-
Έκανε κανείς td να μας πει εντυπώσεις για τον κινητήρα; Προέρχομαι απo 1.6tdi και θέλω να δω τις διαφορές (θα πάω και εγώ με την πρώτη ευκαιρία)
-
Ο,τι και να σου πουν δε σε κόβω να παίρνεις απόφαση.
-
@anapofasistos said in Peugeot 3008 (2024):
Έκανε κανείς td να μας πει εντυπώσεις για τον κινητήρα; Προέρχομαι απo 1.6tdi και θέλω να δω τις διαφορές (θα πάω και εγώ με την πρώτη ευκαιρία)
Η αλλαγή από ντίζελ σε βενζίνη, είναι μεγάλο θέμα.
Ξεκινάς ότι θα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση, τουλάχιστον 1 λίτρο / 100, που σε συνδυασμό με την διαφορά τιμής αν πούμε ότι το πετρέλαιο ήταν στα 10 ευρώ/100 χλμ το υβριδικό θα είναι 13 ευρώ, ήτοι 300 ευρώ ανά 10000 χλμ.
Οπως έγραψα και αλλού κάνοντας μία σύγκριση μεταξύ των δύο αιρκρος μου, το ντίζελ έχει μέση 5,5 και το βενζίνης είχε 7,7. Αυτόματα και τα δύο.
Κινούμαι στους δρόμους πάντα με όρια + 20 έως 30, για να έχουμε το δίπλωμα μας.
Αρα αν δεν άλλαζα το βενζίνης θα είχα για αυτά τα 68000 χλμ που έχω μέχρι τώρα πληρώσει παραπάνω 5,5 Χ 680 = 3740 €.
Μέχρι τώρα έχω δώσει 1650 για μικτές ασφάλειες, 650 για 3 σέρβις και αντικατάσταση τακάκια μπροστά πίσω και δίσκους μπροστά και 630 για τα λάστιχα 4 εποχών crossclimate 2. Σύνολο 2930. Βάλε και τα τέλη που είναι συνολικά άλλα 270 ευρώ πάμε 3200, οπότε τώρα που θα πληρώσω την ασφάλεια για το επόμενο έτος θα έχω ακόμα υπόλοιπο 100 ευρώ.
Εν τω μεταξύ η μεταπωλητική του αξία, είναι στο 90 % της τιμής που το αγόρασα πριν 3 ακριβώς χρόνια.
Συγκρίσεις με αργά υβριδικά δεν κάνω, αφού όλα αυτά τα χρόνια, μόνο 1 που μετά το μετάνιωσε από αυτά τα υβριδικά με πέρασε σε όλες τις διαδρομές μου.
Αν πήγαινα με ταχύτητες υβριδικών, δηλαδή όρια μείον 20 που πάνε, θα ήμουν άλλο ένα λίτρο κάτω.
-
Αν πήγαινα με ταχύτητες υβριδικών, δηλαδή όρια μείον 20 που πάνε, θα ήμουν άλλο ένα λίτρο κάτω.
Αυτό ξανα πες το.
Δεν με πειράζει που πηγαίνουν με 100. Με πειράζει που το κάνουν για να έχουν χαμηλή κατανάλωση και σε ταξίδι, που είναι μικρό ποσοστό των χλμ τους. Αφού μέσα στην πόλη είσαι άρχοντας ρε φίλε τουοτα, άσε τα 105 στην Εθνική και πήγαινε νορμάλ. Δείτε ξένους πχ πηγαίνουν με τα όρια. -
@hountalas said in Peugeot 3008 (2024):
Δεν με πειράζει που πηγαίνουν με 100. Με πειράζει που το κάνουν για να έχουν χαμηλή κατανάλωση και σε ταξίδι, που είναι μικρό ποσοστό των χλμ τους. Αφού μέσα στην πόλη είσαι άρχοντας ρε φίλε τουοτα, άσε τα 105 στην Εθνική και πήγαινε νορμάλ. Δείτε ξένους πχ πηγαίνουν με τα όρια.
Κάνουν θόρυβο σε μεγάλες ταχύτητες
-
@kozani76 said in Peugeot 3008 (2024):
@hountalas said in Peugeot 3008 (2024):
Δεν με πειράζει που πηγαίνουν με 100. Με πειράζει που το κάνουν για να έχουν χαμηλή κατανάλωση και σε ταξίδι, που είναι μικρό ποσοστό των χλμ τους. Αφού μέσα στην πόλη είσαι άρχοντας ρε φίλε τουοτα, άσε τα 105 στην Εθνική και πήγαινε νορμάλ. Δείτε ξένους πχ πηγαίνουν με τα όρια.
Κάνουν θόρυβο σε μεγάλες ταχύτητες
Και 70 db να έκανε στα 130 οι περισσότεροι θα λέγανε δεν τους ενοχλεί.
Ακόμα και τα εταιρικά yaris έχω δει να πηγαίνουν αργά που δεν πληρώνουν βενζίνη! -
-
Το νέο Peugeot 3008 σπάει τα ρεκόρ - 50.000 παραγγελίες σε δύο μήνες
Όλοι δυσαρεστημένοι φαίνεται να είναι από το "χρέπι". Τόσο πολύ, που το ξανά παραγγέλνουν.
-
@katafractos17 said in Peugeot 3008 (2024):
Όλοι δυσαρεστημένοι φαίνεται να είναι από το "χρέπι". Τόσο πολύ, που το ξανά παραγγέλνουν.
Και τα VW πρώτα σε πωλήσεις εδώ και δεκαετιες,και τα προβλήματα μιλουνια
Δε λέει τίποτα αυτο -
Και το κάπνισμα δεν είναι καλο αλλά ξαναγοραζουν τσιγάρα,
-
Αρκετοι που αγοραζουν αυτοκινητο καταληγουν στην ιδια μαρκα γιατι εχουν βολευτει το συνεργειο που τους εξυπηρετουσε.
-
Τι θα διαβάσουμε γιατί τσιμπήσαμε στα ψυχολογικά του γάτου, που δεν βγαίνει φεβ το βιτάρα...
-
@dimitrioskosmas said in Peugeot 3008 (2024):
Δε λέει τίποτα αυτοΚι όμως, λέει κάποια πράγματα.
@lap said in Peugeot 3008 (2024):
Λάθος το παράδειγμα.
Δε μιλάμε για την αυτοκίνηση γενικώς αλλά για τις μάρκες αυτής.
Οπότε διάλεξε αν υπάρχει κάποια μάρκα τσιγάρων που δε σου κάνει κακό ή όχι. -
@criuser said in Peugeot 3008 (2024):
Τι θα διαβάσουμε γιατί τσιμπήσαμε στα ψυχολογικά του γάτου, που δεν βγαίνει φεβ το βιτάρα...
Λέει αλήθειες που πονάνε ο γάτος....!! Μια επίσκεψη στον Χρήστο μπορεί να πείσει τον καθένα...απλό ειναι.
-
Λάθος το παράδειγμα.
Οπότε διάλεξε αν υπάρχει κάποια μάρκα τσιγάρων που δε σου κάνει κακό ή όχι.Όχι εάν το πλαίσιο αναφοράς είναι το δις εξαμαρτείν.
-
@fanis75 said in Peugeot 3008 (2024):
Λέει αλήθειες που πονάνε ο γάτος....!! Μια επίσκεψη στον Χρήστο μπορεί να πείσει τον καθένα...απλό ειναι.
Που χαθηκε ο gatos?
Ειναι καλα?
Δεν νομιζω να ειναι παρεξηγημενος ακομα για τα οπαδικα...αμαρτια δηλαδη!! -
@chrisk6 said in Peugeot 3008 (2024):
Που χαθηκε ο gatos?
Ειναι καλα?
Δεν νομιζω να ειναι παρεξηγημενος ακομα για τα οπαδικα...αμαρτια δηλαδη!!Μια χαρά ειναι, απλά ειναι τέρμα πεισματάρης και αφού είπε ότι θα αποχωρήσει το έκανε (άσχετα εαν παρακολουθεί!!). Είπαμε ξεροκέφαλος και πεισματάρης!!
-
@ilias-a said in Peugeot 3008 (2024):
Αρκετοι που αγοραζουν αυτοκινητο καταληγουν στην ιδια μαρκα γιατι εχουν βολευτει το συνεργειο που τους εξυπηρετουσε.
Σάν το σύνδρομο της Στοκχόλμης...ένα πράγμα
-
@fanis75 said in Peugeot 3008 (2024):
Μα να μην ξέρουν το Χρήστο όλοι αυτοί που ξανά παραγγέλνουν. Κρίμα.
Οι βλάβες που αναφέρονται ανά καιρούς δεν είναι ανύπαρκτες. Υπαρκτές είναι και έχουν συμβεί. Κι εγώ έχω περίπτωση φίλου με 3008 που τον έχει ταλαιπωρήσει αρκετά, αλλά και περιπτώσεις συναδέλφων και γνωστών που είναι ΟΚ.
Θέλω να πω δηλαδή ότι σίγουρα υπάρχει ένα ποσοστό που του έχει συμβεί κάτι, αλλά εδώ στο φόρουμ το έχουμε αναγάγει στην απόλυτη πλειοψηφία.
Λες και στις άλλες μάρκες δε συμβαίνουν.
Αυτό συμβαίνει σε όλες τις μάρκες.
Μεδιαφορά ίσως λίγο στα ποσοστά αλλά σε όλες.
Τα άσπαστα είναι να είχαμε να λέγαμε στα καφενεία όπως έχω ξανά γράψει. -
Λάθος το παράδειγμα.
Οπότε διάλεξε αν υπάρχει κάποια μάρκα τσιγάρων που δε σου κάνει κακό ή όχι.Όχι εάν το πλαίσιο αναφοράς είναι το δις εξαμαρτείν.
Τι κάνεις Γιάννη;
Κουκιά σπέρνω.
Peugeot 3008 (2024)