-
@jamesd said in Nissan Qashqai 2021:
Κοιτάω στο sprint monitor κάποιους με QQ e-power (τελευταίος και 3ος από το τέλος)
https://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/33-Nissan/986-Qashqai.html?constyear_s=2022&power_s=170&power_e=195&page=2&gearing=2&powerunit=2
που καίνε στην πόλη 7,8, 8,8, 8 και μου κάνει εντύπωση...
Με πολλή κίνηση (Αθήνα) και μέτρια κίνηση πόσο είναι κατά μέσο όρο η κατανάλωση;
Παίζει να φορτίζει η μπαταρία και να βγάζει τόσο υψηλές καταναλώσεις σε συνθήκες πόλης;εχει πολυ μικρη μπαταρια, λογικο ειναι.
-
Ο @panormus772 που ειναι και κάτοχος εδώ και ένα χρόνο αναφέρει μικτή καταναλώση 5,8 lt/100. Βάζω και το σχετικό link
https://cartalk.gr/nissan-qashqai-e-power-1-chronos-chrisis/ -
@zt13 said in Nissan Qashqai 2021:
ει μικτή καταναλώση 5,8 lt/100. Βάζω και το σχετικό link
Το 5.8 μεικτό λογικά μεταφράζεται σε max 5-5,5 (μάλλον και πολύ λέω) σε συνθήκες κίνησης δεδομένου ότι μεικτό περιλαμβάνει και εθνική οδό που ανεβάζει την κατανάλωση. Με άλλα λογια κάτι πολύ λάθος πρέπει να έχουν κάνει στο sprintmonitor για να γράφουν κοντά στο 8.
-
@zt13 said in Nissan Qashqai 2021:
Ο @panormus772 που ειναι και κάτοχος εδώ και ένα χρόνο αναφέρει μικτή καταναλώση 5,8 lt/100. Βάζω και το σχετικό link
https://cartalk.gr/nissan-qashqai-e-power-1-chronos-chrisis/Ε τότε βάλε και άλλο ένα. https://cartalk.gr/nissan-qashqai-e-power-190/
-
Για την κατανάλωση παίζουν διάφοροι παράγοντες ρόλο:
α) εξωτερ.θερμοκρασία (αν κοιτάς σε χώρες του Βορρά με χαμηλές θερμοκρασίες θα έχουν αυξημένη κατανάλωση) β) διαστάσεις ελαστικών-ζαντών.Μεγάλες διαστάσεις με αυξημ. πέλμα,επίσης αυξάνουν την κατανάλωση (εγώ έχω 18άρες,οι περισσότεροι στο εξωτερικό έχουν πλουσιότερες εκδόσεις με 19άρες ή 20άρες).Ειδικά για το e-power έχω παρατηρήσει και κάτι άλλο (κυρίως τις ιδιαίτερα κρύες μέρες,κάτω από 8-9 β. Κελσίου): -Aν κάνεις μικρές διαδρομές π.χ. 2-3χλμ. δεν προλαβαίνει να φορτίσει την (πιθανά) αφόρτιστη μπαταρία ή να ζεστάνει και τον κινητήρα (το έχει ως προστασία και να πατήσεις το EV για να το υποχρεώσεις δεν το δέχεται),οπότε καίει καύσιμο.
Αντίθετα, μετά από τα πρώτα 2-3χλμ. ή αν έχεις ήδη δουλέψει το αμάξι πριν το επανεκιννήσεις ακόμη και σε επαρχιακό/υπεραστικό δρόμο κρατά χαμηλές καταναλώσεις.Υ.Γ. Φυσικά,παίζει ρόλο κι ο τρόπος οδήγησης σε όλα τα αμάξια,πόσο μάλλον σε υβριδικά.
-
Φύλλο και φτερό από τον @dimsabas. Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η αναφορά ότι είναι πιο οικονομικό εκτός πόλης από το e-POWER.
-
@nasosto said in Nissan Qashqai 2021:
Φύλλο και φτερό από τον @dimsabas. Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η αναφορά ότι είναι πιο οικονομικό εκτός πόλης από το e-POWER.
Ευχαριστούμε για το review @dimsabas , to the point, και ότι έψαχνα πληροφορίες για το όχημα σε αυτήν την έκδοση
-
Σήμερα από Ν.Φιλαδέλφεια προς Λάρισα (348χλμ.), 3h κ 11min.,109km/h μ.ω.τ., κατανάλωση 7,2lt/100 km.Δεν εντυπωσιάζει, ούτε απογοητεύει για ταξίδι σε Ε.Ο. full hybrid με C crossover. QQ e-power.
-
Τελικά τα πιο οικονομικά είναι τα diesel όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο (ειδικά για μεγάλα αυτοκίνητα και κίνησε σε ε.ο).
-
@anapofasistos said in Nissan Qashqai 2021:
Τελικά τα πιο οικονομικά είναι τα diesel όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο (ειδικά για μεγάλα αυτοκίνητα και κίνησε σε ε.ο).
Δεν νομίζω να υπάρχουν διαφωνίες σε αυτό. Απλά τα diesel στην πόλη και θα κάψουν (λιγότερο από βενζίνης) και θα βγάλουν και ζημιές.
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
Σήμερα από Ν.Φιλαδέλφεια προς Λάρισα (348χλμ.), 3h κ 11min.,109km/h μ.ω.τ., κατανάλωση 7,2lt/100 km.Δεν εντυπωσιάζει, ούτε απογοητεύει για ταξίδι σε Ε.Ο. full hybrid με C crossover. QQ e-power.
Δεν είναι άσχημα, το mild hybrid x tronic που είχα οδηγήσει έδειχνε και 6.5 σε Αττική οδό με την ταχυτητα αυτή αλλά παίζουν και πολλά αλλά ρόλο (ανηφόρες κατηφόρες καιρός κλπ)
-
Αν έχεις κάνα euro4 οικονομικό είναι ναι.
Αν έχεις μεταγενεστερο να εύχεσαι μη σου βγάλει χοντρή ζημιά και πάει περίπατο η οικονομία. -
Και 1λτ οικονομικότερο να είναι το πετρέλαιο στην ΕΟ πάλι χάνει εντός πόλης από την βενζίνη.
Ειδικά αν κάνεις μικρές διαδρομές.
Παίρνεις το dpf παραμασχαλα. -
@chrisk6 said in Nissan Qashqai 2021:
Και 1λτ οικονομικότερο να είναι το πετρέλαιο στην ΕΟ πάλι χάνει εντός πόλης από την βενζίνη.
Ειδικά αν κάνεις μικρές διαδρομές.
Παίρνεις το dpf παραμασχαλα.Σε γενικές γραμμές ναι, αλλά έχω φίλους με diesel που κάνουν τα περισσότερα χλμ. εντός πόλης (πχ ford fiesta ) και παρόλα αυτά δεν έχουν θέμα
-
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
καλημέρα, παντως και μένα το προηγουμενο j11b σε αντιστοιχες διαδρομές και μ.ω.τ το απλό θερμικό με τους 140hp παρόμοια καταναλωση δέιχνει (μη σου πω και λιγότερη).
Δεν είναι κακή αλλα τελικά έχω την εντύπωση ότι hybrid και κυριως τα mild είναι περισσότερο για εμπορικούς και διαφημιστικους λόγους παρα ουσιαστικούς.
Ίσως στην πόλη και με κίνηση να υπάρχει εκει πιο ουσιαστική οικονομία -
Το συγκεκριμένο είναι full hybrid.
Κι εμένα υψηλή μου φαίνεται για υβριδικό, για θερμικό είναι ψιλονορμαλ. -
@nasosto said in Nissan Qashqai 2021:
Τα έγραψε ο @dimsabas στο test drive.
-
@georgemit said in Nissan Qashqai 2021:
Αν έχεις κάνα euro4 οικονομικό είναι ναι.
Αν έχεις μεταγενεστερο να εύχεσαι μη σου βγάλει χοντρή ζημιά και πάει περίπατο η οικονομία.Ελεος με την χοντρή ζημιά.
Με εγγυήσεις για 100000 χλμ θα έχεις κερδίσει μέχρι τότε 5000 ευρώ σε σύγκριση με την βενζίνη.Αν η χοντρή ζημιά σου βγεί στα 150000 χλμ αν δεν την έχεις πάθει μέχρι τότε θα είσαι στα 7500 χλμ.
Μπορεί μέχρι τότε να το έχεις πουλήσει και να φωνάξεις τους βενζινοκίνητους φίλους σου, να τους κάνεις το τραπέζι σε υπερπολυτελές εστιατόριο, με δώρο τα μαντήλια για να κλάψουν.
-
Για ένα λίτρο κάτω και 20 λεπτά στο λίτρο δε θα ρίσκαρα να πάρω ντίζελ.
Αν έκανα τα χιλιόμετρα που έκανα παλιά μάλλον θα είχα πάρει υβριδικό ΤΟΥΟΤΑ. -
Αν κάνεις λίγα χιλιόμετρα προφανώς και δεν θα πάρεις πετρέλαιο….εγώ όμως που κάνω και με τα δυο αυτοκίνητα 50+κ χλμ το χρόνο έχω μέχρι στιγμής αποσβέσει το ένα αυτοκίνητο. Μόνο το κακόμοιρο 208 έκανε τρία σέρβις από τον Φεβ του 23. Και από βλάβες μόνο το κλασικό δοχείο.
-
Γενικά δε θα ήθελα να μπλέξω με πετρέλαια, έχω ακούσει ιστορίες με αυτοκίνητα που από τότε που ξεκίνησαν τα προβλήματα δε σταμάτησαν ποτέ.
Nissan Qashqai 2021