@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν είμαι μόνο εγώ, υπάρχουν χιλιάδες αυτοκίνητα σκαρφαλωμενα σε κάθε ορεινό χωριουδάκι της Ελλάδας, που κάθε φορά ζουν ένα σύντομο δράμα για να φτάσουν εκεί.
Γιατί να μην ξέρει ο κόσμος πως με ένα γιαρις έλυσε το πρόβλημα του μια και καλή;
Αν μπορώ να βοηθήσω λίγο, αν είχες χειροκίνητο ντίζελ το ξεκίνημα σε μεγάλη κλίση θέλει πατινάρισμα ή φόρα από ισιάδη ή σπινάρισμα.
Με το αυτόματο που έχεις ξεκινάς ομαλά και όταν μπει η ροπή περίπου στα 18 km/h μπορεί να χάσεις την πρόσφυση.
Στο πάτα άσε θα νιώσεις ότι ίσως χαθεί κάπου η πρόσφυση.
Στο yaris που ενδιαφέρεσαι, το ξεκίνημα θα είναι ακόμα πιο ομαλό άλλα στα 18 km/h που το ντίζελ σκάβει, το yaris θα είναι πιο ψόφιο, άλλα θα είναι πιο ομαλό, στα άσε - πάτα, λόγω της λειτουργίας του συνδυασμού κιβωτίου με τα 2 μοτέρ. Έτσι και αλλιώς η ροπή που μπορούν να δώσουν οι 2 κινητήρες του yaris λόγω της λειτουργίας του του υβριδικού κυμαίνεται από 120 - 142 Nm .
Ανάμεσα στο ΤΟΥΟΤΑ AVENSIS 1.8 ΑUTO με μετατροπέα ροπής που έχω, με 4αρι, το χειροκίνητο SUZUKI SX4 DIESEL 4x4 που είχα και στο jazz που λειτουργεί αποκλειστικά ηλεκτρικά, και επειδή μένω σε τοποθεσία με υψόμετρο, το jazz είναι με διαφορά το πιο ομαλό και πιο γρηγορα σε ανηφορα. Το suzuki είχε πρόσφυση και λίγο ζόρι στο ξεκίνημα για να μην σβήσει ή σπινιάρει και το avensis το πιο ψόφιο, παρ όλο που ξεκινάει πιο ομαλά από το suzuki.
Στο χιόνι, πάντα με χιονολάστιχα το suzuki ΑΣΤΕΡΙ, το jazz που δοκίμασα πέρσι σε μικρή περίοδο με χιόνι, απίστευτα άνετη κίνηση λόγω της ομαλότητας του κινητήρα, αλλά και με εξτριμ χειμωνιάτικα ελαστικά michelin ice x, το avensis που έχει το ίδιο βάρος με το jazz πολύ αρτσούμπαλο στο χιόνι

Εδώ φαίνεται η ομαλότητα του ηλεκτροκινητήρα