-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Αλλά πήρες αμάξι 4,40 σχεδόν ενώ στις μεγαλουπόλεις ο περισσότερος κόσμος ψάχνει 4 περίπου μέτρα.
Είναι τετοιες οι συνθήκες που αν κανεις διαδρομές συνέχεια σε γειτονιά, στενά κλπ οτιδήποτε πάνω από 4 είναι χοντρό πρόβλημα.Περισσότερο ψυχολογικό είναι....για εμένα δεν κάνουν διαφορά 20 εκατ. Την Κορόλα την βρίσκω μια χαρά για μέσα στην πόλη (αν και μένω προάστεια), δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα. Φυσικά ένα iQ ή Σμαρτ θα ήταν καλύτερο...αλλά σε σχέση με την ΜιΤο π.χ δεν έχει κάποια διαφορά για εμένα.
@xrist0s4 said in Toyota Yaris Cross:
Η active έχει αισθητήρες βροχής κ φώτων;
Όχι η Active, η Active Plus.
Από ότι γράφει το σάιτ έχει κ απ' τα δύο η active τελικα. Αυτό που δεν βρίσκω είναι αν ανοιγοκλείνουν τα παράθυρα με κουμπί απ' το κλειδί
-
Περισσότερο ψυχολογικό είναι....για εμένα δεν κάνουν διαφορά 20 εκατ. Την Κορόλα την βρίσκω μια χαρά για μέσα στην πόλη (αν και μένω προάστεια), δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα. Φυσικά ένα iQ ή Σμαρτ θα ήταν καλύτερο...αλλά σε σχέση με την ΜιΤο π.χ δεν έχει κάποια διαφορά για εμένα.
Κάνουν διαφορά, αλλά μόνο στο παρκάρισμα. Βέβαια εσύ το βάζεις πάντα σε πάρκινγκ από ότι λες, οπότε δεν καταλαβαίνεις την διαφορά.
-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Περισσότερο ψυχολογικό είναι....για εμένα δεν κάνουν διαφορά 20 εκατ. Την Κορόλα την βρίσκω μια χαρά για μέσα στην πόλη (αν και μένω προάστεια), δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα. Φυσικά ένα iQ ή Σμαρτ θα ήταν καλύτερο...αλλά σε σχέση με την ΜιΤο π.χ δεν έχει κάποια διαφορά για εμένα.
Κάνουν διαφορά, αλλά μόνο στο παρκάρισμα. Βέβαια εσύ το βάζεις πάντα σε πάρκινγκ από ότι λες, οπότε δεν καταλαβαίνεις την διαφορά.
Ούτε στο παρκάρισμα κάνουν διαφορά!!!
Αν δεν έχει θέσεις δεν σε σώζουν τα 20 εκατοστά! Ελάχιστες οι φορές που δεν μπόρεσα να παρκαρω για τόσο μικρό μήκος. Συνήθως δεν δεν έχει καμία θέση ή ο χώρος ήταν για seg A και ήμουν με seg C οπότε μιλάμε για μέτρο -
Δεν έχεις άδικο Νικ, απλά θα πήγαινα το μήκος που κάνει διαφορά στο μισό μέτρο, όχι στο ένα. Πολλές φορές πάρκαρα το Focus (4,17) εκεί που δεν χωρούσε το Saab (4,65), ή πάρκαρα το Daihatsu (3,67) εκεί που δεν χωρούσε το Focus.
-
Έχει δίκιο ο Δίας.
Το ιδανικό για μέσα στην πόλη, με πολλές στασεις, παιδιά - σχολεία - δραστηριοτητες - μικρες διαδρομές είναι μέχρι 4 μέτρα.
Αυτό που έχουμε τώρα είναι οριακό και έχει παράσημα από στριμωγματα κλπ.
Οτιδήποτε παραπάνω απλά σε πάει μέσα στην πόλη αλλά σου δυσκολεύει τη ζωή.Εντωμεταξύ κοιτώντας εδώ που είμαστε διακοπές τα υπόλοιπα αυτοκίνητα τουλάχιστον 8 στα 10 έχουν χτυπήματα, βαθουλώματα, γρατζουνιές. Κανεις δεν σέβεται πια τον κόπο και την περιουσία του αλλου αλλά και του ευατου του.
-
Έχει δίκιο ο Δίας.
Το ιδανικό για μέσα στην πόλη, με πολλές στασεις, παιδιά - σχολεία - δραστηριοτητες - μικρες διαδρομές είναι μέχρι 4 μέτρα.
Οτιδήποτε παραπάνω απλά σε πάει μέσα στην πόλη αλλά σου δυσκολεύει τη ζωή.Εντωμεταξύ κοιτώντας εδώ που είμαστε διακοπές τα υπόλοιπα αυτοκίνητα τουλάχιστον 8 στα 10 έχουν χτυπήματα, βαθουλώματα, γρατζουνιές. Κανεις δεν σέβεται πια τον κόπο και την περιουσία του αλλου αλλά και του ευατου του.
Δεν είναι θέμα σεβασμού περιουσίας και κόπου ούτε αλλων ούτε δικό τους!!!
Είναι θέμα ότι δεν έχει χρόνο και χρήμα να ασχοληθεί με θέματα που δεν παίζουν ρόλο στην λειτουργία του αυτοκινήτου.
Εδώ δεν έχουν χρήματα να κάνουν σωστό σέρβις στο αυτοκίνητο!!!
Ακόμα και στην περίπτωση που τους χτυπήσεις άλλος και απλά γδάρει προφυλακτηρα, θα χάσει 2-3 μέρες χωρίς αυτοκίνητο??? Ενα εργαλείο που το χρειάζεται καθημερινά και που δεν θα αποζημιωθεί πληρως για την οποία ζημιά??? -
@nickthetrib said in Toyota Yaris Cross:
Έχει δίκιο ο Δίας.
Δεν είναι θέμα σεβασμού περιουσίας και κόπου ούτε αλλων ούτε δικό τους!!!
Είναι θέμα ότι δεν έχει χρόνο και χρήμα να ασχοληθεί με θέματα που δεν παίζουν ρόλο στην λειτουργία του αυτοκινήτου.
Εδώ δεν έχουν χρήματα να κάνουν σωστό σέρβις στο αυτοκίνητο!!!
Ακόμα και στην περίπτωση που τους χτυπήσεις άλλος και απλά γδάρει προφυλακτηρα, θα χάσει 2-3 μέρες χωρίς αυτοκίνητο??? Ενα εργαλείο που το χρειάζεται καθημερινά και που δεν θα αποζημιωθεί πληρως για την οποία ζημιά???Σε αυτό δεν έχεις άδικο. Είναι άθλια η κατάσταση σε συνεργεία και λοιπούς «επαγγελματίες» του χώρου.
Ο κάθε άσχετος ανοίγει ένα φαναρτζιδικο ή άλλη υπηρεσία και τον παρακαλάς κιολας για ραντεβού.Εγώ στηλιτεύω το γεγονός ότι η νοοτροπία Yolo ποτίζει ολοένα και περισσότερους νεοέλληνες με αποτέλεσμα να μην νοιάζονται αν βαρανε ξένη περιουσία.
-
Για να γυρίσουμε στα του cross συνεχίζοντας όμως την συζήτηση περί μικροζημιών το πλεονέκτημα έναντι του απλού yaris είναι ότι όλες οι επιφάνειες που μπορεί να γρατσουνιστούν είναι μαύρο άβαφο πλαστικό . Αν δείτε τις άφθονες φωτογραφίες δεν είναι μόνο στους προφυλακτήρες αλλά και γύρω από τα φτερά , στα πλαϊνά αρκετά ψηλά ,εγώ θα ζητήσω και αυτά για δώρο
Προστατευτικά πόρτας
https://www.skroutz.gr/s/33663984/Toyota-Γνήσιο-Σετ-4-Προστατευτικά-Πόρτας-Μπρος-Πίσω-Μαύρα-Για-Yaris-Cross-21-5-door.html -
Όντως μεγάλο συν αυτά σε περίπτωση γρατσουνιάς!
Σε περίπτωση πιο δυνατού χτυπήματος η αντικατάσταση τους είναι ένα έξτρα έξοδο.
Εγώ θα τα έβαζα, πάντως! -
Όντως πολύ χρήσιμο αξεσουάρ. Από τα must
-
Συμφωνώ, αλλά μόνο σε οριακές καταστάσεις. Εμένα μου τυχαίνουν ελάχιστες φορές. Ααα και πολύ σπάνια το βάζω σε πάρκινγκ στο σπίτι, βαριέμαι. Το αφήνω απέξω. Στην δουλειά ναι έχω πάρκινγκ και εκεί μετράει το πρωί που βιάζομαι και δεν χρειάζεται να ψάχνω.
-
Και εντωμεταξύ όσο κάναμε την κουβέντα αυτη να μπροστά στα μάτια μου σκηνικό που μια μεσήλικας κλασσικη νεοελληνιδα με υφος, με ένα ασημί Μαζντα 6, αφού έχει παρκάρει οριακά ανάμεσα σε δυο αλλά αυτοκίνητα στην παραλία, προφανως γιατί εκεί γούσταρε και ήθελε ενω σαφως ήταν οριακά, γυρνάει κουνιστή και λυγιστή, στριμώχνεται ξανά για να περάσει με μια τσανταρα, ανοίγει την πόρτα του οδηγού μπαμ η πόρτα στο φτερό στο διπλανό κλιο και ξανά μπαμ απροκάλυπτα χωρίς να νοιάζεται καν αν θα ακουμπήσει ή όχι.
Πάθαμε σοκ με το γιο.
Το γαμησε το κακόμοιρο το κλιο.
Όταν κυκλοφορούν τέτοια ζώα τριγύρω με τη διάθεση ρε σεις θα κυκλοφορήσεις προσεγμένο αμάξι ;
Και ειλικρινά τα δυο πλαϊνά δεν είχαν κάνει τίποτα κακό. -
Έχεις απόλυτο δίκιο. Καλά κάνεις εσύ και δεν πας πουθενά και αν πας κάπου,πας με κανα χρεπι. Το "καλό" άστο στο πάρκινγκ τρία πατώματα μέσα στη .........
-
Για να κυκλοφορεί κάποιος καθημερινά (π.χ. για επαγγελματικούς λόγους) με καινούριο προσεγμένο ιδιωτικό αυτοκίνητο θα πρέπει:
(α) να είναι συνειδητοποιημένος ότι το αυτοκίνητο γρήγορα θα υποστεί ζημιές παντός τύπου.
(β) να είναι και ολίγον αναίσθητος και χοντρόπετσος, για να μην πάθει και καμιά καρδιακή προσβολή αν δει τον προφυλακτήρα κάτω.
(γ) να έχει και μπόλικο χρόνο ελεύθερο να τρέχει για αποκατάσταση ζημιών και να ψάχνει για συνεργεία κλπ...κλπ...
(δ) και φυσικά να έχει γεμάτη τσέπη για να πλερώνει συνεργεία, πάρκινγκ κλπ...κλπ...Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, δεν ενδείκνυται το καινούριο αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση. Με ένα απλό παλιό αυτοκινητάκι που να έχει υδραυλικό τιμόνι και κλιματιστικό, μια χαρά μεταφέρεται ο κάθε άνθρωπος.
Διαφορετικά δίκυκλο... ή ΜΜΜ.
-
@ggab said in Toyota Yaris Cross:
τρία πατώματα μέσα στη .........
Όχι! Έτσι την πάτησα εγώ όταν πλημμύρισε το πάρκινγκ και έχασα καλό αυτοκίνητο. Υπέργειο να είναι το γκαράζ.
Πρέπει να δεχθούμε ότι αυτοκίνητο που κυκλοφορεί καθημερινά, ειδικά μέσα σε πόλεις, θα χτυπηθεί. Αυτό που λέει ο Storm είναι το πιο λογικό. Για καθημερινό ένα παλιό (με όλες τις ανέσεις όμως) και για καλό (για ταξίδια) ένα καινούριο. Όποιος μπορεί φυσικά οικονομικά να τα σηκώσει όλα αυτά.
-
@storm said in Toyota Yaris Cross:
Για να κυκλοφορεί κάποιος καθημερινά (π.χ. για επαγγελματικούς λόγους) με καινούριο προσεγμένο ιδιωτικό αυτοκίνητο θα πρέπει:
(α) να είναι συνειδητοποιημένος ότι το αυτοκίνητο γρήγορα θα υποστεί ζημιές παντός τύπου.
(β) να είναι και ολίγον αναίσθητος και χοντρόπετσος, για να μην πάθει και καμιά καρδιακή προσβολή αν δει τον προφυλακτήρα κάτω.
(γ) να έχει και μπόλικο χρόνο ελεύθερο να τρέχει για αποκατάσταση ζημιών και να ψάχνει για συνεργεία κλπ...κλπ...
(δ) και φυσικά να έχει γεμάτη τσέπη για να πλερώνει συνεργεία, πάρκινγκ κλπ...κλπ...Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, δεν ενδείκνυται το καινούριο αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση. Με ένα απλό παλιό αυτοκινητάκι που να έχει υδραυλικό τιμόνι και κλιματιστικό, μια χαρά μεταφέρεται ο κάθε άνθρωπος.
Διαφορετικά δίκυκλο... ή ΜΜΜ.
Το α και το β @storm φτάνουν!!!
Αλλιώς θέλει και ενα ακόμα
"χρήματα για αγορά μικρού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου που θα παίξει ρόλο καρπαζοεισπράκτορα καθημερινών μετακινήσεων"
Επειδή οι περισσότεροι δεν έχουν αυτή την δυνατότητα υιοθετούν το (α) και αναγκάζονται να υιοθετήσουν καί το (β)!!! -
Όχι! Έτσι την πάτησα εγώ όταν πλημμύρισε το πάρκινγκ και έχασα καλό αυτοκίνητο. Υπέργειο να είναι το γκαράζ.
Πρέπει να δεχθούμε ότι αυτοκίνητο που κυκλοφορεί καθημερινά, ειδικά μέσα σε πόλεις, θα χτυπηθεί. Αυτό που λέει ο Storm είναι το πιο λογικό. Για καθημερινό ένα παλιό (με όλες τις ανέσεις όμως) και για καλό (για ταξίδια) ένα καινούριο. Όποιος μπορεί φυσικά οικονομικά να τα σηκώσει όλα αυτά.
Άμα είναι έτσι, γιατί να αγοράσεις το υβριδικό για οικονομία αφού φοβάσαι μη στο χτυπήσουν, αφού για μέσα στην πόλη είναι κυρίως η χρήση του...
-
@emman said in Toyota Yaris Cross:
Άμα είναι έτσι, γιατί να αγοράσεις το υβριδικό για οικονομία αφού φοβάσαι μη στο χτυπήσουν, αφού για μέσα στην πόλη είναι κυρίως η χρήση του...
Μη ρωτάς εμένα. Εγώ για μέσα στην πόλη έχω ένα παλιό αυτόματο. Χαχα.
-
Τα αυτοκίνητα είναι για να τα χαιρόμαστε και να μας εξυπηρετούν, βγάλτε έξω στην κυκλοφορία και μη φοβάστε τίποτα...
-
Τα αυτοκίνητα είναι για να τα χαιρόμαστε και να μας εξυπηρετούν, βγάλτε έξω στην κυκλοφορία και μη φοβάστε τίποτα...
Αν ποτέ πάρω το cross αυτό η το facelift θα το κυκλοφορώ καθημερινά εννοείται...
Toyota Yaris Cross