-
@otso said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@ilias-a said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
6ωρη διατροφη ανα 24ωρο
Τρως 6 ωρες το 24ωρο βρε θηριο ;
Η χαρα του ταβερνιαρη ειμαι.

-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ή ζάχαρη προκαλεί φλεγμονές που δεν τις καταλαβαίνουμε εύκολα!
Εγώ την έκοψα και πήρα ένα πράσινο πασοκικο κουτάκι με χαπάκια από στέβια!
Ενα χαπάκι είναι υπεραρκετό σαν γλυκιά αίσθηση
Δεν την παλευω στον καφε τη ρημαδα.
Στον καφέ θα πιεις σκέτο και θα κάνεις υπομονή 2 εβδομάδες στην αφόρητη πίκρα όπως φαινομενικά νιώθεις στην αρχή, την 3η βδομάδα θα γίνει reset στη γεύση και μετά από ένα διάστημα ο καφές με ζάχαρη θα σου φαίνεται ένα γλυφό πράγμα που δεν θα το θες. Θα νιώσετε και τη γεύση του καφέ, και δυστυχώς θα διακρίνετε τι νεροζούμια με ζάχαρη σας πασάρουν τόσα χρόνια διάφορες καφετέριες.
-
Και όμως , λεγόμενα γυναικολόγου (οπότε μπορεί να αφορά μόνο εγκυμοσύνες η τόσο σκληρή στάση) , δεν εξαιρείται καμίας μορφή γλυκαντική ουσία. Ιδίως οι τεχνικές (κομμένες παρόμοια μαχαίρι και απαγορευμένες) , ακόμα και το μέλι ( το οποίο θεωρούμε άκακο και αγνό ) ήθελε να χρησιμοποιείται με απίστευτη εγκράτια.
Άρα δεν είναι μόνο η ζάχαρη , αλλά οτιδήποτε που γλυκαίνει τη γεύση.
-
Δεν ειναι και ό,τι καλυτερο η στέβια και γενικά τα τεχνητά γλυκαντικά. Ορισμένα μάλιστα ειναι χειρότερα και από την ζαχαρη. Μόνο Monk Fruit, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει σκέτο (μόνο με Ερυθριτόλη που καλό ειναι να την αποφεύγεις επίσης). Εγώ το αγοράζω από το εξωτερικό. Ααα και είναι πανάκριβο, αλλά διαρκεί πάρα πολλούς μήνες, γιατι βάζεις ελάχιστο.
Ευτυχώς έχω κόψει την ζάχαρη στον καφέ πάνω από 25 χρόνια. Θέλει σύστημα Ηλία - σε εμένα πέτυχε και έπινα τον καφέ γλυκό. Το σύστημα ειναι να μειώνεις την ποότητα ζάχαρης σταδιακά κάθε 3 εβδομάδες (ο άνθρωπος θέλει 21 ημέρες για να δεχτεί μια νέα συνήθεια). Ανάλογα πόση ζάχαρη βάζεις, μετά από 3-4 μήνες θα μπορείς να τον πίνεις σκέτο χωρίς κανένα πρόβλημα.
-
@civil357 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ή ζάχαρη προκαλεί φλεγμονές που δεν τις καταλαβαίνουμε εύκολα!Και όμως , λεγόμενα γυναικολόγου (οπότε μπορεί να αφορά μόνο εγκυμοσύνες η τόσο σκληρή στάση) , δεν εξαιρείται καμίας μορφή γλυκαντική ουσία. Ιδίως οι τεχνικές (κομμένες παρόμοια μαχαίρι και απαγορευμένες) , ακόμα και το μέλι ( το οποίο θεωρούμε άκακο και αγνό ) ήθελε να χρησιμοποιείται με απίστευτη εγκράτια.
θα πρεπει να το εξηγησεις αυτο
δηλαδη τη σχεση με τον γυναικολογο... -
@civil357 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Και όμως , λεγόμενα γυναικολόγου (οπότε μπορεί να αφορά μόνο εγκυμοσύνες η τόσο σκληρή στάση) , δεν εξαιρείται καμίας μορφή γλυκαντική ουσία. Ιδίως οι τεχνικές (κομμένες παρόμοια μαχαίρι και απαγορευμένες) , ακόμα και το μέλι ( το οποίο θεωρούμε άκακο και αγνό ) ήθελε να χρησιμοποιείται με απίστευτη εγκράτια.
Το έγραψα και πιο πάνω, τα τεχνητά γλυκαντικά ειναι χειρότερα από την ζάχαρη σε θέμα υγείας και επίσης συνηθίζουν τον οργανισμό στην γλυκιά γεύση. Το μέλι επίσης έχει γλυκόζη, άρα ανεβάζει τα επίπεδα της ινσουλινης, αλλά έχει και φρουκτόζη, που ενώ ειναι ΟΚ για το ζάχαρο, δεν ειναι ΟΚ για το συκώτι, προκαλεί μεγάλη ζημιά. Οπότε μέλι με ρέγουλα θέλει.
-
Επίσης μακρυά από χυμούς φρούτων, αλλά, δυστυχώς, και από πολλά φρούτα.
-
Για πες που το πουλάνε αυτό το monk fruit ?
-
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Στον καφέ θα πιεις σκέτο και θα κάνεις υπομονή 2 εβδομάδες στην αφόρητη πίκρα όπως φαινομενικά νιώθεις στην αρχή, την 3η βδομάδα θα γίνει reset στη γεύση και μετά από ένα διάστημα ο καφές με ζάχαρη θα σου φαίνεται ένα γλυφό πράγμα που δεν θα το θες. Θα νιώσετε και τη γεύση του καφέ, και δυστυχώς θα διακρίνετε τι νεροζούμια με ζάχαρη σας πασάρουν τόσα χρόνια διάφορες καφετέριες.
To ίδιο και με τη μουστάρδα μια κέτσαπ. Ιδιαίτερα η κέτσαπ…φουλ στη ζάχαρη, καταστρέφει τη γεύση της πατάτας ή των μακαρονιών
-
@fanis75 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Το μέλι επίσης έχει γλυκόζη, άρα ανεβάζει τα επίπεδα της ινσουλινης, αλλά έχει και φρουκτόζη, που ενώ ειναι ΟΚ για το ζάχαρο, δεν ειναι ΟΚ για το συκώτι, προκαλεί μεγάλη ζημιά. Οπότε μέλι με ρέγουλα θέλει.
αν εννοείς τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (NAFLD) αυτή προκαλείται κυρίως από τα σιρόπια καλαμποκιού, που μπαίνει ως γλυκαντικό σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα.
To μέλι έχει 35-40% φρουκτόζη. Πόσο μέλι να φάς; 1-2 κουταλιές; 15 γρ φρουκτόζης
Φρουκτόζη έχουν και τα φρούτα, πχ ένα αχλάδι έχει 12 γρ, ένα μήλο 10 γρ.
Θέλω να πω, ναι έχει φρουκτόζη αλλά όχι ότι θα προκαλέσει και πρόβλημα στο συκώτι. -
@dstou said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Επίσης μακρυά από χυμούς φρούτων, αλλά, δυστυχώς, και από πολλά φρούτα.
Eννοείται, ο χυμός φρούτων (ακόμα και φρέσκος) ειναι ό,τι χειρότερο. Τα φρούτα ειναι ΟΚ, γιατι έχουν τις φυτικές ίνες και επίσης τρώς λγοική ποσότητα - ενώ ένας χυμός μπορεί να ειναι 4-5 φρούτα. Ειδικά από πορτοκάλι μακριά, ο χειρότερος χυμός.
Για πες που το πουλάνε αυτό το monk fruit ?
-
@dg79 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@fanis75 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Το μέλι επίσης έχει γλυκόζη, άρα ανεβάζει τα επίπεδα της ινσουλινης, αλλά έχει και φρουκτόζη, που ενώ ειναι ΟΚ για το ζάχαρο, δεν ειναι ΟΚ για το συκώτι, προκαλεί μεγάλη ζημιά. Οπότε μέλι με ρέγουλα θέλει.
αν εννοείς τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (NAFLD) αυτή προκαλείται κυρίως από τα σιρόπια καλαμποκιού, που μπαίνει ως γλυκαντικό σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα.
To μέλι έχει 35-40% φρουκτόζη. Πόσο μέλι να φάς; 1-2 κουταλιές; 15 γρ φρουκτόζης
Φρουκτόζη έχουν και τα φρούτα, πχ ένα αχλάδι έχει 12 γρ, ένα μήλο 10 γρ.
Θέλω να πω, ναι έχει φρουκτόζη αλλά όχι ότι θα προκαλέσει και πρόβλημα στο συκώτι.Aυτήν εννοώ. Προφανώς το HFCS ειναι το κυριότερο πρόβλημα. Αλλά όλα μετράνε αθροιστικά. Εαν πάρεις 10-20γρ φρουκτόζη από το μέλι (μπορεί και παραπάνω γιατι πολλοί το θεωρούν υγιεινό και τρώνε μεγάλες ποσότητες), από την ζάχαρη (μη ξεχνάμε η ζάχαρη ειναι 50% φρουκτόζη) και από τα φρούτα, εύκολα φτάνει ένας μέσος ενήλικας τα 100γρ/ημέρα.
Ειδικά το μέλι, έχω δει κόσμο να το τρώει δίχως αύριο.
-
-
Γιατί οι κατασκευαστές αυτοκινήτων χτίζουν επιβλητικούς ουρανοξύστες; – Το ποσό που έδωσε ο Νεϊμάρ
-
@a-d-p said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Γιατί οι κατασκευαστές αυτοκινήτων χτίζουν επιβλητικούς ουρανοξύστες; – Το ποσό που έδωσε ο Νεϊμάρ
Ο Ορισμος του και πλουσιος και μαλακας .
-
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ισχύει. Από γλυκό το γύρισα σε μέτριο ενώ στο σόι βάζω ούτε μια κουταλιά και λίγο σιρόπι καραμέλας για να σπάει η πικριλα και σιγά σιγά συνηθίζεται και φυσικά καταλαβαίνεις τον κανονικό καφε
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]