-
τα πριμια σε αυτα τα εντρυ μοντελα ειναι για τους γκασταρμπιντερ που φαγανε δυο μπουκιες ψωμι και νομιζουν οτι γινανε πριμιοι. η τοναλε ειναι εναλλακτικο στυλακι. και ειναι πετυχημενο.
-
Λοιπον φιλε cirus μονο μαλακια δεν ειναι ο επιλογεας στο τιμονι. Αντιθετα ανεβαζει κατακορυφα την πρακτικοτητα του τουνελ καθως εκει που θα υπηρχε ο μοχλος βρισκεται ενα μεγαλοπρεπες συρταρι και 2 εξαιρετικες ποτηροθηκες. Στην Χ1 ηταν το πρωτο που με χαλασε σε σχεση με το υπολοιπο ταμπλο που ειναι πανεμορφο.
Γατε δε ξερω αν το γνωριζεις. Στα πριμια bmw και merk ειτε entry level ειτε hi end το βασικο σαλονι/ταμπλο παραμενουν σχεδον ιδια. Τωρα απο τζιμνυ σε βιτ δε ξερω ή απο 3008 σε 3008... -
@gatoz said in Alfa Romeo Tonale:
τα πριμια σε αυτα τα εντρυ μοντελα ειναι για τους γκασταρμπιντερ που φαγανε δυο μπουκιες ψωμι και νομιζουν οτι γινανε πριμιοι. η τοναλε ειναι εναλλακτικο στυλακι. και ειναι πετυχημενο.
Ως οπαδος της φιρμας θα περιμενω πρωτα να φυγει απο τον ομιλο της Στελλας και επειτα θα ασχοληθω ξανα. Αν ασχοληθω.
-
@spi_duster said in Alfa Romeo Tonale:
ρταρι και 2 εξαιρετικες ποτηροθηκες. Στην Χ1 ηταν το πρωτο που με χαλασε σε σχεση με το υπολοιπο ταμπλο που ειναι πανεμορφο.
Γατε δε ξερω αν το γνωριζεις. Στα πριμια bmw και merk ειτε entry level ειτε hi end το βασικο σαλονι/ταμπλο παραμενουν σχεδον ιδια. Τωρα απο τζιμνυ σε βιτ δε ξερω ή απο 3008 σε 3008...διαφωνώ. Δεν με βόλευε καθόλου!!!
Ουτε μοχλό θελω στο τούνελ!!!! Για τον λόγο που λες, συμφωνώ σε αυτό.
Κουμπάκια θέλω το πιο βολικό!!!!
Μαρεσε πολυ βεβαια αυτό το στυλ mousepad επιλογέα που είχε στο κέντρο, πολύ ωραιο το βρήκα!!!!
-
@spi_duster said in Alfa Romeo Tonale:
@gatoz said in Alfa Romeo Tonale:
Ως οπαδος της φιρμας θα περιμενω πρωτα να φυγει απο τον ομιλο της Στελλας και επειτα θα ασχοληθω ξανα. Αν ασχοληθω.
Αρα ποτέ...
-
@panormus772 said in Alfa Romeo Tonale:
Επίσης,γράφει για διπλοσύμπλεκτο υγρού τύπου,ενώ νομίζω πως είναι το κλασσικό ξηρού.
@dimsabas όταν τη δοκιμάσεις,πες μας.Επιβεβαιώνω ότι το Δελτίο Τύπου αναφέρει ευθαρσώς ότι είναι υγρού τύπου.
@jntaras said in Alfa Romeo Tonale:
@panormus772 said in Alfa Romeo Tonale:
Επίσης,γράφει για διπλοσύμπλεκτο υγρού τύπου,ενώ νομίζω πως είναι το κλασσικό ξηρού.
@dimsabas όταν τη δοκιμάσεις,πες μας.Ο @dimsabas ήδη την δοκιμάζει Επίδαυρο απ ότι έμαθα
Στο πρόλαβε το παλικάρι με το Focus; Ναύπλιο, όχι Επίδαυρο.
-
Χτες την περιεργάστηκα στο golden hall για αρκετή ώρα. Προσπερνάω τα σχόλια από κάποιους άλλους συνδαιτυμόνες οι οποίοι σχολίαζαν πόσο πιο βαριά αίσθηση έχει το κλείσιμο της πόρτας στο audi q3.....το εσωτερικό παίδιά δε με ικανοποίησε ποιοτικά για ένα αυτοκίνητο τέτοιας τιμής. Δεν ξέρω πώς οι Έλληνες reviewers τα βλέπουν μονταρισμένα στην εντέλεια, αλλά εγώ διαπίστωσα αστοχίες που βλέπω και στη giulietta μου..ακόμη και τα αφρώδη πλαστικά δεν είναι για αυτοκίνητο περί τα 40.000 ευρώ...η κεντρική κονσόλα αλλά και αρκετά μέρη του ταμπλό κουνιόντουσαν για πλάκα. στο honda civic 2015 του πατέρα μου μετά από 8 χρόνια δεν κουνιέται τίποτα....οκ σύγχρονο εσωτερικό και όμορφο σε γενικές γραμμές, αλλά παρότι βαμμένος αλφίστι δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα σταθεί απέναντι στη νέα X1. Η διαφορά σε επίπεδο μονταρίσματος/αντιληπτής ποιότητας είναι οφθαλμοφανής. Ακόμη και ένα μικρό προβάδισμα στην οδική συμπεριφορά δε νομίζω ότι αρκεί να τραβήξει νέους πελάτες..
-
Είναι απλό, δεν θα σταθεί...
-
@vigilantius__1985 said in Alfa Romeo Tonale:
αλλά παρότι βαμμένος αλφίστι δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα σταθεί απέναντι στη νέα X1. Η διαφορά σε επίπεδο μονταρίσματος/αντιληπτής ποιότητας είναι οφθαλμοφανής. Ακόμη και ένα μικρό προβάδισμα στην οδική συμπεριφορά δε νομίζω ότι αρκεί να τραβήξει νέους πελάτες..
Δεν θα σταθεί όπως δεν μπορεί να σταθεί η Άλφα (ειδικά και γενικά) εδώ και 40 χρόνια. Έχει δυστυχώς πεθάνει προ πολλού η μάρκα και τώρα απλά θα την αναβιώσει η Στελάντις για τους ρομαντικούς μπας και τσιμπήσει καμια πωληση παραπάνω. 2 φορές κρίμα....
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
@vigilantius__1985 said in Alfa Romeo Tonale:
αλλά παρότι βαμμένος αλφίστι δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα σταθεί απέναντι στη νέα X1. Η διαφορά σε επίπεδο μονταρίσματος/αντιληπτής ποιότητας είναι οφθαλμοφανής. Ακόμη και ένα μικρό προβάδισμα στην οδική συμπεριφορά δε νομίζω ότι αρκεί να τραβήξει νέους πελάτες..
Δεν θα σταθεί όπως δεν μπορεί να σταθεί η Άλφα (ειδικά και γενικά) εδώ και 40 χρόνια. Έχει δυστυχώς πεθάνει προ πολλού η μάρκα και τώρα απλά θα την αναβιώσει η Στελάντις για τους ρομαντικούς μπας και τσιμπήσει καμια πωληση παραπάνω. 2 φορές κρίμα....
εντάξει δε νομίζω ότι με την 156 δε στάθηκε. Ούτε ότι η giulietta δε στάθηκε καλά κατά τα πρώτα χρόνια της στην αγορά και πριν υποστει 137 facelift. Είχε βγει και το πιο ασφαλές μικρομεσαίο hatchback αν θυμάμαι καλά. Ούτε ότι η Giulia δεν κόντραρε σε πολλά επίπεδα την αντίστοιχη 3άρα οταν βγήκε. Για την Tonale ομολογώ ότι περίμενα περισσότερα. Το 500x του αδερφού μου είχε εφάμιλλη συναρμογή στα πλαστικά. Εκτός αν επρόκειτο για πολύ ταλαιπωρημένο εκθεσιακό αλλά και πάλι..
-
Eγω το ειδα στον δρομο. Σχεδιαστικα ενδιαφερον νομιζω ειναι εξελιξη του σχεδιου της 147. Μου αρεσε και το εσωτερικο οπως το ειδα αν και δεν μπηκα, θα παω στο Γκολντεν να το δω.
Ομως η πλατφορμα που βασιζεται πρεπει να ειναι παλια. Για την μηχανολογια της δεν εχω αποψη γιατι δεν ξερω αρκετα κυριως για την αξιοπιστια.
Εν τελη τετοιο αμαξι για Αθηνα μου φαινεται μεγαλο και ακριβο, καμμια σχεση με την 147 δηλαδη.
-
Το λάθος, πιστεύω, της alfa είναι ότι κάπου την είδαν premium και θεώρησαν ότι μπορούν να σταθούν απέναντι στη bmw, ανεβάζοντας και τις τιμές στα ύψη.
Όσο έβγαζε τις προσιτές αλλά σπορ 145, 146, 147 και 156 μια χαρά τα πήγαινε. -
@georgemit said in Alfa Romeo Tonale:
Το λάθος, πιστεύω, της alfa είναι ότι κάπου την είδαν premium και θεώρησαν ότι μπορούν να σταθούν απέναντι στη bmw, ανεβάζοντας και τις τιμές στα ύψη.
Όσο έβγαζε τις προσιτές αλλά σπορ 145, 146, 147 και 156 μια χαρά τα πήγαινε.Ακριβώς!! Δεν ήταν πριμιουμ ποτε (μετά το '80) και αυτό ήταν λάθος που νόμιζαν ότι έγιναν. Ούτε η BMW τις θεωρούσε ανταγωνιστές.
-
Η άλφα εδώ και 30+ χρόνια δεν έχει κάνει κανένα λάθος. Αυτοί που την 'έτρεχαν' ήταν διαρκώς άσχετοι, άτολμοι και άφραγκοι. Το τελευταίο διορθώθηκε τώρα, για τα υπόλοιπα θα δείξει.
-
Η θεση της alfa στη συνείδησή μου αλλα και στων περισσοτέρων, νομίζω, ειναι ενα σκαλί πανω απο τα mainstream και 2 κατω απο τα premium.
Σε σχεση με ενα focus θα εδινες το κατι παραπανω για να αποκτησεις alfa αλλα οταν τιμολογιακα μπαινει στα χωραφια της bmw τα πράγματα δυσκολευουν. -
την βλέπω εγώ που έχω μια προτίμηση στις αλφα, και μετα βλεπω την BMW X1 (που δεν είμαι φαν των BMW χωρίς πισω κίνηση) και μετά κοιταω τις τιμές και των 2. Με το χερι στην καρδιά την BMW θα έπαιρνα.
Δυστηχώς. δεν είναι τιμές αυτές. Θα την δικαιολογούσα ΜΟΝΟ με ίδια τιμή με αρκετά παραπάνω αλογα. Ετσι όχι λυπάμαι. Μαρέσει πολύ αλλά μέχρι εκεί. Premium ΔΕΝ είναι (σε σχεση με BMW και MERC υστερεί) , δυναμη μεγάλη δεν έχει να το δικαιολογήσει......
ε αμα τα βλέπω εγω έτσι που την υποστηρίζω κιολας αλλα δεν θα την επαιρνα πως θα το δει κάποιος που δεν της έχει και προτίμηση.
Δεν ξερω μακαρι να κάνω λάθος αλλά για ναυαγιο το κόβω
-
η AR θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της όταν βγάλει πάλι μικρομεσαία όμορφα και σχετικά σπορτιφ hatchback.
θα ξεχωρίσει εύκολα ανάμεσα στην ασχήμια που επικρατεί πλέον και δεν χρειάζεται να είναι οικονομικά αρκεί να ακολουθήσει την τιμολογιακή πολιτική των πιο mainstream οχημάτων (βλεπε peugeot, opel, vw) και όχι των premium bmw, merc.
κακως παει να κοντράρει bmw και merc με tonale όταν οι γερμανοι έχουν τόσα χρόνια τόσα διαφορετικά σε μεγεθη suv...όσο ωραία και διαφορετική να είναι οι αλλοι εχουν ηδη ετοιμο κοινο... -
Για να σε προτιμήσει ο άλλος, πρέπει ή στα ίδια πράγματα να είσαι αισθητά φθηνότερος, ή στην ίδια τιμή να είσαι αισθητά καλύτερος, ή να προσφέρεις κάτι που ο άλλος δεν έχει, ή να έχεις 'παραμύθι' να πουλήσεις στον άλλον περί ανωτερότητας, χέριτατζ, γκομενοπαγίδα κοκ.
Πράγματα πολύ δύσκολα όταν ο άλλος είναι established που έλεγε και η γιαγιά μου που είχε βγάλει τότε και το σχολαρχείο. -
@dstou said in Alfa Romeo Tonale:
Για να σε προτιμήσει ο άλλος, πρέπει ή στα ίδια πράγματα να είσαι αισθητά φθηνότερος, ή στην ίδια τιμή να είσαι αισθητά καλύτερος, ή να προσφέρεις κάτι που ο άλλος δεν έχει, ή να έχεις 'παραμύθι' να πουλήσεις στον άλλον περί ανωτερότητας, χέριτατζ, γκομενοπαγίδα κοκ.
Πράγματα πολύ δύσκολα όταν ο άλλος είναι established που έλεγε και η γιαγιά μου που είχε βγάλει τότε και το σχολαρχείο.η αλφα εχει το παραμυθι και το εχει καλα...απλα το τμημα μαρκετινγκ κοιμαται χρονια τωρα
-
@gv2000 said in Alfa Romeo Tonale:
η αλφα εχει το παραμυθι και το εχει καλα...απλα το τμημα μαρκετινγκ κοιμαται χρονια τωρα
Πιστεύω ότι έχει ξεφτύσει το παραμύθι και επίσης οι ρομαντικοί είναι όλο και λιγότεροι.
Alfa Romeo Tonale