Κατόπιν σημερινής ενημέρωσης από την Hyundai το f/l του Tucson θα έρθει Ελλάδα τέλος Σεπτεμβρίου
Best posts made by Niou
-
RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)
-
RE: KIA SPORTAGE 2021
@a-d-p said in KIA SPORTAGE 2021:
@sargus said in KIA SPORTAGE 2021:
@sargus said in KIA SPORTAGE 2021:
Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρεις να τον ξετινάξεις οικονομικά.
Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και δεν πρέπει να συμβεί. Για αυτό υπάχουν οι ασφαλιστικές.
Αφού παραβίασε κόκκινο! Καλύπτει η ασφαλιστική σε τέτοιες περιπτώσεις; Δεν είναι το ίδιο σαν να τρακαρεις μεθυσμένος;
Ότι και να γίνει όμως, ΠΡΕΠΕΙ να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί όσοι παραβιαζουν κόκκινο είναι εν δυνάμει δολοφόνοι!
Με την ίδια λογική, δεν θα κάλυπτε και στην παραβίαση stop, διπλής διαχωριστικής γραμμής κτλ.
Για μεθυσμένος νομίζω ότι ισχύει, όπως και στις περιπτώσεις στέρησης αδειών οδήγησης, κυκλοφορίας κτλ.
Δεν υπάρχει κάποιος ασφαλιστής στο φόρουμ να μας διαφωτίσει;Η ασφαλιστική σε κάθε περίπτωση καλύπτει τις ζημιές που προκαλεί ο ασφαλισμένος σε τρίτους. Αλλά από εκεί και πέρα αν συντρέχουν λόγοι εξαίρεσης από ασφάλιση (μέθη, παραβίαση κοκ) εννοείται πως θα στραφεί κατά του πελάτη της ζητώντας όσα θα έχει πληρώσει σε τρίτους.
-
RE: Ασφαλιστικά - νομικά ζητήματα
Θεσσαλονίκη, η Δ' Δ.Ο.Υ. ζητούσε και από τον δικηγορικό σύλλογο, ενώ η Ε' Δ.Ο.Υ. ήταν καλυμμένη με τη σφραγίδα του δικηγόρου μόνο. Παθών.
Δυστυχώς για τα πάντα στην Ελλάδα είσαι έρμαιο της εκάστοτε υπηρεσίας. Ο καθένας έχει την δική του τακτική και δεν αξίζει τον χρόνο και το χρήμα να ασχοληθείς για να βγάλεις άκρη. Τυπικά σωστή είναι η Δ΄ Δ.Ο.Υ., δηλαδή να βεβαιώσει ο σύλλογος πως έχεις πτυχίο για την γλώσσα που μεταφράζεις, αλλά 10 χρόνια στο επάγγελμα δεν μου έχει ζητηθεί ποτέ!!!
-
RE: Βοήθεια για αγορά SUV
@czio said in Βοήθεια για αγορά SUV:
Εγω εξακολουθώ να σου προτείνω full hybrid και όχι mild hybrids, μιας και έχουν αναφερθεί ήδη αξιόλογα μοντελα τέτοια, κοιτά και το Honda HRV το οποίο είναι full hybrid νομίζω στα 39.000 παίρνεις το 2ο tier, μέτριο port bagaz αλλά έχει magic seats και κενό κάτω απο τις θέσεις των επιβατών πίσω.
Σε full hybrid έχω αποφασίσει να κινηθώ. Ωστόσο, οι επιλογές είναι λίγες (Toyota, Honda, Hyundai, Kia νμζ είναι στα λεφτά που διαθέτω). Το HRV είναι ωραίο, αξιόπιστο προφανώς αλλά έχει πολύ μικρό πορτ μπαγκάζ γι' αυτό που ψάχνω δυστυχώς. Ψάχνομαι λίγο και για το Nissan QQ e-power όπως έγραψα πιο πάνω, αφού η πρώτη εικόνα που σχημάτισα για το υβριδικό σύστημα της Nissan είναι θετική.
-
RE: TESLA FORUM
Σημαντική αύξηση αυτονομίας, αλλά μένει να δούμε και την ενδεχόμενη αύξηση της τιμής. Δυσκολεύει αρκετά η απόφαση για το εάν αγοράζεις άμεσα ή περιμένεις, όπως έγραψε ο @dettol
-
@sabas_thess said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ευχαριστώ για τις αναλύσεις και τις συμβουλές σας αλλά δεν προτίθεμαι να δώσω 40+. Έχω και άλλα πολύ πιο σημαντικά πράγματα να κάνω τα λεφτά μου ενώ πλέον είμαι πατέρας οπότε "δεν έχω δικαίωμα" να σπαταλάω λεφτά σε γούστα ξαφνικά.
Αυτοκινητιστικά καθαρά όπως προείπα δεν εμπιστεύομαι κανέναν άλλον πλην Toyota σε hev. Η Toyota καλως η κακώς δεν έχει πρόταση για εμένα. Επίσης γνωρίζω ότι οι επιλογές μου θα καίνε λίγο παραπάνω αλλά δεν έχω σταματά - ξεκίνα στις διαδρομές μου.
Το f/l του Tuscon έφτιαξε αρκετά από αυτά που με χαλούσαν. Αν δεν είναι βάρκα στην οδήγηση θα είναι τον Σεπτέμβριο που ξεκινάω γύρα σοβαρό υποψήφιο μαζί με το Kuga. Τα άλλα που ανέφερα είναι απλά για να πω ότι τα οδήγησα. Είτε δεν τα εμπιστεύομαι, είτε ξέρω ότι δεν έχουν τα οδηγικά χαρακτηριστικά που θα ήθελα. Επίσης για το θέμα του CC τσάμπα σάλιο χαλάτε. Θέλω 500l+ καθαρό χώρο αποσκευών. Ο γιός μου μόλις έγινε 10 μηνών (άρα ουσιαστικά ούτε Formentor παίζει).
Από όσα διαβάζω έχουμε σχεδόν τα ίδια κριτήρια επιλογής αυτοκινήτου. Αφού απέρριψα πολλά για διάφορους λόγους, έχω περιορίσει τις επιλογές μου στα Tucson, Qashqai, Kuga. Οδήγησα πρόσφατα το Kuga και δυστυχώς κάπως απογοητεύτηκα. Φυσικά το δείγμα ήταν μικρό αλλά για τα δικά μου γούστα το Qashqai ήταν πιο ομαλό και άνετο. Ανέμενα το fl του Tucson, ώστε να το δω και αυτό που εξαρχής ήταν η πρώτη μου επιλογή αφού μου αρέσει πολύ εξωτερικά. Οι τιμές που ανακοινώθηκαν είναι στα επίπεδα των άλλων δυο και ο εξοπλισμός αρκετά καλός στην έκδοση limited. Οπότε και εγώ, αν με ικανοποιήσει οδηγικά, ενδεχομένως να επιλέξω αυτό.
-
@otso said in Ασφαλιστικά - νομικά ζητήματα:
ξεθαβω
Για επικυρωση μεταφρασης απο δικηγορο , πρεπει να ειναι πιστοποιημενος για επαρκεια γλωσσας για την γλωσσα του μετεφρασμενου κειμενου η ο καθε δικηγορος ειναι ενταξει μπορει να βαλει την σφραγιδα του;
Δικηγόρος εδώ. Προφανώς πρέπει να γνωρίζει την γλώσσα, καθώς στο τέλος της μετάφρασης βεβαιώνουμε πως είμαστε γνώστες της γλώσσας. Ωστόσο δεν είναι σπάνιο (λάθος φυσικά) δικηγόροι να «μεταφράζουν» κείμενα από γλώσσες που δεν έχουν καν ιδέα. Πάντως πιστοποίηση από κάπου (τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο) δεν γίνεται ούτε ζητείται από τις υπηρεσίες κάτι τέτοιο.
-
@green-power said in Βοήθεια για αγορά SUV:
Καλησπέρα! Η X1 είναι κορυφή αλλά για μένα θέλει γύρω στις 44000 για να είναι όπως πρέπει.
Θα σου πρότεινα μιας και τα κοιτάζεις όλα να δεις και την Tonale αφού η καλή έκδοση κινητήρα με τα 160 άλογα mild hybrid είναι γύρω στα 41.000.
Να δεις και το Formentor έχει καλό πακέτο και επιδόσεις για τα λεφτά του.
Θα είναι εταιρικό; Αν ναι να δεις plug in αλλιώς δεν σε συμφέρει.
Επίσης αν δεν έχεις θέμα με δίλιτρο να δεις τα full hybrid RAV-4 και UX με το τελευταίο να έχει αρνητικό το πορτμπαγκάζ.
Την X1 είχα και εγώ πρώτη επιλογή αλλά αν δεν κάνω λάθος στα λεφτά που διαθέτω (ή και στα 44000€) δεν μιλάμε για hybrid (όχι plug-in). Το ίδιο πάνω κάτω και το Cupra (από 42500€ ξεκινάνε οι hybrid εκδόσεις).
Εταιρικό δεν θα είναι και γενικά το plug-in hybrid μάλλον είναι στο τέλος των προτιμήσεων μου λόγω έλλειψης υποδομής στο σπίτι για καθημερινή φόρτιση. Τέλος, δεν θα ήθελα δίλιτρο για να μην έχω τον βραχνά τπτ φόρου πολυτελείας.
-
RE: Εταιρικό Ε.Ι.Χ. - οδήγηση από τρίτο
@dettol said in Εταιρικό Ε.Ι.Χ. - οδήγηση από τρίτο:
βεβαιως, ειμαι σιγουρος οτι θα βρεθει καποιος και θα πει....
uhm ackshually, επιτρεπεται να το οδηγει μονο ο νομιμος εκπροσωπος της εταιρειας
ή κατι τετοιο
αλλα τεσπαΑυτό είναι δεδομένο Έχω σκεφτεί, βέβαια, να υπάρχει στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σχετικό έγγραφο παραχώρησης από τον νόμιμο εκπρόσωπο με κενή ημερομηνία για παν ενδεχόμενο ️
-
@Green-Power όπως και εσύ είπες, χωρίς εταιρικό leasing τα plug-in δεν αξίζει οικονομικά και είναι πάνω από το μπάτζετ που έχω στο μυαλό μου.
@panormus772 προφανώς και εξετάζω και τις περιπτώσεις diesel (αν έγραψα το αντίθετο ήταν λάθος). Απλά σκεφτόμουν πρωταρχικά για κάποια hybrid έκδοση, μήπως έκανε διαφορά σε κατανάλωση και οικονομία. Πιστεύεις, λοιπόν, πως δεν αξίζει η επένδυση σε hybrid έκδοση για τα χλμ αυτά και σε επαρχιακή πόλη;
Latest posts made by Niou
-
RE: Παραβιαση κόκκινου σηματοδότη
Άλλος μάρτυρας δεν θα εμφανιστεί και προφανώς ακόμη και αν έρθει δεν θα έχει την ίδια βαρύτητα με κάποιον που καταγράφηκε από την τροχαία. Οι ασφαλιστικές δεν πληρώνουν τόσο εύκολα εάν δεν έχει γίνει φιλική δήλωση. Ακόμη και τότε δεν πληρώνουν πολλές φορές και προσπαθούν να ρίξουν το ποσό. Επομένως η δική σου ασφαλιστική που σου προτείνει συνυπευθυνότητα είναι για να το «κλείσετε» εξωδικαστικά. Μοναδική λύση το δικαστήριο…
-
Πλέον το model y έρχεται με μαύρα καπάκια, ενώ το LR πίσω κίνηση αποκλειστικά με αυτά χωρίς δυνατότητα επιλογής στις 19αρες ζάντες
-
Σίγουρα παύεις να σκέφτεσαι το εάν σου φτάνει η μπαταρία, αφού ειδικά στη Ελλάδα νομίζω θα φτάνεις παντού χωρίς στάση για φόρτιση. Και εγώ θεωρώ πως τα υπάρχοντα μοντέλα είναι ικανοποιητικά, ιδίως το LR RWD που κοιτάζω
-
@sabas_thess said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ευχαριστώ για τις αναλύσεις και τις συμβουλές σας αλλά δεν προτίθεμαι να δώσω 40+. Έχω και άλλα πολύ πιο σημαντικά πράγματα να κάνω τα λεφτά μου ενώ πλέον είμαι πατέρας οπότε "δεν έχω δικαίωμα" να σπαταλάω λεφτά σε γούστα ξαφνικά.
Αυτοκινητιστικά καθαρά όπως προείπα δεν εμπιστεύομαι κανέναν άλλον πλην Toyota σε hev. Η Toyota καλως η κακώς δεν έχει πρόταση για εμένα. Επίσης γνωρίζω ότι οι επιλογές μου θα καίνε λίγο παραπάνω αλλά δεν έχω σταματά - ξεκίνα στις διαδρομές μου.
Το f/l του Tuscon έφτιαξε αρκετά από αυτά που με χαλούσαν. Αν δεν είναι βάρκα στην οδήγηση θα είναι τον Σεπτέμβριο που ξεκινάω γύρα σοβαρό υποψήφιο μαζί με το Kuga. Τα άλλα που ανέφερα είναι απλά για να πω ότι τα οδήγησα. Είτε δεν τα εμπιστεύομαι, είτε ξέρω ότι δεν έχουν τα οδηγικά χαρακτηριστικά που θα ήθελα. Επίσης για το θέμα του CC τσάμπα σάλιο χαλάτε. Θέλω 500l+ καθαρό χώρο αποσκευών. Ο γιός μου μόλις έγινε 10 μηνών (άρα ουσιαστικά ούτε Formentor παίζει).
Από όσα διαβάζω έχουμε σχεδόν τα ίδια κριτήρια επιλογής αυτοκινήτου. Αφού απέρριψα πολλά για διάφορους λόγους, έχω περιορίσει τις επιλογές μου στα Tucson, Qashqai, Kuga. Οδήγησα πρόσφατα το Kuga και δυστυχώς κάπως απογοητεύτηκα. Φυσικά το δείγμα ήταν μικρό αλλά για τα δικά μου γούστα το Qashqai ήταν πιο ομαλό και άνετο. Ανέμενα το fl του Tucson, ώστε να το δω και αυτό που εξαρχής ήταν η πρώτη μου επιλογή αφού μου αρέσει πολύ εξωτερικά. Οι τιμές που ανακοινώθηκαν είναι στα επίπεδα των άλλων δυο και ο εξοπλισμός αρκετά καλός στην έκδοση limited. Οπότε και εγώ, αν με ικανοποιήσει οδηγικά, ενδεχομένως να επιλέξω αυτό.
-
Σημαντική αύξηση αυτονομίας, αλλά μένει να δούμε και την ενδεχόμενη αύξηση της τιμής. Δυσκολεύει αρκετά η απόφαση για το εάν αγοράζεις άμεσα ή περιμένεις, όπως έγραψε ο @dettol
-
βεβαιως, ειμαι σιγουρος οτι θα βρεθει καποιος και θα πει....
uhm ackshually, επιτρεπεται να το οδηγει μονο ο νομιμος εκπροσωπος της εταιρειας
ή κατι τετοιο
αλλα τεσπαΑυτό είναι δεδομένο Έχω σκεφτεί, βέβαια, να υπάρχει στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σχετικό έγγραφο παραχώρησης από τον νόμιμο εκπρόσωπο με κενή ημερομηνία για παν ενδεχόμενο ️
-
Μετα απο συνομιλια που ειχα με τον ασφαλιστη, κανενα προβλημα.
Από ασφαλιστική κάλυψη και εγώ θεωρώ πως δεν υπάρχει ζήτημα. Με προβληματίζει μήπως (σε περίπτωση ατυχήματος) δημιουργηθεί ζήτημα από ΕΦΚΑ, αστυνομία κλπ για τυχόν υποκρύπτουσα εργασιακή σχέση. Και πάλι από την αναζήτηση που έχω κάνει δεν βρίσκω κάποιο σχετικό κώλυμα.
-
Εταιρικό Ε.Ι.Χ. - οδήγηση από τρίτο
Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο κώλυμα στο να οδηγείται Ε.Ι.Χ. που ανήκει σε εταιρεία από πρόσωπο εκτός της εταιρείας; Λόγου χάρη από σύζυγο, αδελφό κ.α. ομόρρυθμου εταίρου; Όσο έχω ψάξει δεν εντόπισα κάτι, αρκεί βέβαια να συμπεριληφθεί το πρόσωπο αυτό στην ασφάλεια, να έχει δίπλωμα κλπ.
-
Υπάρχει κανείς κάτοχος του Model Y LR με πίσω κίνηση; Από την θεωρητική αυτονομία των 600 χλμ πόσο του βγάζει συνήθως; Μιλάω πάντα για χρήση στα πλαίσια του νομίμου (+10/20 χλμ) και μικτή χρήση)
-
Θεσσαλονίκη, η Δ' Δ.Ο.Υ. ζητούσε και από τον δικηγορικό σύλλογο, ενώ η Ε' Δ.Ο.Υ. ήταν καλυμμένη με τη σφραγίδα του δικηγόρου μόνο. Παθών.
Δυστυχώς για τα πάντα στην Ελλάδα είσαι έρμαιο της εκάστοτε υπηρεσίας. Ο καθένας έχει την δική του τακτική και δεν αξίζει τον χρόνο και το χρήμα να ασχοληθείς για να βγάλεις άκρη. Τυπικά σωστή είναι η Δ΄ Δ.Ο.Υ., δηλαδή να βεβαιώσει ο σύλλογος πως έχεις πτυχίο για την γλώσσα που μεταφράζεις, αλλά 10 χρόνια στο επάγγελμα δεν μου έχει ζητηθεί ποτέ!!!