-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Τι σημαίνει αυτό;
Αλήθεια δεν έχω καταλάβει τη λογική σου
ειναι καραμανλεικη λογικη
οταν επαιρνε σαν τριτεκνη επιδομα και η αγγελοπουλου και η μενεγακη
στο στυλ οι γυφτοι γιατι να περνουν και οχι εγω -
Ειλικρινά με έχεις μπερδέψει. Πριν δεν ήθελες επίδομα , τώρα θέλεις ;;;
Εχεις κάποιο χάπι ‘Μίλακαθαρόν’ έστω αναβράζοντα δισκία;
-
Νομίζω οτι συμφωνούμε όλοι οτι το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει.
Τίποτα δεν θα επιβιώσει στην Ελλάδα όπως την ξέρουμε εαν οι νεοι δεν κάνουν παιδιά.
Σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα , ΟΜΩΣ εξακολουθεί το κράτος να είναι γενναιόδωρο σε όσους δεν κάνουν παιδιά.
Όσοι είναι πάνω από 40 και δεν έχουν παιδιά θα πρέπει να εξαιρούνται από όλες τις φοροελαφρύνσεις. Έχει νοήμα να βοηθάς τους νεους στο ξεκίνημα ακόμη και εαν είναι άτεκνοι, αλλά μετά από μια ηλικία πρέπει η απόκτηση τέκνων να είναι προυπόθεση για όποιαδήποτε φοροελάφρυνση.
Και μια εθίγει το θέμα είναι προτιμότερο να παίρνει επίδομα μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά αντί να αναρωτιόμαστε γιατί δεν τα ρίχνουν τα παιδιά αφού δεν μπορούν να τα ζήσουν.
Η ατεκνία ζημιώνει πολλαπλάσια το κοινωνικό σύνολο από την βοήθεια που μπορεί να δοθεί.
Αυτήν την στιγμή η Ελλάδα ζει μια τόσο καταστροφική τάση, νεοι δεν γεννάνε, νεοι με καλές σπουδές στην Ελλάδα να συνεχίζουν να βγαίνουν έξω και σε αντιστάθισμα έχουμε κυρίως μετανάστες για τις δουλείες εντάσεως εργασίας στο κομμάτι του τουρισμού.
Έχουμε πεθάνει και δεν χρειάζεται κανένας Ερτογκαν να κάνει πόλεμο.
Στο Ισραήλ στο κομμάτι της τεχνολογίας , όλες οι οικογένειες έχουν 3 και 4 παιδιά , ενω όσοι είναι ζωηρούληδες και ξαναπαντρευτηκαν έχουν στο σύνολο πάνω από πέντε παιδιά.
-
Παιδιά νομίζετε πως δεν κάνουν οι νέοι μόνο λόγω του οικονομικού?! Εμένα πάντως μου έρχονται οι μαμάδες και στην τυπική συζήτηση που πρέπει να έχω,οι μισές αναφωνούν " άντε να ανοίξει το σχολείο να ησυχάσουμε". Αυτό το πράγμα σε τέτοιο βαθμό δεν το θυμάμαι ποτέ στα παιδικά μου χρόνια,άσε που παντού μας έπαιρναν κτλ,δεν ειμασταν βάρος. Θυμάμαι περιπτώσεις βέβαια τύπου "σημερινών στ@@@στων γονέων"( τότε ήταν η εξαίρεση όχι ο κανόνας)που φυσικά σήμερα δεν έχουν σχέσεις με τα παιδιά τους, όπου φύγει φύγει ήταν τότε αυτοί, όπου φύγει φύγει είναι σήμερα τα παιδιά τους.
-
Κακά τα ψέματα, δεν φτιάχνουν πλέον τους γονείς όπως τους έφτιαχναν ΚΑΠΟΤΕ !
-
Είναι πολλά αλλά βασικά έχουν αλλάξει οι ρόλοι και ειδικά της γυναίκας.
Δυσκολεύονται και τα δυο φύλα , μπαίνει και το οικονομικό στην μέση. Σκέψου οτι η δική μας γενιά είχε παραστάσεις από το πως λειτουργούσε μια παραδοσιακή οικογένεια. Οι επόμενες δυο θα έχουν όλο και λιγότερο.
-
@w202-amg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Παιδιά νομίζετε πως δεν κάνουν οι νέοι μόνο λόγω του οικονομικού?! Εμένα πάντως μου έρχονται οι μαμάδες και στην τυπική συζήτηση που πρέπει να έχω,οι μισές αναφωνούν " άντε να ανοίξει το σχολείο να ησυχάσουμε". Αυτό το πράγμα σε τέτοιο βαθμό δεν το θυμάμαι ποτέ στα παιδικά μου χρόνια,άσε που παντού μας έπαιρναν κτλ,δεν ειμασταν βάρος. Θυμάμαι περιπτώσεις βέβαια τύπου "σημερινών στ@@@στων γονέων"( τότε ήταν η εξαίρεση όχι ο κανόνας)που φυσικά σήμερα δεν έχουν σχέσεις με τα παιδιά τους, όπου φύγει φύγει ήταν τότε αυτοί, όπου φύγει φύγει είναι σήμερα τα παιδιά τους.
τα εχω γραψει
γιατι η ζωη ηταν γαματη
γιατι δεν ειχαν καθε μερα λογαριασμους
γιατι οι μαναδες μας μας εβλεπαν 3 φορες την μερα
και αν κατι συνεβαινε θα επρμβαιναν αλλες μαναδες
τωρα και να σου σφαζουν το παιδι κανεις δεν θα ασχοληθει
παιζαμε μπαλα ολη μερα στις αλανες
γυρνωντας απ την ακαδημιας στα φροντηστηρια με τα ποδια παιζαμε μπαλα στη πλ καραισκακη μεχρι τις 2 και κανενας δεν ανησυχουσε
η γυρνωντας ξημερωματα απ την πλακα περναγαμε απ την ομονοια να παρουμε τον Ριζο .
μια υπεροχη εποχη
Μιλα ρε Κρουζερ παλι κοιμασαι ; -
Γράφουν για τα επιδόματα κομματόσκυλα, γράφουν και καλόπιστα και με δίκιο άνθρωποι σαν τον baba νωρίτερα.
Δεν ξέρω τι ακούτε και τι πιστεύετε, στην Ελλάδα 2.0 το 2025, τα επιδόματα είναι κάτι γελοία πόσα, με γελοιους όρους και για αστεία χρονικά διαστήματα.
Αν κάποια οικογένεια καταφέρει φωτογραφικά να τα δικαιούται όλα μαζί, αθροισμένα δεν πρέπει να είναι ούτε 1 χιλιάρικο το χρόνο.
Ας μας πει κάποιος λογιστής ακριβώς.
Συζητάμε ένα θέμα που δεν υφίσταται. -
@george1977 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Είναι πολλά αλλά βασικά έχουν αλλάξει οι ρόλοι και ειδικά της γυναίκας.
Δυσκολεύονται και τα δυο φύλα , μπαίνει και το οικονομικό στην μέση. Σκέψου οτι η δική μας γενιά είχε παραστάσεις από το πως λειτουργούσε μια παραδοσιακή οικογένεια. Οι επόμενες δυο θα έχουν όλο και λιγότερο.
Η γυναίκα πήγε να βρει την ανεξαρτησία της και έχει πέσει σε αδιανόητα απαιτητική λούπα.
Επιμερίζεται με συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ανατροφής των παιδιών, του σπιτιού κάνει και καριέρα και έχει να ανταγωνιστεί άντρες που δεν εχουν σε τόσο μεγάλο βαθμό ανάλογους βραχνάδες ! -
Το καλύτερο σημείο της ομιλίας του Κυριάκου ήταν όταν είπε ότι "πολεμάνε το βαθύ κράτος", εκεί νόμιζα ότι θα πέσει το ταβάνι της αίθουσας...
-
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
τα εχω γραψει
γιατι η ζωη ηταν γαματη
γιατι δεν ειχαν καθε μερα λογαριασμους
γιατι οι μαναδες μας μας εβλεπαν 3 φορες την μερα
και αν κατι συνεβαινε θα επρμβαιναν αλλες μαναδες
τωρα και να σου σφαζουν το παιδι κανεις δεν θα ασχοληθει
παιζαμε μπαλα ολη μερα στις αλανες
γυρνωντας απ την ακαδημιας στα φροντηστηρια με τα ποδια παιζαμε μπαλα στη πλ καραισκακη μεχρι τις 2 και κανενας δεν ανησυχουσε
η γυρνωντας ξημερωματα απ την πλακα περναγαμε απ την ομονοια να παρουμε τον Ριζο .
μια υπεροχη εποχη
Μιλα ρε Κρουζερ παλι κοιμασαι ;Καλά όλα αυτά είναι κλασικά λόγια μπαρμπαδων που νοσταλγούν τα χρόνια της νιότης !
Να θυμίσω τον καύσωνα του 87 που έφυγαν πάνω από 1000 άτομα σαν το σκυλί στο αμπέλι, ποιότητα ζωής !! Σουυρρρρ !! -
Νομίζω οτι συμφωνούμε όλοι οτι το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει.
Το λες για αρνητικό αλλά έτσι που καταντησαμε ίσως να μας αξίζει απόλυτα.
Από τις μοναδικές χώρες στην Ευρώπη που ενώ δεν πέρασε τους αποκλεισμούς των Κομμουνιστικών καθεστώτων άλλων χωρών γύρω μας, δεν κατάφερε ούτε το 1/10 σε υποδομές και το ίδιο ούτε σε εισοδήματα και πλούτο, αν δεν κάνω λάθος όλες οι πρώην Κομμουνιστικές χώρες μας ξεπέρασαν σε κρατά κεφαλήν εισόδημα.
Διέλυσαν την πατρίδα μας 80 χρόνια οι δεξιοί λεηλατώντας τα πάντα και δούλευαν στα μούτρα τους υπόλοιπους δεξιούς μιλώντας τους για κομμουνισμό και Στάλιν
Ούτε οι φίλοι μας Αλβανοί που συμμετείχαν στην τεράστια ανάπτυξη στην οικοδομή και στις υποδομές και μεγαλώνουν τις οικογένειες τους εδώ δεν θέλουν να μείνουν , μας φτύνουν και μας εγκαταλείπουν και αυτοί.
Για μετανάστες και αλλοδαπούς από άλλες χώρες ούτε συζήτηση οι ρατσισταροι Έλληνες, καταντησαμε ο βόθρος της ανθρωπότητας, δεν θέλουν να μείνουν εδώ ούτε για διακομιστικο κέντρο.
-
Αηδία καταντήσατε
-
@kostasiour said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@n-k-9 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@kostasiour said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ερώτηση γιατί θα πηδηχτω από το παράθυρο....
1 επιχειρηματίας άγαμος με 50κ κέρδη /έτος= συνέταιρος το κράτος
2 επιχειρηματίας με 4 παιδιά με 50κ κέρδη/έτος= μηδέν φόρος?
Το αντιλαμβάνομαι σωστά ή το έγραψαν βιαστικά τα σάιτ? Αν ισχύει είναι κοινωνικα ρατσιστικό και δημιουργεί επαγγελματικές ανισότητες. Το ΣτΕ θα χει δουλειά.....Από ότι κατάλαβα ο μηδενικός φόρος για αυτούς αφορά το εύρος εισοδηματος 10.000-20.000. Δεν αφορα και τα 50 στο παράδειγμα που έθεσες.
Για την ακρίβεια θα αφορά το τμήμα από 0 έως 20.000.
Με αλλα λόγια, τα πρώτα 20.000 αφορολογητα.
Όφελος συνολικά 2.900€Νομίζω πως δεν ισχύει αυτό που έγραψες. Το αφορολογητο στο 0-10.000 μειώνεται μέχρι που καταργείται ανάλογα το εισόδημα. Κάποιος με πολύ μεγάλο εισόδημα δεν έχει αφορολογητο καν πχ.
Εχει εδώ έναν πίνακα που δείχνει κάποια παραδείγματα. στο 6.
Εχεις δίκιο.
Το σωστό είναι το παρακάτω:
Πολύτεκνος με ετήσιο εισόδημα 20.000
Τώρα πληρώνει φόρο 3.100 (900+2.200) -1.580 (έκπτωση λόγω 4 τεκνων)=1.520€
Από 01/01 θα πληρώνει 0€
Ετήσιο οφελος λοιπόν 1.520€ -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Το λες για αρνητικό αλλά έτσι που καταντησαμε ίσως να μας αξίζει απόλυτα.
Από τις μοναδικές χώρες στην Ευρώπη που ενώ δεν πέρασε τους αποκλεισμούς των Κομμουνιστικών καθεστώτων άλλων χωρών γύρω μας, δεν κατάφερε ούτε το 1/10 σε υποδομές και το ίδιο ούτε σε εισοδήματα και πλούτο, αν δεν κάνω λάθος όλες οι πρώην Κομμουνιστικές χώρες μας ξεπέρασαν σε κρατά κεφαλήν εισόδημα.
Διέλυσαν την πατρίδα μας 80 χρόνια οι δεξιοί λεηλατώντας τα πάντα και δούλευαν στα μούτρα τους υπόλοιπους δεξιούς μιλώντας τους για κομμουνισμό και Στάλιν
Ούτε οι φίλοι μας Αλβανοί που συμμετείχαν στην τεράστια ανάπτυξη στην οικοδομή και στις υποδομές και μεγαλώνουν τις οικογένειες τους εδώ δεν θέλουν να μείνουν , μας φτύνουν και μας εγκαταλείπουν και αυτοί.
Για μετανάστες και αλλοδαπούς από άλλες χώρες ούτε συζήτηση οι ρατσισταροι Έλληνες, καταντησαμε ο βόθρος της ανθρωπότητας, δεν θέλουν να μείνουν εδώ ούτε για διακομιστικο κέντρο.
Εαν δεν αλλάξουμε μυαλά είναι απλά φυσική επιλογή.
Σε καμια αλλή χώρα , η προηγούμενη γενιά δεν λεηλάτησε έτσι την χώρα, κλεβόντας τα παιδιά και τα εγγόνια της.
-
Επιδόματα, καλύτεροι μισθοί, καλύτερη ποιότητα ζωής, καλύτερο κοινωνικό κράτος υπάρχουν σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.
Η υπογεννητικότητα όμως είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο και κανένα επίδομα και φοροαπαλλαγή δε θα το λύσει. Αλλιώς η Σουηδία δε θα είχε fertility rate 1,45 και το Λουξεμβούργο 1,25.Το έχουν καταλάβει τα μεγάλα κεφάλια, για αυτό και ενθαρρύνουν τη μετανάστευση.
-
Να ενθαρρύνουν τη μετανάστευση, αλλά τη νόμιμη.
Όχι τις εισβολές με τις βάρκες κάθε τυχάρπαστου αλλοδαπού τυχοδιώκτη. -
Επειδή το θέμα πήγε στο δημογραφικό (γιατί τελικά εκεί θα παιχθεί το παιχνίδι):
Μερικά μέτρα προφανώς είναι θετικά και θα ανακουφίσουν αρκετούς.
Αλλά κάποια στιγμή, επιβάλλεται να δοθεί ένα επίδομα παιδιού σοβαρό, οριζόντια και με μεγάλα όρια εισοδήματος. Παράδειγμα,
200 για το 1ο παιδί,
300 για το 2ο, 500 για το 3ο.
Τρελά ποσά το ξέρω, αλλά μια χώρα που είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ να επιβιώσει, τα βρίσκει ΑΝΕΤΑ.Αλλιώς, game over.
-
@dg79 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Επιδόματα, καλύτεροι μισθοί, καλύτερη ποιότητα ζωής, καλύτερο κοινωνικό κράτος υπάρχουν σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.
Η υπογεννητικότητα όμως είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο και κανένα επίδομα και φοροαπαλλαγή δε θα το λύσει. Αλλιώς η Σουηδία δε θα είχε fertility rate 1,45 και το Λουξεμβούργο 1,25.Το έχουν καταλάβει τα μεγάλα κεφάλια, για αυτό και ενθαρρύνουν τη μετανάστευση.
Πολύ απολυτο το ότι δε θα το λύσει. Σε έρευνες οι νέοι απαντούν πάνω από 50% ότι το οικονομικό είναι το κύριο πρόβλημα που δεν κάνουν παιδιά.
Οι αλλοδαποί που μπαίνουν ανεξέλεγκτα δεν ενσωματώνονται, ενώ κάνουν κατάχρηση των επιδοματων και κοινωνικών παροχών. Π.χ. σε Γερμανία και Σουηδία οι μισοί μετανάστες δε δουλεύουν και τσακίζουν τα επιδοματα. Διαλύουν την κοινωνική συνοχη. Λίγες χώρες πετυχαίνουν καλή μετανάστευση, όπως η Ισπανία που φέρνει μετανάστες εργαζόμενους ισπανόφωνους από Λατινική Αμερική. -
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@dg79 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Πολύ απολυτο το ότι δε θα το λύσει. Σε έρευνες οι νέοι απαντούν πάνω από 50% ότι το οικονομικό είναι το κύριο πρόβλημα που δεν κάνουν παιδιά.
Οι αλλοδαποί που μπαίνουν ανεξέλεγκτα δεν ενσωματώνονται, ενώ κάνουν κατάχρηση των επιδοματων και κοινωνικών παροχών. Π.χ. σε Γερμανία και Σουηδία οι μισοί μετανάστες δε δουλεύουν και τσακίζουν τα επιδοματα. Διαλύουν την κοινωνική συνοχη. Λίγες χώρες πετυχαίνουν καλή μετανάστευση, όπως η Ισπανία που φέρνει μετανάστες εργαζόμενους ισπανόφωνους από Λατινική Αμερική.Οι Σουηδοί, οι Δανοί, οι Νορβηγοί έχουν οικονομικό πρόβλημα και δε κάνουν παιδιά; Δεν έχουν μήπως επιδόματα; Όπως φαίνεται από τον πίνακα, το πρόβλημα είναι διαχρονικό, πανευρωπαϊκό και δεν έχει σχέση με το βιοτικό επίπεδο.
Η μετανάστευση και η ενσωμάτωση των μεταναστών είναι δύσκολη εξίσωση, αλλά χωρίς αυτούς το έλλειμμα του ασφαλιστικού θα πρέπει να το καλύπτει ο προϋπολογισμός. Έχουμε τόσο καλή οικονομία;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3