-
Συμφωνώ σε αυτό. Κι εγώ δεν είμαι υπέρ του καινούργιου ειδικά όταν τα λεφτά που είναι στο δρόμο δεν είναι εξασφαλισμένα είτε με μεικτή είτε με leasing.
-
@monman2 said in KIA SPORTAGE 2021:
Nα πω και εγω την βλακεία μου...
Είχα παρόμοιο ατύχημα και το αυτοκίνητο είχε παρόμοια θέματα ο προφυλακτήρας ξηλωμένος η πόρτα του συνοδηγού δεν άνοιγε κλπ δεν είχα ζημιές σε ψυγεία φανάρια παρμπρίζ και όπως αποδείχθηκε ο προφυλακτήρας κοπάνησε το φανάρι ,το φανάρι έσπρωξε το φτερό και το καπό και έκλεισε το κενό της πόρτας .
Ενα τράβηγμα ελαφρύ και φανοστάτες φτερά ήρθαν στην θέση τους χωρίς αποσυναρμολόγηση , τον σπασμένο προφυλακτήρα τον έφτιαξε ενα κινητό συνεργείο που φωνάζουν οι φαναρτζήδες , με αλοιφή έφτιαξα τις γρατσουνιές ουτε βάψιμο , 150 € πήγε η ζημιά .
Το κοστολόγιο με την απογοητευτική εικόνα που είχε το αυτοκίνητο ήταν αντιστρόφως ανάλογα .
Πιστεύω οτι μπορείς να το φτιάξεις ιδιωτικά με πολύ λιγότερα απο αυτά που ζητάει η αντιπροσωπεία η οποία μάλλον πάει να το βγάλει ολική ,κάποιο τζιμάνι φανοποιός σε μερικούς μήνες θα κυκλοφορεί με κούτα (σώστρα) sportage στο 1/2 την τιμής αγοράς
Ilias-a μην με μαλώσεις για τα ρανταρ δεν ξερω τιμές
Αυτό υποψιάζομαι κσι εγώ!! Τρελή ευκαιρία για τον φαναρτζή
-
@georgemit said in KIA SPORTAGE 2021:
Αυτοκίνητα του 17 ή του 18 μια χαρά σε προστατεύουν, ίσως δεν έχουν χαζοσυστήματα όπως διατήρηση λωρίδας κλπ, από παθητική ασφάλεια μια χαρά είναι.
Σιγά τις διαφορές που έχουν με τα πιο καινούρια σε δομή αμαξώματος.
Δε τα έχεις πληρώσει μια περιουσία και δε θέλεις άλλη μία για να τα επισκευάσεις.
Απλά το τρακάρισμα του φίλου που το λες και ασήμαντο με έβαλε σε σκέψεις για το αν αξίζει να πετάς τόσα € στον δρόμο. Να χτυπάς ουσιαστικά προφυλακτήρα και να βγαίνει το αυτοκίνητο ολική.@georgemit Ακόμα και να έπαιρνα μεταχειρισμένο του 17-18 θα ήταν το περισσότερο 10.000€ χαμηλότερα με έστω κάποια χιλιόμετρα.
Μέχρι στιγμής ήμουν πάντα με μεταχειρισμένο και τώρα είχα αποφασίσει να πάρω ολοκαίνουριο.
Αν το χτύπημα ήταν με λιγότερα χιλιόμετρα και τηρούσε την ταχύτητα μέσα στην πόλη μέχρι 35 χλμ/ώρα, μπορεί να είχε αποφευχθεί και το ατύχημα ή στην χειρότερη των περιπτώσεων να ήταν πολύ μικρότερη η ζημιά.
Σε αυτά που είναι από 5 χρόνια και μετά, υπάρχουν και ιμιτασιόν ανταλλακτικά (όχι σε όλες τις περιπτώσεις). -
@lap said in KIA SPORTAGE 2021:
@monman2 said in KIA SPORTAGE 2021:
Nα πω και εγω την βλακεία μου...
Είχα παρόμοιο ατύχημα και το αυτοκίνητο είχε παρόμοια θέματα ο προφυλακτήρας ξηλωμένος η πόρτα του συνοδηγού δεν άνοιγε κλπ δεν είχα ζημιές σε ψυγεία φανάρια παρμπρίζ και όπως αποδείχθηκε ο προφυλακτήρας κοπάνησε το φανάρι ,το φανάρι έσπρωξε το φτερό και το καπό και έκλεισε το κενό της πόρτας .
Ενα τράβηγμα ελαφρύ και φανοστάτες φτερά ήρθαν στην θέση τους χωρίς αποσυναρμολόγηση , τον σπασμένο προφυλακτήρα τον έφτιαξε ενα κινητό συνεργείο που φωνάζουν οι φαναρτζήδες , με αλοιφή έφτιαξα τις γρατσουνιές ουτε βάψιμο , 150 € πήγε η ζημιά .
Το κοστολόγιο με την απογοητευτική εικόνα που είχε το αυτοκίνητο ήταν αντιστρόφως ανάλογα .
Πιστεύω οτι μπορείς να το φτιάξεις ιδιωτικά με πολύ λιγότερα απο αυτά που ζητάει η αντιπροσωπεία η οποία μάλλον πάει να το βγάλει ολική ,κάποιο τζιμάνι φανοποιός σε μερικούς μήνες θα κυκλοφορεί με κούτα (σώστρα) sportage στο 1/2 την τιμής αγοράς
Ilias-a μην με μαλώσεις για τα ρανταρ δεν ξερω τιμές
Αυτό υποψιάζομαι κσι εγώ!! Τρελή ευκαιρία για τον φαναρτζή
Ότι και ναναι, μπορεί και να με συμφέρει να πάρω πάλι καινούριο άλλο αυτοκίνητο. Απλά μέχρι να ξεκαθαριστεί η όλη κατάσταση, θα πάρει καιρό.
Να το γυρίσω σε ηλεκτρικό????
Δεν έχω και χώρο για φορτίσεις!!!!! -
Τεσλαρα πάρε και πίνε νερό στον τύπο που παραβίασε το κόκκινο
-
-
@lap said in KIA SPORTAGE 2021:
Τεσλαρα πάρε και πίνε νερό στον τύπο που παραβίασε το κόκκινο
Μεταξύ μας, δεν θα με χαλούσε αν πράγματι είχα χώρο για να το φορτίζω!!!
Βέβαια, δεν θα ήξερα πως να χρεώνω μετά το αφεντικό μου στα καύσιμα...
Θα έπρεπε να βάλω έναν μετρητή ενέργειας (που πουλάω) να βάλω και φίλο ηλεκτρολόγο και με ένα σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου να του έκανα και την μετατροπή από ενέργεια σε € -
@a-d-p said in KIA SPORTAGE 2021:
@sargus said in KIA SPORTAGE 2021:
@sargus said in KIA SPORTAGE 2021:
Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρεις να τον ξετινάξεις οικονομικά.
Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και δεν πρέπει να συμβεί. Για αυτό υπάχουν οι ασφαλιστικές.
Αφού παραβίασε κόκκινο! Καλύπτει η ασφαλιστική σε τέτοιες περιπτώσεις; Δεν είναι το ίδιο σαν να τρακαρεις μεθυσμένος;
Ότι και να γίνει όμως, ΠΡΕΠΕΙ να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί όσοι παραβιαζουν κόκκινο είναι εν δυνάμει δολοφόνοι!
Με την ίδια λογική, δεν θα κάλυπτε και στην παραβίαση stop, διπλής διαχωριστικής γραμμής κτλ.
Για μεθυσμένος νομίζω ότι ισχύει, όπως και στις περιπτώσεις στέρησης αδειών οδήγησης, κυκλοφορίας κτλ.
Δεν υπάρχει κάποιος ασφαλιστής στο φόρουμ να μας διαφωτίσει;Η ασφαλιστική σε κάθε περίπτωση καλύπτει τις ζημιές που προκαλεί ο ασφαλισμένος σε τρίτους. Αλλά από εκεί και πέρα αν συντρέχουν λόγοι εξαίρεσης από ασφάλιση (μέθη, παραβίαση κοκ) εννοείται πως θα στραφεί κατά του πελάτη της ζητώντας όσα θα έχει πληρώσει σε τρίτους.
-
Πλην μέθης αν παραβιάσεις τον ΚΟΚ πχ φανάρι,stop, προτεραιότητα στρέφεται εναντίον σου η ασφαλιστική σου;
-
@panos2171 said in KIA SPORTAGE 2021:
Πλην μέθης αν παραβιάσεις τον ΚΟΚ πχ φανάρι,stop, προτεραιότητα στρέφεται εναντίον σου η ασφαλιστική σου;
Οχι, μονο αν δεν εχεις καταλληλο διπλωμα για το οχημα που οδηγας, αν οδηγαει νεος οδηγος ή κατω των 21 ετων χωρις να ειναι δηλωμενος, οπως ειπες μεθη, θολο το τοπιο σε πουσαρισμενο ή τροποποιημενο οχημα.
-
@georgemit said in KIA SPORTAGE 2021:
Αυτοκίνητα του 17 ή του 18 μια χαρά σε προστατεύουν, ίσως δεν έχουν χαζοσυστήματα όπως διατήρηση λωρίδας κλπ, από παθητική ασφάλεια μια χαρά είναι.
Σιγά τις διαφορές που έχουν με τα πιο καινούρια σε δομή αμαξώματος.
Δε τα έχεις πληρώσει μια περιουσία και δε θέλεις άλλη μία για να τα επισκευάσεις.
Απλά το τρακάρισμα του φίλου που το λες και ασήμαντο με έβαλε σε σκέψεις για το αν αξίζει να πετάς τόσα € στον δρόμο. Να χτυπάς ουσιαστικά προφυλακτήρα και να βγαίνει το αυτοκίνητο ολική.Υποτιμάς το χτύπημα. Άρπαξε σασί!
-
Φαντάζομαι η γέφυρα άρπαξε
-
Ρε παιδιά μεικτή κάνατε?
-
-
@polioan said in KIA SPORTAGE 2021:
Μετά από καιρό, έχω να σας ενημερώσω για ένα δυσάρεστο γεγονός. Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, παραβίασε οδηγός κόκκινο φανάρι και μας χτύπησε το Sportage MY22.
Ευτυχώς, οικογενειακώς είμαστε όλοι καλά.
Αλλά, δυστυχώς, από το επίσημο φανοποιείο της αντιπροσωπείας η ζημιά βγήκε γύρω στα 25.000€.!
Ο άλλος οδηγός κάνει αρνητική δήλωση ότι περάσαμε εμείς με κόκκινο, αλλά υπάρχουν μάρτυρες που γράφτηκαν από την τροχαία και κάμερες.
Οπότε πάμε δικαστικώς, αλλά και επίσημα χωρίς όχημα....Κρίμα πραγματικά, ευτυχώς είστε όλοι καλά.
Εσύ κατέβαινες προς παραλία από Μπότσαρη και ο άλλος ήταν στην Παπάφη; Δεν καταλαβαίνω από τις φώτο.
-
@supergeorge said in KIA SPORTAGE 2021:
@polioan said in KIA SPORTAGE 2021:
Μετά από καιρό, έχω να σας ενημερώσω για ένα δυσάρεστο γεγονός. Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, παραβίασε οδηγός κόκκινο φανάρι και μας χτύπησε το Sportage MY22.
Ευτυχώς, οικογενειακώς είμαστε όλοι καλά.
Αλλά, δυστυχώς, από το επίσημο φανοποιείο της αντιπροσωπείας η ζημιά βγήκε γύρω στα 25.000€.!
Ο άλλος οδηγός κάνει αρνητική δήλωση ότι περάσαμε εμείς με κόκκινο, αλλά υπάρχουν μάρτυρες που γράφτηκαν από την τροχαία και κάμερες.
Οπότε πάμε δικαστικώς, αλλά και επίσημα χωρίς όχημα....
Κρίμα πραγματικά, ευτυχώς είστε όλοι καλά.
Εσύ κατέβαινες προς παραλία από Μπότσαρη και ο άλλος ήταν στην Παπάφη; Δεν καταλαβαίνω από τις φώτο.
Εγώ επί της Παπάφη και πήγαινα ανατολικά...
Ο άλλος οδηγός επί της Μπότσαρη και πήγαινε νότια
Απλά από το χτύπημα με γύρισε 120 μοίρες και κοιτάζω προς Μπότσαρη -
Λέτε να παρακολουθεί το φόρουμ για ότι έχω γράψει;
-
@yem said in KIA SPORTAGE 2021:
@chris__7 said in KIA SPORTAGE 2021:
Ρε παιδιά μεικτή κάνατε?
Είπε ότι δυστυχώς δεν είχε
Καλο ειναι οταν παιρνουμε ενα αμαξι 30-35k να δινουμε και ενα 500αρικο παραπανω το χρονο για να εχουμε μικτη.Ή
να το βαζουμε σε κανα παρκινγκ.Μακροποθεσμα κερδισμενοι βγαινουμε ποσο μαλλον σε τετοιες περιπτωσεις -
Τι νομίζετε ότι θα γινόταν αν είχε μικτή; Θα έλεγε ότι έφταιγε ο ίδιος, επιβραβεύοντας τον αλήτη;
-
@dimsabas said in KIA SPORTAGE 2021:
Τι νομίζετε ότι θα γινόταν αν είχε μικτή; Θα έλεγε ότι έφταιγε ο ίδιος, επιβραβεύοντας τον αλήτη;
Θα ειχε αμεση επισκευη ή αποζημιωση του αυτοκινητου του.
KIA SPORTAGE 2021