-
@fanis75 said in Περί Θητείας [#3]:
@vagkirk said in Περί Θητείας [#3]:
Ακόμη θυμάμαι τα λεγόμενα... φαντάσματα στην βασική εκπαίδευση, τυπάκια που εμφανίστηκαν μόνο στην ορκομωσία και δεν τους ξαναείδαμε ποτέ ξανά.
Είχαμε και εμείς τον γιο του Τσοβόλα (που τότε είχε το δικό του κόμμα - ΔΗΚΚΙ), που ήρθε την 1η μέρα, μετά στην ορκομωσία (και ο Τσοβόλας και του βαράγανε όλοι προσοχές) και μετά εξαφανίστηκε!
Σε εμάς, γιος γνωστού ντόπιου επιχειρηματία, είχε πάρει άδεια δύο εβδομάδες για να πάει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ στην Ιαπωνία το 2006 (ως θεατής εννοείται, δεν ήταν αθλητής).
Όχι πως τον είδαμε όταν γύρισεΓια αυτό είναι σχολείο ο στρατός. Είναι το μάθημα "Εισαγωγή στην Ελληνική πραγματικότητα". Μαθαίνεις την αξία του "γνωστού", να διαπλέκεσαι, πως να ξεχωρίζεις από τους άλλους αν και έχεις λιγότερα προσόντα, πως να λουφάρεις ή να χώνεις τους άλλους. Είναι και η πρώτη σου επαφή με καθαρό δημόσιο και τη γραφειοκρατεία.
Όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση, αξία ανεκτίμητη! -
υπηρχαν και βυσματα που δεν ηταν βυσματα αλλα γατοι....
χαχαχαχα
365 μερες θητειας, προστατης-ορφανος και γλυτωσα τους 23, καπου 200+ τιμητικες.... μου χρωστανε 16 μερες νομιζω κανονικη ακομη - δεν προφτασα ο μαυρος να την παρω. βεβαια πηρα ενα κατι σε ευδοκιμο παρακατι και τσατσοσημο που επρεπε να μου το δωσουν για παρω το αλλο. φυσικα πηρα και καλες φιλιες, 1-2 κρατανε ακομη. ετυχε τοτες η εποχη που οι αποφοιτοι μηχ η/υ και πληρ απο πατρα γινοντουσαν με καποια διαταγη ή δεν ξερω εγω τι σκατα 'ειδικοι επιστημονες', οποτε μετα απο το σκατοκεντρο στη κορινθο που ξυριζοσουν με σεβεναπ γιατι δεν ειχε σταγονα νερο, πηγα σαλονικα σε λοχο επισκευων, μεσα στη πολη σε εκπληκτικο κτιριο και διαβιωση με ατομικα δωματια για τους μη εκπαιδευομενους, κλιματιζομενα και με μαγειρα για 4 (ολογραφως τεσσερις) φανταρους, οποτε και ψωνια απο βεροπουλο γιατι λογω μεγεθους δεν εβγαινε τροφοδοσια απο τις αποθηκες. η μεταθεση σε πολη αθηναι-σαλονικα ηταν υποχρεωτικη στους εμπιστημονες λεει, οποτες βολευτηκα αν και αβυσματος και για αυτο σαλονικα αντι αθηναι. οταν ειχα παει, ψαχνανε κατι ανταλλακτικα παρα πολυ ακριβα, ας μην γραψω τι, ειχε ομως 40000 ντολαρς το κομματι. επειδης δεν βρισκανε κανανε συνεχεια παραγγελια απο namsa. στην βαρεμαρα μου κατι προσεξα μηχανογραφικα λανθασμενο, μιλαμε για βαθυ πιντιπι ιλεβεν, το ειπα στον αλλον τον διοικητη, μου εδωκε αδεια να ερευνησω σε φυσικο επιπεδο και ανακαλυψα μια αποθηκη τιγκα σε αυτα αθηναι. οτι κανανε μερικα χρονια παραγγελιες, πηγαινε καπου στην αθηνα, σε μια αποθηκη, θαβοτανε και ξεχνιωτανε ενω το αναζητουσες στο συστημα και εβλεπες οτι δεν υπηρχε αποθεμα. μαλιστα ασχετως αξιας, με αφησε τοτες ενας βαριεστημενος μονιμας στο μενιδι και φορτωσα μια 50αδα(!!!) απο αυτα στο ντατσουνι που ειχα τοτες και τα ανεβασα στο λοχο επισκευων με το ιχ. ε, μετα αρχισανε να γλεντανε οι ανωτέροι 'τι βρηκα-τι βρηκα' και δωστου χαρτια και μνειες οτι ειναι γαματοι, για να μην εχω παραπανο με λιωσανε στις αγραφες και τις τιμητικες. στο τελος με σφραγισανε κιολας αφου μου δωσανε το τσατσοσημο. -
Μπορει σε πολλους να μην αρεσε ο στρατος, αλλά ποιος θα ελεγε οχι, να ξαναγυρνουσε σε εκεινα τα χρονια κι ας εκανε και διπλη θητεια
-
@alexandros-k said in Περί Θητείας [#3]:
Μπορει σε πολλους να μην αρεσε ο στρατος, αλλά ποιος θα ελεγε οχι, να ξαναγυρνουσε σε εκεινα τα χρονια κι ας εκανε και διπλη θητεια
Μονο οποιος ειχε σοβαρη σχεση εξω και οποιος εχει γενικη δυσκολια στην προσαρμογη.
-
@alexandros-k said in Περί Θητείας [#3]:
Με τις γνώσεις που έχω σήμερα, άνετα ξαναγύρναγα. Με τις γνωσεις του τότε και το πως πέρασα, όχι.
-
-
Περί Θητείας [#3]