-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Τεσπα….παλι off topic.
Είναι αδιανόητο πως παρασέρνει ο ένας τον άλλον
θα μπορουσε απλα τα νηματα να ειχαν ονομα "νημα #1, νημα #2... νημα #ν". Δεν εχει καμμια σημασια ο τιτλος του νηματος, αφου στο τελος μπαχαλο γινεται
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Εμένα που έκανα φαντάρος επί Ιμίων κλπ. δεν με κάλεσαν ποτέ ξανά, άνετα πήγαινα μέχρι τα Άντα μου να κάνω σοβαρή εκπαίδευση, βολές κλπ. μια φορά το 3μηνο, τα "ταχύρρυθμα" που λέμε.
Οι μικρές χώρες με λίγο πληθυσμό έτσι ξηγιούνται, βλέπε Ελβετία.
Το να μαζεύεις παιδάκια να τα ταΐζεις κανα χρόνο (ή δυο παλιότερα) για να κάνουν αγγαρείες και παρουσιάστε και αλτ τοις ει (σωστά το γράφω;) για να χεις πολλά τυφέκια πρόχειρα, ήταν κατάλληλο για το 40 που πολέμησαν οι παππούδες μας, όχι για σήμερα.Το έγραψες και μόνος σου, Ελβετία. Κοστίζει για αυτό δεν γίνεται.
Το ότι δεν φώναξαν εσένα και τους περισσότερους τότε, δεν σημαίνει ότι ισχύει και τώρα. Άλλες εποχές τότε.
Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πάντα, μην νομίζετε ότι θα πούμε κάτι απόρρητο, όταν υπηρέτησες εσύ, ήταν διπλάσιες οι σειρές που παρουσιάζονταν και υπηρετούσαν και το διπλάσιο χρόνο. Οπότε δεν ήταν αναγκαίο. Τώρα, λόγω υπογεννητικότητας και μετανάστευσης κυρίως ο αριθμός έχει πέσει στο μισό. Άλλωστε η χώρα έχει στρατό εφεδρείας, οι υπηρετούντες πρέπει να αντέξουν μέχρι να ολοκληρωθεί η επιστράτευση. Υποθέτω εξαιρείται το ΠΝ και η ΠΑ ως ένα βαθμό.
Ο καθένας που πρέπει έχει το φύλλο πορείας του και ξέρει που θα πάει, οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε (είναι απόρρητο), αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σχέδιο. -
@gatoz said in Στα άρματα στ' άρματα εμπρός στον αγώνα:
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Φιλος μου ηταν Ι4 λογο αναλογιας υψους-κιλων, στο κετρο ειχαμε παλι Ι4 λογο μεγαλης μυωπιας, νομιζω οτι εχει και Ι5 σε αυτες τις παθησεις.
δεν μιλαμε για κανονικα γιωτα οπου προφανως εχει νοημα, εδω εχει ξεφυγει το πραγμα και βλεπεις αντρακλες να φορανε γοβα για να παρουσιαστουν να παρουν το γιωτα ευτυχια ή να το παιζουν μουρλοι. ειναι θεμα χαμενης αξιοπρεπειας και των ιδιων και της οικογενειας τους.
Να τους βλέπεις να προσπαθούν να περπατήσουν στο χαλίκι με τη γόβα, μιλάμε για απίστευτο γέλιο. Δεν τους έκοβε καν να κάνουν λίγο προπόνηση...μόλις τους έβλεπε ο διοικητής, τους έπαιρνε με τις πέτρες, εκεί να δεις κατοσταρι σε 10 Δευτέρα....
-
@a-d-p said in Στα άρματα στ' άρματα εμπρός στον αγώνα:
Άλλωστε η χώρα έχει στρατό εφεδρείας, οι υπηρετούντες πρέπει να αντέξουν μέχρι να ολοκληρωθεί η επιστράτευση.
Ξέρουμε όλοι πως αυτό θα είναι ένα φιάσκο χειρότερο κι απ της χούντας.
Μιλάμε για έναν Στρατό που πχ στηρίζεται στα προσωπικά κινητά τηλέφωνα και τις οφ-δι-ρεκορντ προσωπικές συνεννοήσεις των μονίμων για να ολοκληρωθεί "επιτυχώς" μια προσυμφωνημένη Άσκηση, και που π.χ. όπως γράφτηκε δεν έχει μπαταρίες για όλα τα οχήματα.
Αν προσθέσεις σε αυτό το Στρατό πολίτες που έχουν πάρει τουλάχιστον 15 κιλά στη καλύτερη, και είναι πλέον ενήλικες με υποχρεώσεις κι όχι άβουλα παιδαρέλια, κι έχουν να πιάσουν όπλο, βλήμα, όχημα κλπ δεκαετίες, θα επικρατήσει το απόλυτο χάος.
Και μιλάμε για πόλεμο λίγων ημερών ή εβδομάδων με την Τουρκία.
Έφεδροι θα είχαν νόημα μόνο σε μακροχρόνιους πολέμους σαν της Ουκρανίας, σε αχανείς εκτάσεις, όπου θα υπάρχει χρόνος να εκπαιδευτούν ξανά για μήνες στα μετόπισθεν πριν πάνε στο Μέτωπο.
Που δεν υφίσταται τέτοιο σενάριο στην Ελλάδα, ούτε κατά φαντασία.
Ναυτικό κι Αεροπορία τα θεωρούμε διαφορετικά ακριβώς επειδή έχουν μόνο μόνιμα στελέχη κι οι φαντάροι κάνουν απλήρωτη ανειδικευτη εργασία καθαριότητας, φύλαξης, κλπ.
Πρέπει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο κι ο Στρατός. -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Πιθανόν κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην ΕΑ.
ΠΑ όχι ΕΑ
Βλέπεις την πρόλαβα και ΕΒΑ εγώ...
Νομίζω στην εποχή της θητείας μου λεγόταν ΕΑ.
Οπως η ΕΒΧ που έγινε ΕΧ μέχρι που καταργήθηκε...
-
@criuser said in Στα άρματα στ' άρματα εμπρός στον αγώνα:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Πιθανόν κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην ΕΑ.
ΠΑ όχι ΕΑ
Βλέπεις την πρόλαβα και ΕΒΑ εγώ...
Νομίζω στην εποχή της θητείας μου λεγόταν ΕΑ.
Οπως η ΕΒΧ που έγινε ΕΧ μέχρι που καταργήθηκε...
Από ΕΒΑ μετονομάστηκε το 1973 σε (Ε)ΠΑ, δεν λεγόταν ποτέ ΕΑ. Ίσως την λέγατε έτσι εσείς που υπηρετήσατε στο Βασιλικό Ναυτικό
-
@piliourits said in Στα άρματα στ' άρματα εμπρός στον αγώνα:
Άλλωστε η χώρα έχει στρατό εφεδρείας, οι υπηρετούντες πρέπει να αντέξουν μέχρι να ολοκληρωθεί η επιστράτευση.
Ξέρουμε όλοι πως αυτό θα είναι ένα φιάσκο χειρότερο κι απ της χούντας.
Μιλάμε για έναν Στρατό που πχ στηρίζεται στα προσωπικά κινητά τηλέφωνα και τις οφ-δι-ρεκορντ προσωπικές συνεννοήσεις των μονίμων για να ολοκληρωθεί "επιτυχώς" μια προσυμφωνημένη Άσκηση, και που π.χ. όπως γράφτηκε δεν έχει μπαταρίες για όλα τα οχήματα.
Αν προσθέσεις σε αυτό το Στρατό πολίτες που έχουν πάρει τουλάχιστον 15 κιλά στη καλύτερη, και είναι πλέον ενήλικες με υποχρεώσεις κι όχι άβουλα παιδαρέλια, κι έχουν να πιάσουν όπλο, βλήμα, όχημα κλπ δεκαετίες, θα επικρατήσει το απόλυτο χάος.
Και μιλάμε για πόλεμο λίγων ημερών ή εβδομάδων με την Τουρκία.
Έφεδροι θα είχαν νόημα μόνο σε μακροχρόνιους πολέμους σαν της Ουκρανίας, σε αχανείς εκτάσεις, όπου θα υπάρχει χρόνος να εκπαιδευτούν ξανά για μήνες στα μετόπισθεν πριν πάνε στο Μέτωπο.
Που δεν υφίσταται τέτοιο σενάριο στην Ελλάδα, ούτε κατά φαντασία.
Ναυτικό κι Αεροπορία τα θεωρούμε διαφορετικά ακριβώς επειδή έχουν μόνο μόνιμα στελέχη κι οι φαντάροι κάνουν απλήρωτη ανειδικευτη εργασία καθαριότητας, φύλαξης, κλπ.
Πρέπει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο κι ο Στρατός.Ξέρω ότι δεν πρόκειται να σου αλλάξω γνώμη, αλλά με στεναχωρεί που έχεις πεσμένο ηθικό. Πώς θα κάνουμε επανάσταση με τέτοιο ηθικό
. Πάντως η πληροφόρηση που έχεις, απέχει αρκετά από την πραγματικότητα.
Δεν πολεμάει ένας λαός για τους πολιτικούς του, αλλά για το σπίτι του.
Αφοπλιστικη ήταν και η απάντηση πήρα από έναν Αλβανό, όταν του είπα ότι αυτός θα φύγει στην πατρίδα του σιγά μην κάτσει να πολεμήσει, μου είπε "εδώ είναι το σπίτι μου και η οικογένεια μου, στην Αλβανία δεν έχω τίποτα"""ἤ τάν ἤ ἐπί τᾶς""
Μια διαφορά σε σχέση με την επιστράτευση του 1974, είναι ότι τα ΕΦΠ μοιράζονται στην ώρα, ώστε να μην έχουμε επανάληψη του φιάσκου.
Ήταν Ιούλιος και η Χωροφυλακή δεν είχε πραγματοποιήσει έγκαιρα τις αλλαγές των Φύλλων Πορείας, που γίνονταν κάθε χρόνο αυτό το μήνα. Έτσι στο στρατόπεδο υπήρχε σχεδόν διπλάσιος αριθμός ανδρών από τον προβλεπόμενο, όπως αυτών με παλιά Φύλλα Πορείας που πιθανώς με την αντικατάσταση θα παρουσιάζονταν αλλού και αυτών που είχαν προλάβει να πάρουν νέα Φύλλα Πορείας και είχαν παρουσιαστεί κανονικά. Για το λόγο αυτό υπήρχε σημαντικό πρόβλημα σίτισης και στέγασης όλων των ανδρών.
https://flight.com.gr/greek-army-mobilisation-1974-memories/#goog_rewarded
Και μερικά χρηστικά
https://epistrateusi.army.gr/ypochreoseis-efedron-opliton/
https://epistrateusi.army.gr/ypochreoseis/
https://militarylawoffice.gr/epistrateysi-osa-prepei-na-gnorizete-se-periptosi-poy-symvei/
-
@gatoz said in Στα άρματα στ' άρματα εμπρός στον αγώνα:
@dimitrioskosmas said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
για τις κοτες μονο τα γιωτα πεντε τα πλαστα που πρεπει να το παιξεις πουστρακι ή παπαχρονης
αν δω κατι τετοιο σε βιογραφικο, φαινεται, αντε γεια βλαμμενοΑλήθεια τώρα, ζητας στο βιογραφικό "εκπληρωμενες υποχερωσεις Ι1-Ι3"
γιατί και το Ι5 εκπληρωμένες είναι αλλά για μέρα στο 414ζηταω εκπληρωμενες
και οταν ερθει στη συνεντευξη, οποιος την παρει ρωταει και μαθαινει.το επόμενο βήμα σε βλέπω να κοβεις τα σωματα
(υγειονομικο, υλικο πολεμου,ΣΕΜ) -
Και μετά μου λέτε για επαγγελματικο στρατό στην Ελλάδα, κοτζαμ Γερμανία θα κάνει υποχρεωτική την θητεία
.....διαφωνώντας με το σύστημα κλήρωσης, από το οποίο θα προέρχονταν οι νέοι οι οποίοι θα υπηρετούσαν υποχρεωτικά, σε περίπτωση που δεν επαρκούσαν οι εθελοντές.
Διχασμένος ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία για τη στρατιωτική θητεία.https://defencereview.gr/dichasmenos-o-kyvernitikos-synaspism/
-
Ξεκίνησα να γράφω σεντόνι με τα πρόσφατα πάθη του στρατού ,μιας και βλέπω ότι οι περισσότεροι από εσάς πήγατε άλλες εποχές που ήταν πολύ πιο οργανωμένα τα πράγματα αλλά τα εεσβησα γιατί θα ανέβαιναν σε κάνα σάιτ και θα με καλούσαν για εξηγήσεις.......
Οι διοικητές έπρεπε να παίρνουν xanax ολημερίς με αυτά που τραβάνε από τους ΕΠΟΠ και υπαξιωματικούς( λιγότερο συχνά). Την πληρώνει τη νύφη απλά κανένας στρατιώτης που κάνει @@@@ και εκτίθεται ο λόχος , είναι το κερασάκι στην τούρτα των απλυτων κάτω από το χαλί.Υ.γ. οι αξιωματικοί δικαίως βγαίνουν στη σύνταξη νωρίς , μέχρι τα 62-67 θα είχαν πεθάνει όλοι από καρδιαγγειακά.
Ένα φεγγάρι ήθελα να πάω και στρατιωτικες σχολές, περνούσα Ευελπίδων αλλά ήθελα ΣΤΥΑ γιατί άκουγα τα καλύτερα, άνευ ευθυνών.... Το είπα στη συνέντευξη, ο υψηλόβαθμος τύπος ήθελε να με κόψει για να μου σώσει τη ζωή ότι δεν θα μπορώ να συνεννοηθώ. Είχε ένα 10 λεπτό μου λέγε και μου λέγε. Τα ίδια μου είπε ο διοικητής για τους ΕΠΟΠ που ήταν πολλαπλάσια πιο έντονο......
Αξιωματικοί διοικούν, υπαξιωματικοί υπεύθυνοι για εφαρμογή των από πάνω εντολών , ΕΠΟΠ το βουλώνουν και το κάνουν. Μέχρι και οι ΕΠΟΠ έχουν το σύνδρομο διοίκησης, ήθελαν μονίμως 4-5 στρατιώτες για να τους χωνουν.........
Στέλναμε συχνά από κοντά στρατιώτες προκειμένου να γίνει κάτι σωστά.
Οι ΕΠΟΠ ερχόταν και δεν μπορούσαν καν να εκφραστούν τι έκαναν και τι όχι. Φεύγαμε στη μέση του meeting για να πάμε να δούμε τι έγινε ακριβώς.......Ο διοικητής γαμάτος τύπος να είναι καλά εκεί που είναι!!!! Και να βγεί νωρίς στη σύνταξη του εύχομαι!
-
@w202-amg said in Περί Θητείας [#3]:
Ξεκίνησα να γράφω σεντόνι με τα πρόσφατα πάθη του στρατού ,μιας και βλέπω ότι οι περισσότεροι από εσάς πήγατε άλλες εποχές που ήταν πολύ πιο οργανωμένα τα πράγματα αλλά τα εεσβησα γιατί θα ανέβαιναν σε κάνα σάιτ και θα με καλούσαν για εξηγήσεις.......
Οι διοικητές έπρεπε να παίρνουν xanax ολημερίς με αυτά που τραβάνε από τους ΕΠΟΠ και υπαξιωματικούς( λιγότερο συχνά). Την πληρώνει τη νύφη απλά κανένας στρατιώτης που κάνει @@@@ και εκτίθεται ο λόχος , είναι το κερασάκι στην τούρτα των απλυτων κάτω από το χαλί.Υ.γ. οι αξιωματικοί δικαίως βγαίνουν στη σύνταξη νωρίς , μέχρι τα 62-67 θα είχαν πεθάνει όλοι από καρδιαγγειακά.
Ένα φεγγάρι ήθελα να πάω και στρατιωτικες σχολές, περνούσα Ευελπίδων αλλά ήθελα ΣΤΥΑ γιατί άκουγα τα καλύτερα, άνευ ευθυνών.... Το είπα στη συνέντευξη, ο υψηλόβαθμος τύπος ήθελε να με κόψει για να μου σώσει τη ζωή ότι δεν θα μπορώ να συνεννοηθώ. Είχε ένα 10 λεπτό μου λέγε και μου λέγε. Τα ίδια μου είπε ο διοικητής για τους ΕΠΟΠ που ήταν πολλαπλάσια πιο έντονο......
Αξιωματικοί διοικούν, υπαξιωματικοί υπεύθυνοι για εφαρμογή των από πάνω εντολών , ΕΠΟΠ το βουλώνουν και το κάνουν. Μέχρι και οι ΕΠΟΠ έχουν το σύνδρομο διοίκησης, ήθελαν μονίμως 4-5 στρατιώτες για να τους χωνουν.........
Στέλναμε συχνά από κοντά στρατιώτες προκειμένου να γίνει κάτι σωστά.
Οι ΕΠΟΠ ερχόταν και δεν μπορούσαν καν να εκφραστούν τι έκαναν και τι όχι. Φεύγαμε στη μέση του meeting για να πάμε να δούμε τι έγινε ακριβώς.......Ο διοικητής γαμάτος τύπος να είναι καλά εκεί που είναι!!!! Και να βγεί νωρίς στη σύνταξη του εύχομαι!
Επτά συμμαθητές μου έφυγαν πέρυσι, νεότεροι των 56...πέντε ανακοπή και δύο καρκίνο...:(
-
Ναι πεθαίνουν πολύ νέοι...... Στρες και νεύρα χτυπάνε κόκκινο. Αν δεν το δεις από μέσα δεν το καταλαβαίνεις. Στο στρατό απολογεισαι για τις @@@@ όλων των από κάτω σου για αυτό ή τα ελέγχεις όλα μόνος σου( δεν γίνεται) ή διαλέγεις στελέχη για πειθαρχία των υπολοίπων. Έλα όμως που δεν υπάρχουν πάντα.......
-
Εγώ αντίθετα βλέπω στις διακοπές αρκετούς απόστρατους που είναι μια χαρά.
Εμείς από την τάξη μας στο σχολείο, που έχουμε επαφή μέσω ΦΒ, από τα 160 άτομα των 4 τμημάτων, έχουν φύγει πάνω από 30.
Και δεν ήταν κανείς στρατιωτικός από όσο ξέρω.
-
@criuser said in Περί Θητείας [#3]:
Εμείς από την τάξη μας στο σχολείο, που έχουμε επαφή μέσω ΦΒ, από τα 160 άτομα των 4 τμημάτων, έχουν φύγει πάνω από 30.
Αξιωματικοί?
-
Στρες και νεύρα χτυπάνε κόκκινο.
δεν ειδα κατι τετοιο στη δικη μου θητεια τουλαχιστον. Τους απασχολουσαν το προβληματα που απασχολουν καθε εργαζομενο και πιο ειδικα, δημοσιο υπαλληλο.
-
Αξιωματικοί?
Τι αξιωματικοί, έγραψα από την τάξη μας στο σχολείο. 4 τμήματα των 40 ατόμων έκαστο. Εξατάξιο γυμνάσιο τότε.
-
Η αναφορά στο χρονικό διάστημα που πήγε φαντάρος ο καθένας μας θα βοηθούσε στο να γίνει αντιληπτό η ηλικία του καθενός μας (οπότε μπαίνει θέμα προσωπικών δεδομένων), αλλά και στην φάση στην οποία ήταν το κομμάτι των ΕΠΟΠ εκείνη την περίοδο!
Επειδή δεν με νοιάζει το παραπάνω κομμάτι με τα προσωπικά δεδομένα. Είμαι 41 παρά 1μιση μήνα, ξέρετε που δουλεύω, που μένω, την ιδεολογική μου θέση κλπ!
Πήγα φαντάρος το 2009, περίοδο που οι ΕΠΟΠ άρχισαν να μονιμοποιούνται!
Ήταν η φάση που την είχαν δει 'παλιοί' ή υπαξιωματικοί και έδιναν διαταγές! Ακόμα και αντίθετες στη κοινή λογική ή στις διαταγές των παραπάνω από αυτούς!
Είχε να κάνει με τα κόμπλεξ που έβγαιναν λόγω αυτού που έζησαν τόσο στην διάρκεια που ήταν πιθανό να μην μονιμοποιηθούν, όσο και στην ζωή τους πριν γίνουν ΕΠΟΠ!
Πολύ βασικό θέμα το τελευταίο κομμάτι της παραπάνω πρότασης!!!
Όλοι οι ΕΠΟΠ αλλά και όσοι πέρασαν σε σχολές σχετικές με ένοπλες δυνάμεις και σε μικρότερο ποσοστό δημόσιας τάξης, ήταν άνθρωποι που δεν είχαν ελπίδα να ζήσουν αξιοπρεπώς στον τόπο καταγωγής τους και έψαχναν κάτι μόνιμο με μικρό ρίσκο, ακόμα και αν το εισόδημα ήταν σχετικά μικρότερο!!! -
Αξιωματικοί?
Τι αξιωματικοί, έγραψα από την τάξη μας στο σχολείο. 4 τμήματα των 40 ατόμων έκαστο. Εξατάξιο γυμνάσιο τότε.
Ρε κρίου, τι λες τώρα!!!
Καραβανάδες στην ηλικία σου, μπορούσαν να βγουν στην σύνταξη από τα 42!!!
Αυτή που έμεναν παραπάνω έμεναν για να μαζέψουν βαθμό άρα και μεγαλύτερη σύνταξη!!!
Βασικό ρόλο για το αν έμεναν παραπάνω ήταν και το τι είχαν ζήσει όσο ήταν καραβαναδες!!!
Άλλο το αν ήταν σε μονάδες που έζησαν μ@λακίες, άλλο το αν ήταν αραχτοί!!!
Edit Βέβαια υπήρχαν και αυτοί που έβλεπαν τον στρατό σαν ασφαλή δυνατότητα καριέρας, οπότε και αυτοί καθόντουσαν παραπάνω! -
Οταν δωσεις εξουσια σε εναν ανθρωπο βλεπεις το χαρακτηρα του.
Οι μονιμοι αξιωματικοι και υπαξιωματικοι ειχαν ενα μεγαλο κατα στα χρονια μου, καθε 2 χρονια μεταθεση. -
@ilias-a said in Περί Θητείας [#3]:
Οταν δωσεις εξουσια σε εναν ανθρωπο βλεπεις το χαρακτηρα του.
Οι μονιμοι αξιωματικοι και υπαξιωματικοι ειχαν ενα μεγαλο κατα στα χρονια μου, καθε 2 χρονια μεταθεση.Σε ένα βαθμό σωστή τοποθέτηση, έχει να κάνει και με τον βαθμό παιδείας του καθενός!
Πχ ανθυπολοχαγοί μέχρι λοχαγοί (σε εκείνη την φάση έβγαινε κάπου εκεί ηλικιακά 20-40) που γνώρισα, που είχαν σπουδάσει μέσω σχολών μονίμων αξιωματικών, είχαν βγάλει τουλάχιστον ένα 16 στις πανελλαδικές. Ήξεραν πως δουλεύουν κάποια πράγματα. Μπορούσαμε να κουβεντιάσουμε μαζί τους!
Με ΕΠΟΠ ή από σχολές μονίμων υπαξιωματικών πάλι, εκτός λίγων εξαιρέσεων, όχι.
Περί Θητείας [#3]