβίωση μαζί του. Στη δική μου περίπτωση δε που αντικατεστησε και 2λτ (πριν ακομα αλλαξει ο τροπος υπολογισμου ΦΠ) και εχει και μηδενικό κόστος καυσίμου, η απόσβεση της διαφοράς που έβαλα για την απόκτηση του θα γίνει σε χρόνο dt.
-
Μου κάνει εντύπωση που κάνεις δεν αναφέρει ότι με μια μείωση στην ταχύτητα του ταξιδιού από 140 σε 120 ίσως έλυνε πολλά προβλήματα!!
Το Ιούλιο θα πάω και εγώ προς Ακτιο διακοπές οπότε πολύ πιθανό να αντιμετωπίσω παρόμοια προβλήματα αν και ξεκινώντας από Πάτρα θεωρώ πως θα με καλύψουν οι φορτίσεις στις βραδυνές βόλτες Πρέβεζα.
Το κιτ επισκευής ελαστικού το παραγγέλνω αμέσως τώρα. Πολύ χρήσιμο. Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε και μια ρεζέρβα για τις διακοπές...
-
@nascar1 said in TESLA FORUM:
Μου κάνει εντύπωση που κάνεις δεν αναφέρει ότι με μια μείωση στην μέση ταχύτητα του ταξιδιού από 140 σε 120 ίσως έλυνε πολλά προβλήματα!!
Αυτό πάλι ειναι υποκειμενικό. Όπως κάποιοι ειναι οκ με σταση καθε 200χλμ ετσι κάποιοι ειναι οκ και με 120χαω σε ατελείωτους υπερσύγχρονους αυτοκινητοδρομους. Εγω πχ δεν ειμαι οκ με τπτ απο αυτα τα δύο.

-
Μου κάνει εντύπωση που κάνεις δεν αναφέρει ότι με μια μείωση στην μέση ταχύτητα του ταξιδιού από 140 σε 120 ίσως έλυνε πολλά προβλήματα!!
Αυτό πάλι ειναι υποκειμενικό. Όπως κάποιοι ειναι οκ με σταση καθε 200χλμ ετσι κάποιοι ειναι οκ και με 120χαω σε ατελείωτους υπερσύγχρονο αυτοκινητοδρομους. Εγω πχ δεν ειμαι οκ με τπτ απο αυτα τα δύο.
️Αν δεν είσαι οκ με τίποτα από τα δύο τότε θα κάνεις post εδώ στο φόρουμ για τέτοια προβλήματα.. Ούτε εγώ θέλω να πηγαίνω με 110 αλλά το προτιμώ από το να ψάχνω φορτιστές και να έχω άγχος..
-
Ίσα ίσα που εγω νομιζω πρεπει να ακούγεται κι αυτη η συνθήκη γιατί ισως αφορά αρκετούς.
Ή για να το θέσω διαφορετικά τα πράγματα ειναι οκ όταν κάνεις τον ίδιο χρόνο με ενα θερμικό για την ίδια διαδρομή. Διαφορετικά που ειναι η πρόοδος? Μονο στην οικονομικοτερη μετακίνηση?
-
Δεν σου λύνει το πρόβλημα αυτό να πας κάπου διακοπές για 15 ημέρες και ο φορτιστής να είναι στα 20 χλμ. Μετά μπαίνεις στην διαδικασία να διαλέγεις διακοπές για το αμάξι και όχι για εσένα και καταλύματα με φόρτιση και μόνο.
Αν μη τι άλλο, ένα Tesla που έχει πιο καλό efficiency θα σε βοηθήσει να μην χρειαστεί να κάνεις αυτές τις παρακάμψεις πολλές φορές. -
Και εγώ θέλω να παίρνω το diesel euro6e για να κινούμε στην πόλη με αυτόματο 1-2αρα αλλά όταν πάρω το dpf στο χέρι δεν θα μου φταίει κανείς πέρα από το κεφάλι μου !
-
Το σκεπτικό σου είναι πολύ σωστό, αλλά θέλω να σταθώ στο λεκτικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι και δεν συνεννοούμαστε ποτέ...
Για να βγει ΜΕΣΗ Ταχύτητα 140, πρέπει τερματίζει το κοντέρ συνεχώς ανάμεσα στα φρεναρίσματα για διόδια.
Για να βγει ΜΕΣΗ Ταχύτητα 120, πρέπει να πηγαίνει συνεχώς πάνω από 150 χαω ανάμεσα στις στάσεις.
Χρησιμοποιήστε σωστές εκφράσεις για να συνεννοούμαστε.
Όταν κάποιος οδηγεί βλέποντας για την περισσότερη ώρα 120-130 στο κοντέρ, τότε η ΜΕΣΗ Ταχύτητα του ταξιδιού του, βγαίνει λίγο κάτω από τα 100χαω.Αφού τη ρημαδα τη ΜΕΣΗ ταχύτητα τη γράφουν πλέον όλες οι εφαρμογές και όλα τα αυτοκίνητα, γιατί δεν τη βάζουμε δίπλα στη Μέση κατανάλωση, να έχουμε μια ρεαλιστική αναφορά να συγκρίνουμε;
-
@piliourits said in TESLA FORUM:
Το σκεπτικό σου είναι πολύ σωστό, αλλά θέλω να σταθώ στο λεκτικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι και δεν συνεννοούμαστε ποτέ...
Για να βγει ΜΕΣΗ Ταχύτητα 140, πρέπει τερματίζει το κοντέρ συνεχώς ανάμεσα στα φρεναρίσματα για διόδια.
Για να βγει ΜΕΣΗ Ταχύτητα 120, πρέπει να πηγαίνει συνεχώς πάνω από 150 χαω ανάμεσα στις στάσεις.
Όταν κάποιος οδηγεί βλέποντας για την περισσότερη ώρα 120-130 στο κοντέρ, τότε η ΜΕΣΗ Ταχύτητα του ταξιδιού του, βγαίνει λίγο κάτω από τα 100χαω.Αφού τη ρημαδα τη ΜΕΣΗ ταχύτητα τη γράφουν πλέον όλες οι εφαρμογές και όλα τα αυτοκίνητα, γιατί δεν τη βάζουμε δίπλα στη Μέση κατανάλωση, να έχουμε μια ρεαλιστική αναφορά να συγκρίνουμε;
Ναι έχεις δίκιο. Λέγοντας μέση προφανώς εννοούσε ο @stefan147 την ταχύτητα ταξιδιού στα κομμάτια του δρόμου μεταξύ διοδίων. Αλλά σωστά το διευκρινίζεις
-
Ο Στέφανος έγραψε

"...Cruise control (η ντροπη του ειδους) στα 140 εκτός απο τούνελ (120-130 εκει)....."
Δεν μίλησε για μέση ταχύτητα
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Για μένα το Juniper στα suv είναι μια κατηγορία από μόνο του (efficiency, ιπποδύναμη, εξοπλισμος) και πιθανότατα την αξίζει αυτή την «θυσία» για πες 2-3 φορές τον χρόνο. Για όλα τα υπόλοιπα suv ηλεκτρικά από την στιγμή που υπάρχουν suv phev με αυτονομία 100+ χλμ μέσα στην πόλη δεν καταλαβαίνω γιατί να μπει κάποιος σε τέτοια ταλαιπωρία…Το θεωρω τελειως παραλογο να μην προσαρμοζομαστε στις εκαστοτε συνθηκες. Δεν σας λεει κανεις να κανετε 3 στασεις για να πατε θεσσαλονικη. Αν ομως πατε σε ενα μερος χωρις φορτιστες και σας πιανει το αγχος (οπως ειπωθηκε) που θα φορτισετε, ε τοτε δεν ειναι λογικο να προνοησετε ωστε να μην βρεθειτε σε δυσκολη θεση; Αν πατε με θερμικο σε καποιο ορεινο απομακρυσμενο χωριο, θα αφησετε την εθνικη οδο με αναμμενο το λαμπακι του καυσιμου; δεν νομιζω!
Οπως εχουμε πει, υπαρχουν καποιοι περιορισμοι. Τους αποδεχομαστε, τους συνυπολογιζουμε και κανουμε τα κουμαντα μας.
Δεν γινεται να εχουμε και δωρεαν φορτιση (για οποιον εχει τετοια προνομια) και 140km/h και καθε φορα φορτιστη εξω απο το καταλυμα μας. Εχουμε πει οτι οι φορτιστες αυξανουν με γοργους ρυθμους, αλλα δεν βρισκομαστε ακομα στο σημειο οπου ειναι πανταχου παροντες.Όπως λέει και ο Μπέζος ο δεματάκιας, το άγχος πηγάζει από καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από αδράνεια και ωχαδερφισμό, ενώ είχες και τον χρόνο και τη δυνατότητα να κάνεις αυτά που έπρεπε!
-
@piliourits said in TESLA FORUM:
Οι μόνες στάσεις που κάνεις είναι στα διόδια που, αν κανείς στάση για φαγητό σε ΣΕΑ δεν θα μετρήσει ο χρόνος στάσης στην μέση ταχύτητα. Κανονικά μια μέση ταχύτητα 100χμω είναι στάνταρ με όριο 115-120 χμω αν δεν έχεις πολλά διόδια.
-
@a-d-p said in TESLA FORUM:
Ο Στέφανος έγραψε

"...Cruise control (η ντροπη του ειδους) στα 140 εκτός απο τούνελ (120-130 εκει)....."
Δεν μίλησε για μέση ταχύτητα
Νομίζω ότι όλοι καταλάβαμε και τι έγραψε ο Στέφανος και το point του δικού μου μηνύματος...
Διορθώνω λοιπόν σε ταχύτητα ταξιδιου...
-
Να πούμε και τίποτα σοβαρό ;
Στους 20,5 κρυώνω και στους 21 βαθμούς ζεσταίνομαι !
TESLA FORUM