-
@polioan said in Alfa Romeo Tonale:
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
Η ομορφιά είναι υποκειμενική, αλλά δεν βλέπω τι το πιο σύγχρονο έχει το Terramar...
Φρέσκο αέρα και μοντέλο ...
Τι πιο φρέσκο έχει;
Εξωτερική εμφανιση στον κόσμο όλου του Cupra Facelift.
Ένα μέγεθος σύμφωνα με το Tiguan.
Καινούρια δυνατότερους επεξεργαστή οθόνη infotainment.Η εξωτερική εμφάνιση είναι υποκειμενικό θέμα. Στα δικά μου μάτια η Tonale είναι πολύ πιο μοντέρνα, αλλά δεν μετράει η δική μου γνώμη.
Το δεύτερο δεν ξέρω γιατί είναι πλεονέκτημα. Πάντως εκεί κοντά είναι οι διαστάσει όλων.
Για το τελευταίο δεν θα μιλήσω καν γιατί δεν θα είμαι κόσμιος. -
Η ομορφιά είναι υποκειμενική, αλλά δεν βλέπω τι το πιο σύγχρονο έχει το Terramar...
Φρέσκο αέρα και μοντέλο ...
Τι πιο φρέσκο έχει;
Εξωτερική εμφανιση στον κόσμο όλου του Cupra Facelift.
Ένα μέγεθος σύμφωνα με το Tiguan.
Καινούρια δυνατότερους επεξεργαστή οθόνη infotainment.Η εξωτερική εμφάνιση είναι υποκειμενικό θέμα. Στα δικά μου μάτια η Tonale είναι πολύ πιο μοντέρνα, αλλά δεν μετράει η δική μου γνώμη.
Το δεύτερο δεν ξέρω γιατί είναι πλεονέκτημα. Πάντως εκεί κοντά είναι οι διαστάσει όλων.
Για το τελευταίο δεν θα μιλήσω καν γιατί δεν θα είμαι κόσμιος.Μην είσαι τόσο tres banal... Θα έχει ChatGpt όπως του Golf!
-
Οκ ας δεκτουμε ότι η εμφάνιση είναι κάτι υποκειμενικό. Προσωπικά το ξηρού τύπου dct με ενσωματωμένο mh σύστημα θεωρώ ότι με καθιστά beta tester. Νιώθω πιο safe με το υγρού τύπου dsg7. Αυτό είναι κάτι βασικό. Όπως οι επιλογές των ακουστικών παραθύρων και του Dccpro οι οποίες δεν υφίσταται στην Tonale. Το όλο πακέτο του Terramar αυτή τη στιγμή μοιάζει πιο ελκυστικό.
Για την Tonale οι μισοί και παραπάνω λένε ότι είναι φάτε μάτια ψάρια. Ότι δεν διαφέρει τόσο όσο θα ήθελε οδηγικά. Είναι ένα καλό αυτοκίνητο. Όπως και το Terramar. Απλά το δεύτερο έχει πιο ολοκληρωμένο πακέτο. Άποψη μου πάντα.
Και αναφέρομαι στο Terramar ως αντιπρόταση καθώς θεωρώ ότι όποιος κοιτάει Tonale ψάχνει κυρίως το διαφορετικό (κυρίως) στην εμφάνιση, αν όσοι λεντ ότι οδηγικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο έχουν δίκιο....
-
Σύγκριση μπορώ να κάνω μόνο ανάμεσα σε q3 και τοναλε.
Το q3 , το απλό που γνωρίζω αρκετά, είναι ένα μέτριο αυτοκίνητο. Μιλάω για οδηγικά χαρακτηριστικά. Η τοναλε είναι καλύτερη. Πόσο διαφέρει το σποτμπακ δε ξέρω, ελπίζω αρκετά ώστε να δικαιολογεί το παρουσιαστικό του. Προσωπικά γούστα πάντα.
Από εκεί και πέρα οδήγησε τα όσο περισσότερο μπορείς ο ίδιος για να κρίνεις με τα δικά σου κριτήρια. Πρόσεχε την έκδοση που θα σου δώσουν στο τεστ και τι διαφορές θα έχει με το τι θα παραγγείλεις, νομίζω πχ η s line στο Audi έχει πιο σκληρή ανάρτηση. Η άλφα από την άλλη, εκτός αν έχει τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση, τότε δεν αλλάζει η σκληρότητα, αναλόγως έκδοσης.
Σπετσιαλε δε νομίζω ότι υπάρχει πια , μάλλον εννοείς ή veloce ή tributo.
Την Χ2 θα την εξεταζα και αυτή πολύ σοβαρά πάντως.Ότι πάντως και να γράψει ο καθένας μας , τα οδηγικά κριτήρια του καθενός είναι διαφορετικά, οδήγησε τα όσο πιο πολύ μπορείς, ιδίως αν τα οδηγικά χαρακτηριστικά είναι από τα πρώτα σου κριτήρια όπως καταλαβαίνω.
-
Να πάρεις αυτό που ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες σου!
Δες τα οδήγησέ τα πάρκαρέ τα κιόλας για να έχεις τη συνολική εικόνα και επέλεξε.
Προσωπικό σχόλιο σε Tonale και Q3 αναμένεται facelift. Το Q3 είναι περισσότερο όνομα ίσως μάλιστα το Tiguan να είναι και καλύτερη επιλογή από αυτό. Περισσότερο εξοπλισμό θα έχεις σίγουρα σε X2 το οποίο οδηγικά είναι πολύ ανώτερο από Χ1. Από Tonale δεν έχω εικόνα.
-
Θα ήθελα πολύ να σε βοηθήσω, αλλά η BMW το παίζει ντίβα και δε δίνει δημοσιογραφικά μοντέλα για δοκιμή. Ως εκ τούτου, έχω γνώμη μόνο για τα άλλα δύο. Εν ολίγοις, το Q3 έχει τα χρονάκια του κι αποτελεί μέτρια επιλογή. Ψηφίζω Tonale εκ των δύο.
https://cartalk.gr/alfa-romeo-tonale-1-5-hybrid-160-tct/
https://cartalk.gr/alfa-romeo-tonale-plug-in-hybrid-q4/
-
@alexg4 said in Alfa Romeo Tonale:
Καλησπέρα στην ομάδα! Έφτασε λοιπόν η στιγμή για αγορά Καινούργιου αυτοκινήτου και αφού είμαστε στην τελική ευθεία έχω κατασταλάξει σε 3 μοντέλα (Alfa Romeo Tonale-Audi q3 Sportback-BMW X2) όλα σε βενζίνη
Χ2
-
Κακάσχημο το Χ2, αλλά προσωπικά ως πρώην αγοραστής καινούργιας AR, και παλιός αλφιστι, δεν νομίζω να τους ξανά άφηνα τα ωραία μου λεφτακια.
-
@red_monster said in Alfa Romeo Tonale:
Κακάσχημο το Χ2,
Είναι σαν να το σχεδίασε κανένα παιδί. Η απόλυτη σχεδιαστική ήττα. Το βλέπω και αναρωτιέμαι πως είπαν είναι οκ όπως είναι ας το φτιάξουμε. Ίσως να έχει χώρους δεν ξέρω. Είναι και αυτό το Bauhaus.
-
@george-0 said in Alfa Romeo Tonale:
Κακάσχημο το Χ2,
Ίσως να έχει χώρους δεν ξέρω.
Ισως να εχει χωρους; Λες; Ετσι για την πλακα, εαν περνας απο καμια εκθεση bmw μπες μεσα και καθισε στα πισω καθισματα της Χ2. Ειναι σαν χωρος κλειστοφοβικων βασανιστηριων, και αυτο σε αυτοκινητο 4.5 μετρα.
-
@sportseat23 said in Alfa Romeo Tonale:
@george-0 said in Alfa Romeo Tonale:
Κακάσχημο το Χ2,
Ίσως να έχει χώρους δεν ξέρω.
Ισως να εχει χωρους; Λες; Ετσι για την πλακα, εαν περνας απο καμια εκθεση bmw μπες μεσα και καθισε στα πισω καθισματα της Χ2. Ειναι σαν χωρος κλειστοφοβικων βασανιστηριων, και αυτο σε αυτοκινητο 4.5 μετρα.
Έχει 560 λίτρα πορτ μπαγκαζ. Σου διέφυγε στην επίσκεψη να ανοίξεις το πορτμπαγκάζ;
-
Φαντάζομαι ότι εννοεί τον χώρο των πίσω επιβατών λόγω της κεκλιμενης οροφής
Alfa Romeo Tonale