-
@nickthetrib said in Περί Θητείας [#3]:
@criuser said in Περί Θητείας [#3]:
@w202-amg said in Περί Θητείας [#3]:
Εγώ αντίθετα βλέπω στις διακοπές αρκετούς απόστρατους που είναι μια χαρά.
Εμείς από την τάξη μας στο σχολείο, που έχουμε επαφή μέσω ΦΒ, από τα 160 άτομα των 4 τμημάτων, έχουν φύγει πάνω από 30.
Και δεν ήταν κανείς στρατιωτικός από όσο ξέρω.
Αξιωματικοί?
Τι αξιωματικοί, έγραψα από την τάξη μας στο σχολείο. 4 τμήματα των 40 ατόμων έκαστο. Εξατάξιο γυμνάσιο τότε.
Ρε κρίου, τι λες τώρα!!!
Καραβίδες στην ηλικία σου, μπορούσαν να βγουν στην σύνταξη από τα 42!!!
Αυτή που έμεναν παραπάνω έμεναν για να μαζέψουν βαθμό άρα και μεγαλύτερη σύνταξη!!!
Βασικό ρόλο για το αν έμεναν παραπάνω ήταν και το τι είχαν ζήσει όσο ήταν καραβαναδες!!!
Άλλο το αν ήταν σε μονάδες που έζησαν μ@λακίες, άλλο το αν ήταν αραχτοί!!!
Edit Βέβαια υπήρχαν και αυτοί που έβλεπαν τον στρατό σαν ασφαλή δυνατότητα καριέρας, οπότε και αυτοί καθόντουσαν παραπάνω!Στην εποχή μου πρωτομπήκαν οι γυναίκες μόνιμες υπαξιωματικοί.
ΕΠΟΠ και τέτοια δεν υπήρχαν.
Η θητεία ήταν 22-24-26 μήνες.
Τι μπερδεύεις με αυτά που λέω.
Είπε ο άλλος ότι αν έμεναν μέχρι τα 62 - 67 θα έφευγαν από αγγειακά και του είπα πόσους έχουμε χάσει εμείς από το σχολείο που είμαστε σε αυτήν την ηλικία και δεν ήταν κανείς στρατιωτικός.
Ουσιαστικά του είπα ότι είναι θέμα τύχης του καθενός και δεν ήταν πιο επιβαρυμένοι οι στρατιωτικοί με άγχος κλπ.
-
Κρουζ αλλιώς ήταν ο στρατός τότε που ήταν οι συμμαθητές σου και αλλιώς το 2020.....
-
Δηλαδή ήταν χειρότερα το 2020 ?
Δεν θα το έλεγα σε καμιά περίπτωση.
-
Εγώ αντίθετα βλέπω στις διακοπές αρκετούς απόστρατους που είναι μια χαρά.
Εμείς από την τάξη μας στο σχολείο, που έχουμε επαφή μέσω ΦΒ, από τα 160 άτομα των 4 τμημάτων, έχουν φύγει πάνω από 30.
Και δεν ήταν κανείς στρατιωτικός από όσο ξέρω.
Αξιωματικοί?
Τι αξιωματικοί, έγραψα από την τάξη μας στο σχολείο. 4 τμήματα των 40 ατόμων έκαστο. Εξατάξιο γυμνάσιο τότε.
Ρε κρίου, τι λες τώρα!!!
Καραβίδες στην ηλικία σου, μπορούσαν να βγουν στην σύνταξη από τα 42!!!
Αυτή που έμεναν παραπάνω έμεναν για να μαζέψουν βαθμό άρα και μεγαλύτερη σύνταξη!!!
Βασικό ρόλο για το αν έμεναν παραπάνω ήταν και το τι είχαν ζήσει όσο ήταν καραβαναδες!!!
Άλλο το αν ήταν σε μονάδες που έζησαν μ@λακίες, άλλο το αν ήταν αραχτοί!!!
Edit Βέβαια υπήρχαν και αυτοί που έβλεπαν τον στρατό σαν ασφαλή δυνατότητα καριέρας, οπότε και αυτοί καθόντουσαν παραπάνω!Στην εποχή μου πρωτομπήκαν οι γυναίκες μόνιμες υπαξιωματικοί.
ΕΠΟΠ και τέτοια δεν υπήρχαν.
Η θητεία ήταν 22-24-26 μήνες.
Τι μπερδεύεις με αυτά που λέω.
Είπε ο άλλος ότι αν έμεναν μέχρι τα 62 - 67 θα έφευγαν από αγγειακά και του είπα πόσους έχουμε χάσει εμείς από το σχολείο που είμαστε σε αυτήν την ηλικία και δεν ήταν κανείς στρατιωτικός.
Ουσιαστικά του είπα ότι είναι θέμα τύχης του καθενός και δεν ήταν πιο επιβαρυμένοι οι στρατιωτικοί με άγχος κλπ.
Και εγώ αυτό λέω!!!
Ή ήταν αραχτοί σε κάποιες μονάδες και έμεναν μέχρι την ηλικία σου ή ήταν σε πιο ζόρικες μονάδες, έφευγαν από πολύ νωρίς και έφτασαν μέχρι την ηλικία σου!!!
Άλλος τρόπος δεν υπάρχει!!! -
Στην εποχη μου για υπαξιωματικος επρεπε να τελειωσεις την 1η λυκειου.
-
Ο Στρατός που έζησαν οι συμμαθητές σου σε μάχιμες ηλικίες πέρασε κρίσεις 84 και Ιμίων!!!
Όσοι ήταν τότε στο στρατό έχουν πάρει σύνταξη!!!
Είναι λογικό να μην είναι ο ίδιος!!!
Επίσης οι τεχνολογίες πάνω στην πολεμική βιομηχανία έχουν αλλάξει!
Καλύτερα ή χειρότερα δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα!
Τότε σίγουρα έριχναν και βολές έκαναν και σκηνακια κλπ. Τώρα δεν είναι σίγουρο ότι κάνουν!
Από πλευράς μαχητικότητας δεν είναι καλύτερα, από πλευράς ζορίσματος των στρατιωτών είναι! -
Εγώ μιλάω αποκλειστικά και μόνο για τους διοικητές. Ναι θεωρώ είναι χειρότερα, έγιναν στελέχη οι ΕΠΟΠ που είναι χειρότεροι από τους απλούς στρατιώτες, τα υπόλοιπα στελέχη το 50% είναι άοπλοι και ανεύθυνοι φυσικά και σε όλο αυτό πρέπει να διαχειριστεί την έλλειψη στελεχών και στρατιωτών γιατί έχουμε ανοικτά στρατόπεδα που παλιά στελεχονονταν με 4-5-6 φορές πάνω προσωπικό. Οι απαιτήσεις από πάνω απαιτήσεις όμως με σχέδια δεκαετιών πρίν σε τομείς ασφαλείας κτλ που σήμερα μια αοτ και μια κπ μπορεί να ανταποκριθεί το προσωπικό.....
Edit η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού είναι ΠΟΛΥ δύσκολη υπόθεση -
Η αναφορά στο χρονικό διάστημα που πήγε φαντάρος ο καθένας μας θα βοηθούσε στο να γίνει αντιληπτό η ηλικία του καθενός μας (οπότε μπαίνει θέμα προσωπικών δεδομένων), αλλά και στην φάση στην οποία ήταν το κομμάτι των ΕΠΟΠ εκείνη την περίοδο!
Επειδή δεν με νοιάζει το παραπάνω κομμάτι με τα προσωπικά δεδομένα. Είμαι 41 παρά 1μιση μήνα, ξέρετε που δουλεύω, που μένω, την ιδεολογική μου θέση κλπ!
Πήγα φαντάρος το 2009, περίοδο που οι ΕΠΟΠ άρχισαν να μονιμοποιούνται!
Ήταν η φάση που την είχαν δει 'παλιοί' ή υπαξιωματικοί και έδιναν διαταγές! Ακόμα και αντίθετες στη κοινή λογική ή στις διαταγές των παραπάνω από αυτούς!
Είχε να κάνει με τα κόμπλεξ που έβγαιναν λόγω αυτού που έζησαν τόσο στην διάρκεια που ήταν πιθανό να μην μονιμοποιηθούν, όσο και στην ζωή τους πριν γίνουν ΕΠΟΠ!
Πολύ βασικό θέμα το τελευταίο κομμάτι της παραπάνω πρότασης!!!
Όλοι οι ΕΠΟΠ αλλά και όσοι πέρασαν σε σχολές σχετικές με ένοπλες δυνάμεις και σε μικρότερο ποσοστό δημόσιας τάξης, ήταν άνθρωποι που δεν είχαν ελπίδα να ζήσουν αξιοπρεπώς στον τόπο καταγωγής τους και έψαχναν κάτι μόνιμο με μικρό ρίσκο, ακόμα και αν το εισόδημα ήταν σχετικά μικρότερο!!!Έχω στρώσει τη χωρίστρα πολλών ΕΠΟΠ που την είχαν δει Πάτον….και όπως ανέφερε κάποιος άλλος, όλα είναι θέμα παιδείας και βλέπεις το ποιον κάποιου όταν του δώσεις εξουσία.
-
@kkostask said in Περί Θητείας [#3]:
Η αναφορά στο χρονικό διάστημα που πήγε φαντάρος ο καθένας μας θα βοηθούσε στο να γίνει αντιληπτό η ηλικία του καθενός μας (οπότε μπαίνει θέμα προσωπικών δεδομένων), αλλά και στην φάση στην οποία ήταν το κομμάτι των ΕΠΟΠ εκείνη την περίοδο!
Επειδή δεν με νοιάζει το παραπάνω κομμάτι με τα προσωπικά δεδομένα. Είμαι 41 παρά 1μιση μήνα, ξέρετε που δουλεύω, που μένω, την ιδεολογική μου θέση κλπ!
Πήγα φαντάρος το 2009, περίοδο που οι ΕΠΟΠ άρχισαν να μονιμοποιούνται!
Ήταν η φάση που την είχαν δει 'παλιοί' ή υπαξιωματικοί και έδιναν διαταγές! Ακόμα και αντίθετες στη κοινή λογική ή στις διαταγές των παραπάνω από αυτούς!
Είχε να κάνει με τα κόμπλεξ που έβγαιναν λόγω αυτού που έζησαν τόσο στην διάρκεια που ήταν πιθανό να μην μονιμοποιηθούν, όσο και στην ζωή τους πριν γίνουν ΕΠΟΠ!
Πολύ βασικό θέμα το τελευταίο κομμάτι της παραπάνω πρότασης!!!
Όλοι οι ΕΠΟΠ αλλά και όσοι πέρασαν σε σχολές σχετικές με ένοπλες δυνάμεις και σε μικρότερο ποσοστό δημόσιας τάξης, ήταν άνθρωποι που δεν είχαν ελπίδα να ζήσουν αξιοπρεπώς στον τόπο καταγωγής τους και έψαχναν κάτι μόνιμο με μικρό ρίσκο, ακόμα και αν το εισόδημα ήταν σχετικά μικρότερο!!!Έχω στρώσει τη χωρίστρα πολλών ΕΠΟΠ που την είχαν δει Πάτον….και όπως ανέφερε κάποιος άλλος, όλα είναι θέμα παιδείας και βλέπεις το ποιον κάποιου όταν του δώσεις εξουσία.
Ο @ilias-a ανέφερε για το ποιόν όταν κάποιος πάρει εξουσία.
Και εγώ ανέφερα για το ότι έχει σχέση και η παιδεία που έχει αυτός ο κάποιος με το κείμενο που παρέθεσες και λίγο πιο κάτω για αυτούς που πέρασαν από κάποιες σχολές που χρειάζεται και λίγο γνώσεις και αντίληψη για να περάσει κάποιος σε αυτές.
Αυτοί παρ'όλο που έχουν περισσότερη εξουσία από τους ΕΠΟΠ, τόσο μ@λακες δεν είναι. -
Ναι πεθαίνουν πολύ νέοι...... Στρες και νεύρα χτυπάνε κόκκινο. Αν δεν το δεις από μέσα δεν το καταλαβαίνεις. Στο στρατό απολογεισαι για τις @@@@ όλων των από κάτω σου για αυτό ή τα ελέγχεις όλα μόνος σου( δεν γίνεται) ή διαλέγεις στελέχη για πειθαρχία των υπολοίπων. Έλα όμως που δεν υπάρχουν πάντα.......
Πες οτι κανεις πλακα ε ;
-
@a-d-p said in Περί Θητείας [#3]:
@piliourits said in Στα άρματα στ' άρματα εμπρός στον αγώνα:
@a-d-p said in Στα άρματα στ' άρματα εμπρός στον αγώνα:
Άλλωστε η χώρα έχει στρατό εφεδρείας, οι υπηρετούντες πρέπει να αντέξουν μέχρι να ολοκληρωθεί η επιστράτευση.
Ξέρουμε όλοι πως αυτό θα είναι ένα φιάσκο χειρότερο κι απ της χούντας.
Μιλάμε για έναν Στρατό που πχ στηρίζεται στα προσωπικά κινητά τηλέφωνα και τις οφ-δι-ρεκορντ προσωπικές συνεννοήσεις των μονίμων για να ολοκληρωθεί "επιτυχώς" μια προσυμφωνημένη Άσκηση, και που π.χ. όπως γράφτηκε δεν έχει μπαταρίες για όλα τα οχήματα.
Αν προσθέσεις σε αυτό το Στρατό πολίτες που έχουν πάρει τουλάχιστον 15 κιλά στη καλύτερη, και είναι πλέον ενήλικες με υποχρεώσεις κι όχι άβουλα παιδαρέλια, κι έχουν να πιάσουν όπλο, βλήμα, όχημα κλπ δεκαετίες, θα επικρατήσει το απόλυτο χάος.
Και μιλάμε για πόλεμο λίγων ημερών ή εβδομάδων με την Τουρκία.
Έφεδροι θα είχαν νόημα μόνο σε μακροχρόνιους πολέμους σαν της Ουκρανίας, σε αχανείς εκτάσεις, όπου θα υπάρχει χρόνος να εκπαιδευτούν ξανά για μήνες στα μετόπισθεν πριν πάνε στο Μέτωπο.
Που δεν υφίσταται τέτοιο σενάριο στην Ελλάδα, ούτε κατά φαντασία.
Ναυτικό κι Αεροπορία τα θεωρούμε διαφορετικά ακριβώς επειδή έχουν μόνο μόνιμα στελέχη κι οι φαντάροι κάνουν απλήρωτη ανειδικευτη εργασία καθαριότητας, φύλαξης, κλπ.
Πρέπει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο κι ο Στρατός.Ξέρω ότι δεν πρόκειται να σου αλλάξω γνώμη, αλλά με στεναχωρεί που έχεις πεσμένο ηθικό. Πώς θα κάνουμε επανάσταση με τέτοιο ηθικό
. Πάντως η πληροφόρηση που έχεις, απέχει αρκετά από την πραγματικότητα.
Δεν πολεμάει ένας λαός για τους πολιτικούς του, αλλά για το σπίτι του.
Αφοπλιστικη ήταν και η απάντηση πήρα από έναν Αλβανό, όταν του είπα ότι αυτός θα φύγει στην πατρίδα του σιγά μην κάτσει να πολεμήσει, μου είπε "εδώ είναι το σπίτι μου και η οικογένεια μου, στην Αλβανία δεν έχω τίποτα"""ἤ τάν ἤ ἐπί τᾶς""
Μια διαφορά σε σχέση με την επιστράτευση του 1974, είναι ότι τα ΕΦΠ μοιράζονται στην ώρα, ώστε να μην έχουμε επανάληψη του φιάσκου.
Ήταν Ιούλιος και η Χωροφυλακή δεν είχε πραγματοποιήσει έγκαιρα τις αλλαγές των Φύλλων Πορείας, που γίνονταν κάθε χρόνο αυτό το μήνα. Έτσι στο στρατόπεδο υπήρχε σχεδόν διπλάσιος αριθμός ανδρών από τον προβλεπόμενο, όπως αυτών με παλιά Φύλλα Πορείας που πιθανώς με την αντικατάσταση θα παρουσιάζονταν αλλού και αυτών που είχαν προλάβει να πάρουν νέα Φύλλα Πορείας και είχαν παρουσιαστεί κανονικά. Για το λόγο αυτό υπήρχε σημαντικό πρόβλημα σίτισης και στέγασης όλων των ανδρών.
https://flight.com.gr/greek-army-mobilisation-1974-memories/#goog_rewarded
Και μερικά χρηστικά
https://epistrateusi.army.gr/ypochreoseis-efedron-opliton/
https://epistrateusi.army.gr/ypochreoseis/
https://militarylawoffice.gr/epistrateysi-osa-prepei-na-gnorizete-se-periptosi-poy-symvei/
Οι μπατσοι υπαρχουνγια τον εσωτερικο εχθρο , και οχι δεν ειναι οι γυφτοι και τα πρεζακια επισης ειναι το μακρυ χερι των ολιγαρχων οπου βαλε κρατος .
Οχι μονο δεν πανε στο μετωπο οι αντρακλες των ματ αλλά οι πραιτωριανοιειναι ετοιμοινα σπασουν και κανα κεφαλι αν διαμαρτυριθει κανας φουκαρας .
Σιγα μην μπορει να συγκριθει ο φορτος εργασιας και το υψιστο καθηκον να μοιραζουν φυλλα πορειας με την σκαμμενη απο σενα τον ιδιο θεση μαχης στο μετωπο . εχετε χασει καθε λογικη εδω μεσα , προφανως δεν εχει ακουσει κανενας πολυβολα να κελαηδανε και να γινεται ενα με το χωμα ο φανταρος μην τυχον και οι πολυβολητες που ειχαν ερθει απο ΣΦΑ τα κατεβασουν πιο κατω απο τα 2 μετρα κατα λαθος βεβαιως .
Το μονο που τραβανε οι αξιωματικοι ειναι το δυαλυμενο σπιτι καθως καμμια γκομενα δεν δεχεται να μενει στου διαολου την μανα στο καθε κατσικοχωρι και εχουν διαρκει γκρινια στο σπιτι .
Οσο για το οτι υπερασπιζομαστε το σπιτι μας και οχι τα συμφεροντα των ντοπιων ολιγαρχων και των πουστοπολιτικων σιγα μην βαλει στο ματι ο τουρκος και ο βουλγαρος το κωλοσπιτιτο μου το χωραφι μου το ψιλικατσιδικο μου και το μπακαλικο μου . Μην σου πω οτι θα με συνεφερε μιας και θα πληρωνα λιγοτερο φορο στον σουλτανο απο οσα πληρωνω τωρα στις Αγιες ορθοδοξες μη χεσω οικογενειες . -
@otso said in Περί Θητείας [#3]:
Άλλωστε η χώρα έχει στρατό εφεδρείας, οι υπηρετούντες πρέπει να αντέξουν μέχρι να ολοκληρωθεί η επιστράτευση.
Μιλάμε για έναν Στρατό που πχ στηρίζεται στα προσωπικά κινητά τηλέφωνα και τις οφ-δι-ρεκορντ προσωπικές συνεννοήσεις των μονίμων για να ολοκληρωθεί "επιτυχώς" μια προσυμφωνημένη Άσκηση, και που π.χ. όπως γράφτηκε δεν έχει μπαταρίες για όλα τα οχήματα.
Αν προσθέσεις σε αυτό το Στρατό πολίτες που έχουν πάρει τουλάχιστον 15 κιλά στη καλύτερη, και είναι πλέον ενήλικες με υποχρεώσεις κι όχι άβουλα παιδαρέλια, κι έχουν να πιάσουν όπλο, βλήμα, όχημα κλπ δεκαετίες, θα επικρατήσει το απόλυτο χάος.
Έφεδροι θα είχαν νόημα μόνο σε μακροχρόνιους πολέμους σαν της Ουκρανίας, σε αχανείς εκτάσεις, όπου θα υπάρχει χρόνος να εκπαιδευτούν ξανά για μήνες στα μετόπισθεν πριν πάνε στο Μέτωπο.
Ναυτικό κι Αεροπορία τα θεωρούμε διαφορετικά ακριβώς επειδή έχουν μόνο μόνιμα στελέχη κι οι φαντάροι κάνουν απλήρωτη ανειδικευτη εργασία καθαριότητας, φύλαξης, κλπ.
Πρέπει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο κι ο Στρατός.Ξέρω ότι δεν πρόκειται να σου αλλάξω γνώμη, αλλά με στεναχωρεί που έχεις πεσμένο ηθικό. Πώς θα κάνουμε επανάσταση με τέτοιο ηθικό
Αφοπλιστικη ήταν και η απάντηση πήρα από έναν Αλβανό, όταν του είπα ότι αυτός θα φύγει στην πατρίδα του σιγά μην κάτσει να πολεμήσει, μου είπε "εδώ είναι το σπίτι μου και η οικογένεια μου, στην Αλβανία δεν έχω τίποτα"""ἤ τάν ἤ ἐπί τᾶς""
Μια διαφορά σε σχέση με την επιστράτευση του 1974, είναι ότι τα ΕΦΠ μοιράζονται στην ώρα, ώστε να μην έχουμε επανάληψη του φιάσκου.
Ήταν Ιούλιος και η Χωροφυλακή δεν είχε πραγματοποιήσει έγκαιρα τις αλλαγές των Φύλλων Πορείας, που γίνονταν κάθε χρόνο αυτό το μήνα. Έτσι στο στρατόπεδο υπήρχε σχεδόν διπλάσιος αριθμός ανδρών από τον προβλεπόμενο, όπως αυτών με παλιά Φύλλα Πορείας που πιθανώς με την αντικατάσταση θα παρουσιάζονταν αλλού και αυτών που είχαν προλάβει να πάρουν νέα Φύλλα Πορείας και είχαν παρουσιαστεί κανονικά. Για το λόγο αυτό υπήρχε σημαντικό πρόβλημα σίτισης και στέγασης όλων των ανδρών.
Και μερικά χρηστικά
https://militarylawoffice.gr/epistrateysi-osa-prepei-na-gnorizete-se-periptosi-poy-symvei/
Οι μπατσοι υπαρχουνγια τον εσωτερικο εχθρο , και οχι δεν ειναι οι γυφτοι και τα πρεζακια επισης ειναι το μακρυ χερι των ολιγαρχων οπου βαλε κρατος .
Οχι μονο δεν πανε στο μετωπο οι αντρακλες των ματ αλλά οι πραιτωριανοιειναι ετοιμοινα σπασουν και κανα κεφαλι αν διαμαρτυριθει κανας φουκαρας .
Σιγα μην μπορει να συγκριθει ο φορτος εργασιας και το υψιστο καθηκον να μοιραζουν φυλλα πορειας με την σκαμμενη απο σενα τον ιδιο θεση μαχης στο μετωπο . εχετε χασει καθε λογικη εδω μεσα , προφανως δεν εχει ακουσει κανενας πολυβολα να κελαηδανε και να γινεται ενα με το χωμα ο φανταρος μην τυχον και οι πολυβολητες που ειχαν ερθει απο ΣΦΑ τα κατεβασουν πιο κατω απο τα 2 μετρα κατα λαθος βεβαιως .
Το μονο που τραβανε οι αξιωματικοι ειναι το δυαλυμενο σπιτι καθως καμμια γκομενα δεν δεχεται να μενει στου διαολου την μανα στο καθε κατσικοχωρι και εχουν διαρκει γκρινια στο σπιτι .
Οσο για το οτι υπερασπιζομαστε το σπιτι μας και οχι τα συμφεροντα των ντοπιων ολιγαρχων και των πουστοπολιτικων σιγα μην βαλει στο ματι ο τουρκος και ο βουλγαρος το κωλοσπιτιτο μου το χωραφι μου το ψιλικατσιδικο μου και το μπακαλικο μου . Μην σου πω οτι θα με συνεφερε μιας και θα πληρωνα λιγοτερο φορο στον σουλτανο απο οσα πληρωνω τωρα στις Αγιες ορθοδοξες μη χεσω οικογενειες .Οι πρώτοι που θα φύγουν, σε περίπτωση πολέμου, είναι οι πολιτικοί και οι ολιγαρχες με τις οικογένειές τους, εγώ και εσύ θα μείνουμε εδώ καημένε!!

-
Σήμερα ο Βούλγαρος δεν θα βάλει στο μάτι το σπίτι σου, αλλά ο Τούρκος μια χαρά στο βάζει.
Η Μέση Ανατολή δεν είναι μακριά.
Ούτε η Κύπρος.
Οπότε άσε τις διεθνιστικές μλκιες για τις κόβες και για τους σταχανοβίτες.
Να μην σου πω τι άλλο θα βάλει στο μάτι, που είναι μέσα στο σπίτι σου....
Οπως είπες όταν ακούς τις σφαίρες δίπλα σου, βγαίνει το σαρκοβόρο ζώο από μέσα σου.
Και για να το ελαφρύνουμε, εμείς στο ναυτικό μια βολή ρίχνουμε στην προπαίδευση...
Οταν ήμουν εγώ ήταν κάτι παιδαρέλια 19 χρονών που δεν είχαν αναβολή και όλοι από το Ρέθυμνο. Αγριες κτηνοτροφικές φάτσες, που είχαν τα μυαλά τους πάνω από το κεφάλι τους.
Ε σε αυτήν την βολή, που έρριχνε και 8 σφαίρες με την μία το όπλο, δεν μπορώ να πω ότι ήμουν ήσυχος, αν και ρίχναμε πρηνηδόν ...
-
@a-d-p said in [Μην σου πω οτι θα με συνεφερε μιας και θα πληρωνα λιγοτερο φορο στον σουλτανο απο οσα πληρωνω τωρα στις Αγιες ορθοδοξες μη χεσω οικογενειες .
αυτό έχει αποδειχτεί καταστροφικό σαν σκέψη και μόνο για όσους το δοκίμασαν γιατί στην αρχή δεν τους πείραξαν αλλά μετά από κάποιο καιρό τους σφαγίασαν. οι Οθωμανοί ήταν καλοί στο μαρκετινγκ και τα ψέματα.
και τώρα αν μιλήσεις σε Τούρκους Παρα την ανάπτυξη που έχει χώρα οι φτωχοί δεν μπορούν να ανέβουν κοινωνικά, στην Ελλάδα είναι λίγο καλύτερα
-
Και μερικά χρηστικά
Οσο για το οτι υπερασπιζομαστε το σπιτι μας και οχι τα συμφεροντα των ντοπιων ολιγαρχων και των πουστοπολιτικων σιγα μην βαλει στο ματι ο τουρκος και ο βουλγαρος το κωλοσπιτιτο μου το χωραφι μου το ψιλικατσιδικο μου και το μπακαλικο μου . Μην σου πω οτι θα με συνεφερε μιας και θα πληρωνα λιγοτερο φορο στον σουλτανο απο οσα πληρωνω τωρα στις Αγιες ορθοδοξες μη χεσω οικογενειες .Οι πρώτοι που θα φύγουν, σε περίπτωση πολέμου, είναι οι πολιτικοί και οι ολιγαρχες με τις οικογένειές τους, εγώ και εσύ θα μείνουμε εδώ καημένε!!

τι εννοείς θα φύγουν; από την χώρα;
λίγοι θα φύγουν, οι περισσότεροι θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους στέλνοντας στο μέτωπο τους φτωχούς και την μεσαία τάξη και έτσι έχουν διπλό κέρδος: και προστατεύουν την περιουσία τους χωρίς κίνδυνο των ίδιων και εξαλείφουν τον εσωτερικό ανταγωνισμό από τις κατώτερες τάξεις.
-
Ναι πεθαίνουν πολύ νέοι...... Στρες και νεύρα χτυπάνε κόκκινο. Αν δεν το δεις από μέσα δεν το καταλαβαίνεις. Στο στρατό απολογεισαι για τις @@@@ όλων των από κάτω σου για αυτό ή τα ελέγχεις όλα μόνος σου( δεν γίνεται) ή διαλέγεις στελέχη για πειθαρχία των υπολοίπων. Έλα όμως που δεν υπάρχουν πάντα.......
Πες οτι κανεις πλακα ε ;
Αναφέρομαι στους διοικητές του 2020 και έπειτα.
Αγχώνονται χειρότερα από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία μην γλιστρήσουν οι στρατιώτες και σπάσουν κανένα πόδι στα σκαλιά του λόχου..........
Σε παγωμένο στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας κάναμε εφόδους εγώ και ένας ακόμη για να είμαστε σίγουροι ότι οι εθνοφυλακες που ήταν μεγάλης ηλικίας δεν θα βρεθούν παγωμένοι το πρωί χτυπά ξύλο.
Ε ο τύπος στις 6 το πρωί πέρασε μέσα από παγωμένα νερά και έσπασε το πόδι σε 3 σημεία. Απορούσαμε στο στεπ πως!
Ο διοικητής? Έφαγε ΕΔΕ για τις συνθήκες, γιατί ήταν μόνος και όχι ζευγάρι με άλλον κοκ.
Τι να εξηγήσει ότι έχει ένα στρατόπεδο πρώην κέντρο εκπαίδευσης με 40 στρατιώτες και 17-18 σκοπιές και έκταση αχανή? Ότι οι στρατιώτες είμαστε χλεχλεδες? Ότι θα τον κατηγορήσουν γιατί δεν έκανε αποστραγγιστικό σε μια έκταση κάποιων στρεμμάτων?! Το δριμύ κατηγορώ των γονέων για τον κανακάρη? Ο διοικητής και πριν το περιστατικό μας είχε σαν παιδιά του,μην κουραστειτε,μην σηκώσετε βάρος, προσέξτε τα σκαλιά,τα φύλλα κοκ. Μόνο να έρθει με το κουτάλι να μας ταισει δεν ερχόταν. Έμπαινε όμως σχεδόν κάθε μέρα εκτός υπηρεσίας για να δει ότι όλα ήταν εντάξει,φυλακή δεν μοίρασε ποτέ . Ναι είχε οικογένεια, παιδιά και πατέρα άρρωστο κατάκοιτο δεν ήταν στρατοκαυλος.
@otso πολλές ευθύνες, για όλα υπόλογος, λιγοστά χρήματα. Σύνταξη πρέπει να παίρνουν πολλά χρόνια πριν τα υπόλοιπα στελέχη.
Το να διευθύνεις ανθρώπους είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι νομίζεις. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαιρετικοί σε ιδιωτικές εταιρείες για να διευθύνουν ανθρώπους.
Εργοδηγοι ας πούμε, το ίδιο κουπί τραβάνε με τον χειριστή ή με αυτόν που κουνάει το σημαιάκι? Πολλοί από αυτούς καταλήγουν με άσχημο χαρακτήρα από τη συναναστροφή με ξερολες και μ@@@κες. -
@wantone said in Περί Θητείας [#3]:
@a-d-p said in [Μην σου πω οτι θα με συνεφερε μιας και θα πληρωνα λιγοτερο φορο στον σουλτανο απο οσα πληρωνω τωρα στις Αγιες ορθοδοξες μη χεσω οικογενειες .
αυτό έχει αποδειχτεί καταστροφικό σαν σκέψη και μόνο για όσους το δοκίμασαν γιατί στην αρχή δεν τους πείραξαν αλλά μετά από κάποιο καιρό τους σφαγίασαν. οι Οθωμανοί ήταν καλοί στο μαρκετινγκ και τα ψέματα.
και τώρα αν μιλήσεις σε Τούρκους Παρα την ανάπτυξη που έχει χώρα οι φτωχοί δεν μπορούν να ανέβουν κοινωνικά, στην Ελλάδα είναι λίγο καλύτερα
δεν νομιζω Τακη
σιγα μην ασχοληθουν με μενα και το κωλοχωραφο
Οπως εχω πει ασχολουμαι με τους ανθρωπους οποτε εχω βρεθει στο εξωτερικο , εχω περασει ατελειωτες ωρες σε ενα χωριο εξω απ το αιβαλι παιζοντας ταβλι και μιλωντας για τα παντα , εχω συνεργαστει με 2 παιδια που ηταν απο παμφωχες οικογενειες και κατορθωσαν να σπουδασουν στο πολυτεχνειο μηχανικοι και δουλευαν στην κατασκευη των f 16 , ακριβως ταμαμ με εμας . Αυτο που θυμαμαι να λενε οι ιδιοι για τους τουρκους , λεγανε ο τουρκος ειναι καλος ανθρωπος αλλά ο κακος τουρκος ειναι ο χειροτερος ανθρωπος του κοσμου .
Με λιγα λογια δεν πιστευω οτι θα ειναι χειροτερα απο τα μνημονια η τωρα για το χωριο μου .
Στην χειροτερη περιπτωση γινομαι και μουσουλμανος , για τους αντρες μονο οφελη εχει . -
@wantone said in Περί Θητείας [#3]:
δεν νομιζω Τακη
σιγα μην ασχοληθουν με μενα και το κωλοχωραφο
Οπως εχω πει ασχολουμαι με τους ανθρωπους οποτε εχω βρεθει στο εξωτερικο , εχω περασει ατελειωτες ωρες σε ενα χωριο εξω απ το αιβαλι παιζοντας ταβλι και μιλωντας για τα παντα , εχω συνεργαστει με 2 παιδια που ηταν απο παμφωχες οικογενειες και κατορθωσαν να σπουδασουν στο πολυτεχνειο μηχανικοι και δουλευαν στην κατασκευη των f 16 , ακριβως ταμαμ με εμας . Αυτο που θυμαμαι να λενε οι ιδιοι για τους τουρκους , λεγανε ο τουρκος ειναι καλος ανθρωπος αλλά ο κακος τουρκος ειναι ο χειροτερος ανθρωπος του κοσμου .
Με λιγα λογια δεν πιστευω οτι θα ειναι χειροτερα απο τα μνημονια η τωρα για το χωριο μου .
Στην χειροτερη περιπτωση γινομαι και μουσουλμανος , για τους αντρες μονο οφελη εχει .δεν συμφωνώ με αυτή την κοσμοθεωρία. βέβαια κάνε ότι θέλεις για τον εαυτό σου αλλά η δίκη μου άποψη δεν θα είναι καλό τελικά για σένα (δηλ να γίνει ο πληθυσμος Τούρκοι κάτι το οποίο επέλεξαν πολλοί Έλληνες στην Μ Ασία μετά τα 1453 και κάηκαν οι περισσότεροι).
-
Στην χειροτερη περιπτωση γινομαι και μουσουλμανος , για τους αντρες μονο οφελη εχει .
Αυτά κάνετε και λέτε εσείς που αριστεροφέρετε, ενώ οι Νεοδημοκράτες θα πολεμήσουν τους μουσουλμάνους, είτε με τον Θεό, είτε με τον διάβολο!

-
Το τελευταίο ελληνικό «πραξικόπημα»: Η κινητοποίηση της κυβέρνησης της «Αλλαγής» και της Αριστεράς
Οι φόβοι του Ανδρέα ΠαπανδρέουΌταν τον Οκτώβριο του 1981 το ΠΑΣΟΚ κέρδιζε τις εκλογές, είχαν περάσει μόλις 7 χρόνια από την πτώση της Χούντας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας, η οποία ακόμα έμοιαζε εύθραυστη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο άνθρωπος που είχε ανέλθει στην εξουσία με το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», γνώριζε καλά ότι το φάντασμα του στρατού δεν είχε ακόμα εξαφανιστεί.
Οι φόβοι του για πιθανές «κινήσεις» στο στράτευμα δεν ήταν θεωρητικοί. Από τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το Μέγαρο Μαξίμου είχε θέσει σε εφαρμογή ένα άτυπο σχέδιο ελέγχου του στρατεύματος, με ασκήσεις ετοιμότητας και εκκαθαρίσεις ανώτατων αξιωματικών.....
Περί Θητείας [#3]