@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Φτου! Πάλι κουβά
Οικοδομή ποιος μπορεί να δουλέψει;;; Ειναι εύκολο νομίζεις;
Έχεις κάνει οικοδομή έστω δοκιμαστικα;
Ερώτηση που κανείς πετυχημένος της ζωής δεν σκέφτεται. Εαν όλοι όσοι ήταν στα καφέ πήγαιναν οικοδομή που είναι το μέτρο σύγκρισης της τεμπελιάς των ανθρώπων μήπως ο μέσος μισθός θα έπεφτε λόγω μεγάλης προσφοράς;;;
Άρα και πάλι τα χαμηλά εισοδήματα από την οικοδομή θα οδηγούσαν μόνο τους μετανάστες να ζητούν τις εργασίες αυτές και θα ξανα γυρνούσαν οι υπόλοιποι στις καφετέριες;
Μήπως οποίος είναι πετυχημένος πρέπει να εύχεται να υπάρχουν καφετέριες και οικοδομές
Η οικοδομή είναι από τα δυσκολότερα επαγγέλματα από σωματικής και ψυχολογικής άποψης το οποίο όμως έχει καλό μισθο και δημιουργική απασχόληση. Η δε δραστηριότητα των κατασκευών έχει από τους μεγαλύτερους πολλαπλασιαστές στην οικονομία.
Δεν εκλέχθηκε τυχαία το παράδειγμα του οικοδόμου, μονωτή, ηλεκτρολόγου κλπ.
Όσο μεγαλώνει η εξειδίκευση μεγαλώνει και το κασέ μεταξύ εργάτη, βοηθού τεχνίτη, τεχνίτη, εργοδηγού, επιβλέποντα και pm έργου.
Η τάση σε όλη την ευρώπη είναι η στροφή στην τεχνική και τεχνολογική εκπαίδευση αλλά στην χώρα μας τα ΤΕΙ γίνονται ΑΕΙ και οι μάστορες απλήρωτοι μανατζαρέοι.
Η Ευρώπη θέλει το 35 % των εργαζομένων να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, επιπέδου 6. Με την λογική της Μπολόνιας βέβαια και το 3-5-8 στα χρόνια σπουδών, μετά το Λύκειο.
Στροφή στην τεχνική δεν βλέπω, ενώ τεχνολογική κάνει το επίπεδο 5, δηλαδή τα αντίστοιχα ΙΕΚ.
Εκεί έχουν άλλες λογικές. Δεν σε αφήνουν να φτάσεις ως απόφοιτος γενικού λυκείου και να ψάχνεις σχολές, αν δεν το μπορείς.
Στην Γερμανία διαχρονικά στα 10 σου χρόνια, σου έχουν επιλέξει δρόμο για σταδιοδρομία.
Πάντα βέβαια μπορείς να αλλάξεις, αλλά εδώ που τελειώνουν όλοι το λύκειο και μετά ψάχνουν δουλειές χαμηλότερου επιπέδου, είναι πρόβλημα.