-
@nickthetrib said in Περί Θητείας [#3]:
@criuser said in Περί Θητείας [#3]:
@w202-amg said in Περί Θητείας [#3]:
Εγώ αντίθετα βλέπω στις διακοπές αρκετούς απόστρατους που είναι μια χαρά.
Εμείς από την τάξη μας στο σχολείο, που έχουμε επαφή μέσω ΦΒ, από τα 160 άτομα των 4 τμημάτων, έχουν φύγει πάνω από 30.
Και δεν ήταν κανείς στρατιωτικός από όσο ξέρω.
Αξιωματικοί?
Τι αξιωματικοί, έγραψα από την τάξη μας στο σχολείο. 4 τμήματα των 40 ατόμων έκαστο. Εξατάξιο γυμνάσιο τότε.
Ρε κρίου, τι λες τώρα!!!
Καραβίδες στην ηλικία σου, μπορούσαν να βγουν στην σύνταξη από τα 42!!!
Αυτή που έμεναν παραπάνω έμεναν για να μαζέψουν βαθμό άρα και μεγαλύτερη σύνταξη!!!
Βασικό ρόλο για το αν έμεναν παραπάνω ήταν και το τι είχαν ζήσει όσο ήταν καραβαναδες!!!
Άλλο το αν ήταν σε μονάδες που έζησαν μ@λακίες, άλλο το αν ήταν αραχτοί!!!
Edit Βέβαια υπήρχαν και αυτοί που έβλεπαν τον στρατό σαν ασφαλή δυνατότητα καριέρας, οπότε και αυτοί καθόντουσαν παραπάνω!Στην εποχή μου πρωτομπήκαν οι γυναίκες μόνιμες υπαξιωματικοί.
ΕΠΟΠ και τέτοια δεν υπήρχαν.
Η θητεία ήταν 22-24-26 μήνες.
Τι μπερδεύεις με αυτά που λέω.
Είπε ο άλλος ότι αν έμεναν μέχρι τα 62 - 67 θα έφευγαν από αγγειακά και του είπα πόσους έχουμε χάσει εμείς από το σχολείο που είμαστε σε αυτήν την ηλικία και δεν ήταν κανείς στρατιωτικός.
Ουσιαστικά του είπα ότι είναι θέμα τύχης του καθενός και δεν ήταν πιο επιβαρυμένοι οι στρατιωτικοί με άγχος κλπ.
-
Κρουζ αλλιώς ήταν ο στρατός τότε που ήταν οι συμμαθητές σου και αλλιώς το 2020.....
-
Δηλαδή ήταν χειρότερα το 2020 ?
Δεν θα το έλεγα σε καμιά περίπτωση.
-
@w202-amg said in Περί Θητείας [#3]:
Εγώ αντίθετα βλέπω στις διακοπές αρκετούς απόστρατους που είναι μια χαρά.
Εμείς από την τάξη μας στο σχολείο, που έχουμε επαφή μέσω ΦΒ, από τα 160 άτομα των 4 τμημάτων, έχουν φύγει πάνω από 30.
Και δεν ήταν κανείς στρατιωτικός από όσο ξέρω.
Αξιωματικοί?
Τι αξιωματικοί, έγραψα από την τάξη μας στο σχολείο. 4 τμήματα των 40 ατόμων έκαστο. Εξατάξιο γυμνάσιο τότε.
Ρε κρίου, τι λες τώρα!!!
Καραβίδες στην ηλικία σου, μπορούσαν να βγουν στην σύνταξη από τα 42!!!
Αυτή που έμεναν παραπάνω έμεναν για να μαζέψουν βαθμό άρα και μεγαλύτερη σύνταξη!!!
Βασικό ρόλο για το αν έμεναν παραπάνω ήταν και το τι είχαν ζήσει όσο ήταν καραβαναδες!!!
Άλλο το αν ήταν σε μονάδες που έζησαν μ@λακίες, άλλο το αν ήταν αραχτοί!!!
Edit Βέβαια υπήρχαν και αυτοί που έβλεπαν τον στρατό σαν ασφαλή δυνατότητα καριέρας, οπότε και αυτοί καθόντουσαν παραπάνω!Στην εποχή μου πρωτομπήκαν οι γυναίκες μόνιμες υπαξιωματικοί.
ΕΠΟΠ και τέτοια δεν υπήρχαν.
Η θητεία ήταν 22-24-26 μήνες.
Τι μπερδεύεις με αυτά που λέω.
Είπε ο άλλος ότι αν έμεναν μέχρι τα 62 - 67 θα έφευγαν από αγγειακά και του είπα πόσους έχουμε χάσει εμείς από το σχολείο που είμαστε σε αυτήν την ηλικία και δεν ήταν κανείς στρατιωτικός.
Ουσιαστικά του είπα ότι είναι θέμα τύχης του καθενός και δεν ήταν πιο επιβαρυμένοι οι στρατιωτικοί με άγχος κλπ.
Και εγώ αυτό λέω!!!
Ή ήταν αραχτοί σε κάποιες μονάδες και έμεναν μέχρι την ηλικία σου ή ήταν σε πιο ζόρικες μονάδες, έφευγαν από πολύ νωρίς και έφτασαν μέχρι την ηλικία σου!!!
Άλλος τρόπος δεν υπάρχει!!! -
Στην εποχη μου για υπαξιωματικος επρεπε να τελειωσεις την 1η λυκειου.
-
Ο Στρατός που έζησαν οι συμμαθητές σου σε μάχιμες ηλικίες πέρασε κρίσεις 84 και Ιμίων!!!
Όσοι ήταν τότε στο στρατό έχουν πάρει σύνταξη!!!
Είναι λογικό να μην είναι ο ίδιος!!!
Επίσης οι τεχνολογίες πάνω στην πολεμική βιομηχανία έχουν αλλάξει!
Καλύτερα ή χειρότερα δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα!
Τότε σίγουρα έριχναν και βολές έκαναν και σκηνακια κλπ. Τώρα δεν είναι σίγουρο ότι κάνουν!
Από πλευράς μαχητικότητας δεν είναι καλύτερα, από πλευράς ζορίσματος των στρατιωτών είναι! -
Εγώ μιλάω αποκλειστικά και μόνο για τους διοικητές. Ναι θεωρώ είναι χειρότερα, έγιναν στελέχη οι ΕΠΟΠ που είναι χειρότεροι από τους απλούς στρατιώτες, τα υπόλοιπα στελέχη το 50% είναι άοπλοι και ανεύθυνοι φυσικά και σε όλο αυτό πρέπει να διαχειριστεί την έλλειψη στελεχών και στρατιωτών γιατί έχουμε ανοικτά στρατόπεδα που παλιά στελεχονονταν με 4-5-6 φορές πάνω προσωπικό. Οι απαιτήσεις από πάνω απαιτήσεις όμως με σχέδια δεκαετιών πρίν σε τομείς ασφαλείας κτλ που σήμερα μια αοτ και μια κπ μπορεί να ανταποκριθεί το προσωπικό.....
Edit η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού είναι ΠΟΛΥ δύσκολη υπόθεση -
Η αναφορά στο χρονικό διάστημα που πήγε φαντάρος ο καθένας μας θα βοηθούσε στο να γίνει αντιληπτό η ηλικία του καθενός μας (οπότε μπαίνει θέμα προσωπικών δεδομένων), αλλά και στην φάση στην οποία ήταν το κομμάτι των ΕΠΟΠ εκείνη την περίοδο!
Επειδή δεν με νοιάζει το παραπάνω κομμάτι με τα προσωπικά δεδομένα. Είμαι 41 παρά 1μιση μήνα, ξέρετε που δουλεύω, που μένω, την ιδεολογική μου θέση κλπ!
Πήγα φαντάρος το 2009, περίοδο που οι ΕΠΟΠ άρχισαν να μονιμοποιούνται!
Ήταν η φάση που την είχαν δει 'παλιοί' ή υπαξιωματικοί και έδιναν διαταγές! Ακόμα και αντίθετες στη κοινή λογική ή στις διαταγές των παραπάνω από αυτούς!
Είχε να κάνει με τα κόμπλεξ που έβγαιναν λόγω αυτού που έζησαν τόσο στην διάρκεια που ήταν πιθανό να μην μονιμοποιηθούν, όσο και στην ζωή τους πριν γίνουν ΕΠΟΠ!
Πολύ βασικό θέμα το τελευταίο κομμάτι της παραπάνω πρότασης!!!
Όλοι οι ΕΠΟΠ αλλά και όσοι πέρασαν σε σχολές σχετικές με ένοπλες δυνάμεις και σε μικρότερο ποσοστό δημόσιας τάξης, ήταν άνθρωποι που δεν είχαν ελπίδα να ζήσουν αξιοπρεπώς στον τόπο καταγωγής τους και έψαχναν κάτι μόνιμο με μικρό ρίσκο, ακόμα και αν το εισόδημα ήταν σχετικά μικρότερο!!!Έχω στρώσει τη χωρίστρα πολλών ΕΠΟΠ που την είχαν δει Πάτον….και όπως ανέφερε κάποιος άλλος, όλα είναι θέμα παιδείας και βλέπεις το ποιον κάποιου όταν του δώσεις εξουσία.
-
@kkostask said in Περί Θητείας [#3]:
Η αναφορά στο χρονικό διάστημα που πήγε φαντάρος ο καθένας μας θα βοηθούσε στο να γίνει αντιληπτό η ηλικία του καθενός μας (οπότε μπαίνει θέμα προσωπικών δεδομένων), αλλά και στην φάση στην οποία ήταν το κομμάτι των ΕΠΟΠ εκείνη την περίοδο!
Επειδή δεν με νοιάζει το παραπάνω κομμάτι με τα προσωπικά δεδομένα. Είμαι 41 παρά 1μιση μήνα, ξέρετε που δουλεύω, που μένω, την ιδεολογική μου θέση κλπ!
Πήγα φαντάρος το 2009, περίοδο που οι ΕΠΟΠ άρχισαν να μονιμοποιούνται!
Ήταν η φάση που την είχαν δει 'παλιοί' ή υπαξιωματικοί και έδιναν διαταγές! Ακόμα και αντίθετες στη κοινή λογική ή στις διαταγές των παραπάνω από αυτούς!
Είχε να κάνει με τα κόμπλεξ που έβγαιναν λόγω αυτού που έζησαν τόσο στην διάρκεια που ήταν πιθανό να μην μονιμοποιηθούν, όσο και στην ζωή τους πριν γίνουν ΕΠΟΠ!
Πολύ βασικό θέμα το τελευταίο κομμάτι της παραπάνω πρότασης!!!
Όλοι οι ΕΠΟΠ αλλά και όσοι πέρασαν σε σχολές σχετικές με ένοπλες δυνάμεις και σε μικρότερο ποσοστό δημόσιας τάξης, ήταν άνθρωποι που δεν είχαν ελπίδα να ζήσουν αξιοπρεπώς στον τόπο καταγωγής τους και έψαχναν κάτι μόνιμο με μικρό ρίσκο, ακόμα και αν το εισόδημα ήταν σχετικά μικρότερο!!!Έχω στρώσει τη χωρίστρα πολλών ΕΠΟΠ που την είχαν δει Πάτον….και όπως ανέφερε κάποιος άλλος, όλα είναι θέμα παιδείας και βλέπεις το ποιον κάποιου όταν του δώσεις εξουσία.
Ο @ilias-a ανέφερε για το ποιόν όταν κάποιος πάρει εξουσία.
Και εγώ ανέφερα για το ότι έχει σχέση και η παιδεία που έχει αυτός ο κάποιος με το κείμενο που παρέθεσες και λίγο πιο κάτω για αυτούς που πέρασαν από κάποιες σχολές που χρειάζεται και λίγο γνώσεις και αντίληψη για να περάσει κάποιος σε αυτές.
Αυτοί παρ'όλο που έχουν περισσότερη εξουσία από τους ΕΠΟΠ, τόσο μ@λακες δεν είναι.
Περί Θητείας [#3]