@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@storm said in Toyota Yaris Cross:
Για να κυκλοφορεί κάποιος καθημερινά (π.χ. για επαγγελματικούς λόγους) με καινούριο προσεγμένο ιδιωτικό αυτοκίνητο θα πρέπει:
(α) να είναι συνειδητοποιημένος ότι το αυτοκίνητο γρήγορα θα υποστεί ζημιές παντός τύπου.
(β) να είναι και ολίγον αναίσθητος και χοντρόπετσος, για να μην πάθει και καμιά καρδιακή προσβολή αν δει τον προφυλακτήρα κάτω.
(γ) να έχει και μπόλικο χρόνο ελεύθερο να τρέχει για αποκατάσταση ζημιών και να ψάχνει για συνεργεία κλπ...κλπ...
(δ) και φυσικά να έχει γεμάτη τσέπη για να πλερώνει συνεργεία, πάρκινγκ κλπ...κλπ...
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, δεν ενδείκνυται το καινούριο αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση. Με ένα απλό παλιό αυτοκινητάκι που να έχει υδραυλικό τιμόνι και κλιματιστικό, μια χαρά μεταφέρεται ο κάθε άνθρωπος.
α) Περίπου....συμφωνώ εν μέρη. Κυκλοφορώ κάθε μέρα με την Κορόλα 13 μήνες τώρα, δεν έχει την παραμικρή γρατσουνιά ή αμιχή.
β) πλέον δεν με απασχολούν τα σίδερα, είναι για να με υπηρετούν, όχι το ανάποδο. Δεν ασχολούμαι με τέτοια θέματα εδώ και πολλά χρόνια!
γ) Δεν θες χρόνο, εαν θες σώνει και ντε να το φτιάξεις, τα φτιάχνεις όλα 1 φορά τον χρόνο (έτσι έκανα παλιότερα) ή όταν το πας για σέρβις.
δ) ναι θέλει χρήματα εαν όντως θες να τα φτιάχνεις όλα ή απλά μια μικτή και τα πληρώνουν άλλοι.
Πάντως η καλύτερη λύση για όποιον έχει τόσα "θέματα" με το αυτοκίνητό του, είναι το leasing....και ξενοιάζεις.
Φανη είσαι απίστευτα τυχερός! Φτου φτου !
Είναι πρακτικά αδύνατο να μην γίνει τίποτα σε καθημερινή χρήση. Εμένα μου έχουν κάνει διαφορα ακομα και μέσα στο καλύτερο και ακριβότερο πάρκινγκ του κέντρου γιατι μερικές φορές η κίνηση είναι μη διαχειρίσιμη.
Όλα μαζί στο σερβις λίγο δύσκολο. Γίνεται χαμός για να αφήσεις αμάξι και για φανοποιια, άσε που συνηθως τα εξουσιοδοτημένα είναι πανάκριβα. Αλλά είναι μια λύση.
Καμια μικτη δεν σου καλύπτει τις καθημερινές γρατσουνιές βρε συ Φανη. Μερικές φορές γραφεις κάποια πράγματα απλά για να γραφεις ενώ είσαι γνωστης.
Το leasing δεν είναι πανάκεια ούτε για τα θέματα σαν τα δικά μου ούτε για μικροζημιές.
Οι ζημιές αυτές είναι από μη χρέωσιμες έως χρεώσιμες.
Στο 108 με χρέωσαν στο τέλος 300 ευρώ για τη γρατσουνια στις δεξιές πόρτες από πεταλιερα μηχανής. Αν είχα πάει νωρίτερα σε δικό μου να τις φτιάξω θα είχα πληρώσει λιγότερα και θα το κυκλοφορούσα και σενιο. Το να το αφήσεις στο σερβις της leasing για τετοιες δουλεύεις συνηθως φορτώνεσαι για μερες κάποια αλλη βλακεία. Σε τρακάρισμα στο 108 μου είχαν φορτώσει ένα μικρα χειροκίνητο ενώ είχα μισθώσει αυτόματο.
Τέλος όπως θα σου πουν και σε κάθε σοβαρή εμπορία οποίος προσέχει το αμάξι του είτε με leasing είναι είτε ιδιοκτησία το ίδιο θα το προσέχει.
Απλά ο κόσμος έχει γίνει στα περισσότερα πράγματα σταρχιδιστης και δεν το βλέπεις μόνο στα αμάξια αλλά και παντού σε κάθε έκφανση της καθημερινης ζωής.
Δυστυχώς ζούμε ανάμεσα τους.