-
@georgemit said in MG (SAIC) forum:
Τι ενδιαφέρον να υπάρξει για το ΙD3 σε αυτές τις τιμές;
To id3-Born έχει ακτίνα στροφής στα επίπεδα το eUp. Άντε κυκλοφόρα στο Κολωνάκι και την Κυψέλη και πάρκαρε στην Καλλιθέα με το 3. Ειλικρινά, δεν χρειάζομαι αυτοκίνητο στο μέγεθος του 3, θα κάνω τη ζωή μου δύσκολη. Και δεν μπορεί η VW να λέει ότι δεν έχει αρκετές παραγγελίες όταν το iD3 ήταν το δεύτερο-τρίτο σε πωλήσεις EV στην Ευρώπη.
Εγώ βλέπω ότι αφού μετάνιωσαν για το Euro7, θα φτιάξουν κοινή πλατφόρμα με το ηλεκτρικό Golf για να μειώσουν το κόστος. Ή ακόμα χειρότερα θα μεταφέρουν την παραγωγή στην Κίνα, με κινέζικο software και τεχνολογία.
-
Προσωπικά δεν έχω τέτοια προβλήματα εκεί που κινούμαι, μόλις πέσουν στα 25 με 28 τα ev μεγέθους id3 εχω βάλει πωλητηριο στο i30.
-
@andya3 said in MG (SAIC) forum:
@georgemit said in MG (SAIC) forum:
Είδα πριν λίγο στο yt το νέο ID2 με διαστάσεις στα 4.05, χώρους Golf και τιμή στα 25.000. Ενδιαφέρον.
Το είδα κι εγώ και εντυπωσιάστηκα. Πολύ όμορφο, κλασσικό vw σε σχεδίαση, ότι πρέπει για τα γούστα μου.
Η 1η έκδοση που θα βγάλουν το '25 θα είναι για τολμηρούς b-testers. Θα περιμένω το facelift 2-3 χρόνια αργότερα.
Καλά να 'μαστε μέχρι τότε βέβαια.Αυτό λέτε;
Youtube VideoΕξαιρετικό φαίνεται , αληθινό Golfάκι του λαού , μπουχτίσαμε στα ηλεκτρικά φουσκωμένα SuV
-
Ωραίο, αλλά πλέον καθώς μεγαλώνω κοιτώ την απόσταση από το έδαφος.
Δεν με νοιάζει να είναι σαύρα το αυτοκίνητο.
-
Μια παρακρουση με τους Κινέζους την έχουν τελευταία. Τώρα λέει θέλουν μεγάλους δασμούς και στα φωτοβολταικα γιατί χαλάει την ευρωπαϊκή παραγωγή (που είναι ελάχιστη).
Αυτά, όπως και ο πόλεμος στην Ουκρανία, είναι USA engineered, που βρίσκουν πρόσφορο πεδίο σε Ευρωπαίους με πολύ μυαλό. -
Πέτυχα σήμερα το MG4 σε λευκό χρώμα στο δρόμο. Ενδιαφέρουσα σχεδίαση, όμως το χρώμα το αδικούσε.
Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι τρομερό σε σχεδίαση.
Μου θύμισε Honda προηγούμενων δεκαετιών και σε όγκο φαίνεται μικρό. -
@storm said in MG (SAIC) forum:
Πέτυχα σήμερα το MG4 σε λευκό χρώμα στο δρόμο. Ενδιαφέρουσα σχεδίαση, όμως το χρώμα το αδικούσε.
Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι τρομερό σε σχεδίαση.
Μου θύμισε Honda προηγούμενων δεκαετιών και σε όγκο φαίνεται μικρό.Το πορτοκαλι ειναι τρομερο.
-
Καλησπέρα σε όλους. Πήγα και χάζεψα από κοντά το HS στις αντιπροσωπείες της Κηφισίας και της Συγγρού. Επίσης έκανα test drive το απλό HS αλλά και το PHEV. Έχουμε και λέμε:
Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό από κοντά. Ειδικά το facelift είναι πανέμορφο. Η ανασχεδιασμένη μπροστινή μάσκα παραπέμπει άμεσα σε Maserati. Το εσωτερικό είναι εξίσου εντυπωσιακό. Δέρμα παντού, καλή ποιότητα υλικών, καλή συναρμογή. Σε καμία περίπτωση δεν μου δόθηκε η εντύπωση φτηνής κατασκευής. Αποκόμισα μια premium αίσθηση, αντίστοιχη Ευρωπαίων κατασκευαστών. Ο εξοπλισμός, ειδικά στις τοπ εκδόσεις είναι απλά ασυναγώνιστος. Δερμάτινο σαλόνι, πανοραμική ηλιοροφή και όλα τα καλούδια στον τομέα του driving assistance (adaptive cc, lane assist, κλπ). Σε γενικές γραμμές πρόκειται για αυτοκίνητο που εντυπωσιάζει και σίγουρα δείχνει πολλαπλάσια ακριβό από όσο είναι.
Η απλή έκδοση με τον θερμικό κινητήρα των 163 ίππων δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δυστυχώς το αυτοκίνητο της δοκιμής είχε manual κιβώτιο, το οποίο δεν ταιριάζει τόσο στον χαρακτήρα ενός τέτοιου SUV. Δεν νοιώθεις πολύ τα 163 άλογα. Το μοτέρ είναι μάλλον ράθυμο και δεν επαρκεί για ένα τέτοιο αμάξωμα. Η ροπή των 250nm κάνει δουλειά, το αυτοκίνητο "τσιμπάει" όταν πιεστεί σε χαμηλές στροφές αλλά γρήγορα απογοητεύει. Δεν έχει βάθος ο κινητήρας, ξέχωρα από το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά βενζινοβόρος. Μέσα στην πόλη εύκολα βλέπει κανείς καταναλώσεις από 11 λίτρα και πάνω. Δεν είναι τυχαίο που τα τέλη κυκλοφορίας του εν λόγω μοντέλου είναι πολύ αυξημένα. Δεν θυμάμαι την ακριβή τιμή, αλλά θυμάμαι πως ξεπερνάνε τα 400 Ευρώ το χρόνο.
Εκεί που το αυτοκίνητο μου άφησε εξαιρετική εντύπωση, ήταν στον τομέα της ανάρτησης. Αρκετά μαλακή, εστιασμένη στην άνεση. Καταπίνει με ευκολία τις ανωμαλίες του αστικού οδοστρώματος, χωρίς ωστόσο να πλέει. Καλή ισορροπία.
Το PHEV είναι άλλο αυτοκίνητο. Ο θερμικός κινητήρας του απλού μοντέλου συνεπικουρείται από 100 επιπλέον ηλεκτρικά άλογα, για να φτάσει σε μια συνδυαστική ιπποδύναμη 260 σχεδόν αλόγων. Το αυτοκίνητο τραβάει απροβλημάτιστα και πολύ ευχάριστα. Καμία αίσθηση σε επιτάχυνση και delivery σε σχέση με το απλό μοντέλο. Το αυτοκίνητο πετάει στην κυριολεξία. Και όλα αυτά με μηδενικά τέλη και αστικές καταναλώσεις της τάξης των 3 με 4 λίτρων ανά 100 χλμ. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, ισχύουν οι ανωτέρω παρατηρήσεις μου για το απλό HS.
Η δε τιμή του PHEV με φουλ εξοπλισμό και το προωθητικό πρόγραμμα που τρέχει αυτή την περίοδο, είναι στις 42 χιλιάδες ευρώ περίπου. Παλαβή τιμή αν με ρωτάτε, και έτη φωτός μακριά από τον ανταγωνισμό.
Εν κατακλείδι, βγήκα από την αντιπροσωπεία ενθουσιασμένος. Έχω μπει σε σοβαρές σκέψεις για το PHEV. Αξίζει με τα χίλια τη μικρή θεωρώ διαφορά σε σχέση με το απλό μοντέλο (το απλό μοντέλο με φουλ εξοπλισμό ανέρχεται κοντά στις 33 με 34 χιλιάδες).
Μοναδικός μου ενδοιασμός η αξιοπιστία της μάρκας. Αν θέλετε την άποψή μου, θεωρώ πως μηχανικά το αυτοκίνητο θα είναι αξιόπιστο, εξάλλου δεν θα έδιναν 7 χρόνια εγγύηση αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Αυτό που με φοβίζει είναι η ποιότητα συναρμογής των υλικών, και ατέλειες του τύπου bugs στο σύστημα infotainment, οδηγικά βοηθήματα που δεν λειτουργούν καλά ή δεν λειτουργούν όταν πρέπει, κλπ. Δηλαδή περισσότερο πλημελλήματα στα ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία παρά την ύπαρξη της εγγύησης θα ενοχλήσουν, θα κάνουν τον ιδιοκτήτη να χάσει χρόνο και εν τέλει μπορεί και να μην διορθωθούν ποτέ πραγματικά. Δεν το λέω τυχαία. Έχω διαβάσει ξένα φόρουμ και απόψεις ιδιοκτητών που έχουν επισημάνει τέτοιες ατέλειες...
Αν ωστόσο οι παρακάτω φόβοι αποδειχτούν ανεδαφικοί και τα συστήματα δουλεύουν όπως πρέπει (και το αυτοκίνητο αποδειχθεί γενικότερα αξιόπιστο) τότε δεν βλέπω κανένα λόγο να αγοράσει κανείς εφεξής καμία άλλη μάρκα!
Αυτά τα ολίγα από εμένα.
-
@gatoz κανόνισε......
Τσιμπα ένα, πέρασε το από τεστ που ούτε το εργοστάσιο δεν τολμά να το δοκιμάσει και μετά αγοράζουν και οι υπόλοιποι
@stefan147 το είχα προτείνει και σε εσένα. Περνα να το δεις να μας πεις συγκριτικά με το Corolla
-
Tα phev είναι η λύση για το σήμερα.
Οι βενζίνες που δοκίμασε, όπως και τα απλά μούφα υβριδικά, υστερούν παντού σε σχέση με το οποιοδήποτε ντίζελ, έστω και αν έχουν μείνει ελάχιστα πλέον. Μέσα στην πόλη η διαφορά βενζίνης απλής με ντίζελ είναι 4 λίτρα, ενώ στο μούφα υβριδικό είναι 2,5 λίτρα. Σε λεφτά όμως είναι 9 ευρώ και 6 ευρώ αντίστοιχα. Βάλε και την διαφορά στα τέλη κυκλοφορίας, βάλε και την διαφορά στο ότι το πετρέλαιο κυκλοφορεί καθημερινά στον δακτύλιο, βάλε και ότι η διαφορά στα αυτόματα είναι ελάχιστη, ακόμα και 10000 χλμ να κάνεις τον χρόνο, με το ντίζελ έχεις τζάμπα την μικτή ασφάλεια και κάτι από το σέρβις.
-
Ναι αλλά μέσα στην πόλη τα diesel είναι αρκετά πιο ρυπογόνα. So simple.
Ακόμα πιο αποδοτικά είναι τα παλαιότερα diesel χωρίς κανένα φίλτρο αλλά guess what και αυτά είναι ακόμα πιο ρυπογόνα.Οπότε είναι μια τεχνολογία που μάλλον όπως έχουν τα πράγματα στις αντιρυπαντικες τεχνολογίες, σβήνει. Οπως και τα μη καταλυτικα, όπως και ο Καρβουνιάρης στα τρένα κτλ.
Τέλος τα diesel.
-
Το έγραψα και εγώ ότι είναι ελάχιστα πλέον τα ντίζελ και τελειώνουν.
Αλλά επειδή μιλάμε για το ΣΗΜΕΡΑ, οι επιλογές ανεξαρτήτως τιμής, είναι ΜΑΚΡΑΝ τα φεβ, μετά είναι μαζί τα πλήρως υβριδικά και τα ντίζελ, για διαφορετικούς λόγους το καθένα και επίσης ΜΑΚΡΑΝ πίσω είναι τα απλά βενζίνης και λίγο καλύτερα τα μούφα υβριδικά.
Τα ηλεκτρικά για μένα σήμερα, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Στο μέλλον όταν η τιμή θα πέσει και η αυτονομία θα ανέβει, τότε θα αλλάξουν όλα.
-
Καλημέρα. Είδα σήμερα εάν εδώ κοντά στην γειτονιά μου . Ενδιαφέρον σχεδιαστικά, και από χώρους πολύ καλό. Ήταν η βασική έκδοση μου είπε, και του βγήκε κάπου 19500. Δεν ξέρω αλλά κοντά σε αυτές τις τιμές , προτιμώ το vitara, seat arona,Skoda kamig. Πιο σύγχρονα μηχανολογικά πιο οικονομικά σε κατανάλωση, και με ελάχιστη διαφορά σε τιμή και χώρους. Άσε που έτσι και το πάρεις το παντρεύεσαι. Ούτε καν λόγος για μεταπώληση.
Ε -
Το vitara είναι ο πραγματικός αντίπαλος του zs
Ακόμα πουλά σαν τρελό. Εντωμεταξυ τρέχουν σαν τρελοί και οι οδηγοί του.
Τι σκατα λένε στο club τους μεταξύ τους.
-
@criuser said in MG (SAIC) forum:
Το έγραψα και εγώ ότι είναι ελάχιστα πλέον τα ντίζελ και τελειώνουν.
Αλλά επειδή μιλάμε για το ΣΗΜΕΡΑ, οι επιλογές ανεξαρτήτως τιμής, είναι ΜΑΚΡΑΝ τα φεβ, μετά είναι μαζί τα πλήρως υβριδικά και τα ντίζελ, για διαφορετικούς λόγους το καθένα και επίσης ΜΑΚΡΑΝ πίσω είναι τα απλά βενζίνης και λίγο καλύτερα τα μούφα υβριδικά.
Τα ηλεκτρικά για μένα σήμερα, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Στο μέλλον όταν η τιμή θα πέσει και η αυτονομία θα ανέβει, τότε θα αλλάξουν όλα.
Μη τυχόν και πληρώσεις κάνα λίτρο παραπάνω. Εργολάβος!
Οι οικοδομές πάνε καλά, δόξα τω θεώ αγοράζει ο κόσμος.
Πάνε πάρε ένα εταιρικό και εσύ και αναβαθμίσου. Έχεις κολλήσει με το c3
Μιλάμε για 200+ άλογα όχι 130 άλογα σε τρακτέρ
-
Οι μικροί εργολάβοι έχουν τελειώσει εδώ και 10 χρόνια.
Τώρα πλέον είναι άλλου είδους κεφαλαιούχοι αυτοί που χτίζουν.
Και συνήθως και άλλης εθνικότητας.
-
https://www.carsales.com.au/editorial/details/exclusive-new-2024-mg3-spotted-in-sydney-143353/
Έρχεται το mg 3 full hybrid!
Σε τι τιμή θα το δίνει άραγε; άμεσος αντίπαλος του yaris
-
το φευ τους, φευ....
δεν ειναι τετρακινητο
αλλιως θα ειχα παρει ηδη ενα -
@gatoz said in MG (SAIC) forum:
το φευ τους, φευ....
δεν ειναι τετρακινητο
αλλιως θα ειχα παρει ηδη εναΠάρε μια Jag ή ενα RR να ξενοιάσεις, με τις βλακείες που κοιτάς κοτζάμ τσέος...ήμαρτον!
-
@atari70 said in MG (SAIC) forum:
Καλημέρα. Είδα σήμερα εάν εδώ κοντά στην γειτονιά μου . Ενδιαφέρον σχεδιαστικά, και από χώρους πολύ καλό. Ήταν η βασική έκδοση μου είπε, και του βγήκε κάπου 19500. Δεν ξέρω αλλά κοντά σε αυτές τις τιμές , προτιμώ το vitara, seat arona,Skoda kamig. Πιο σύγχρονα μηχανολογικά πιο οικονομικά σε κατανάλωση, και με ελάχιστη διαφορά σε τιμή και χώρους. Άσε που έτσι και το πάρεις το παντρεύεσαι. Ούτε καν λόγος για μεταπώληση.
ΕTo HS είδες ή το ZS ?
Το HS ξεκινά από 28 χιλιάρικα.
Το ZS ξεκινά από 18 περίπου χιλιάρικα.
MG (SAIC) forum