-
-
Στο θέμα μας...
και σε μένα αρέσει πολύ το civic και θα έδινα τα 45000€ που στοιχίζει το advance με την ηλιοροφή και τα δερμάτινα, αλλά ....- Σε αυτό το μήκος θα ήθελα πάνω από 500 λίτρα χώρο αποσκευών.
- Τελική 220 και όχι 180 να μου παίζει φώτα ο @lap με το 1000αρι baleno
-
@fanis75 said in Honda Civic:
@cirus said in Honda Civic:
Είμαι κολλημένος αντιtoyotaς και το παραδεχομαι δεν μπορώ να βάλω στο ίδιο ύψος την Toyota και την Suzuki με την Honda και την Mazda. Είναι προσωπικό κόλλημα δεν λέω ότι η Lexus δεν είναι ποιοτική .
Τις βάζω ένα σκαλί λίγο πιο κάτω ως πολύ καλές γιατί γενικά Ιάπωνας και κακος δεν γίνεται για μένα αλλά όχι το ίδιο ψηλά με τις αγαπημένες Mazda και Honda. Τι να κάνω έχω προτιμησεις
Μα δεν μιλησα για Τογιοτα!! Λεξους ειναι 10 σκάλες πανω απο τογιοτα (καμια σχεση βασικα με τογιοτα) και 5 πανω απο Μαζντα και Χοντα. Η Λεξους συγκρινεται με Accura απο Χοντα και καθολου με Μαζντα.
Η Mazda και η Honda έχουν βγάλει αυτοκίνητα θρύλους που έχουμε συνδέσει το όνομα τους μαζί με αυτά. Ακόμα και η Toyota. Η Lexus δεν έχει κανένα. Γενικά για μένα η Lexus είναι Toyota πιο προσεγμένα
-
Είμαι κολλημένος αντιtoyotaς και το παραδεχομαι δεν μπορώ να βάλω στο ίδιο ύψος την Toyota και την Suzuki με την Honda και την Mazda. Είναι προσωπικό κόλλημα δεν λέω ότι η Lexus δεν είναι ποιοτική .
Τις βάζω ένα σκαλί λίγο πιο κάτω ως πολύ καλές γιατί γενικά Ιάπωνας και κακος δεν γίνεται για μένα αλλά όχι το ίδιο ψηλά με τις αγαπημένες Mazda και Honda. Τι να κάνω έχω προτιμησεις
Μα δεν μιλησα για Τογιοτα!! Λεξους ειναι 10 σκάλες πανω απο τογιοτα (καμια σχεση βασικα με τογιοτα) και 5 πανω απο Μαζντα και Χοντα. Η Λεξους συγκρινεται με Accura απο Χοντα και καθολου με Μαζντα.
Η Mazda και η Honda έχουν βγάλει αυτοκίνητα θρύλους που έχουμε συνδέσει το όνομα τους μαζί με αυτά. Ακόμα και η Toyota. Η Lexus δεν έχει κανένα. Γενικά για μένα η Lexus είναι Toyota πιο προσεγμένα
LFA...
Για όσους γνωρίζουν, και μόνο αυτό το αυτοκινητο να είχε βγαλει η Lexus θα ηταν αρκετό...
Απολαύστε...
Youtube Video -
Εγώ λατρεύω και το LC 500h.
https://imgd.aeplcdn.com/664x374/n/cw/ec/44615/lexus-lc-500h-right-front-three-quarter8.jpeg?q=80
-
@bill_hsd said in Honda Civic:
LFA...
Για όσους γνωρίζουν, και μόνο αυτό το αυτοκινητο να είχε βγαλει η Lexus θα ηταν αρκετό...
Απολαύστε...Ένα αμάξι εντυπωσιασμού που έβγαλε σε 500 κομματια δεν λέει τίποτα για μένα. Το mx5 έχει πουλήσει εκατομμύρια και έχει γίνει θρύλος και έχει συνδεθεί με την Mazda . Το s2000 της Honda το ίδιο. Η Lexus τέτοιο αμάξι δεν έβγαλε ποτέ. Ένα αμάξι σε 500 κομμάτια για εντυπωσιασμό δεν μου λέει τίποτα όσο καλό και να είναι . Δεν χτίζεις έτσι θρύλους ....... Εκτός αν είσαι μάρκα εξωτικων αμαξιών. Η Lexus δεν είναι τέτοια οπότε την θυμόμαστε για τα αδιάφορα πολυτελή μοντέλα της
-
@bill_hsd said in Honda Civic:
LFA...
Απολαύστε...Ένα αμάξι εντυπωσιασμού που έβγαλε σε 500 κομματια δεν λέει τίποτα για μένα. Το mx5 έχει πουλήσει εκατομμύρια και έχει γίνει θρύλος και έχει συνδεθεί με την Mazda . Το s2000 της Honda το ίδιο. Η Lexus τέτοιο αμάξι δεν έβγαλε ποτέ. Ένα αμάξι σε 500 κομμάτια για εντυπωσιασμό δεν μου λέει τίποτα όσο καλό και να είναι . Δεν χτίζεις έτσι θρύλους .......
Άστο, δεν το συνεχίζω...Όποιος ξέρει, ξέρει...
https://www.driving.co.uk/30-years-clarkson/the-best-car-jeremy-clarkson-has-ever-reviewed-lexus-lfa-2012/ -
Τι θα πει «αμάξι εντυπωσιασμού»;
Δεν είναι «εντυπωσιασμού της καφετέριας» τα mx5/s2k?Α τώρα δεν μας πειράζει που τα οδηγάνε καβλωμένοι πιτσιρικάδες και κάνουν παντιλίκια σε Riba's και small ports!
Και για όνομα, πάλι στο φόρουμ συγκρίνετε παντελώς ανόμοια αυτοκίνητα, όπως κάνατε με gti & s2k ή S3 & EVO!! -
Άστε ρε γατάκια ένα αμάξι σε 500 κομμάτια τώρα που θα το κάνουμε και θρύλο. Σιγά
-
@bassstarlet said in Honda Civic:
Τι θα πει «αμάξι εντυπωσιασμού»;
Δεν είναι «εντυπωσιασμού της καφετέριας» τα mx5/s2k?Α τώρα δεν μας πειράζει που τα οδηγάνε καβλωμένοι πιτσιρικάδες και κάνουν παντιλίκια σε Riba's και small ports!
Και για όνομα, πάλι στο φόρουμ συγκρίνετε παντελώς ανόμοια αυτοκίνητα, όπως κάνατε με gti & s2k ή S3 & EVO!!Εντυπωσιασμού από την μάρκα σε τεχνολογία/μηχανολογια
Όχι στις βλακείες που αναφέρεις.........
-
@supergeorge said in Honda Civic:
Φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια θα αποχωρήσει η Honda από την Ευρώπη (στη χειρότερη περίπτωση) ή δε θα μπορεί κανένας να μου παρέχει σωστή υποστήριξη (στην καλύτερη περίπτωση). Δηλαδή το πρόβλημα μου δεν είναι το κόστος του service, αλλά εάν θα έχω τη δυνατότητα να το κάνω ή/και αν θα υπάρχει μηχανικός που θα ξέρει τι να κάνει όταν ανοίξει το καπό.
Έχω αυτοκίνητα από μάρκα που δεν υπάρχει πια (Saab), από άλλο που έχει αποχωρήσει από την Ευρώπη (Daihatsu) και ακόμα μία που είχε αποχωρήσει για χρόνια από την Ελλάδα (Mazda). Κανένα πρόβλημα σε ανταλλακτικά και συνεργεία δεν είχα με κανένα. Ψέματα, για το Saab δεν βρίσκω ένα συγκεκριμένα ανταλλακτικό στο ελεύθερο εμπόριο και πρέπει να το παραγγείλω από το εξωτερικό, ή να το χρυσοπληρώσω στην αντιπροσωπεία, αλλά επειδή είναι ήσσονος σημασίας (το μοτέρ που γυρνάει τον αέρα του κλιματισμού από εξωτερικό σε ανακύκλωση), δεν έχω ασχοληθεί.
-
Το Civic σίγουρα δεν κυκλοφορεί πολύ. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν είδα παρά μόνο ένα στο δρόμο προχθές με βουλγαρικές πινακίδες. Έκοψα ταχύτητα για να το χαζέψω γιατί ήταν σε γκρι, χρώμα που δεν το είχα ξαναδεί, ολοκαίνουριο. Και μια κυρία βγαίνει με την όπισθεν για να ξεπαρκάρει από την απέναντι πλευρά του δρόμου και το κοπανάει. Απίστευτο.. (Εννοείται ότι έφυγε χωρίς να κατέβει να κοιτάξει τι έκανε.. Σήμερα το ξαναείδα και του άφησα σημείωμα για το τι έγινε αλλά δεν πιστεύω να βγάλει άκρη)
Οι πωλήσεις δεν είναι μικρές μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, όπως διάβασα σε σχετικό γερμανικό φόρουμ.
Συνολικές νέες ταξινομήσεις του Honda Civic τον Μάιο του 2024
43 Πολιτικοί
από αυτό
37 e:HEV Civic's - 6 νέοι ιδιοκτήτες FL5
403 Civics συνολικά το 2024 -- 13,6% των νέων ταξινομήσεων της Honda το 2024
Εκεί το πρόβλημα μπορεί να είναι το ότι δεν υπάρχουν τόσες πολλές αντιπροσωπείες όπως σε άλλες μάρκες αλλά φυσικά και η τιμή.
Σε εμάς θα έλεγα το ίδιο, δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να κάνει σέρβις ή να το επισκευάσει κάποιος που μένει μακριά από κάποια μεγάλη πόλη. Και δεν είναι αμάξι για να το δώσεις στον μάστορα της γειτονιάς σου όπως και όλα τα καινούρια αυτοκίνητα.
Πρόβλημα μπορεί να είναι και το μέγεθος του αυτοκινήτου που οδηγώντας το Πάσχα στο κέντρο της Αθήνας αισθάνθηκα άβολα με τα μηχανάκια να με περνάνε από δεξιά και αριστερά και περνώντας από στενούς δρόμους. Για τη Θεσσαλονίκη θα έλεγα ότι είναι οριακό το μέγεθός του.
Γιατί η τιμή; Είναι ακριβό σε σχέση με τον ανταγωνισμό για αυτά που προσφέρει; Νομίζω πως όχι αλλά το πρόβλημα είναι το εξής. Οι περισσότεροι που μπορούν να δώσουν ένα τέτοιο ποσό θα ήθελαν το αυτοκίνητο να το δείχνει, να έχει ένα αστέρι μπροστά, κυκλάκια ή κάτι παρόμοιο.
Να το ξαναγράψω. Διαβάζοντας μόνο εδώ κάποιος μπορεί να νομίζει ότι το αυτοκίνητο είναι μια αποτυχία της Honda. Η δική μου αίσθηση είναι ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για ένα υβριδικό διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Κλάσεις ανώτερο ή ας πούμε καλύτερο από τα υπόλοιπα της κατηγορίας του. Μόνο της Νισσάν μπορεί να συγκριθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι της τουότα ή αντίγραφα των τουότα.
Η ομορφιά είναι θέμα υποκειμενικό αλλά η αίσθησή μου είναι ότι το αυτοκίνητο αρέσει σε όσους το βλέπουν. Το έχω δει αρκετές φορές να το σχολιάζουν θετικά όταν πάω να το πάρω από εκεί που παρκάρω. Στο τελευταίο μου ταξίδι στα Βαλκάνια έδινα πληροφορίες για το αυτοκίνητο σχεδόν σε όλα τα βενζινάδικα που σταμάτησα, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ακόμη και στα σύνορα..
Και για το αν θα φύγει η honda από την Ευρώπη, εγώ τι να πω. Αν ήξερα τι θα γίνει αύριο δε θα χρειαζόταν ούτε να δουλεύω..
-
@fhcc said in Honda Civic:
Το Civic σίγουρα δεν κυκλοφορεί πολύ. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν είδα παρά μόνο ένα στο δρόμο προχθές με βουλγαρικές πινακίδες. Έκοψα ταχύτητα για να το χαζέψω γιατί ήταν σε γκρι, χρώμα που δεν το είχα ξαναδεί, ολοκαίνουριο. Και μια κυρία βγαίνει με την όπισθεν για να ξεπαρκάρει από την απέναντι πλευρά του δρόμου και το κοπανάει. Απίστευτο.. (Εννοείται ότι έφυγε χωρίς να κατέβει να κοιτάξει τι έκανε.. Σήμερα το ξαναείδα και του άφησα σημείωμα για το τι έγινε αλλά δεν πιστεύω να βγάλει άκρη)
Οι πωλήσεις δεν είναι μικρές μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, όπως διάβασα σε σχετικό γερμανικό φόρουμ.
Συνολικές νέες ταξινομήσεις του Honda Civic τον Μάιο του 2024
43 Πολιτικοί
από αυτό
37 e:HEV Civic's - 6 νέοι ιδιοκτήτες FL5
403 Civics συνολικά το 2024 -- 13,6% των νέων ταξινομήσεων της Honda το 2024
Εκεί το πρόβλημα μπορεί να είναι το ότι δεν υπάρχουν τόσες πολλές αντιπροσωπείες όπως σε άλλες μάρκες αλλά φυσικά και η τιμή.
Σε εμάς θα έλεγα το ίδιο, δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να κάνει σέρβις ή να το επισκευάσει κάποιος που μένει μακριά από κάποια μεγάλη πόλη. Και δεν είναι αμάξι για να το δώσεις στον μάστορα της γειτονιάς σου όπως και όλα τα καινούρια αυτοκίνητα.
Πρόβλημα μπορεί να είναι και το μέγεθος του αυτοκινήτου που οδηγώντας το Πάσχα στο κέντρο της Αθήνας αισθάνθηκα άβολα με τα μηχανάκια να με περνάνε από δεξιά και αριστερά και περνώντας από στενούς δρόμους. Για τη Θεσσαλονίκη θα έλεγα ότι είναι οριακό το μέγεθός του.
Γιατί η τιμή; Είναι ακριβό σε σχέση με τον ανταγωνισμό για αυτά που προσφέρει; Νομίζω πως όχι αλλά το πρόβλημα είναι το εξής. Οι περισσότεροι που μπορούν να δώσουν ένα τέτοιο ποσό θα ήθελαν το αυτοκίνητο να το δείχνει, να έχει ένα αστέρι μπροστά, κυκλάκια ή κάτι παρόμοιο.
Να το ξαναγράψω. Διαβάζοντας μόνο εδώ κάποιος μπορεί να νομίζει ότι το αυτοκίνητο είναι μια αποτυχία της Honda. Η δική μου αίσθηση είναι ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για ένα υβριδικό διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Κλάσεις ανώτερο ή ας πούμε καλύτερο από τα υπόλοιπα της κατηγορίας του. Μόνο της Νισσάν μπορεί να συγκριθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι της τουότα ή αντίγραφα των τουότα.
Η ομορφιά είναι θέμα υποκειμενικό αλλά η αίσθησή μου είναι ότι το αυτοκίνητο αρέσει σε όσους το βλέπουν. Το έχω δει αρκετές φορές να το σχολιάζουν θετικά όταν πάω να το πάρω από εκεί που παρκάρω. Στο τελευταίο μου ταξίδι στα Βαλκάνια έδινα πληροφορίες για το αυτοκίνητο σχεδόν σε όλα τα βενζινάδικα που σταμάτησα, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ακόμη και στα σύνορα..
Και για το αν θα φύγει η honda από την Ευρώπη, εγώ τι να πω. Αν ήξερα τι θα γίνει αύριο δε θα χρειαζόταν ούτε να δουλεύω..
η τιμή πλέον με την έκπτωση είναι σε λογικά πλάισια, με αυτα τα λεφτά πλεον έχουν φτάσει οι κουβάδες bsuv
το δίλιτρο μοτερ και ο σαρακάκης είναι οι ανθρωποδιώκτες
-
@pond said in Honda Civic:
@pond said in Honda Civic:
Ξέρει κανείς αν ανάβουν τα πίσω φανάρια όταν πατάμε τα paddles ανάκτησης ενέργειας; όπως όταν πατάμε φρένο.
Στο βιβλίο αναφέρει πως σε κάποια μοντέλα της Honda ίσως να ανάβουν τα φανάρια αλλά δεν διευκρινίζει συγκεκριμένα για το Civic.
Τελικά το δοκίμασα, με ακολουθούσε ένας φίλος στην εθνική.
Δεν ανάβουν τα φώτα σε καμία περίπτωση, ούτε αν κάνω απότομη ανάκτηση. Οπότε λίγο προσοχή με τα paddles.Καλησπερα στην ομαδα.
Τελικα δοκιμασα και εγω την επιβραδυνση μονο με paddles, και σε αποτομη επιταχυνση, μετα αφηνοντας το γκαζι, και πατωντας paddles κατευθειαν επιπεδο 3 , ειδα οτι αναβουν τα πισω φαναρια. Δεν το εκανε ομως σε νορμαλ επιταχυνσεις και μετα πατωντας το paddle αργα για ενα ενα τα σταδια.
Προφανως θα ειναι ρυθμισμενο να αναβουν τα στοπ μονο σε αποτομες αυξομειωσεις ταχυτητας και σε συγεκριμενες ταχυτητες. Η δοκιμη εγινε εθνικη βραδυ και εβλεπα τα στοπ που αναβανε πισω. -
Μα δεν μίλησα για ιστορία και θρύλους (αν και η Λέξους είναι η 1η Ιαπωνική εταιρία που κατάφερε να βγάλει αυτοκίνητο που μπορούσε να ανταγωνιστεί την S Class), αλλά για πραγματικότητα, ποιότητα κλπ. Σημερα λοιπόν η Λέξους είναι στην κορυφή των Ιαπώνων καστασκευαστών και δεν μπορεί να συγκριθεί με Μάζντα και Χόντα, είναι καλύτερη πως να το κάνουμε. Για αυτό και η Χόντα έβγαλε την Acura.
-
Μα δεν μίλησα για ιστορία και θρύλους (αν και η Λέξους είναι η 1η Ιαπωνική εταιρία που κατάφερε να βγάλει αυτοκίνητο που μπορούσε να ανταγωνιστεί την S Class), αλλά για πραγματικότητα, ποιότητα κλπ. Σημερα λοιπόν η Λέξους είναι στην κορυφή των Ιαπώνων καστασκευαστών και δεν μπορεί να συγκριθεί με Μάζντα και Χόντα, είναι καλύτερη πως να το κάνουμε. Για αυτό και η Χόντα έβγαλε την Acura.
Μιας και ανέφερες την Acura Φάνη, το αδερφάκι του Civic Type R με Acura μανδύα. Με 51.800$. Περαστικά μας...
-
@npapanik said in Honda Civic:
Μιας και ανέφερες την Acura Φάνη, το αδερφάκι του Civic Type R με Acura μανδύα. Με 51.800$. Περαστικά μας...
ΑΜΑΞΑΡΕΣ.....και εδώ με τόσα παίρνουμε Φιέστα ΣΤ...χαχαχα!!
-
Πρώτα ξεκίνησε η ACURA στις ΗΠΑ και μετά από 3 χρόνια η LEXUS και οι υπόλοιποι από την Ιαπωνία και την Κορέα .
-
Και 3.9% επιτόκιο για εμάς τους πτωχούς, να προσθέσω
-
@a-d-p said in Honda Civic:
Και 3.9% επιτόκιο για εμάς τους πτωχούς, να προσθέσω
Honda Civic