Το Civic σίγουρα δεν κυκλοφορεί πολύ. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν είδα παρά μόνο ένα στο δρόμο προχθές με βουλγαρικές πινακίδες. Έκοψα ταχύτητα για να το χαζέψω γιατί ήταν σε γκρι, χρώμα που δεν το είχα ξαναδεί, ολοκαίνουριο. Και μια κυρία βγαίνει με την όπισθεν για να ξεπαρκάρει από την απέναντι πλευρά του δρόμου και το κοπανάει. Απίστευτο.. (Εννοείται ότι έφυγε χωρίς να κατέβει να κοιτάξει τι έκανε.. Σήμερα το ξαναείδα και του άφησα σημείωμα για το τι έγινε αλλά δεν πιστεύω να βγάλει άκρη)
Οι πωλήσεις δεν είναι μικρές μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, όπως διάβασα σε σχετικό γερμανικό φόρουμ.
Συνολικές νέες ταξινομήσεις του Honda Civic τον Μάιο του 2024
43 Πολιτικοί
από αυτό
37 e:HEV Civic's - 6 νέοι ιδιοκτήτες FL5
403 Civics συνολικά το 2024 -- 13,6% των νέων ταξινομήσεων της Honda το 2024
Εκεί το πρόβλημα μπορεί να είναι το ότι δεν υπάρχουν τόσες πολλές αντιπροσωπείες όπως σε άλλες μάρκες αλλά φυσικά και η τιμή.
Σε εμάς θα έλεγα το ίδιο, δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να κάνει σέρβις ή να το επισκευάσει κάποιος που μένει μακριά από κάποια μεγάλη πόλη. Και δεν είναι αμάξι για να το δώσεις στον μάστορα της γειτονιάς σου όπως και όλα τα καινούρια αυτοκίνητα.
Πρόβλημα μπορεί να είναι και το μέγεθος του αυτοκινήτου που οδηγώντας το Πάσχα στο κέντρο της Αθήνας αισθάνθηκα άβολα με τα μηχανάκια να με περνάνε από δεξιά και αριστερά και περνώντας από στενούς δρόμους. Για τη Θεσσαλονίκη θα έλεγα ότι είναι οριακό το μέγεθός του.
Γιατί η τιμή; Είναι ακριβό σε σχέση με τον ανταγωνισμό για αυτά που προσφέρει; Νομίζω πως όχι αλλά το πρόβλημα είναι το εξής. Οι περισσότεροι που μπορούν να δώσουν ένα τέτοιο ποσό θα ήθελαν το αυτοκίνητο να το δείχνει, να έχει ένα αστέρι μπροστά, κυκλάκια ή κάτι παρόμοιο.
Να το ξαναγράψω. Διαβάζοντας μόνο εδώ κάποιος μπορεί να νομίζει ότι το αυτοκίνητο είναι μια αποτυχία της Honda. Η δική μου αίσθηση είναι ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για ένα υβριδικό διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Κλάσεις ανώτερο ή ας πούμε καλύτερο από τα υπόλοιπα της κατηγορίας του. Μόνο της Νισσάν μπορεί να συγκριθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι της τουότα ή αντίγραφα των τουότα.
Η ομορφιά είναι θέμα υποκειμενικό αλλά η αίσθησή μου είναι ότι το αυτοκίνητο αρέσει σε όσους το βλέπουν. Το έχω δει αρκετές φορές να το σχολιάζουν θετικά όταν πάω να το πάρω από εκεί που παρκάρω. Στο τελευταίο μου ταξίδι στα Βαλκάνια έδινα πληροφορίες για το αυτοκίνητο σχεδόν σε όλα τα βενζινάδικα που σταμάτησα, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ακόμη και στα σύνορα..
Και για το αν θα φύγει η honda από την Ευρώπη, εγώ τι να πω. Αν ήξερα τι θα γίνει αύριο δε θα χρειαζόταν ούτε να δουλεύω..