Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    TESLA FORUM
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. TESLA FORUM
    • 1
    • 2
    • 658
    • 659
    • 660
    • 661
    • 662
    • 661 / 662
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    166
    13239
    631326
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      dettol @red_monster last edited by

@red_monster said in TESLA FORUM:

@dettol said in TESLA FORUM:

@spi_duster said in TESLA FORUM:

Βασικα δε τρωω ποτε στα ΣΕΑ. Οπως τη βρισκει κανεις 🤣

Άλλο οτι είμαστε οκ με καμία στάση παραπάνω σε ΣΕΑ και άλλο οτι γουστάρουμε να σταματάμε επι τούτου σε ΣΕΑ, ειδικά για φαγητό !

εγω παντως καλοκαιρακι θα σταματουσα ψαθοπυργο ετσι και αλλιως για παγωτο μηχανης 🙂

Σπάνια αγοράζω σαβούρα από έξω, και αυτό μέχρι τοστ γαλοπούλα τυρί όταν έχω φτάσει στο αμην ! 😀

δεν ειναι σαβουρα το παγωτο μηχανης!!! Ειναι αναβιωση παιδικων αναμνησεων 🙂

R 1 Reply Last reply Reply Quote 6
      • R
        red_monster @dettol last edited by red_monster

Άλλο οτι είμαστε οκ με καμία στάση παραπάνω σε ΣΕΑ και άλλο οτι γουστάρουμε να σταματάμε επι τούτου σε ΣΕΑ, ειδικά για φαγητό !

εγω παντως καλοκαιρακι θα σταματουσα ψαθοπυργο ετσι και αλλιως για παγωτο μηχανης 🙂

Σπάνια αγοράζω σαβούρα από έξω, και αυτό μέχρι τοστ γαλοπούλα τυρί όταν έχω φτάσει στο αμην ! 😀

Γενικά δεν πολύ τρώω ζάχαρη, ειδικά δε, μου φαίνεται η απόλυτη αηδία μέσα στη ζάχαρη.
        Αν φάω, προτιμώ πιο άγλυκα εδέσματα που καταλαβαίνεις τη γεύση των επιμέρους υλικών !

D 1 Reply Last reply Reply Quote 4
        • D
          dettol @red_monster last edited by dettol

Γενικά δεν πολύ τρώω ζάχαρη, ειδικά δε, μου φαίνεται η απόλυτη αηδία μέσα στη ζάχαρη.
          Αν φάω, προτιμώ πιο άγλυκα εδέσματα που καταλαβαίνεις τη γεύση των επιμέρους υλικών !

πραγματικα ατυχησες στην χωρα που ζεις 🙂
          Εδω στα γλυκα καλυπτουν την ελλειψη καλων υλικων με την περισσεια ζαχαρης και σιροπιου. Ειναι μαλιστα ενας απο τους λογους που εχουμε σχεδον κοψει τα ζαχαροπλαστεια. Μονο παγωτο τρωμε απεξω πλεον.

και για να μην μας βαλει χερι ο adp, να προσθεσω οτι τα τεσλα εχουν βελουδινη αισθηση σαν καλο παγωτο και γλυκια επιταχυνση σαν γαλακτομπουρεκο 🙂

1 Reply Last reply Reply Quote 10
          • F
            fiverg @iceman7 last edited by

@iceman7 said in TESLA FORUM:

Να γράψω και εγώ μετά από σχεδόν δύο χρόνια την εμπειρία μου από ταξίδι πέραν της Αττικοβοιωτιας.
            Σάββατο πρωί εκκίνηση από Μαρούσι για Πάτρα στη συνάντηση ΕV.
            Φορτισμένος οικιακά στο 100% και με ταχύτητες στα όρια και με αρκετά τσιμπήματα συν κλιματισμό άφιξη στον Ψαθοπυργο με 55%.
            Αναγκαστική στάση για κατούρημα. Κουμπώνω αμέσως με όριο 80% για να είμαι έτοιμος για την επιστροφή.
            Μέχρι να τελειώσουμε με το γιο βλέπω είχε ανέβει αρκετά.
            Επειδή μάλιστα μεσημεριανό αναμενόταν για αργά πρότεινα να τσιμπήσουμε ένα μικρό σάντουιτς. Μέχρι να διαλέξουμε βλέπω πλησίαζα το όριο. Ας το ανεβάσω σκέφτηκα αφού δεν υπήρχε και θέμα με idle fees.
            Να μην τα πολυλογώ μέχρι να φάμε φτάσαμε στο 95% οπότε και έπρεπε να σταματήσουμε.
            Για έναν ηλιθιο λόγο σκέφτηκα να το αφήσω όσο τακτοποιούμαστε μέσα να παει 100% για την αλητεία. Τελικά κόλλησε στο calibration και χάσαμε χρόνο άσκοπα. Το έκοψα και συνεχίσαμε.
            Συνολικά 12 ευρώ κόστος (αλλά μηδενική χρέωση λόγω δωρεάν sc χλμ).

Στην Πάτρα μετά το socializing με τα παιδιά από TOG κάναμε βόλτα μέσα στην πόλη και σε ένα προάστιο της πόλης όπου εχω συγγενείς όσο οι άλλοι έκαναν το eco challenge.
            Στη συνέχεια ανάβαση στο άνω Καστριτση σε ένα φοβερό εστιατόριο. Το που παρκάραμε και πως, ήταν μια κατάσταση για γερά νεύρα και πολλά εγκεφαλικά (μου την φυλάνε κάποιοι από TOG επειδή είμαι ψειρας) αλλά μας αποζημίωσε η EV παρέα, το καλό φαγητό και η υπέροχη θέα.
            Κατάβαση στις 20:00 (με αρνητική κατανάλωση - από 81 πήγα 84) και επιστροφή για Αθήνα.
            Αν δεν είχα φορτίσει στο 100 ερχομενος θα κούμπωνα ξανά ψαθοπυργο για 5 λεπτά να είμαι άνετος, αλλά τώρα δεν είχα θέμα.
            Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η νυχτερινή οδήγηση ήταν ξεκούραστη λόγω matrix led.
            Οδήγηση στην αρχή πιο χαλαρά αλλά μετά πολυ σβέλτα οριακά και πάνω από τα όρια με πολλά ξεσπάσματα (δεν καταλαβαίνεις πότε τερματίζει 😁).
            Βέβαια όσο το πάταγα τόσο έβλεπα την πρόβλεψη να πέφτει. Από 32% που με υπολόγιζε στην αρχή με έφτασε με 26. Τελικά γύρισα κατευθείαν στο Γκόλντεν με 24% (έφαγε 2% για precondition).
            Απογοητεύτηκα με την αργή φόρτιση εκει και έφυγα στο 50% για σπίτι.
            Απολογισμός ημέρας 500 περίπου χλμ και ένας μπροστινός προφυλακτήρας σπλατερ (4 ευρώ στο φρέσκαρε το)
            Κατανάλωση 73 kWh.
            Πιο πολλά τα διόδια.

Κινήθηκα εκ του ασφαλούς αλλά νομίζω δεν είναι πια θέμα η ηλεκτροκίνηση ειδικά όπου υπάρχει δίκτυο τεσλα. Νομίζω με οδηγήση στα όρια το Αθήνα Πάτρα με επιστροφή βγαινει με 100-0 στη μπαταρία με rwd highland ….

Να την χαίρεσαι την αμαξάρα. Κατα πως καταλαβαίνω με κανονικές (λες) ταχύτητες ότι για 200 χλμ έφαγες το 45% της μπαταρίας που ακούγεται πολύ καλό.

Προσωπικά πάω πολύ συχνά Πάτρα, το να σταματήσω 15 χλμ πριν τον προορισμό και να προσθέσω σε μια διαδρομή δύο ωρών άλλη μισή δεν θα με πολυβολευε αλλά όπως τα γράφεις μάλλον πας και γυρίζεις με μια φόρτιση. Αλλά με τι μωτ;

N I 2 Replies Last reply Reply Quote 0
            • N
              nascar1 @fiverg last edited by nascar1

@fiverg said in TESLA FORUM:

Να γράψω και εγώ μετά από σχεδόν δύο χρόνια την εμπειρία μου από ταξίδι πέραν της Αττικοβοιωτιας.
              Σάββατο πρωί εκκίνηση από Μαρούσι για Πάτρα στη συνάντηση ΕV.
              Φορτισμένος οικιακά στο 100% και με ταχύτητες στα όρια και με αρκετά τσιμπήματα συν κλιματισμό άφιξη στον Ψαθοπυργο με 55%.
              Αναγκαστική στάση για κατούρημα. Κουμπώνω αμέσως με όριο 80% για να είμαι έτοιμος για την επιστροφή.
              Μέχρι να τελειώσουμε με το γιο βλέπω είχε ανέβει αρκετά.
              Επειδή μάλιστα μεσημεριανό αναμενόταν για αργά πρότεινα να τσιμπήσουμε ένα μικρό σάντουιτς. Μέχρι να διαλέξουμε βλέπω πλησίαζα το όριο. Ας το ανεβάσω σκέφτηκα αφού δεν υπήρχε και θέμα με idle fees.
              Να μην τα πολυλογώ μέχρι να φάμε φτάσαμε στο 95% οπότε και έπρεπε να σταματήσουμε.
              Για έναν ηλιθιο λόγο σκέφτηκα να το αφήσω όσο τακτοποιούμαστε μέσα να παει 100% για την αλητεία. Τελικά κόλλησε στο calibration και χάσαμε χρόνο άσκοπα. Το έκοψα και συνεχίσαμε.
              Συνολικά 12 ευρώ κόστος (αλλά μηδενική χρέωση λόγω δωρεάν sc χλμ).

Στην Πάτρα μετά το socializing με τα παιδιά από TOG κάναμε βόλτα μέσα στην πόλη και σε ένα προάστιο της πόλης όπου εχω συγγενείς όσο οι άλλοι έκαναν το eco challenge.
              Στη συνέχεια ανάβαση στο άνω Καστριτση σε ένα φοβερό εστιατόριο. Το που παρκάραμε και πως, ήταν μια κατάσταση για γερά νεύρα και πολλά εγκεφαλικά (μου την φυλάνε κάποιοι από TOG επειδή είμαι ψειρας) αλλά μας αποζημίωσε η EV παρέα, το καλό φαγητό και η υπέροχη θέα.
              Κατάβαση στις 20:00 (με αρνητική κατανάλωση - από 81 πήγα 84) και επιστροφή για Αθήνα.
              Αν δεν είχα φορτίσει στο 100 ερχομενος θα κούμπωνα ξανά ψαθοπυργο για 5 λεπτά να είμαι άνετος, αλλά τώρα δεν είχα θέμα.
              Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η νυχτερινή οδήγηση ήταν ξεκούραστη λόγω matrix led.
              Οδήγηση στην αρχή πιο χαλαρά αλλά μετά πολυ σβέλτα οριακά και πάνω από τα όρια με πολλά ξεσπάσματα (δεν καταλαβαίνεις πότε τερματίζει 😁).
              Βέβαια όσο το πάταγα τόσο έβλεπα την πρόβλεψη να πέφτει. Από 32% που με υπολόγιζε στην αρχή με έφτασε με 26. Τελικά γύρισα κατευθείαν στο Γκόλντεν με 24% (έφαγε 2% για precondition).
              Απογοητεύτηκα με την αργή φόρτιση εκει και έφυγα στο 50% για σπίτι.
              Απολογισμός ημέρας 500 περίπου χλμ και ένας μπροστινός προφυλακτήρας σπλατερ (4 ευρώ στο φρέσκαρε το)
              Κατανάλωση 73 kWh.
              Πιο πολλά τα διόδια.

Κινήθηκα εκ του ασφαλούς αλλά νομίζω δεν είναι πια θέμα η ηλεκτροκίνηση ειδικά όπου υπάρχει δίκτυο τεσλα. Νομίζω με οδηγήση στα όρια το Αθήνα Πάτρα με επιστροφή βγαινει με 100-0 στη μπαταρία με rwd highland ….

Να την χαίρεσαι την αμαξάρα. Κατα πως καταλαβαίνω με κανονικές (λες) ταχύτητες ότι για 200 χλμ έφαγες το 45% της μπαταρίας που ακούγεται πολύ καλό.

Προσωπικά πάω πολύ συχνά Πάτρα, το να σταματήσω 15 χλμ πριν τον προορισμό και να προσθέσω σε μια διαδρομή δύο ωρών άλλη μισή δεν θα με πολυβολευε αλλά όπως τα γράφεις μάλλον πας και γυρίζεις με μια φόρτιση. Αλλά με τι μωτ;

Μπορείς απλά να κάνεις αυτή την μία φόρτιση στην επιστροφή. Και σε καμία περίπτωση μισή ώρα. Με 10 λεπτά είσαι άνετος να ταξιδεψεις με σχετικά γρήγορο ρυθμό

1 Reply Last reply Reply Quote 3
              • I
                iceman7 @dettol last edited by

@scotch said in TESLA FORUM:

@bekiaris φρόντισε να παραλάβεις κανονικά.
                Γιατί ο @scotch κέρασε ήδη το Σάββατο για το referral 😁😁😁
                Σπύρο πες τους πως ειχαμε παρκάρει και από που αναμεσα πέρναγαν τα παιδιά να πάνε να παίξουν μπάσκετ !!!
                Είχε λιώσει το sentry 😂😂😂

😂 Σιγά το κέρασμα. Έχω δρόμο ακόμη να καλύψω 😂

Πραγματικά δεν το πίστευα ότι το άφησες εκεί. Πρέπει να ήταν μεγάλη άσκηση θάρρους 😂 Αν και λογικά το δικό σου ήταν σχετικά προστατευμένο.
                Στη χειρότερη θέση πρέπει να ήταν ο Σταύρος. Τα παιδιά παίζει να ανέβαιναν στο καπό για να περάσουν 😨

Εγώ ανέβηκα άλλο τόσο για να βρω θέση, παρέα με το Lucid 😘

αν ηξερα οτι θα ερχοταν το Lucid, παιζει να κατεβαινα πατρα μονο και μονο για αυτο

Μα δεν υπάρχει δραστηριότητα ev / TOG που να μην είναι το lucid του Δημήτρη !!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • I
                  iceman7 @fiverg last edited by

@fiverg said in TESLA FORUM:.

Ήταν επιλογή μου να φορτίσω στο πήγαινε γιατί εκεί με έπιασε να παω για κατούρημα και είχα χρόνο μέχρι να πετύχω κάποιο κενό από τις δραστηριότητες στην παραλία που γινόταν το event. Ο χρόνος φόρτισης μου παρατάθηκε επειδή είπαμε να φάμε ένα σάντουιτς επειδή μεσημεριανο θα τρώγαμε αργά.
                  Θα μπορούσα και ίσως ήταν πιο λογικό να είχα φορτίσει 15 λεπτά στην επιστροφή στον κάτω σταθμό ψαθοπυργο. Με 35-38 θα ήμουν λογικά και πρακτικά ούτε 15 λεπτά θα ήθελα. Αλλα με μια τουαλέτα και ένα νερό τα βγάζεις άνετα τα λεπτά αυτά.
                  Δυστυχώς ΜΩΤ δεν μπορώ να δω.
                  Λογικά με κάποιο πρόγραμμα από αυτά που έχει ο dettol θα βλέπεις αλλά επειδή δεν κάνω χλμ δεν έχω πληρώσει αχρείαστα έξοδα.

Πάντως πήγα όπως θα πήγαινα με τη Χ1 πχ.
                  Με bonus ότι οπότε χρειαζόμουν δύναμη για άνοιγμα ή προσπέραση κλπ αυτή ερχόταν άμεσα.
                  Μπορεί για 10 λεπτά να πήγαινα με 110 και μετά να πάταγα 140. Σε κάποιες φάσεις πήγα πολύ ψηλά 😎
                  Γενικά προσπαθώ να είμαι κοντά στα όρια ή λίγο παραπάνω ενώ επισης δεν μπορώ να οδηγάω πολύ ώρα με σταθερή ταχύτητα. Είτε χαμηλή είτε υψηλή. Γι αυτό και δεν χρησιμοποιώ cc. Στο τεσλα είναι το μόνο αμάξι που χρησιμοποιώ autopilot περισσότερο από άλλα όχι γιατί είναι κάποια σπουδαία υλοποίηση (απενεργοποιείται στην αλλαγή λωρίδας!!) αλλά γιατί έτσι μπορώ να σηκώσω το δεξί πόδι για ξεμούδιασμα καθώς αν το αφήσεις το αμάξι κόβει αμεσως λόγω one pedal.

• I
                    iceman7 @red_monster last edited by

@red_monster said in [TESLA FORUM](/

Καμία διαφορά σε αίσθηση, απόκριση.
                    Μαύρα λόγκο ολούθε --> αδιάφορο
                    Λεβιές φλας --> αδιάφορο
                    Μπροστινή κάμερα --> φοβερά χρήσιμη, πάρα πολύ καλή αναβάθμιση
                    Μεγαλύτερη μπαταρία --> έχει ένα 40-50άρη km στο νερό στην εθνική, εντυπωσιακή βελτίωση

Μέσα σε κάθε χρονιά η τεσλα κάνει αλλαγές και προσθήκες. Αρα σίγουρα κάπου βελτίωμενο θα είναι.
                    Τα μαύρα λογκο ανάλογα το χρώμα λένε πολύ. Σε σκούρα χάνονται. Σε ανοιχτά είναι ταμάμ.
                    Φλασιερα must. Απορώ πως το είχαν κόψει.
                    Χρησιμοποιείς ξανά φλας
                    Μπροστινή κάμερα όντως απαραίτητη και άριστη προσθήκη.
                    Μεγαλύτερη μπαταρία πάντα καλοδεχούμενη.
                    Στο rwd τσιμπάς 20 χλμ επιπλέον !

R 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • R
                      red_monster @iceman7 last edited by

@red_monster said in [TESLA FORUM](/

Καμία διαφορά σε αίσθηση, απόκριση.
                      Μαύρα λόγκο ολούθε --> αδιάφορο
                      Λεβιές φλας --> αδιάφορο
                      Μπροστινή κάμερα --> φοβερά χρήσιμη, πάρα πολύ καλή αναβάθμιση
                      Μεγαλύτερη μπαταρία --> έχει ένα 40-50άρη km στο νερό στην εθνική, εντυπωσιακή βελτίωση

Μέσα σε κάθε χρονιά η τεσλα κάνει αλλαγές και προσθήκες. Αρα σίγουρα κάπου βελτίωμενο θα είναι.
                      Τα μαύρα λογκο ανάλογα το χρώμα λένε πολύ. Σε σκούρα χάνονται. Σε ανοιχτά είναι ταμάμ.
                      Φλασιερα must. Απορώ πως το είχαν κόψει.
                      Χρησιμοποιείς ξανά φλας
                      Μπροστινή κάμερα όντως απαραίτητη και άριστη προσθήκη.
                      Μεγαλύτερη μπαταρία πάντα καλοδεχούμενη.
                      Στο rwd τσιμπάς 20 χλμ επιπλέον !

Είναι βέβαιο ότι θα έχει βελτιώσεις ουσίας, μην ξεχνάμε ότι το ένα είναι 12/2023 και το άλλο 03/2026. Η φλασιέρα μου είναι αδιάφορη, μην σου πω οτι ευχαριστιέμαι κιόλας τα κουμπάκια, μηχανόβιος γαρ !

• N
                        nascar1 last edited by

Υποβολή φορολογικής δήλωσης σήμερα. Φυσικά η Τέσπα δεν είχε κάνει την δουλειά της και δεν θα εκκαθαριζοταν η δήλωση αν δήλωνα ΛΤΠΦ < 50.000 ευρώ. Οπότε για να μην μπαίνω σε διαδικασίες δήλωσα εν γνώση μου λτπφ > 50.000 ευρώ, έφαγα ένα τεκμήριο για τους 4 μήνες που το είχα 660 ευρώ (χεστηκα) και η δήλωση εκκαθαριστηκε κανονικά. Τώρα είτε θα προβώ κάποια στιγμή σε τροποποιητική (ανεβάζοντας τα δικαιολογητικά) και περιμένοντας αυτή να εκκαθαριστει είτε δεν θα κάνω τίποτα και πάμε για του χρόνου. Ο μόνος λόγος για να κάνω τροποποιητική είναι μήπως και του χρόνου δεν έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα. Η άλλη λύση που διάβασα είναι αίτημα προς τον κλάδο αυτοκινήτου να περάσει την βεβαίωση και να υπάρχει εκεί στο μέλλον... Το vw iD.3 ήταν μια χαρά περασμένο σωστά άρα η μαλακία είναι ολοκληρωτικά της Τέσλα...

bekiaris scotch I 3 Replies Last reply Reply Quote 0
                        • bekiaris
                          bekiaris @nascar1 last edited by

@nascar1 said in TESLA FORUM:

Υποβολή φορολογικής δήλωσης σήμερα. Φυσικά η Τέσπα δεν είχε κάνει την δουλειά της και δεν θα εκκαθαριζοταν η δήλωση αν δήλωνα ΛΤΠΦ < 50.000 ευρώ.

το tesla y awd (βασική έκδοση με 19αρες ζάντες, βασικό χρώμα και μαύρα καθίσματα) εχει λτπφ < 50.000 ευρώ, σωστα?

N 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • N
                            nascar1 @bekiaris last edited by

@bekiaris said in TESLA FORUM:

Υποβολή φορολογικής δήλωσης σήμερα. Φυσικά η Τέσπα δεν είχε κάνει την δουλειά της και δεν θα εκκαθαριζοταν η δήλωση αν δήλωνα ΛΤΠΦ < 50.000 ευρώ.

το tesla y awd (βασική έκδοση με 19αρες ζάντες, βασικό χρώμα και μαύρα καθίσματα) εχει λτπφ < 50.000 ευρώ, σωστα?

Θεωρώ πως ναι

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • scotch
                              scotch @nascar1 last edited by

Σε εμένα πάντως πέρυσι, που δήλωσα ΛΤΠΦ>50.000€, δεν εκκαθαρίστηκε μέχρι να υποβάλω τη βεβαίωση.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • H
                                harisma23 @criuser last edited by harisma23

@criuser said in TESLA FORUM:

Πάντως ο φίλος μου με το τελευταίο Αστρα ντίζελ, έκανε Χαλάνδρι - Ερατεινή το Πάσχα με 3,7 επειδή πήγαινε αργά γιατί ήταν παρέα με άλλον.

Το Χαλάνδρι - Καλαμάτα με όρια + 10 έως 20 το κάνει με 4,2 πολλές φορές γιατί έχει εξοχικό εκεί.

Κλασικό τρολάρισμα από το Βασίλη!
                                Σίγουρα είτε ο φίλος του δεν του τα έχει μεταφέρει σωστά είτε ο Βασίλης δεν τα έχει μεταφέρει σωστά.
                                Κατά πάσα πιθανότητα μας έχει δώσει καταναλώσεις βάσει trip computer, που στην πράξη, επειδή μιλάμε για Stellantis, είναι 10% παραπάνω και έχει υπερβάλλει και στην υπέρβαση των ορίων ταχύτητας.
                                Από εκεί και πέρα, επειδή νοικιάζω πολύ συχνά αυτοκίνητα, κυρίως λόγω επαγγελματικών ταξιδιών, πάντα ξέρω πόσο κατανάλωσα γιατί το επιστρέφω φουλαρισμένο. Μπορώ λοιπόν να είμαι βέβαιος ότι το "Χαλάνδρι - Καλαμάτα με όρια + 10 έως 20", ΔΕΝ γίνεται με 4,2 lt/100Km. Γιατί μιλάμε για μια διαδρομή που πρέπει να έχει ένα μέσο όρο ορίων ταχύτητας περί τα 110 Km/h. Ε λοιπόν, ΚΑΝΕΝΑ μικρομεσαίο diesel δεν ταξιδεύει με 120-130 Km/h με μέση κατανάλωση 4,2 lt/100Km!

R O xenos 3 Replies Last reply Reply Quote 3
                                • R
                                  red_monster @harisma23 last edited by

@harisma23 said in TESLA FORUM:

Πάντως ο φίλος μου με το τελευταίο Αστρα ντίζελ, έκανε Χαλάνδρι - Ερατεινή το Πάσχα με 3,7 επειδή πήγαινε αργά γιατί ήταν παρέα με άλλον.

Το Χαλάνδρι - Καλαμάτα με όρια + 10 έως 20 το κάνει με 4,2 πολλές φορές γιατί έχει εξοχικό εκεί.

Κλασικό τρολάρισμα από το Βασίλη!
                                  Σίγουρα είτε ο φίλος του δεν του τα έχει μεταφέρει σωστά είτε ο Βασίλης δεν τα έχει μεταφέρει σωστά.
                                  Κατά πάσα πιθανότητα μας έχει δώσει καταναλώσεις βάσει trip computer, που στην πράξη, επειδή μιλάμε για Stellantis, είναι 10% παραπάνω και έχει υπερβάλλει και στην υπέρβαση των ορίων ταχύτητας.
                                  Από εκεί και πέρα, επειδή νοικιάζω πολύ συχνά αυτοκίνητα, κυρίως λόγω επαγγελματικών ταξιδιών, πάντα ξέρω πόσο κατανάλωσα γιατί το επιστρέφω φουλαρισμένο. Μπορώ λοιπόν να είμαι βέβαιος ότι το "Χαλάνδρι - Καλαμάτα με όρια + 10 έως 20", ΔΕΝ γίνεται με 4,2 lt/100Km. Γιατί μιλάμε για μια διαδρομή που πρέπει να έχει ένα μέσο όρο ορίων ταχύτητας περί τα 110 Km/h. Ε λοιπόν, ΚΑΝΕΝΑ μικρομεσαίο diesel δεν ταξιδεύει με 120-130 Km/h με μέση κατανάλωση 4,2 lt/100Km!

Ταξιδεύει το megane dci 2023 auto

H 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                  • O
                                    otso @harisma23 last edited by

Κλασικό τρολάρισμα από το Βασίλη

Troll Βασιλης

68ab22f6-ba17-47b7-a314-9665bfc7d4e6-image.png

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                    • xenos
                                      xenos @harisma23 last edited by xenos

Μπορώ λοιπόν να είμαι βέβαιος ότι το "Χαλάνδρι - Καλαμάτα με όρια + 10 έως 20", ΔΕΝ γίνεται με 4,2 lt/100Km. Γιατί μιλάμε για μια διαδρομή που πρέπει να έχει ένα μέσο όρο ορίων ταχύτητας περί τα 110 Km/h. Ε λοιπόν, ΚΑΝΕΝΑ μικρομεσαίο diesel δεν ταξιδεύει με 120-130 Km/h με μέση κατανάλωση 4,2 lt/100Km!

Mε QQ K9K: αν έχει κίνηση (~80-100χλμ) μέχρι Κόρινθο, πάει ~5.5-5.8λτ. στον προορισμό.
                                      Mε νορμάλ κίνηση (~120-140χλμ) πάει ~6.2-6.6λτ και ανεβαίνει.

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

• S
                                        stefan147 last edited by

Αυτά ισχύουν για Y AWD LR χωρίς κανένα έξτρα. Δεν ξέρω εάν έχουν αλλάξει οι τιμές από πέρσυ το Μάιο αλλά και να χουν αλλάξει δεν ξεπερνά τα ΛΤΠΦ>50.000.

f45e6a05-465e-4068-8ca8-76ac806432c6-image.png

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                        • I
                                          iceman7 @nascar1 last edited by iceman7

Υποβολή φορολογικής δήλωσης σήμερα. Φυσικά η Τέσπα δεν είχε κάνει την δουλειά της και δεν θα εκκαθαριζοταν η δήλωση αν δήλωνα ΛΤΠΦ < 50.000 ευρώ. Οπότε για να μην μπαίνω σε διαδικασίες δήλωσα εν γνώση μου λτπφ > 50.000 ευρώ, έφαγα ένα τεκμήριο για τους 4 μήνες που το είχα 660 ευρώ (χεστηκα) και η δήλωση εκκαθαριστηκε κανονικά. Τώρα είτε θα προβώ κάποια στιγμή σε τροποποιητική (ανεβάζοντας τα δικαιολογητικά) και περιμένοντας αυτή να εκκαθαριστει είτε δεν θα κάνω τίποτα και πάμε για του χρόνου. Ο μόνος λόγος για να κάνω τροποποιητική είναι μήπως και του χρόνου δεν έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα. Η άλλη λύση που διάβασα είναι αίτημα προς τον κλάδο αυτοκινήτου να περάσει την βεβαίωση και να υπάρχει εκεί στο μέλλον... Το vw iD.3 ήταν μια χαρά περασμένο σωστά άρα η μαλακία είναι ολοκληρωτικά της Τέσλα...

Ναι αλλά αν το έκανες έτσι θα έπρεπε να δηλώσεις και το ποσό αγοράς. Το οποίο για τα ΛΤΠΦ κάτω από 50 δεν χρειάζεται.
                                          Κρίμα να τρως τεκμήριο αγοράς

N 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                          • N
                                            nascar1 @iceman7 last edited by nascar1

Ναι αλλά αν το έκανες έτσι θα έπρεπε να δηλώσεις και το ποσό αγοράς. Το οποίο για τα ΛΤΠΦ κάτω από 50 δεν χρειάζεται.
                                            Κρίμα να τρως τεκμήριο αγοράς

Δεν σε κατάλαβα. Προφανώς και δήλωσα το ποσό αγοράς. Πως θα γινόταν άλλωστε χωρίς να το δηλώσω; Τεκμήριο αγοράς έχουν όλα τα αυτοκίνητα ανεξάρτητα αν είναι ηλεκτρικά ή όχι. Τεκμήριο διαβίωσης δεν έχουν.. Τα έχω καταλάβει λάθος;;;

Edit. Από όσο το ψάχνω έχεις δίκιο. Οπότε η τροποποιητική είναι μονόδρομος. Τουλάχιστον έγινε η εκκαθάριση...

I 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 658
                                            • 659
                                            • 660
                                            • 661
                                            • 662
                                            • 661 / 662
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ