-
@niou said in Βοήθεια για αγορά SUV:
Dacia Duster
Το νέο Duster τότε τσεκαρει πολλά από τα κουτακια σου.
Φρέσκο μοντέλο, πολύ όμορφο κατά την άποψη μου , αληθινό SUV και μέσα στο Budget σου , με 30κ παίρνεις την φουλ έκδοση full hybrid αυτόματο.
-
Κοίτα τα C-SUV είναι αυτά που σου περιέγραψε και ο green-power. Γι' αυτό έθιξα και το θέμα της τιμής ώστε να μην χάνεις χρόνο και μπαίνεις σε άσκοπα διλλήματα. Αυτά που περιέγραψες vitara - duster ανήκουν στo πάνω άκρο των B-SUV σε διαστάσεις. Τώρα όσον αφορά αυτά τα δύο θεωρώ το duster καλύτερο συνολικά καθώς είναι και νέο μοντέλο (new generation), το vitara πέρασε στην 3η φάση της ανανέωσής του (facelift) εάν δεν κάνω λάθος και έρχεται από το μακρινό 2016. Επίσης αμφότερα έρχονται με αυτόματο κιβώτιο αποκλειστικά και μόνο στις υβριδικές τους εκδόσεις , πράγμα που σημαίνει μειωμένος χώρος αποσκευών (αυτό ισχύει γενικά και σε όλα τα υβριδικά έναντι των συμβατικών τους εκδόσεων).
Πιο συγκεκριμένα δεν πιστεύω, από τη χρήση που περιέγραψες να έχει νόημα κάτι σε υβριδικό. Παρά μόνο κάτι συμβατικό έως ήπια υβριδικό (με μικρή θυσία στο χώρο αποσκευών).
Τώρα όσον αφορά το κιβώτιο, αυτό δυσκολεύει ακόμα την επιλογή καθώς πρέπει να υπολογίζεις παραπάνω από 31 γύρω στα 33 για C-SUV αυτόματο.Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι το C5-Aircross ταιριάζει αρκετά στο προφίλ σου καθώς έχει και κάποιες επιπλέον λύσεις για οικογενειακές ανάγκες όπως πχ τα ξεχωριστά συρόμενα πίσω καθίσματα, έχει αρκετή ηχομόνωση παρμπριζ και πλευρικά παράθυρα , τα advanced comfort καθίσματα κλπ
Σε άλλη περίπτωση και το tuscon έχει ένα πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών και ακόμα είναι αρκετά εμπορικό μοντέλο που φεύγει για να έρθει το facelift συνεπώς μπορεί να βρεις κάποιο από τα υπάρχοντα στοκ με καλή έκπτωση καθώς όλοι θα θέλουν το facelift μοντέλο.Τέλος θα έλεγα να δεις και να υπολογίσεις με πόσα λίτρα περίπου χώρο αποσκευών είσαι ικανοποιημένος καθώς τα C-SUV παίζουν στα 550+lt περίπου ενώ τα Β-SUV στα 450+lt περίπου.
-
Για αυτο που ψαχνεις, σου προτεινω BMW X1 ασυζητητι. Χωροι, ανεση, ποιοτητα, λουξ, μπραντ, επιδοσεις, οικονομια κτλ.
-
Hyundai Kona hybrid προτείνω εγώ
-
Toyota Corolla Cross από εμένα!
-
Εαν σου βγαίνουν τα "κουκιά" η Κορόλα Κρος είναι η καλύτερη επιλογή με τα ζητούμενα που θέτεις. Μια άλλη καλή επιλογή ειναι Κασκάι, αλλά μάλλον μεταχειρισμένο για να είσαι εντός μπάτζετ.
-
@green-power said in Βοήθεια για αγορά SUV:
Για καινούργιο σε αυτά τα χρήματα μπορείς να δεις Qashqai, Tuscon, Sportage, C5 Aircross και το Karoq.
Νομίζω αυτά τα μοντέλα ξεπερνούν τα 30k για βασικές εκδόσεις.
@vagkirk said in Βοήθεια για αγορά SUV:
Δες και τον νέο Άσσο της BMW , κατηγορία c και premium , είναι κρίμα μικρά παιδιά να αποκτήσουν ταξιδιωτικές εμπειρίες σε ένα άχρωμο και αδιάφορο κουτί με ρόδες όπως τα SUVακια μέχρι 30000€
Δεν το έχω δει από κοντά, αλλά θα ήθελα κάτι πιο ευρύχωρο τόσο στα πίσω καθίσματα όσο και στο πορτ μπαγκάζ
@player_gr said in Βοήθεια για αγορά SUV:
Καλησπέρα Niou, C-SUV σε αυτό το ποσό θα δυσκολευτείς να βρεις καθώς ξεκινάνε από τα 31κ οι βασικές τους εκδόσεις. Συνεπώς θα πρέπει να υπολογίζεις 30 πάνω και όχι πάνω κάτω.
α)Ποιες είναι οι προτεραιότητές σου?
β)Με τι εντυπωσιάζεσαι?
γ)Τι οδηγικό στυλ σου αρέσει?
α)Μέγιστη οικονομία, μέγιστοι χώροι, τεχνολογία αιχμής
β) μεγάλο πορτ μπαγκαζ , infotainment , ποιότητα κατασκευής
γ) χειροκίνητο κιβώτιο, αυτόματο διπλού συμπλέκτη , αυτόματο CVT
Ελπίζω αυτές οι ερωτήσεις να σε βοηθήσουν να επιλέξεις πιο ξεκάθαρα και συνειδητά.α) Με ενδιαφέρει πρωτίστως η άνεση και οι χώροι. Φυσικά κοιτάω και την οικονομία, ενώ η τεχνολογία δεν με απασχολεί και τόσο.
β) επειδή όπως είπα κοιτάω πρώτα την άνεση, θα ήθελα ένα αυτοκίνητο όσο γίνεται ευρύχωρο, αθόρυβο στο ταξίδι. Επειδή η διατήρηση της ποιότητας του με παιδιά είναι κάπως δύσκολη, δεν με απασχολεί αν είναι κάτι πιο συμβατικό κατασκευαστικά (υλικών)
γ) εννοείται μιλάω για αυτόματο χωρίς να γνωρίζω σε βάθος τις διάφορες αυτών, αφού πρώτη φορά θα έχω αυτόματοΤα οικονομικά Suzuki Vitara/S-Cross και Dacia Duster λένε τίποτα;
S-Cross εδω. Πολύ ευχαριστημένος.Με κάτω απο 30 απ οσο ξέρω παιρνεις την φουλ εξτρα και 4κινηση. Ωστοσο δεν εχω οδηγησει τα υπολοιπα που λες.
Κοιτα και στο νημα του σ-κρος για περισσοτερα.
upd. ωπα. Αυτόματο λες. Δεν νομιζω οτι βγαινει αυτοματο εκτος ισως απ την strong hybrid εκδοση που δεν εχω αποψη καθολου.
upd2: εγω θα κοιταζα και σκοντα καμικ για χωρους και ανεση. Δεν ξερω παλι για το αυτοματο ομως.
-
Φίλε μου στα 30Κ που είναι το budget σου, με 1 παιδί ακόμα μικρό, και με τη χρήση που λες, πάρε χωρίς δεύτερη σκέψη τον καινούργιο άσσο, δε συγκρίνεται με τα αυτοκίνητα που σκέφτεσαι. Τουλάχιστον πήγαινε δες τον και μετά απέρριψε αν δεν σε καλύπτει
-
Με 2 κουτσουβελα κοιτα τον χωρο στο μπαγκαζ.
-
Αυτόματο και με 500+ λίτρα χώρο αποσκευών (και με βολικό σχήμα και άνοιγμα) κάτω από 30.000€, συγκεκριμένα ξεκίνα από τα 26000€, είναι και το Renault arkana. Τα μεταχειρισμένα ξεκινούν από 23000€ (μοντέλα 2022-23-24) και έχουν λιγότερα χλμ από το όριο που έθεσες. Αφού μένεις επαρχία δεν σε απασχολούν τα περίπου 4,60μ (για μένα ήταν αποτρεπτικό), δεν χάνεις τίποτα να το δεις.
-
Βρε παιδιά γιατί προτείνετε BMW X1 ;
Πανάκριβη και με 2 χρόνια εγγύησηΦίλε @niou αν δεν ήθελες αυτόματο η δική μου πρόταση θα ήταν Mazda CX-30 και τίποτε άλλο !!!
-
To Arkana όντως είναι μια πολύ καλή επιλογή κυρίως σε χώρους και τιμή. Μου είχε διαφύγει, stretched platform μεν αλλά descent αποτέλεσμα συνολικά δε.
Τώρα τα υπόλοιπα που αναφέρετε δεν νομίζω πως καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες μιας οικογένειας με δύο μωρά και πιο συγκεκριμένα του Niou. Αρχικά μια οικογένεια με δύο μωρά θέλει τουλάχιστον 500lt χώρο αποσκευών αφετέρου δεν έχει νόημα κάτι σε hybrid όταν κινείσαι σε επαρχιακή πόλη και αυτό το 1/3 της μετακίνησης, τα υπόλοιπα θα είναι σε ανοικτό δρόμο. Οπότε γιατί να εστιάσει στο κόστος της τεχνολογίας αιχμής πχ στα hybrid που προσφέρει η toyota με υποδεέστερα όλα τα υπόλοιπα που τον ενδιαφέρουν περισσότερο.
Αφού θα είναι και σε ανοικτό δρόμο επαρχιακό δίκτυο κλπ θα προτιμούσε ίσως κάτι που να έχει πολλαπλών συνδέσμων υλοποίηση πίσω ώστε να είναι πιο άνετο με καλύτερη ηχομόνωση κλπ.
Τέλος όσον αφορά mazda cx-30 , skoda kamiq κλπ μικρά SUV δεν είναι τόσο εύκολο να ικανοποιήσουν οικογένεια με μωρά, πιο μετά όταν είναι τα παιδιά σε ηλικία δημοτικού ίσως ναι μπορούν.
BMW X1 εκτός budget εκτός εάν πρόκειται για την F48 μεταχειρισμένη που είναι άλλη συζήτηση. Ναι μεν αλλά.. -
Dacia duster τςετρακινητο να πας και τις βόλτες σου σε απομακρυσμένες παραλίες
-
Αααα ε καλο είναι αυτό... δεν θα μπερδεύει τα ονόματα. Δεν ξέρεις ποτέ.
-
@lap said in Βοήθεια για αγορά SUV:
Αααα ε καλο είναι αυτό... δεν θα μπερδεύει τα ονόματα. Δεν ξέρεις ποτέ.
Γράψτε λάθος, μπέρδεψα τα τοπικ
-
Ααα...ε καλο είναι αυτό. Δεν θα τα μπερδεύει τελικά.
-
Δεν ξερω αν το χει προτεινει καποιο αλλο παιδι..
Για μενα μια καλη επιλογη για αυτα που θες ειναι και το jeep compass 1,5 e hybrid..
Αρκετα καλοι χωροι..αρκετα καλο τετραγωνο πορτπαγκαζ..αρκετα αναβαθμισμενο εσωτερικο σχεδον σε premium επιπεδο..οτι πρεπει για τις αποδρασεις που το θες με εκδρομικο χαρακτηρα και μεγαλη αποσταση απ το εδαφος..οικονομικο ομως και μεσα στη πολη καθως το συγκεκριμενο 48βολτο συστημα που εχει σε κινει και αμιγως ηλεκτρικα μεχρι τα 40χλμ- στην κινηση-στο παρκαρισμα..ειναι στην ουσια κατι ενδιαμεσο απο mild και full hybrid..τα 130 αλογα το κινουν πολυ καλα..θα σου φανει τουλαχιστον 20 αλογα παραπανω αν το κανεις test drive..τιμη ξεκιναει απο 35.. -
@tolisk20 said in Βοήθεια για αγορά SUV:
Δεν ξερω αν το χει προτεινει καποιο αλλο παιδι..
Για μενα μια καλη επιλογη για αυτα που θες ειναι και το jeep compass 1,5 e hybrid..
Αρκετα καλοι χωροι..αρκετα καλο τετραγωνο πορτπαγκαζ..αρκετα αναβαθμισμενο εσωτερικο σχεδον σε premium επιπεδο..οτι πρεπει για τις αποδρασεις που το θες με εκδρομικο χαρακτηρα και μεγαλη αποσταση απ το εδαφος..οικονομικο ομως και μεσα στη πολη καθως το συγκεκριμενο 48βολτο συστημα που εχει σε κινει και αμιγως ηλεκτρικα μεχρι τα 40χλμ- στην κινηση-στο παρκαρισμα..ειναι στην ουσια κατι ενδιαμεσο απο mild και full hybrid..τα 130 αλογα το κινουν πολυ καλα..θα σου φανει τουλαχιστον 20 αλογα παραπανω αν το κανεις test drive..τιμη ξεκιναει απο 35..Δεν είναι κακό το compass όμως το 48βολτο δεν βοηθάει τόσο στην κατανάλωση. Χτυπάει 7αρια για πλάκα στην πόλη.
-
Καλησπέρα σας. Σε συνέχεια παλαιότερου topic μου και λόγω αλλαγής οικονομικών δεδομένων, θα ήθελα τις απόψεις σας στην αναζήτηση SUV πάνω - κάτω στα 30.000€. Πρόκειται για οικογένεια με παιδάκι 2 ετών και στο μέλλον με δεύτερο, επομένως νομίζω θα ήθελα τους χώρους ενός C-SUV. Ετησίως περίπου 10000 - 15000 χλμ με το 1/3 από αυτά εντός επαρχιακής πόλης, 1/3 μεσαίες αποστάσεις 50-120 χλμ σε επαρχιακούς δρόμους και 1/3 σε ΕΟ. Δεν λέω όχι σε ελαφρώς μεταχειρισμένο (κάτω από 40000 χλμ), αλλά θα προτιμούσα καινούργιο για να είμαι πιο σίγουρος. Ακούω τις απόψεις - προτάσεις σας…
Υ.Γ. Αρχικά κοιτούσα για κάτι πιο premium με υψηλότερο μπάτζετ αλλά κάτι η αλλαγή δεδομένων κάτι οι σκέψεις σχετικά με την χρήση του αυτοκινήτου με μικρά παιδιά, με έφεραν εδώ
Δεν ξέρω πού θα καταλήξεις και σίγουρα τα παιδιά εδώ μέσα θα σε βοηθήσουν.
Μια συμβουλή θα σου δώσω μόνο...
Μην σε πιάσει ο χωροταξικός πανικος λόγω των παιδιών!!!
Ήδη το παιδί σου είναι 2 χρόνων που σημαίνει καρότσι, παρκοκρέβατο κ.λπ. συμπράγκαλα τέλος.
Πού ακόμα και αυτά υπό προϋποθέσεις δεν είναι απαραίτητα, ακόμα και για μικρά παιδιά.
Εάν οι μεγάλοι χώροι και το άπλετο πορτ-μπαγκάζ σου χρειάζονται τον περισσότερο καιρό μαζί σου.
Εάν, όμως, η καθημερινότητα σου είναι βολικοτερη με κάτι περισσότερο μαζεμένο, τοτε να κινηθείς προς τα εκεί.
Βάλε τα κάτω και πάρε την σωστή απόφαση.
Ορθή επιλογή σου ευχομαι! -
Suzuki swace .
Στην ουσία πρόκειται για μια Corolla station wagon .
Αυτόματο ,υβριδικό 140 ίππων και με χώρο αποσκευών για όλη την προίκα της γυναίκας .
Κάνε την διαφορά και ξέφυγε από τα μπαούλα που κυκλοφορούν μπροστά μας .
Βοήθεια για αγορά SUV