-
Οδηγός στη Γαλλία παραβίασε το όριο ταχύτητας κατά 162 χλμ./ώρα
-
@jousis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
εσύ τι ζητάς χωρίς εκπαίδευση να μην πάει να παρκάρει στη θέση αναπήρων..??!!
Δεν γνωρίζει ο 40χρονος πως είναι αντικοινωνικό να παρκάρεις σε θέσεις αναπήρων;
Και δεν υποστηρίζω οτι πρέπει να πέσει μόνο βουρδουλας.
Ο βούρδουλας είναι η πυρόσβεση.
Στα ηθικά δεν θα ήθελα να συμμετέχω, όπως είπα είμαι immoralist/ moral nihilist, δεν θα συγκλίνουμε πουθενά.υγ.
Αχ αυτή η "παιδεία", ο γκοντό της ελληνικής κοινωνίας.Αμφιβάλλεις ότι η παιδεία είναι το παν, εκτός φυσικά και από το dna που κουβαλάμε..??!!
Το 1960 πίστευαν ότι το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο, εγώ το μισώ αυτό...!!!
Ότι καταφέρεις με την εκπαίδευση μέσω της παιδείας, μένει, ριζώνει, ότι κάνεις μέσα από τη βία, την επιβολή και την καταστολή ξεριζώνεται στην πρώτη ευκαιρία..!!
Το ρίξαμε στα λατινικά και τον Godot..??!!
Είδα για πρώτη φορά το έργο, στο υπερώο του Κρατικού Βορείου Ελλάδας πριν περίπου 45-50 χρόνια.
Κάποια στιγμή αν επενδύσουμε θα έρθει....
Αλλιώς ουρανοκατέβατος να σεβαστεί τη θέση αναπήρων δε γίνεται ,θα συμβαίνει ότι και στο έργο του Μπέκετ
Και 60 να είναι, αν δεν του έμαθαν , δεν του έδειξαν ποτέ, παρά μόνο τον βούρδουλα, τι περιμένεις, να σεβαστεί τη θέση στο πάρκινγκ..??!! -
Αν έπεφτε το πρόστιμο κάθε φορά που κλείδωνε το αυτοκίνητο σε θέση αναπήρων θα το μάθαινε.
Ο μόνος λόγος που δεν σέβεται κάποιος τον ΚΟΚ στην Ελλάδα είναι ότι είναι απίθανο να το πιάσουν. -
@v_a said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Ασχετο, αλλά
Κάτι πρέπει να γίνει με τις μηχανές που παρκάρουν οριζόντια για να καβαντζωνουν θέση οι τετραποδοι ιδιοκτήτες τους.
(Ειδικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές)
Είμαι πολύ κοντά στο να ξεκινήσω να βανδαλιζω τα μπουρδελα τους..
Και σίγουρα δεν είμαι ο μόνοςΣύμφωνα με τον κοκ οι μηχανές και τα μοτοποδήλατα είναι υποχρεωμένα να σταθμεύουν οριζόντια, εκτός και αν υπάρχει σήμανση που να να υποχρεώνει την στάθμευση κάθετα.
-
@chrisk6 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@ilias-a said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@monman2 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Ασχετο, αλλά
Κάτι πρέπει να γίνει με τις μηχανές που παρκάρουν οριζόντια για να καβαντζωνουν θέση οι τετραποδοι ιδιοκτήτες τους.
Και σίγουρα δεν είμαι ο μόνοςΚάπου κοντά μου
Μλκιες από τετράποδα ζώα που ζουν ανάμεσά μας και κοιτάνε μόνο την πάρτη τους.
Δεν υπάρχει λέει νόμος λεει ο ππρς.
Είναι ηθικό ρε ππρ (αυτός με το σημείωμα, όχι στον monmann προφανώς) να καβαντζωνεις θέση σε δημόσιο δρόμο, λες και είναι το πάρκινγκ σου ;
Είμαι εγώ ο μλκς που ψάχνω μισή ώρα για πάρκινγκ και εσύ ο μάγκας ;Μη προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τέτοιες φουστιες.
Δυστυχως ή ευτυχως οταν το δικυκλο μπορει να κυκλοφορει νομιμα (πινακιδες, τελη, ασφαλεια) εχει το δικαιωμα της σταθμευσης οπου το επιτρεπουν. Ανεπιτρεπτο αλλα νομιμο.
Απ οτι καταλαβαινω μιλαει για ιδιοκτητες μοτο και αυτοκινητου που βγαζουν το αυτοκινητο και παρκαρουν την μοτο στην θεση ωστε να την ξαναβρουν οταν επιστρεψουν. Αυτο ειναι μλκια...Αν μιλαμε για μοτο που απλα παρκαρουν παραλληλα και οχι καθετα ειναι αλλη κουβεντα και εχουν καθε δικαιωμα απο την στιγμη που πληρωνουν τελη κυκλοφοριας κλπ κλπ.
Βάσει τελευταίου κοκ, όχι.
Πλέον τα 2κυκλα είναι υποχρεωμένα να παρκάρουν κάθετα στον δρόμο. -
@ntinaras said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Ασχετο, αλλά
Είναι ηθικό ρε ππρ (αυτός με το σημείωμα, όχι στον monmann προφανώς) να καβαντζωνεις θέση σε δημόσιο δρόμο, λες και είναι το πάρκινγκ σου ;
Είμαι εγώ ο μλκς που ψάχνω μισή ώρα για πάρκινγκ και εσύ ο μάγκας ;Μη προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τέτοιες φουστιες.
Δυστυχως ή ευτυχως οταν το δικυκλο μπορει να κυκλοφορει νομιμα (πινακιδες, τελη, ασφαλεια) εχει το δικαιωμα της σταθμευσης οπου το επιτρεπουν. Ανεπιτρεπτο αλλα νομιμο.
Απ οτι καταλαβαινω μιλαει για ιδιοκτητες μοτο και αυτοκινητου που βγαζουν το αυτοκινητο και παρκαρουν την μοτο στην θεση ωστε να την ξαναβρουν οταν επιστρεψουν. Αυτο ειναι μλκια...Αν μιλαμε για μοτο που απλα παρκαρουν παραλληλα και οχι καθετα ειναι αλλη κουβεντα και εχουν καθε δικαιωμα απο την στιγμη που πληρωνουν τελη κυκλοφοριας κλπ κλπ.
Πλέον τα 2κυκλα είναι υποχρεωμένα να παρκάρουν κάθετα στον δρόμο.Δεν νομίζω ότι πέρασε κάτι τέτοιο.
Θα μας διαφωτίσει ο @A-d-P? -
@ntinaras said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Ασχετο, αλλά
Πλέον τα 2κυκλα είναι υποχρεωμένα να παρκάρουν κάθετα στον δρόμο.Δεν νομίζω ότι πέρασε κάτι τέτοιο.
Θα μας διαφωτίσει ο @A-d-P?Νομιζω οτι ο ντιναρας εχει δικιο.
-
Το είχα διαβάσει κι εγώ, αλλά Δεν νομίζω να πέρασε τελικά στο νόμο. Τουλάχιστον στο άρθρο 38 δεν αναφέρει κάτι
-
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Το είχα διαβάσει κι εγώ, αλλά Δεν νομίζω να πέρασε τελικά στο νόμο. Τουλάχιστον στο άρθρο 38 δεν αναφέρει κάτι
Εδώ διάβαζα το ίδιο.
-
Κάμερες στα φανάρια – Πότε το πρόστιμο φτάνει τα 2.000 ευρώ
-
Αυτούς τους εγκληματίες, ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ...!!!
Και όχι 60 μέρες το δίπλωμα, 6 μήνες...!!!
Θα πω πάλι για τη Γερμανία που ξέρω, η ποινή έχει να κάνει με το πόσα δευτερόλεπτα παραβίασες το κόκκινο, αν είναι για ένα είναι μικρή ,αν όμως είναι για 4-5 δεύτερα, βαθύ κόκκινο, την τρως στο κεφάλι...!!!
Το θέμα είναι ότι βλέπω στην πόλη το πορτοκαλί και το κόκκινο πέφτουν ,όπως τραβούσε πιστόλι ο Κλιντ Ήστγουντ στο ο καλός ,ο κακός και ο άσχημος...!!!
Μία είναι η λύση φυσικά, χαμηλώνουμε ταχύτητες...!!!
Είναι λάθος αυτό και πρέπει να διορθωθεί, να βρεθεί η χρυσή τομή, που τώρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ , όπως και πρέπει να μπει το πορτοκαλί και όταν ξεκινάμε από το κόκκινο...!!!
Αυτός που τα ρύθμισε είχε στο μυαλό του την ασφάλεια των πολιτών , η τις εισπράξεις...???!!!
Έξω από τις πόλεις προειδοποιεί ένα πορτοκαλί αρκετά μακριά από το κανονικό φανάρι και τη διασταύρωση, εκεί αν το δεις να ανάβει, είσαι μαλα................αν πατήσεις γκάζι για να προλάβεις, διότι αρκετές φορές ανάβει το κόκκινο πριν περάσεις , κι εσύ είσαι με χίλια στο χειρότερο σημείο και το φανάρι να ανάβει κόκκινο, εγκληματικό...!!! -
@terryp117 Να συζητήσουμε περί βίας,παιδείας και επιβολής όσο θέλεις σε διάφορα άλλα*, όμως στο θέμα "δεν παρκάρουμε σε θέσεις αναπήρων" όχι. Δεν δέχομαι οτι είναι θέμα παιδείας/γνώσης. Όπως λέει ο @tgd , κλείδωμα κάθε φορά και αφαίρεση άδειας μέχρι να "μάθεις".
*να πούμε πχ για τις καμπάνιες που κάνει το κράτος ( νοτ ) να ενημερώσει οτι θα ψοφάνε τα παιδιά σας σε 20 χρόνια με τα τζάκια στην αττική κάθε βράδυ.
-
Κάποτε πριν 50 σχεδόν χρόνια, μόλις είχε ολοκληρωθεί η παραλιακή στο φανάρι της Μπότσαρη που τέμνει την παραλιακή, γινόταν διάφορα...!!!
Ερχόταν τα μηχανάκια από τη σχολή τυφλών με 200, χωρίς σιλανσιέ,
που λεφτά για Ακράποβιτς τότε, άσε που αυτοί μάλλον αργότερα εμφανίστηκαν και ακουγόταν μέχρι το Σέιχ Σου επάνω, γιατί τόσα έπιαναν και περνούσαν το φανάρι σαν Ρώσικη ρουλέτα, εννοείται όποιος γλύτωνε τα έπαιρνε χοντρά...!!!
Με το ζόρι φρενάριζαν μέχρι τη διχάλα.......
Εγώ ήμουν καλό παιδί, νομοταγής με ένα GSX-E 1100 , ίδιο μοτέρ με το ΚΑΤΑΝΑ, απλός θεατής , περίπου 1980, μήπως τα θυμάμαι κιόλας..??!!
Εκεί είχε τρομερή κερκίδα τα βράδια μετά τις 12, εννοείται πάντα με παρέα, αν ρωτήσεις κανέναν συνταξιούχο, μπορεί να θυμάται εάν έτυχε σε κάποιο περιστατικό ...!!! -
Θυμάμαι τον συμμαθητή μου που σκοτώθηκε περνώντας τη διάβαση πεζών Μπότσαρη με παραλιακή από έναν δολοφόνο με τρικάβαλο GSX R 750….μαζί σκοτώθηκε η μία συνεπιβάτης, η άλλη ανάπηρη και αυτός γρατζουνιές…..Σεπ 1986…
-
Ποιος έχει προτεραιότητα σε κυκλικό κόμβο – Τι ορίζει ο νέος ΚΟΚ, όσα πρέπει να ξέρεις
-
Ποιος έχει προτεραιότητα σε κυκλικό κόμβο – Τι ορίζει ο νέος ΚΟΚ, όσα πρέπει να ξέρεις
Άρα δεν άλλαξε τίποτα.
-
Δεν ισχύει αυτό που ακούω από πολλούς να λένε ότι έχει προτεραιότητα αυτός που μπαίνει στον κυκλικό κόμβο. Επειδή τον έχεις από δεξιά έχει προτεραιότητα όχι επειδή μπαίνει. Και έτσι αν έχει STOP ή παραχώρηση προτεραιότητας δεν μπλέκεσαι. Κινείσαι όπως στα στενά που δεν ξέρεις την σήμανση και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τώρα πόσοι τηρούν την από δεξιά προτεραιότητα είναι άλλη κουβέντα

-
Αττική: Σύλληψη 12χρονου που οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα -Πού εντοπίστηκε
-
@nikonino said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Δεν ισχύει αυτό που ακούω από πολλούς να λένε ότι έχει προτεραιότητα αυτός που μπαίνει στον κυκλικό κόμβο. Επειδή τον έχεις από δεξιά έχει προτεραιότητα όχι επειδή μπαίνει.
Και αυτό έπρεπε να αλλάξει. Όταν πήρα εγώ δίπλωμα, είχε προτεραιότητα αυτός που κινούνταν πάνω στον κόμβο. Και είναι λογικό, αν δεν βγει κάποιος δεν μπορείς να μπεις! Αυτό ισχύει στις περισσότερες χώρες. Καταργήθηκε για απλοποίηση του ΚΟΚ όταν οι κυκλικοί κόμβοι στην Ελλάδα μετριούνταν στα δάχτυλα. Τώρα θα έπρεπε να καναγυρίσουμε στην παλιά ρύθμιση.
Ελπίζω ότι θα τοποθετηθούν STOP/AnapodaTrigvna παντού για να μην υπάρχει θέμα.
-
@jousis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@terryp117 Να συζητήσουμε περί βίας,παιδείας και επιβολής όσο θέλεις σε διάφορα άλλα*, όμως στο θέμα "δεν παρκάρουμε σε θέσεις αναπήρων" όχι. Δεν δέχομαι οτι είναι θέμα παιδείας/γνώσης. Όπως λέει ο @tgd , κλείδωμα κάθε φορά και αφαίρεση άδειας μέχρι να "μάθεις".
*να πούμε πχ για τις καμπάνιες που κάνει το κράτος ( νοτ ) να ενημερώσει οτι θα ψοφάνε τα παιδιά σας σε 20 χρόνια με τα τζάκια στην αττική κάθε βράδυ.
Φίλε έχω δουλέψει ένα χρόνο σε χώρο που υπήρχε σχολείο δίπλα μας με ανάπηρα παιδιά, οπότε αποκλείεται να είσαι ευαισθητοποιημένος περισσότερο .......
Έφυγα γιατί δεν άντεχε ή ψυχή μου στο ατελείωτο δράμα...
Κάθε μέρα πάρτυ είχαμε, μερικά λάτρευαν τη μηχανή και δεν κάναμε τίποτε άλλο από το να τα πηγαίνω να τη βλέπουν και να μιλάμε γιαυτό......
Η κοινωνία μας σήμερα έχει κάνει άλματα, ο Καιάδας και οι Σπαρτιάτες ανήκουν στο παρελθόν, στην οικογένεια μου έχουμε άτομο με προβλήματα, που ανήκει σε αυτήν την ομάδα , με μεγάλη αναπηρία και σύνταξη αναπηρική ΜΟΝΙΜΗ , περισσότερα δε λέω,
δε γίνεται να είσαι πιο ευαίσθητος στο θέμα αυτό, εκτός αν ανήκεις ο ίδιος στο χώρο...!!!
Η εκπαίδευση χρειάζεται για τα πάντα, αυτή είναι η άποψη μου........
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.