-
@babisstinson said in Toyota C-HR 2023:
@a-d-p said in Toyota C-HR 2023:
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να πάρεις αμάξι και να το δώσεις σε σκάρτο ένα χρόνο με 10-12Κ χιλιόμετρα. Ο μόνος προφανής λόγος είναι να απογοητεύτηκες από την ποιότητα ή και την οδήγηση. Γιατί θεωρητικά την χρηστικότητα, χώρους κλπ την είδες όταν πήγες να το πάρεις. Ή το παρήγγειλες χωρίς καν να το έχεις δει, οπότε εκεί έκανες λάθος εξαρχής.
Επίσης γιατί να δώσεις 31-32Κ για μεταχειρισμένο όταν μπορείς να πάρεις καινούριο με δόσεις με λίγο παραπάνω; Προφανώς και θα μείνει απούλητο εκτός κι αν πέσει κι άλλο η τιμή. 31Κ για μεταχειρισμένο toyota, κι ας είναι ενός έτους, είναι πολλά χρήματα. Όσο εμπορική κι αν είναι η Toyota. Άλλο τα καινούρια άλλο τα μεταχειρισμένα. Και έχει στρώσει πλέον και η εφοδιαστική αλυσίδα, δεν είναι ότι θα περιμένεις 18 μήνες για νέο αμάξι..
Υπάρχουν πλέον πολλές πηγές που τροφοδοτούν την αγορά με φρέσκα μτχ (εταιρείες ενοικιάσεων/leasing, εισαγόμενα κλπ) και ασφαλώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις εγγυήσεις και παροχές ενος μτχ, αναλόγως της προέλευσής του.
Εξάλλου, και σε αρκετούς ιδιώτες μας αρέσει να αλλάζουμε συχνά αυτοκίνητα, για πολλούς και διάφορους λόγους.
Δεν σημαίνει ότι μας βγήκε "σκάρτο" ή μας απογοήτευσε. Μπορεί απλά να ολοκληρώθηκε ως project στο μυαλό μας...
Γενικά, η αγορά μτχ έχει διαφορετική λογική από την αγορά καινούριου και δεν έχει να κάνει μόνο με το χρηματικό.
Το βλέπεις, σου κάνει κλικ, το ελέγχεις και το παίρνεις με συνοπτικές διαδικασίες. Ένα περιποιημένο αυτοκίνητο, ιδίως με προίκα αξεσουάρ δύσκολα χαρίζεται από έναν ιδιώτη, που έχει δώσει χρημα και χρόνο και το εχει πονέσει.
Όσες φορές πούλησα μτχ Toyota πάντως, δεν έχασα λεφτά (εν αντιθέσει με τα BMW/MINI που είχα στο παρελθόν).
Για κάθε πράγμα υπάρχει ο αγοραστής του, λίγη υπομονή χρειάζεται και κάποια στιγμή θα γίνει το deal. -
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
@ss_76 said in Toyota C-HR 2023:
@chris__7 said in Toyota C-HR 2023:
@chris__7 said in Toyota C-HR 2023:
17 μτχ CC υπάρχουν στο car,gr , όλα δίλιτρα , δεν έχει φύγει ούτε ένα εδώ και ένα μήνα. Και μιλάμε για το αυτοκίνητο που έχει αναμονή μήνες για παραλαβή καινούριου. Και Toyota που έχει καλή μεταπώληση, φαντάσου τα υπόλοιπα
https://www.car.gr/l/98516827/Ποιος θα πάει να αγοράσει μτχ δίλιτρο (και μάλιστα Corolla Cross) τετοιες εποχες;
Γενικά, δεν κουνιέται φύλλο στα μτχ, ανεξαρτήτως κυβικών.
Ακόμα και να τα έχει τα χρήματα ο ιδιώτης, προτιμά να του δώσουν leasing από τη δουλειά του ή να πάρει καινούριο με leasing/χρηματοδότηση/προγράμματα ballon κλπ., ώστε να μη δεσμεύσει κεφάλαιο και βαρύνεται με τα έξοδα της ιδιοκτησίας.
Λίγοι είναι οι μερακλήδες, για την πλειοψηφία πλέον "το καλύτερο αμάξι είναι το δανεικό"...1800 κυβικά όμως ούτε για δείγμα σε αγγελία
-
@gtsartsal said in Toyota C-HR 2023:
Έχω λοκάρει και αυτό
https://www.car.gr/s/2rjr9z67/
10.000€ κάτω από καινούριο, γιατί άραγε;Αυτό μάλλον είναι τεστ ντραιβ ή απο κάποιο στέλεχος της εταιρείας.
Μάλλον, αλλά τα υπόλοιπα td κτλ. που δεν είναι 2500 κυβικά τα δίνουν 1500€
-
@dimitrioskosmas said in Toyota C-HR 2023:
@stefan147 said in Toyota C-HR 2023:
Μέσα σ' ένα χρόνο μπορούν ν' αλλάξουν πολλές συνθήκες. Επίσης με τις πολύμηνες αναμονές στην ουσία η επιλογή μπορεί να αφορά συνθήκες προ 2ετίας. Οι λόγοι, λοιπόν, μπορεί να είναι πολλοί.
Το δικό μου 2λτ πάντως το χω 2 μήνες αγγελία και έχει 3 ή 4 σοβαρές προσφορές από 35 έως και 36.5Κ. Απλά εγώ δεν το δίνω για τόσα.
καινούριο με τον ιδιο εξοπλισμό και την αναμονή, πόσο έχει?
δίλιτρο νομίζω βρίσκεις κ ετοιμοπαραδοτο
-
@stefan147 said in Toyota C-HR 2023:
Μέσα σ' ένα χρόνο μπορούν ν' αλλάξουν πολλές συνθήκες. Επίσης με τις πολύμηνες αναμονές στην ουσία η επιλογή μπορεί να αφορά συνθήκες προ 2ετίας. Οι λόγοι, λοιπόν, μπορεί να είναι πολλοί.
Το δικό μου 2λτ πάντως το χω 2 μήνες αγγελία και έχει 3 ή 4 σοβαρές προσφορές από 35 έως και 36.5Κ. Απλά εγώ δεν το δίνω για τόσα.
Αν ήταν 1800, μάλλον θα είχες περισσότερες προσφορές. Και το δικό σου είναι και σε καλή έκδοση.... εκείνα τα καημένα τα εταιρικά active plus ....να φορτωθεί ο άλλος Φ.Π. για βασική έκδοση .
-
@babisstinson said in Toyota C-HR 2023:
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να πάρεις αμάξι και να το δώσεις σε σκάρτο ένα χρόνο με 10-12Κ χιλιόμετρα. Ο μόνος προφανής λόγος είναι να απογοητεύτηκες από την ποιότητα ή και την οδήγηση. Γιατί θεωρητικά την χρηστικότητα, χώρους κλπ την είδες όταν πήγες να το πάρεις. Ή το παρήγγειλες χωρίς καν να το έχεις δει, οπότε εκεί έκανες λάθος εξαρχής.
Επίσης γιατί να δώσεις 31-32Κ για μεταχειρισμένο όταν μπορείς να πάρεις καινούριο με δόσεις με λίγο παραπάνω; Προφανώς και θα μείνει απούλητο εκτός κι αν πέσει κι άλλο η τιμή. 31Κ για μεταχειρισμένο toyota, κι ας είναι ενός έτους, είναι πολλά χρήματα. Όσο εμπορική κι αν είναι η Toyota. Άλλο τα καινούρια άλλο τα μεταχειρισμένα. Και έχει στρώσει πλέον και η εφοδιαστική αλυσίδα, δεν είναι ότι θα περιμένεις 18 μήνες για νέο αμάξι..
Τα περισσότερα cc , στις αγγελίες που ανέβασα, είναι εταιρικά και στην βασική έκδοση, λίγα είναι από ιδιώτες και είναι style k lounge
-
Αμα φύγει έφυγε. Δεν καίγομαι. Με βολεύει μήπως καταφέρω να προλάβω να δω και το φλ του Model Y πριν επιλέξω το οτιδήποτε, εξού και η τιμή. Το μόνο σίγουρα είναι ότι όλα πωλούνται και όλα έχουν το κοινό τους. Χθες πχ με πήρε ένας που λέει θέλει να αντικαταστήσει ένα ML350 της γυναίκας του γιατί δεν αντέχει άλλο τα 15λτ/100. Άλλος με πήρε αλλά προτιμά λευκό λεει και είπε θα προτιμήσει εκείνο με τα 39.000 στο καρ (αν ισχύει γιατί έχουν περάσει οι μέρες και ακόμα ενεργή η αγγελία). Το σημαντικό είναι να πουλάς χωρίς να υπάρχει ανάγκη και θα βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής.
-
Έχω λοκάρει και αυτό
10.000€ κάτω από καινούριο, γιατί άραγε;Αυτό μάλλον είναι τεστ ντραιβ ή απο κάποιο στέλεχος της εταιρείας.
-
Έχω λοκάρει και αυτό
-
Όντως, μπορεί να αλλάξουν οι συνθήκες σε 1-2 χρόνια.
-
Λοιπον θα τα γραψω ολα εδω και κραξτε με .
1ον δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι ψοφιο το chr?Εγω που εχω οδηγησει και τα 2 και ειχα και το xceed για συγκριση εκτος απο 140 και πανω που αργουσε σε ολα τα υπολοιπα ηταν το ιδιο μη πω και καλυτερο.Δηλαδη ενα 2008 1.2 με 30και τιμη για αυτοματο βαζει φωτια στο δρομο?(παραδειγμα φερνω το 2008).
2ον πηγα σημερα να δω chr bitone και corola hatch black edition απο ποιοτητα κλαση ανωτερο το κορολα.
3ον παιδια τα ηλεκτρικα για μενα απεχουν πολυ ακομα για ταξιδια ταξιδι αστραπη σημερα πατρα Αθηνα αεροδρομιο και επιστροφη Αρτα χωρις σταση.Κορυνθο πετυχαινω tesla (δεν θυμαμαι ονομα ) το σενταν οχι το 3 το αλλο,σε ασημι πανεμορφο,στα διοδια πατησε γκαζι και τον εχασα(για λιγο)μετα τον προσπερασα μια φορα σταματησα σεα τον ξαναβρισκω τον προσπερναω 2η σταματησα wc τον προσπερναω 3η φορα εεε αν ειναι να σκαω ποσα λεφτα για ανω των 300hp αλλα να πηγαινω εθνικη με 80 αστο καλυτερα.Υποψιν ημουν με το κορολα το παλιο 2006 .
4ον ισχυει αυτο που ειχε αναφερθει καποτε για την εγγυηση της toyota ειναι το προγραμμα realx μετα τον 6οχρονο καθε χρονο που πας για σερβις αντιπροσωπεια πληρωνεις εξτρα 50 € και εχει για αλλο ενα χρονο εγγυηση ως τα 11.
5ον μνμ προς Αθηναιους τι σας ειχα πει να κατεβω να γνωριστουμε ?Βαλτε λεωφορειο και ελατε μπηκα Αττικη οδο και ηταν σαν να παιζω σε videogame αλλος απο δεξια προσπεραση αλλος απο αριστερα αλλοι ταυτοχρονα και απο τις 2 μεριες,Ανεβειτε Αρτα κερναω , εγω Αθηνα γιοκ -
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Λοιπον θα τς γραψω ολα εδω και κραξτε με .
1ον δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι ψοφιο το chr?Δεν είναι, αλλά το γράφουν οι χεητερς για να δικαιολογήσουν και καλά ότι μπορεί να μην καίει αλλά ειναι ψόφιο. Μια χαρά ειναι, εαν ξέρεις να το πας και θές. Εαν σε νοιάζει να καις 3λτ/100χλμ (αντί για 5 π.χ.) τότε ναι πάει με 90. Αλλά αυτό ειναι πρόβλημα μαλάκινσης των οδηγών, όχι του αυτοκινήτου! Έχω πει πολλές φορές, όποιος νομίζει ότι ειναι ψόφιο κερνάω βόλτα και καφέ με την Κορόλα.
-
Η βόλτα του Φάνη θα είναι Ομόνοια - Σύνταγμα από την Σταδίου και επιστροφή από την Πανεπιστημίου καθημερινή στις 3 το μεσημέρι.
-
Εγώ πάντως νομίζω πως αν ξεκινήσετε από Αθήνα για Χαλκίδα και τα σκίσετε και οι δύο, ο Φάνης και πρώτος θα φτάσει και με λιγότερη κατανάλωση.
-
@criuser said in Toyota C-HR 2023:
Η βόλτα του Φάνη θα είναι Ομόνοια - Σύνταγμα από την Σταδίου και επιστροφή από την Πανεπιστημίου καθημερινή στις 3 το μεσημέρι.
Η βόλτα του Φάνη ειναι επιλογή του καλεσμένου, όπως ξέρει ο ενας που δέχτηκε την πρόσκληση.
-
Αυτο που γραφω για εγγυηση εννοω για μηχανικα οχι για την μπαταρια
-
Δεν παίζει κάτι τέτοιο. Αυτό ισχύει για τη μπαταρία και το υβριδικο σύστημα.
50-60 ευρώ χρεώνει το hybrid check η Τογιότα αν δεν έχεις κουπόνια, ώστε να ανανεώνεται η εγγύηση για τον επόμενο χρόνο κοκ -
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
@criuser said in Toyota C-HR 2023:
Η βόλτα του Φάνη ειναι επιλογή του καλεσμένου, όπως ξέρει ο ενας που δέχτηκε την πρόσκληση.
Μπορείς να με πας βόλτα όπως πήγαινα με το Quattro A4?
-
@iceman7 said in Toyota C-HR 2023:
50-60 ευρώ χρεώνει το hybrid check η Τογιότα αν δεν έχεις κουπόνια, ώστε να ανανεώνεται η εγγύηση για τον επόμενο χρόνο κοκΣημερα πηγα toyota και μου το ειπαν και ρωτησα συγκεκριμενα αν αναφερεται σε μηχανικα ή σε μπαταρια και μου ειπε μηχανικα.
Τι να πω ρε φιλε ισως να εκανε λαθος αυτος. -
@iceman7 said in Toyota C-HR 2023:
50-60 ευρώ χρεώνει το hybrid check η Τογιότα αν δεν έχεις κουπόνια, ώστε να ανανεώνεται η εγγύηση για τον επόμενο χρόνο κοκΣημερα πηγα toyota και μου το ειπαν και ρωτησα συγκεκριμενα αν αναφερεται σε μηχανικα ή σε μπαταρια και μου ειπε μηχανικα.
Τι να πω ρε φιλε ισως να εκανε λαθος αυτος.Εμένα μου ανέφεραν ότι από 6 χρόνια μηχανικά θα πάνε ή 10 ή 11. Από την καινούρια οδηγία που έδωσε η Toyota στην Ευρώπη, αλλά δεν ξέρω πότε θα ξεκινήσει.
Toyota C-HR 2023