-
Καλησπέρα στο φόρουμ. Μένω και εργάζομαι Ολλανδία. Δυστυχώς η χώρα εδώ όσον αφορά την αγορά αυτοκινήτου δεν ευνοεί τους petrolheads
Η φορολογία εδώ όσο αφορά την αγορά καινούριου αλλά και μεταχειρισμένου αυτοκινήτου έχει να κάνει καθαρά και μόνο με τους ρύπους. Δείτε στο ολλανδικό autoweek στα εργαλεία τι αναφέρει για τον φόρο BPM.
Έτσι λοιπόν σκέφτομαι την αγορά SUV/CROSSOVER. Κάποια από τα μοντέλα που θα αναφέρω παρακάτω είναι καθαρά βενζινοκίνητα και κάποια PHEV. Το καλό με τα δεύτερα είναι ότι έχουν χαμηλή φορολογία. Τα πρώτα για να αγοραστούν με λογική φορολόγηση πρέπει να έχουν τουλάχιστον μια 3-4ετία στην πλάτη.
Έχουμε και λέμε λοιπόν (μιλάω μόνο για μεταχειρισμένα και εισαγωγής από Γερμανία)Cupra formentor προ F/L. Καθαρά σκέφτομαι την έκδοση με τα 310 άλογα. Βέβαια σκεφτόμουν και το μοντέλο με τον 2.5 αλλά μάλλον είναι άπιαστο λόγω φορολογίας. Μοναδικός μου ενδοιασμός εδώ είναι η ηχομόνωση καθώς τυχόν προβλήματα στο DSG. Για τον ΕΑ888 3ης γενειάς διάβσα ότι έχει μπεκ άμμεσου αλλά και έμμεσου ψεκασμού οπότε και το θέμα των επικαθίσεων μάλλον δεν θα είναι πρόβλημα.
MINI COUNTRYMAN JCW. Το θέμα εδώ είναι ο Β58 παρόλο που φαίνεται αρκετά αξιόπιστος με ξενίζει λίγο το εντελώς φθηνιάρικο και προβληματικό μάλλον φίλτρο λαδιού, καθώς και πιθανά θέματα με το όλο σύστημα ψυγείο λαδιού-νερού-oil filter assembly.
XC60 PHEV. Παρόλο που κυκλοφορεί πολύ στην Ολλανδία διάβασα ότι ο δίλιτρος κινητήρας έβγαζε βλάβες πχ τσιμούχα στροφάλου. Ένα άλλο επίσης που διάβασα στο ολλανδικό φόρουμ για Volvo όταν χρειαστεί αντικατάσταση η μπαταρία (κόστος 7500 ευρώ) δεν καλύπτεται ποια από 7ετη εγγύηση αλλά από μόνο ενός έτους.
-
LEXUS NX450H F SPORT
Νομίζω ότι είναι η πιο safe επιλογή. Αν και ακριβή. Το καλό είναι η μεγάλη σε διάρκεια εγγύηση καθώς και το γεγονός ότι μετά την 8ετία εάν η συντήρηση γίνεται σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο τότε επεκτείνετε στα 15 (όχι βέβαια σε όλα αλλά σε αρκετά τμήματα του οχήματος).
Το μόνο θέμα εδώ είναι ότι δεν είναι τόσο σπορ όσο τα υπόλοιπα.Το budget μου είναι 50.000 περίπου και το αμάξι θα το κρατήσω σίγουρα τουλάχιστον μία 10ετία.
-
Προφανώς Λέξους, δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα, τα κατουράει! Και θα είσαι ΟΚ και από ρύπους και από τα πάντα.
-
@steve1978gr said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
LEXUS NX450H F SPORT
Μετά τα 70 σου... Για να έχετε συχνουρία μαζί, αφού κατουράει.
Από όσα ανέφερες, Formentor. Αν κι εγώ θα έψαχνα για Stelvio. Άσε τα παππουδίστικα για τα γεράματα.
-
LEXUS NX450H F SPORT
Νομίζω ότι είναι η πιο safe επιλογή. Αν και ακριβή. Το καλό είναι η μεγάλη σε διάρκεια εγγύηση καθώς και το γεγονός ότι μετά την 8ετία εάν η συντήρηση γίνεται σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο τότε επεκτείνετε στα 15 (όχι βέβαια σε όλα αλλά σε αρκετά τμήματα του οχήματος).
Το μόνο θέμα εδώ είναι ότι δεν είναι τόσο σπορ όσο τα υπόλοιπα.Το budget μου είναι 50.000 περίπου και το αμάξι θα το κρατήσω σίγουρα τουλάχιστον μία 10ετία.
η τελευταια φραση σου τα λέει ολα....LEXUS
-
Δεν μπορείς να κοιτάς το formentor με τα 310 άλογα και να βάζεις στην ίδια λίστα το ... lexus.
Αν είσαι νέος πάρε το formentor να το χαρείς. Έχεις χρόνια μπροστά σου όταν γίνεις οικογενειάρχης με παιδιά να ασχοληθείς με αυτοκίνητα σαν το lexus.
-
@andya3 said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Δεν μπορείς να κοιτάς το formentor με τα 310 άλογα και να βάζεις στην ίδια λίστα το ... lexus.
To οποίο επίσης έχει 310 άλογα, πολύ καλύτερη ποιότητα, οδική συμπεριφορά, εξοπλισμό, εγγύηση, εξοπλισμό κλπ. Ναι συμφωνώ, το Φορμέντορ δεν έχει καμία θέση στην ίδια λίστα, ειναι 10 κλάσσεις κατώτερο!
@steve1978gr μόνος σου έχεις απαντήσει, με όλα τα δεδομένα και ζητούμενα, Λέξους μονόδρομος. Άσε που ειναι εξαιρετικά αυτοκίνητα, πολύ καλύτερα από όλα τα άλλα που έχεις αναφέρει. να κοίταζες τίποτα bmw η MB, να καταλάβω το δίλημμα, αλλά σε σχέση με τα άλλα, τι να κάλσουν μπροστά στο Λέξους!?!?! Πρέπει να το ζήσεις για να κατλάβει την ποιότητα σ εβάθος που έχει και την απίστευτη προσοχή στην λεπτομέρεια - τζαπάν overengineering 101%!!
-
LEXUS NX450H F SPORT
Το μόνο θέμα εδώ είναι ότι δεν είναι τόσο σπορ όσο τα υπόλοιπα.
Το budget μου είναι 50.000 περίπου και το αμάξι θα το κρατήσω σίγουρα τουλάχιστον μία 10ετία.
Το μόνο θέμα είναι ότι ξεκινάει από 65Κ
-
@ataim said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Το μόνο θέμα είναι ότι ξεκινάει από 65Κ
- Κοιτάει μεταχειρισμένα.
- Ειναι στην Ολλανδία, δεν ξέρω τις τιμές εκει, δεν τις έχω ελέγξει.
-
Εγώ πάντως που είμαι σκεπτικιστης στην Ελλάδα, εκεί θα έπαιρνα κατευθείαν ένα ηλεκτρικό, πχ ένα Τέσλα με περισσότερα άλογα και θα τελείωνε η υπόθεση, ίσως και με λιγότερα λεφτά.
-
Όπως είπε και ο Realzeus, Stelvio και από εμένα. Αν όχι Stelvio, τότε κοίτα την Αγία Γερμανική Τριάδα. Αν πάλι κοιτάς μόνο από τη λίστα σου, τότε το Lexus είναι σε άλλο επίπεδο.
-
Σε αυτά τα χρήματα στην Ολλανδια θα έπαιρνα μονο ηλεκτρικο
Αν οχι ηλεκτρικο και έπρεπε ντε και καλά βενζινη θα έπαιρνα STELVIO
-
@cirus said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Ίσως να μην την έχει στην λίστα για κάποιο λόγο. Προσωπικά π.χ. ουτε που θα κοίταζα την Στέλβιο ποτέ. Εαν πήγαινα σε τέτοια κατηγορια μόνο BMW ή Lexus, σιγά μην έπαιρνα την Ιταλική παπάτζα!
-
@fanis75 said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Ίσως να μην την έχει στην λίστα για κάποιο λόγο. Προσωπικά π.χ. ουτε που θα κοίταζα την Στέλβιο ποτέ. Εαν πήγαινα σε τέτοια κατηγορια μόνο BMW ή Lexus, σιγά μην έπαιρνα την Ιταλική παπάτζα!
Η stelvio είναι σοβαρή Alfa, οι μικρές είναι παπατζες
-
@dimitrioskosmas said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Γούστα ειναι αυτά. Για εμένα η Αλφα έχει σταματήσει να ειναι σοβαρή εδώ και 30+ χρόνια. Σε αυτά τα χρήματα υπάρχει BMW οπότε τελείωνει κάθε συζήτηση.
-
@fanis75 said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
@dimitrioskosmas said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Γούστα ειναι αυτά. Για εμένα η Αλφα έχει σταματήσει να ειναι σοβαρή εδώ και 30+ χρόνια. Σε αυτά τα χρήματα υπάρχει BMW οπότε τελείωνει κάθε συζήτηση.
Η Stelvio και η Giulia ειναι αληθινες alfa και ειναι και γ@μω τα αυτοκίνητα μακαρι να είχα μια
καταλαβαινω ότι εχεις κολλημα με την Alfa, ολοι εχουμε κάποιο κολλημα με κάτι
καταλαβαινω να σαρεσουν πιο πολύ οι BMW αλλα οτι και να λες, οτι και να γράφεις, αποψη για αυτά τα 2 δεν μας αλλαζεις ειναι παρα πολύ καλά αυτοκινητα.
Από εκει και πέρα τα πιο μικρα tonale και junior ε δεν τα βλέπω και με το ιδιο ματι.
-
αποψη για αυτά τα 2 δεν μας αλλαζεις ειναι παρα πολύ καλά αυτοκινητα.
Δεν θέλω να σας αλλάξω άποψη, εξάλλου υποκειμενικές είναι οι απόψεις! Αντικειμενικά είναι μέτρια αμάξια - υποκειμενικά δέχομαι ότι ειναι τα καλύτερα. Επίσης και από εμφάνιση μέτρια πράγματα, αδιάφορα. Και προφανώς αντίκειμενικά τρώνε γκολ σε όλα τα επίπεδα από τις bmw. Αλλά αμάξια ειναι, οπότε δέχομαι το συναίσθημα!!
-
@realzeus said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
LEXUS NX450H F SPORT
Μετά τα 70 σου... Για να έχετε συχνουρία μαζί, αφού κατουράει.
Από όσα ανέφερες, Formentor. Αν κι εγώ θα έψαχνα για Stelvio. Άσε τα παππουδίστικα για τα γεράματα.
Αμα εισαι παπουδιαρης αλλα εισαι και γκ@υλιαρης..Lexus nx f sport η αλλιως ο Κωστας Βουτσας των αυτοκινητων
-
Στην Ολλανδία, το ανώτερο όριο ταχύτητας είναι τα 100 και με πολύ αυστηρή αστυνόμευση. Βουνά δεν υπάρχουν, για να πεις ότι θα έχεις φουρκέτες. Μπορεί να λέω και κοτσάνα γιατί δεν έχω πάει ποτέ, αλλά μήπως δεν είναι κατάλληλη χώρα για να έχεις ένα οδηγοκεντρικό μοντέλο; Πού θα το χαρείς;
-
@dimsabas said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Στην Ολλανδία, το ανώτερο όριο ταχύτητας είναι τα 100 και με πολύ αυστηρή αστυνόμευση. Βουνά δεν υπάρχουν, για να πεις ότι θα έχεις φουρκέτες. Μπορεί να λέω και κοτσάνα γιατί δεν έχω πάει ποτέ, αλλά μήπως δεν είναι κατάλληλη χώρα για να έχεις ένα οδηγοκεντρικό μοντέλο; Πού θα το χαρείς;
Το παίρνεις και πας Γερμανία που είναι δίπλα και δεν έχει και όρια….παίζει το ψηλότερο ύψωμα στη χώρα να είναι οι σωροί κοπριάς από τις αγελάδες που εκτρέφουν, για τόσο φλατ χώρα μιλάμε. Α, υπάρχει και ένα τούνελ! Το έσκαψαν επίτηδες για να λένε ότι έχουν….
Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου