-
@fanis75 said in Περί Θητείας [#3]:
@vagkirk said in Περί Θητείας [#3]:
Ακόμη θυμάμαι τα λεγόμενα... φαντάσματα στην βασική εκπαίδευση, τυπάκια που εμφανίστηκαν μόνο στην ορκομωσία και δεν τους ξαναείδαμε ποτέ ξανά.
Είχαμε και εμείς τον γιο του Τσοβόλα (που τότε είχε το δικό του κόμμα - ΔΗΚΚΙ), που ήρθε την 1η μέρα, μετά στην ορκομωσία (και ο Τσοβόλας και του βαράγανε όλοι προσοχές) και μετά εξαφανίστηκε!
Σε εμάς, γιος γνωστού ντόπιου επιχειρηματία, είχε πάρει άδεια δύο εβδομάδες για να πάει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ στην Ιαπωνία το 2006 (ως θεατής εννοείται, δεν ήταν αθλητής).
Όχι πως τον είδαμε όταν γύρισεΓια αυτό είναι σχολείο ο στρατός. Είναι το μάθημα "Εισαγωγή στην Ελληνική πραγματικότητα". Μαθαίνεις την αξία του "γνωστού", να διαπλέκεσαι, πως να ξεχωρίζεις από τους άλλους αν και έχεις λιγότερα προσόντα, πως να λουφάρεις ή να χώνεις τους άλλους. Είναι και η πρώτη σου επαφή με καθαρό δημόσιο και τη γραφειοκρατεία.
Όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση, αξία ανεκτίμητη! -
υπηρχαν και βυσματα που δεν ηταν βυσματα αλλα γατοι....
χαχαχαχα
365 μερες θητειας, προστατης-ορφανος και γλυτωσα τους 23, καπου 200+ τιμητικες.... μου χρωστανε 16 μερες νομιζω κανονικη ακομη - δεν προφτασα ο μαυρος να την παρω. βεβαια πηρα ενα κατι σε ευδοκιμο παρακατι και τσατσοσημο που επρεπε να μου το δωσουν για παρω το αλλο. φυσικα πηρα και καλες φιλιες, 1-2 κρατανε ακομη. ετυχε τοτες η εποχη που οι αποφοιτοι μηχ η/υ και πληρ απο πατρα γινοντουσαν με καποια διαταγη ή δεν ξερω εγω τι σκατα 'ειδικοι επιστημονες', οποτε μετα απο το σκατοκεντρο στη κορινθο που ξυριζοσουν με σεβεναπ γιατι δεν ειχε σταγονα νερο, πηγα σαλονικα σε λοχο επισκευων, μεσα στη πολη σε εκπληκτικο κτιριο και διαβιωση με ατομικα δωματια για τους μη εκπαιδευομενους, κλιματιζομενα και με μαγειρα για 4 (ολογραφως τεσσερις) φανταρους, οποτε και ψωνια απο βεροπουλο γιατι λογω μεγεθους δεν εβγαινε τροφοδοσια απο τις αποθηκες. η μεταθεση σε πολη αθηναι-σαλονικα ηταν υποχρεωτικη στους εμπιστημονες λεει, οποτες βολευτηκα αν και αβυσματος και για αυτο σαλονικα αντι αθηναι. οταν ειχα παει, ψαχνανε κατι ανταλλακτικα παρα πολυ ακριβα, ας μην γραψω τι, ειχε ομως 40000 ντολαρς το κομματι. επειδης δεν βρισκανε κανανε συνεχεια παραγγελια απο namsa. στην βαρεμαρα μου κατι προσεξα μηχανογραφικα λανθασμενο, μιλαμε για βαθυ πιντιπι ιλεβεν, το ειπα στον αλλον τον διοικητη, μου εδωκε αδεια να ερευνησω σε φυσικο επιπεδο και ανακαλυψα μια αποθηκη τιγκα σε αυτα αθηναι. οτι κανανε μερικα χρονια παραγγελιες, πηγαινε καπου στην αθηνα, σε μια αποθηκη, θαβοτανε και ξεχνιωτανε ενω το αναζητουσες στο συστημα και εβλεπες οτι δεν υπηρχε αποθεμα. μαλιστα ασχετως αξιας, με αφησε τοτες ενας βαριεστημενος μονιμας στο μενιδι και φορτωσα μια 50αδα(!!!) απο αυτα στο ντατσουνι που ειχα τοτες και τα ανεβασα στο λοχο επισκευων με το ιχ. ε, μετα αρχισανε να γλεντανε οι ανωτέροι 'τι βρηκα-τι βρηκα' και δωστου χαρτια και μνειες οτι ειναι γαματοι, για να μην εχω παραπανο με λιωσανε στις αγραφες και τις τιμητικες. στο τελος με σφραγισανε κιολας αφου μου δωσανε το τσατσοσημο. -
Μπορει σε πολλους να μην αρεσε ο στρατος, αλλά ποιος θα ελεγε οχι, να ξαναγυρνουσε σε εκεινα τα χρονια κι ας εκανε και διπλη θητεια
-
@alexandros-k said in Περί Θητείας [#3]:
Μπορει σε πολλους να μην αρεσε ο στρατος, αλλά ποιος θα ελεγε οχι, να ξαναγυρνουσε σε εκεινα τα χρονια κι ας εκανε και διπλη θητεια
Μονο οποιος ειχε σοβαρη σχεση εξω και οποιος εχει γενικη δυσκολια στην προσαρμογη.
-
Με τις γνώσεις που έχω σήμερα, άνετα ξαναγύρναγα. Με τις γνωσεις του τότε και το πως πέρασα, όχι.
-
-
-
@realzeus said in Περί Θητείας [#3]:
Ε όχι ρε vagkirk να γκρινιάζεις επειδή ήσουν ΔΕΑ στην ΠΑ. Που να σε είχα Στρ στα σύνορα με 20 μέσα και 1 έξω.
Ετσι ημουν εγω , μπορει και 30 μεσα, δεν θυμαμαι ακριβως. Αλλά αυτο που περιεγραψε ο vagkirk μου φανηκε πολυ πιο βαρυ
Ας μην υπερβάλουμε. Δεν είναι περίεργο να αναλαμβάνει ΔΕΑ υπηρεσία Αρχιφύλακας και να είναι 10 μέρες στην πινέζα ή να έχει ΑΟ ή ΑΣ χρεωμένη. Το ίδιο ακριβώς με νέους Μόνιμους Αξκους ή ακόμα και μεγαλύτερους Αξκους εξ' Υπαξ. Προσωπικά θυμάμαι να έχω χρεωμένη την ΑΟ της Επιλαρχίας και όλοι Αξκοι Οπλισμού των Ιλών να είναι ΔΕΑ.
-
@piliourits said in Περί Θητείας [#3]:
Κάτι πήγε πολύ λάθος εκεί. ήταν πυροτεχνουργοί, οπότε πρέπει να ελεγχθεί αν ήταν λάθος κατά τον έλεγχο ή την δοκιμαστική ρίψη της Μ26.
-
Είναι γελοίο να βάλεις βύσμα για να περάσεις καλύτερα εντός στρατόπεδου. Νομίζω είμαι ο πιο πρόσφατος από όλους σας που πήγε.
Προσωπικά επειδή πήγα μετά από σπουδές με χαλούσε η όλη φάση και κυρίως η πρωινή τουαλέτα -μπανιο κτλ. Ακόμα θυμάμαι να μου λένε όλοι δεν πρόκειται να πας τουαλέτα και να κάνεις μπάνιο το πρωί. Ξυπνητήρι,πας και δεν βλέπεις ψυχή.
Λόγω εμφάνισης και λίγης κλαψας σε απρόσμενη απόσπαση που είχα τακτοποιηθεί προηγούμενως, πέρασα άψογα , σκοπιά έκανα ένα δίωρο σε όλη τη θητεία και αναφορές τη μισή θητεία δεν πήγα και την άλλη μισή πήγαινα αλλά από την απέναντι μεριά.
Ο στρατός ήταν πολύ καλό σχολείο για την κοινωνία μετέπειτα και τη διαχείριση ανθρώπων.Το πιο σοβαρό λάθος του στρατού είναι το οικονομικό..... πήγαινα σε κατατάξεις, υπήρχαν παιδιά που ερχόταν με ΤΙΠΟΤΑ Ή με μια σακούλα μάρκετ. Δίναμε 1 μποξερακι..... ντροπή και μόνο.
Το φαγητό ήταν μια χαρά εκτός των Γρεβενών που κατά περιόδους κατάταξης σιτιζε 300% πάνω από τις δυνατότητες του αφού τελευταία στιγμή του πετούσαν κόσμο ή υποτίθεται ότι την ίδια μέρα οι νεοσύλλεκτοι έπρεπε να φύγουν στις μονάδες. Αυτό δεν συνέβαινε και τραβούσε κουπί με μπριαμ 2 κουταλιές σούπας...... Έχασα εκεί 9-9,5 κιλά+ το τρέξιμο ως όργανο ( η εμφάνιση και το μουστάκι έκαναν τη δουλειά
) -
@w202-amg said in Περί Θητείας [#3]:
σκοπιά έκανα ένα δίωρο σε όλη τη θητεία
Έχει να γίνει τώρα... Χαχαχα!
-
Ε όχι ρε vagkirk να γκρινιάζεις επειδή ήσουν ΔΕΑ στην ΠΑ. Που να σε είχα Στρ στα σύνορα με 20 μέσα και 1 έξω.
Ετσι ημουν εγω , μπορει και 30 μεσα, δεν θυμαμαι ακριβως. Αλλά αυτο που περιεγραψε ο vagkirk μου φανηκε πολυ πιο βαρυ
Ας μην υπερβάλουμε. Δεν είναι περίεργο να αναλαμβάνει ΔΕΑ υπηρεσία Αρχιφύλακας και να είναι 10 μέρες στην πινέζα ή να έχει ΑΟ ή ΑΣ χρεωμένη. Το ίδιο ακριβώς με νέους Μόνιμους Αξκους ή ακόμα και μεγαλύτερους Αξκους εξ' Υπαξ. Προσωπικά θυμάμαι να έχω χρεωμένη την ΑΟ της Επιλαρχίας και όλοι Αξκοι Οπλισμού των Ιλών να είναι ΔΕΑ.
Λεω για το οτι εκανε υπηρεσιες και αρρωστος , δεν πηρε ποτε την κανονικη του αδεια και τον εχωναν καθε αργια/γιορτη.
ΑΟ= αποθηκη οπλισμου
ΑΣ= ? -
@w202-amg said in Περί Θητείας [#3]:
Είναι γελοίο να βάλεις βύσμα για να περάσεις καλύτερα εντός στρατόπεδου. Νομίζω είμαι ο πιο πρόσφατος από όλους σας που πήγε.
Προσωπικά επειδή πήγα μετά από σπουδές με χαλούσε η όλη φάση και κυρίως η πρωινή τουαλέτα -μπανιο κτλ. Ακόμα θυμάμαι να μου λένε όλοι δεν πρόκειται να πας τουαλέτα και να κάνεις μπάνιο το πρωί. Ξυπνητήρι,πας και δεν βλέπεις ψυχή.
Λόγω εμφάνισης και λίγης κλαψας σε απρόσμενη απόσπαση που είχα τακτοποιηθεί προηγούμενως, πέρασα άψογα , σκοπιά έκανα ένα δίωρο σε όλη τη θητεία και αναφορές τη μισή θητεία δεν πήγα και την άλλη μισή πήγαινα αλλά από την απέναντι μεριά.
Ο στρατός ήταν πολύ καλό σχολείο για την κοινωνία μετέπειτα και τη διαχείριση ανθρώπων.Το πιο σοβαρό λάθος του στρατού είναι το οικονομικό..... πήγαινα σε κατατάξεις, υπήρχαν παιδιά που ερχόταν με ΤΙΠΟΤΑ Ή με μια σακούλα μάρκετ. Δίναμε 1 μποξερακι..... ντροπή και μόνο.
Το φαγητό ήταν μια χαρά εκτός των Γρεβενών που κατά περιόδους κατάταξης σιτιζε 300% πάνω από τις δυνατότητες του αφού τελευταία στιγμή του πετούσαν κόσμο ή υποτίθεται ότι την ίδια μέρα οι νεοσύλλεκτοι έπρεπε να φύγουν στις μονάδες. Αυτό δεν συνέβαινε και τραβούσε κουπί με μπριαμ 2 κουταλιές σούπας...... Έχασα εκεί 9-9,5 κιλά+ το τρέξιμο ως όργανο ( η εμφάνιση και το μουστάκι έκαναν τη δουλειά
)Ξεκινησα να γραψω
αλλά λεω αστο διαολο
νιοπαντρος ειναι
τοσες μερες ειχε να γραψει
αντι να σκισει την γατα
τρωει παντοφλα
ηδη τιμωρηθηκε για μια ζωη .
Αν αντεξει μια ζωη .Παλι καλα που δεν του εκαναν και δωρο ο στρατος μια μερσεντες να λεμε καμμια παλια στρατηγου .
-
Είχαν και Αλμέρα να του δώσουν….

-
Λεω για το οτι εκανε υπηρεσιες και αρρωστος , δεν πηρε ποτε την κανονικη του αδεια και τον εχωναν καθε αργια/γιορτη.
ΑΟ= αποθηκη οπλισμου
ΑΣ= ?Για το ότι έκανε υπηρεσίες άρρωστος έφταιγε η κακή οργάνωση στη Μονάδος του.
ΑΣ = Αποθήκη Συμπληρώσεως
-
@kkostask said in Περί Θητείας [#3]:
Είχαν και Αλμέρα να του δώσουν….

Μπλε σκούρα, αλλά λίγο ξεβαμμένα. Που τα θυμήθηκες;

ΥΓ: Είχα βάλει τον μικρό αδερφό μου (Στρατονονομία) οδηγό του Στγου Δκτου του 3ου ΣΣ. Κάπου έχω τις φωτο με τις Merc με τα αστέρια στην πινακίδα.
-
ΑΟ= αποθηκη οπλισμου
ΑΣ= ?Για το ότι έκανε υπηρεσίες άρρωστος έφταιγε η κακή οργάνωση στη Μονάδος του.
To oτι δεν πηρε τις αδειες του , ποιος φταιει ?
Εγω δεν πηρα 3 μερες ΤΑΠ και ακομα το θυμαμαι
Τι συμπληρωνει αυτη η αποθηκη ? Δεν την ειχα ακουστα οσο ημαν φανταρος
-
ΑΟ= αποθηκη οπλισμου
To oτι δεν πηρε τις αδειες του , ποιος φταιει ?
Εγω δεν πηρα 3 μερες ΤΑΠ και ακομα το θυμαμαι
Τι συμπληρωνει αυτη η αποθηκη ? Δεν την ειχα ακουστα οσο ημαν φανταρος
ΑΣ = Συμπλήρωνε τα αποθέματα σε καιρό πολέμου. Άπειρα όπλα στα κουτιά τους...
Περί Θητείας [#3]