Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Πιστοποιητικό καλοπληρωτή
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Πιστοποιητικό καλοπληρωτή
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 21
    • 22
    • 5 / 22
    Αντίλογος
    33
    425
    4071
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      antonn @iceman7 last edited by antonn

@iceman7 said in BYD forum:

Και μεταξύ μας προτιμότερο να πάρω ένα διαμέρισμα για ενοικίαση παρά να πετάξω τα λεφτά μου στο δρόμο.
      Τέρμα τα παιδιαρίσματα.

με τη σημερινη ανασφαλεια να εισαι ιδιοκτητης και να νοικιαζεις, μονο αν εισαι Δικηγορος αξιζει να εχεις διαμερισμα για ενοικιαση. Μονο ετσι σε σεβονται. Επρεπε απο την αρχη με αυτη την επενδυση να ασχοληθεις και να αγοραζεις διαμερισματα διαρια ή τριαρια, οχι γκαρσονιερες: μπορει να αποφερουν πιο πολλα αναλογικα με το κοστος τους, αλλα συνηθως ο ανθρωπος που ειναι μονος φευγει καθε χρονο αλλου και ειναι ετσι και ανετο για αυτον να ειναι πιστολερο, οποτε ολα τσαμπα θα ειναι για αυτον για παντα. Απλα θα μετακομιζει καθε χρονο με ολα τζαμπα, εντωμεταξυ εχουν απιστευτη ευχαριστηση οταν καταστρεφουν αφου πληρωσαν μονο για να μπουν, μετα τιποτε και ποτε! Airbnb κερδος μηδεν εκτος αν τα καθαριζεις μονος, ειναι πληρη απασχοληση και δουλεία. Αναγκαστικα εχω γιατι η μακροχρονια για εμενα αποδειχθηκε 4 φορες πληρως παθητικη οποτε τη δοκιμασα, απλως το συντηρω με τη βραχυχρονια, κερδος δεν εχει αφου δεν μπορω να το καθαριζω μονος στην επαρχια και φαντασου κανω εγω τη διαχειριση στις ηλεκτρονικες πλατφορμες, αν δεν ξερεις ή δεν μπορεις, κλαφτα.

Τεραστιο λαθος ειναι αντικειμενικα, να αγοραζεις καινουργιο αυτοκινητο καθε 3 με 4 χρονια. Παραλιγο να με κολλησετε και εμενα. Αλλαξοπιστησετε γιατι θα με χαλασετε και πραγματικα ειναι η χειροτερη επενδυση που υπαρχει στη γη, με ταχυτατη απαξιωση! Να παρεις ενα καλουτσικο να εξυπηρετει τις αναγκες σας (επειδη εισαι λεπτολογος οπως και εγω, θα ειναι παντα σαν καινουργιο) και αν θες να σου φυγει η καταναλωτικη σου αναγκη νοικιαζεις ενα πανακριβο για ΠΣΚ.

I 1 Reply Last reply Reply Quote 3
      • V
        vagkirk last edited by

Μάλιστα...οι νοικοκυραίοι κληρονόμοι θέλουν να βλέπουν Ε1 , ζητήστε και βεβαίωση καταθέσεων από τις τράπεζες...

Θα μπορεί δηλαδή ο καθένας να βλέπει τι χρωστάω σε ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ;;;

Βγάλτε πάλι και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.

R 1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • K
          kkostask last edited by

Το background check γίνεται σε όλον τον κόσμο. Μόνο στην Ελλάδα είναι ταμπού. Οπότε αν εσύ έχεις ένα ακίνητο μπορείς απλά να το νοικιάσεις στον πρώτο τυχαίο και καλή τύχη.

A 1 Reply Last reply Reply Quote 6
          • k-m
            k-m last edited by

Απλά έχετε πάει την κουβέντα στο ποσοι απο εμας δίνουμε 400-500 ευρω από το μισθό μας (τα καθαρα και οχι αυτα που θα επρεπε να πανε απο τους φορους μας στο.κρατος που δινουμε) για άτομα που έχουν οικονομικά προβληματα. Είναι ακριβώς το ίδιο όταν ζητάμε από έναν ιδιοκτήτη να βάλει μεσα κάποιον που ξέρει ότι δεν θα τον πληρώνει.

k-m 1 Reply Last reply Reply Quote 3
            • k-m
              k-m @k-m last edited by

@k-m said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:

Απλά έχετε πάει την κουβέντα στο ποσοι απο εμας δίνουμε 400-500 ευρω από το μισθό μας (τα καθαρα και οχι αυτα που θα επρεπε να πανε απο τους φορους μας στο.κρατος που δινουμε) για άτομα που έχουν οικονομικά προβληματα. Είναι ακριβώς το ίδιο όταν ζητάμε από έναν ιδιοκτήτη να βάλει μεσα κάποιον που ξέρει ότι δεν θα τον πληρώνει.

Ή να το πω και λίγο διαφορετικά. Θα δουλεύατε για εργοδότη που θα σας έλεγε ότι θα σας δίνει περίπου 400-1200€ ? Ανάλογα το μήνα θα σας βάζει ένα ποσο στο λογαριασμό.

1 Reply Last reply Reply Quote 4
              • W
                w202-amg last edited by

Στο φαρμακείο λόγω μεγάλου χωριού,δεν έχω κατά βάση φέσια, άσχετα λόγω νοοτροπίας ( δεν κυκλοφορώ με χρήματα) το τεφτέρι γράφει υπερωρίες. Έχω δύο πελάτες που ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή.....

1. η Πικάσο που μαζεύονται έως και 500+ € αλλά με λίγη καλή διάθεση ξαναπέφτουν.....δεν μηδενίζει αλλά και εγώ τζιραρω,αυτή εξυπηρετείται και εξυπηρετεί το χρέος που ανεβοκατεβαίνει. Αν πιστολιασει θα πάρω ένα πίνακα.
                2. πρόσφατα ένας κύριος που έχει φτάσει 3 μήνες πίσω 200+ , κάνει τον Αλέκο μιας που δεν έχουμε φυσική επαφή, δείχνω κατανόηση γτ είναι φάρμακα, μπορεί τα παιδιά του να του αρπάζουν τη σύνταξη( τι νομίζετε ότι δεν είναι φαινόμενο των ημερών?!) ωστόσο πρέπει πλέον έστω να αρχίσει κάτι να δίνει και μην μαζευτεί κι άλλο ποσό όπως στην πρώτη περίπτωση.
                  Υ.γ. αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν είναι οι πιο τυπικοί να ξέρετε και φαίνονται από το πρόσωπο.
                  Αν είσαι ικανός να κρίνεις ανθρώπους από το πρόσωπο σε βοηθάει πολύ στη ζωή σου,αν καμιά φορά έχεις αμφιβολία όμως ας μην το εφαρμόσεις είναι άδικο.
                I monman2 2 Replies Last reply Reply Quote 3
                • I
                  ilias-a @w202-amg last edited by

@w202-amg said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:

Υ.γ. αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν είναι οι πιο τυπικοί να ξέρετε και φαίνονται από το πρόσωπο.

Και απο τον τροπο ομιλιας.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                  • A
                    azmo @kkostask last edited by

@kkostask said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:

Το background check γίνεται σε όλον τον κόσμο. Μόνο στην Ελλάδα είναι ταμπού. Οπότε αν εσύ έχεις ένα ακίνητο μπορείς απλά να το νοικιάσεις στον πρώτο τυχαίο και καλή τύχη.

Στην Αμερική που ειχα πάει πρόσφατα, σε οτιδήποτε θέλεις να κάνεις, πρώτα ρωτάνε το credit score σου και μετά το όνομα σου.

Μόνο εδω στην σοσιαλιστικη ψωροκώσταινα με τα εμφυλιοπολεμικα κατάλοιπα όπως ο φάκελος φρονηματων που θα επικαλουνται οι αριστεροί ψεκες για δεν ξέρω και εγώ πόσους αιώνες ακόμα , έχουμε τέτοια ταμπού.

Ακόμα και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες που ισχύει ο GDPR, τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με οικονομικές συναλλαγές εξαιρούνται από το απόρρητο.

Εδώ όχι. Εδώ είναι το προτεκτορατο του Κουτσούμπα και της ΚΝΕ.

K 1 Reply Last reply Reply Quote 4
                    • monman2
                      monman2 @w202-amg last edited by

@w202-amg said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:

Στο φαρμακείο λόγω μεγάλου χωριού,δεν έχω κατά βάση φέσια...

Στο χωριό της γυναίκας οι μπαχτατζίδες έβαλαν μαγαζί με γεωργικά εφόδια 300 χιλιάρικα μεσα...

Ο ιδιοκτήτης το κλείνει βάζει δικηγόρο και κάνει κατάσχεση στα χωράφια των πονηρών ... πόνεσε!

Τώρα δουλεύει πωλητής στον μεγαλέμπορα αντίστοιχων προϊόντων της κοντινής πόλης, άμεση πρόσληψη λόγω γνώσης των φεσαδόρων της περιοχής 😊 και όπως λεει :
                      σώθηκα γιατί εκτός του τριχίλιαρου +μπόνους μισθό +έσοδα απο τα χωράφια το κυριότερο... σταμάτησα τα φάρμακα για το έλκος...

Από τον FORDισμό στον ELONισμό με ενδιάμεσο σταθμό τον TOYOTισμό
                      Με τέτοια εγγύηση #monoTOYOTA!

W R 2 Replies Last reply Reply Quote 4
                      • gatoz
                        gatoz last edited by

γεμισαμε σοσιαλιζμο, το κκε κυβερναει αλλωστε τοσα χρονια τωρα, ετσι λενε οι δημοΓκρατες. οχι?

#milf-a-man

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • K
                          kkostask @azmo last edited by

@azmo said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:

Στην Αμερική που ειχα πάει πρόσφατα, σε οτιδήποτε θέλεις να κάνεις, πρώτα ρωτάνε το credit score σου και μετά το όνομα σου.

Μόνο εδω στην σοσιαλιστικη ψωροκώσταινα με τα εμφυλιοπολεμικα κατάλοιπα όπως ο φάκελος φρονηματων που θα επικαλουνται οι αριστεροί ψεκες για δεν ξέρω και εγώ πόσους αιώνες ακόμα , έχουμε τέτοια ταμπού.

Ακόμα και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες που ισχύει ο GDPR, τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με οικονομικές συναλλαγές εξαιρούνται από το απόρρητο.

Εδώ όχι. Εδώ είναι το προτεκτορατο του Κουτσούμπα και της ΚΝΕ.

Στη Γερμανία αν δεν προσκομίσεις συστατική επιστολή από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη δεν μπαίνεις καν να δεις το σπίτι. Και φυσικά ζητούνται τα οικονομικά σου δεδομένα ώστε να ξέρουν αν μπορείς να καλύψεις τα έξοδα του σπιτιού.

I 1 Reply Last reply Reply Quote 7
                          • I
                            ilias-a @kkostask last edited by

Στη Γερμανία αν δεν προσκομίσεις συστατική επιστολή από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη δεν μπαίνεις καν να δεις το σπίτι. Και φυσικά ζητούνται τα οικονομικά σου δεδομένα ώστε να ξέρουν αν μπορείς να καλύψεις τα έξοδα του σπιτιού.

Το λογικοτερο ειναι αυτο.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                            • G
                              george1977 last edited by

Εννοείτε ναι

Η Ελλάδα είναι από τις χειρότερες χώρες να σου χρωστάει κάποιος, η χειρότερη μακραν είναι η Βοσνία.

Στην Μάλτα που λειτουργεί εταιρία μας, μη πληρωμή σε τιμολόγια βρίσκει γρήγορα το δρόμο για τα δικάστηρα. Στην Ελλάδα μην το συζητήσουμε.

Έχουμε και θρασύτατους τύπους που σου πιστολιάζουν τιμολόγια 250ευρω , σίγουροι οτι δεν θα τους πας δικαστικά επειδή τα έξοδα είναι παραπάνω και η εκδίκαση του αγιου ποτέ.

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                              • ektoras
                                ektoras last edited by

Σε πάρα πολλές χώρες οι επιχειρήσεις εξοφλούν τα τιμολόγια μέσω των λογαριασμών όψεως, με την εγγύηση της τράπεζας τους, άσχετα αν έχουν στον λογαριασμό τους χρεωστικό ή πιστωτικό υπόλοιπο, γι αυτό υπάρχουν οι τράπεζες.

Στην Ελλάδα δεν εισπράττεις ένα τιμολόγιο, αλλά είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις τον ΦΠΑ του, ενώ ο κακοπληρωτής έχει το όφελος ότι το πλήρωσε.

Βρώμικο το όλο σύστημα, στην χώρα μας.
                                Λύσεις υπάρχουν, αλλά θα βγάλουν εκτός τους δικηγόρους, τα δικαστήρια, τις τράπεζες.

Από την άλλη ποια Νέα Δημοκρατία και ποιο ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει κάτι, όταν οι ίδιοι χρωστάνε 1 δις στις τράπεζες, για 10.000 χάνεις σπίτι σου, όταν τα κόμματα χρωστάνε εκατομμύρια.

Δεν συμφωνώ με τις αριστερές προκαταλήψεις, αλλά αναγουλιάζω και με τις δεξιές δοξασίες.

Λογική χρειαζόμαστε, αλλά μάλλον δεν την διαθέτουμε.

Έχε το νου σου στον φθόνο και τους τοξικούς ανθρώπους.

1 Reply Last reply Reply Quote 8
                                • A
                                  azmo last edited by azmo

Ο αδερφός μου έχει μάντρα οικοδομικών υλικών και είχε φτάσει στα 250 χιλιάρικα το φέσι που ειχε φάει από ληγμένα γραμμάτια και ακάλυπτες επιταγές, και αυτό όχι από κακομοίρηδες ανθρώπους που ψάχνουν ένα σπίτι να μείνουν όπως λέτε εδώ, αλλά από λαμογια εργολάβους και μηχανικούς που κυκλοφορούσαν με Porsche. Γιαυτό άστε τα δακρυβρεχτα με τους αναξιοπαθούντες γιατί η απατεωνια ειναι στο DNA μας ως λαός, και για κάθε άνθρωπο που έχει πραγματικό οικονομικό πρόβλημα αντιστοιχούν άλλοι 3 που είναι φεσωτες εκ πεποιθήσεως.

1 Reply Last reply Reply Quote 7
                                  • W
                                    wantone last edited by

Διαχειριση ρευστοτητας λεγεται αυτο, δηλ σου κρατανε τα χρηματα σου οσο μπορουνε. Και μετα θελουν και ευχαριστω αν σου τα δωσουν σε μερικους μηνες γιατι θα μπορουσαν να τα κρατησουν για χρονια οπως και κανουν σε ακραιες περιπτωσεις.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                    • P
                                      panormus772 last edited by panormus772

Έχει τύχει -σε συγγενή μου- να ζητά να πληρώσει ένα ποσό μετρητά ο ενοικιαστής για το νοίκι και τα υπόλοιπα να φαίνονται μόνο στο μίσθωμα.Ο συγγενής αρνήθηκε φυσικά,γιατί μετά από κακή εμπειρία προηγ. ενοικιαστή,δεν ήθελε να μην μπορεί να αποδείξει το αληθινό μίσθωμα σε δίκη, όπως λέει ο antonn.
                                      Καθηγητής φυσικής στην επαρχία ο επίδοξος μισθωτής,αν αυτό λέει κάτι..

Οπότε ούτε όλοι οι ενοικιαστές είναι χαρoκαμένοι βιοπαλαιστές,ούτε όλοι οι ιδιοκτήτες είναι μεγαλοκαρχαρίες..

1 Reply Last reply Reply Quote 7
                                      • C
                                        criuser last edited by

Είπαμε πρέπει να υπάρχει έλεγχος αλλά με κανόνες.

Υπάρχει ήδη κάποιος δείκτης φερεγγυότητας κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να υπάρχει ένας δείκτης εξώσεων για κάποιους που από τις 2 εξώσεις και πάνω, έπρεπε να χτίσει σπίτι αφού δεν θα του νοίκιαζε κανείς.

Να πω ότι στον υπόλοιπο πρώτο κόσμο το ενοίκιο δεν επιτρέπεται να περνάει το 30 % του εισοδήματος σου, δηλαδή βρίσκεις σπίτι ανάλογο με αυτό και υπάρχει μεγάλος έλεγχος στο τι κάνεις στο σπίτι, όπως και πως το παραδίνεις, ενώ αν καθυστερήσεις πρέπει να μπείς αμέσως σε συζήτηση με τον ιδιοκτήτη.

Συνήθως τον δικηγόρο του.

Ακόμα έξω είναι τα περισσότερα σπίτια σε εταιρείες.

Οσο αφήνουμε τους μπαταχτζήδες έτσι, εκεί θα πάμε και εμείς.

Ηδη οι εταιρείες υπάρχουν. Το νοικιάζεις σε αυτές και ξεμπερδεύεις.

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                                        πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

A O 2 Replies Last reply Reply Quote 2
                                        • A
                                          azmo @criuser last edited by azmo

@criuser said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:

Ηδη οι εταιρείες υπάρχουν. Το νοικιάζεις σε αυτές και ξεμπερδεύεις.

Ναι. Ξεμπερδεύεις και από το να εισπράττεις οτιδήποτε, γιατί όταν είχα ρωτήσει μια τέτοια εταιρία διαχείρισης ακινήτων τι θα μου δίνει για να διαχειρίζεται, να νοικιαζει, να καθαρίζει, να επισκευάζει κλπ ένα σπίτι που έχει η γυναίκα μου στην Ανδρο, είχα απλά βάλει τα γέλια. Καλύτερα κλειστό.

Αυτές οι λύσεις δουλεύουν μόνο στο εξωτερικό. Εδώ έχεις να κάνεις με λαμόγια. Αν δεν ασχοληθείς ο ίδιος δεν βγάζεις τίποτα.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                          • I
                                            iceman7 @antonn last edited by

@antonn said in BYD forum:

@iceman7 said in BYD forum:

Και μεταξύ μας προτιμότερο να πάρω ένα διαμέρισμα για ενοικίαση παρά να πετάξω τα λεφτά μου στο δρόμο.
                                            Τέρμα τα παιδιαρίσματα.

με τη σημερινη ανασφαλεια να εισαι ιδιοκτητης και να νοικιαζεις, μονο αν εισαι Δικηγορος αξιζει να εχεις διαμερισμα για ενοικιαση. Μονο ετσι σε σεβονται. Επρεπε απο την αρχη με αυτη την επενδυση να ασχοληθεις και να αγοραζεις διαμερισματα διαρια ή τριαρια, οχι γκαρσονιερες: μπορει να αποφερουν πιο πολλα αναλογικα με το κοστος τους, αλλα συνηθως ο ανθρωπος που ειναι μονος φευγει καθε χρονο αλλου και ειναι ετσι και ανετο για αυτον να ειναι πιστολερο, οποτε ολα τσαμπα θα ειναι για αυτον για παντα. Απλα θα μετακομιζει καθε χρονο με ολα τζαμπα, εντωμεταξυ εχουν απιστευτη ευχαριστηση οταν καταστρεφουν αφου πληρωσαν μονο για να μπουν, μετα τιποτε και ποτε! Airbnb κερδος μηδεν εκτος αν τα καθαριζεις μονος, ειναι πληρη απασχοληση και δουλεία. Αναγκαστικα εχω γιατι η μακροχρονια για εμενα αποδειχθηκε 4 φορες πληρως παθητικη οποτε τη δοκιμασα, απλως το συντηρω με τη βραχυχρονια, κερδος δεν εχει αφου δεν μπορω να το καθαριζω μονος στην επαρχια και φαντασου κανω εγω τη διαχειριση στις ηλεκτρονικες πλατφορμες, αν δεν ξερεις ή δεν μπορεις, κλαφτα.

Τεραστιο λαθος ειναι αντικειμενικα, να αγοραζεις καινουργιο αυτοκινητο καθε 3 με 4 χρονια. Παραλιγο να με κολλησετε και εμενα. Αλλαξοπιστησετε γιατι θα με χαλασετε και πραγματικα ειναι η χειροτερη επενδυση που υπαρχει στη γη, με ταχυτατη απαξιωση! Να παρεις ενα καλουτσικο να εξυπηρετει τις αναγκες σας (επειδη εισαι λεπτολογος οπως και εγω, θα ειναι παντα σαν καινουργιο) και αν θες να σου φυγει η καταναλωτικη σου αναγκη νοικιαζεις ενα πανακριβο για ΠΣΚ.

Εχω δικό μου άνθρωπο να βάλω μέσα. Και εγώ καιτοι δικηγόρος ξέρω πόσο άσχημα μπορείς να μπλέξεις μα τους ξεφτίλες που κυκλοφορούν
                                            Βασικά έπρεπε πέρυσι να το είχα πάρει ένα διαμέρισμα που έμενε ο δικός μου να τον κράταγα μέσα.
                                            Αλλα μου ήθελα ηλεκτρικά …..

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 21