-
@gtsartsal said in Νεο Hyundai Tucson :
@tkin73 said in Νεο Hyundai Tucson :
@ss_76 said in Νεο Hyundai Tucson :
@kostis20 said in Νεο Hyundai Tucson :
Ναι δεν διεκδικεί δάφνες σε χώρους αλλά δεν είναι τόσο μικρό όσο το περιγράφετε. Οι επιδόσεις δεν είναι σε καμία περίπτωση αναιμικες,ενώ επίσης έχει φοβερό κράτημα.
Και είναι πολύ πιο όμορφο από το Tuscon...Και πιο οικονομικό σε κατανάλωση.
Πρόκειται για δυο πολύ καλά αυτοκίνητα που όμως έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία του κατασκευαστή στην προσέγγιση της κατηγορίας C-SUV
Και θα συμφωνήσω με κάποιον φίλο που το ανέφερε πιο πριν. Το cx30 δεν είναι c suv! Δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία με το τουσον , 3008 , τιγκουαν πως να το κάνουμε! Εδώ είναι πιο μικρό πίσω από το καμικ και αρκετά μάλιστα.
Του λείπουν 90-100 λτ από χώρο αποσκευών και αρκετά εκατοστά σε φάρδος πόδια κεφάλι από τους πίσω επιβάτες για να είναι στην οικογένεια των c suv.Έκανα τεστ και το 3008... ελάχιστα πιο άνετο από cx30....
Σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων και σε άλογα εκεί γύρω στα 180 , ποια είναι γρηγορότερα....;
Εντάξει φίλε μου το cx30 είναι εξίσου άνετο με όλα της κατηγορίας και καλύτερο σε όλα τα υπόλοιπα. Απορώ γιατί δεν έχει γεμίσει ο τόπος από δαυτα.
-
Πάντα είχα μια απορία.
Αν δεν είσαι ταξιτζής γιατί να αποτελεί κριτήριο αγοράς ο χώρος στα πίσω καθίσματα?Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά χωρούσαν παντού.
Όταν μεγάλωσαν δεν ερχόταν μαζί μου στα ταξίδια.
Την πεθερά μου την αποφεύγω!!!
Αρα ποιος ο λόγος να ασχοληθώ με κάτι που το χρησιμοποιώ ελάχιστα?Πάντως το CX 30 είναι στενάχωρο πίσω αν αναλογιστείς το μήκος του και δεν συγκρίνετε με το Tucson ΑΛΛΑ όποιος κάθετε μπροστά κ δει στην θέση του οδηγού σιγά μην ασχοληθεί με τους πίσω....!!!
-
@ss_76 said in Νεο Hyundai Tucson :
@kostis20 said in Νεο Hyundai Tucson :
Ναι δεν διεκδικεί δάφνες σε χώρους αλλά δεν είναι τόσο μικρό όσο το περιγράφετε. Οι επιδόσεις δεν είναι σε καμία περίπτωση αναιμικες,ενώ επίσης έχει φοβερό κράτημα.
Και είναι πολύ πιο όμορφο από το Tuscon...Και πιο οικονομικό σε κατανάλωση.
Πρόκειται για δυο πολύ καλά αυτοκίνητα που όμως έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία του κατασκευαστή στην προσέγγιση της κατηγορίας C-SUV
Και θα συμφωνήσω με κάποιον φίλο που το ανέφερε πιο πριν. Το cx30 δεν είναι c suv! Δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία με το τουσον , 3008 , τιγκουαν πως να το κάνουμε! Εδώ είναι πιο μικρό πίσω από το καμικ και αρκετά μάλιστα.
Του λείπουν 90-100 λτ από χώρο αποσκευών και αρκετά εκατοστά σε φάρδος πόδια κεφάλι από τους πίσω επιβάτες για να είναι στην οικογένεια των c suv.Έκανα τεστ και το 3008... ελάχιστα πιο άνετο από cx30....
Σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων και σε άλογα εκεί γύρω στα 180 , ποια είναι γρηγορότερα....;
Εντάξει φίλε μου το cx30 είναι εξίσου άνετο με όλα της κατηγορίας και καλύτερο σε όλα τα υπόλοιπα. Απορώ γιατί δεν έχει γεμίσει ο τόπος από δαυτα.
Λογω διλιτρου κινητηρα προφανώς. Στην υπόλοιπη Ευρώπη εχει πάρα πολλά.Kαι cx5 επίσης.
-
@ivank said in Νεο Hyundai Tucson :
Πάντα είχα μια απορία.
Αν δεν είσαι ταξιτζής γιατί να αποτελεί κριτήριο αγοράς ο χώρος στα πίσω καθίσματα?Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά χωρούσαν παντού.
Όταν μεγάλωσαν δεν ερχόταν μαζί μου στα ταξίδια.
Την πεθερά μου την αποφεύγω!!!
Αρα ποιος ο λόγος να ασχοληθώ με κάτι που το χρησιμοποιώ ελάχιστα?Πάντως το CX 30 είναι στενάχωρο πίσω αν αναλογιστείς το μήκος του και δεν συγκρίνετε με το Tucson ΑΛΛΑ όποιος κάθετε μπροστά κ δει στην θέση του οδηγού σιγά μην ασχοληθεί με τους πίσω....!!!
Κατά ένα μεγάλο ποσοστό είσαι σωστος, υπάρχει η ηλικία όμως 10 -18 όμως που αν τα παιδιά είναι μεγαλόσωμα τους θες τους χώρους για τους πίσω. Προσωπικά ούτε οι χώροι για τους πίσω, ούτε ασφαλώς ο χώρος αποσκευών, αποτελούν κριτήρια αγοράς, μια χαρα μεγαλώνεις παιδιά με αυτοκίνητα hatchback sedan, αυτό είναι άλλη ιστορία όμως.
-
-
-
όπως φαίνεται κι από τις μετρήσεις, εσωτερικά δεν έχουν σοβαρή διαφορά.... υπάρχει διαφορά στο χώρο αποσκευών. αλλά το πεζό είναι 5 εκ. μεγαλύτερο σε μήκος και πλάτος.
η δε bmw X1 είναι ίδια στους χώρους σε μήκος και πιο άνετη σε φάρδος...
-
Πάντως για οδηγό στο 1.93 ή παραπάνω που θέλει να κάθεται ορθή γωνία δεν είναι κανένα από τα δυο. Στο Tucson σου έρχεται το σκιαδιο κοντά στα μάτια ενώ στο cx30 ο ουρανός είναι πολύ κοντα στο κεφάλι. Στενάχωρα, καταθλιπτικά μην πω ακατάλληλα και τα δυο, όπως άλλωστε είναι όλα σχεδόν τα Γιαπωνέζο-κορεάτικα.
-
όπως φαίνεται κι από τις μετρήσεις, εσωτερικά δεν έχουν σοβαρή διαφορά.... υπάρχει διαφορά στο χώρο αποσκευών. αλλά το πεζό είναι 5 εκ. μεγαλύτερο σε μήκος και πλάτος.
Όπως φαίνεται από τις μετρήσεις του οτοτριτη που ανέβασες πίσω το 3008 έχει σχεδόν 10εκ περισσότερο διαθέσιμο φάρδος! Αν πόντοι δεν κάνουν για εσένα διαφορά τότε όλα τα αμάξια πάνω κάτω ίδια είναι. Και με το κορσα βολεύεται πάνω κάτω ίδιο είναι και -10Κ φθηνότερο.
-
Όπως φαίνεται από τις μετρήσεις του οτοτριτη που ανέβασες πίσω το 3008 έχει σχεδόν 10εκ περισσότερο διαθέσιμο φάρδος! Αν πόντοι δεν κάνουν για εσένα διαφορά τότε όλα τα αμάξια πάνω κάτω ίδια είναι. Και με το κορσα βολεύεται πάνω κάτω ίδιο είναι και -10Κ φθηνότερο.
Αν δεν κάνω λάθος, το φάρδος βοηθάει κυρίως όταν υπάρχουν 3 άτομα πίσω.... Σε περίπτωση δύο ατόμων δεν νομίζω να ζοριστουν στο πιο στενό...
Και ξαναλέω, το πεζό είναι 5 πόντους παντού μεγαλύτερο...
-
Αν δεν κάνω λάθος, το φάρδος βοηθάει κυρίως όταν υπάρχουν 3 άτομα πίσω.... Σε περίπτωση δύο ατόμων δεν νομίζω να ζοριστουν στο πιο στενό...
Και ξαναλέω, το πεζό είναι 5 πόντους παντού μεγαλύτερο...
Και αν δεν μπει κανένας πισω είτε το ατος έχεις είτε το τουσον το ίδιο είναι! Το 3008 και το τουσον είναι 5 πόντους φαρδύτερο από το Μάζντα αλλά σε ωφέλιμο χώρο είναι 10 πόντους η διαφορά. Σε αυτό μείνε ότι η Μάζντα κάνει κακή εκμετάλλευση χώρου.
-
TUCSON - 3008
Ίσως βοηθηθούν κάποιοι φίλοι από το παρακάτω υποκειμενικό αλλά αληθές κείμενο:
Ύψος 1.80, βάρος ~100 κιλά, άρα και το σχετικό... πλάτος!
Οταν μπήκα στο 3008, είδα ότι τα πάντα μπροστά και γύρω μου ήταν σε "-ακι" ... Τιμονακι, ταμπλουδακι κονσολακι, παρπριζακι, λίγο στενό καθισματακι... Προερχομενος από το S60, είπα ένα αυθόρμητο" όχι" και στην απορία του πωλητή, του εξήγησα ότι οδηγώ πολύ πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο αναφορικά τουλάχιστον με τους εσωτερικούς χώρους.
Προσθέστε τις υψηλές τιμές και τα μηχανικά προβλήματα για τα οποία διάβαζα παράπονα για τα 3008 και το Vfm του Tucson όταν το Premium 4x4 7DCT 180 είχε 30.790 πέρσι το Φεβρουάριο και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Φυσικά το 3008 είναι εξαιρετικο και δεν αμφισβητώ τις πολύ καλές κριτικές του. Α, ξέχασα, 5 χρόνια εγγύηση Hyundai που στην εποχή μας παίζει πολύ σοβαρό ρόλο... -
Το CX-30 αντικατέστησε το CX3 . Και τα δύο είναι στενάχωρα.
Για μένα είναι πολύ πιο στενάχωρα από το δικό μου 3 αιρκρος που έχει τους μεγαλύτερους χώρους για τον οδηγό στην Β κατηγορία και από τις μεγαλύτερες και στην C με το ύψος που έχει και σου επιτρέπει να οδηγείς πιο όρθιος χωρίς να κουράζεσαι.
Υπενθυμίζω 1,94 ύψος 120+ κιλά φάρδος.
Από την άλλη το 3008, αλλά και το 5 αιρκρος έχουν εκείνη την ηλιθίως φαρδιά κονσόλα στην μέση που σε αναγκάζει να οδηγείς με τα πόδια ενωμένα ως δεσποινίς που την χαζεύουν...
Ευτυχώς στο φέις λίφτ του 3008 αυτό διορθώθηκε λίγο, περιμένω να δω και αυτό του 5 αιρκρος.
Για το δικό μου μέγεθος μόνο το CX-5 ήταν ανεκτό. Το Τουσόν είναι επίσης ανεκτό, αλλά γενικά η C κατηγορία δεν είναι τόσο άνετη όσο το μήκος που έχει, εξαιρουμένου του Κούγκα που είναι αρκετά άνετο.
-
@criuser said in Νεο Hyundai Tucson :
Το CX-30 αντικατέστησε το CX3 . Και τα δύο είναι στενάχωρα.
Απλά το CX30 είναι μεγαλύτερο (πατάει στο 3αρι και όχι στο 2αρι που πατάει το CX3) και για ένα διάστημα κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα γιατί είναι άλλες κατηγορίες. Αλλά ναι όλα τα Μάζντα είναι σχετικά στενάχωρα για το μέγεθός τους...όπως και τα περισσότερα Ιαπωνικά.
-
@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :
TUCSON - 3008
Οταν μπήκα στο 3008, είδα ότι τα πάντα μπροστά και γύρω μου ήταν σε "-ακι" ... Τιμονακι, ταμπλουδακι κονσολακι, παρπριζακι, λίγο στενό καθισματακι... Προερχομενος από το S60, είπα ένα αυθόρμητο" όχι" και στην απορία του πωλητή, του εξήγησα ότι οδηγώ πολύ πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο αναφορικά τουλάχιστον με τους εσωτερικούς χώρους.
Προσθέστε τις υψηλές τιμές και τα μηχανικά προβλήματα για τα οποία διάβαζα παράπονα για τα 3008 και το Vfm του Tucson όταν το Premium 4x4 7DCT 180 είχε 30.790 πέρσι το Φεβρουάριο και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Φυσικά το 3008 είναι εξαιρετικο και δεν αμφισβητώ τις πολύ καλές κριτικές του. Α, ξέχασα, 5 χρόνια εγγύηση Hyundai που στην εποχή μας παίζει πολύ σοβαρό ρόλο...Απορώ που βασίζεις το συμπέρασμα ότι το 3008 είναι εξαιρετικό, όταν πρωτύτερα έχεις αναφέρει ότι όλα είναι σε ...άκι και ότι βγάζει μηχανικά προβλήματα.
-
@katafractos17 said in Νεο Hyundai Tucson :
@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :
TUCSON - 3008
Προσθέστε τις υψηλές τιμές και τα μηχανικά προβλήματα για τα οποία διάβαζα παράπονα για τα 3008 και το Vfm του Tucson όταν το Premium 4x4 7DCT 180 είχε 30.790 πέρσι το Φεβρουάριο και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Φυσικά το 3008 είναι εξαιρετικο και δεν αμφισβητώ τις πολύ καλές κριτικές του. Α, ξέχασα, 5 χρόνια εγγύηση Hyundai που στην εποχή μας παίζει πολύ σοβαρό ρόλο...Απορώ που βασίζεις το συμπέρασμα ότι το 3008 είναι εξαιρετικό, όταν πρωτύτερα έχεις αναφέρει ότι όλα είναι σε ...άκι και ότι βγάζει μηχανικά προβλήματα.
το συμπέρασμα το βγάζω από τις δοκιμές του αυτοκινήτου που διαβάζω, από τις συνήθως πολύ καλές εντυπώσεις των κατόχων του αλλά και από τα προβλήματα που κάποιοι κάτοχοι αναφέρουν οι ίδιοι ότι έχουν !
Δεν έχω ούτε πρόθεση ούτε λόγο να κατακρίνω οποιοδήποτε αυτοκίνητο - το μόνο που κάνω είναι να αναλύω και να τεκμηριώνω την προσωπική μου γνώμη. Ποτέ , καμία διάθεση προσβολής ή υποτίμησης κανενός κατόχου και αυτοκινήτου από το δικό μου προφίλ. Εδώ μέσα θα βρεθούν 500 κάτοχοι 3008 που θα πουν ότι τους καλύπτει απόλυτα, είναι κετευχαριστημένοι και έχουν μηδέν προβλήματα.Σεβαστό απόλυτα, αλλά αντιπαραθέτω τη δική μου γνώμη την οποία θεωρώ ότι προσπαθώ να την αιτιολογήσω κατά το δυνατόν επαρκώς
Άλλωστε , τα ''-άκι'' του 3008 που προανέφερα (με τη σχετική δόση χιούμορ βεβαίως-βεβαίως!), μπορεί να μη ταιριάζουν χωροταξικά και αισθητικά σε μένα, υπάρχει όμως πολύς κόσμος που του αρέσει αυτό το set-up και αυτό φαίνεται και από την επιτυχία στις πωλήσεις του! -
Λέτε για το καινούργιο Tucson, πολύ ωραίο και μουρατο , βλέπω αρκετά παρκαρισμένα σε χλιδατα ξενοδοχεία δίπλα σε πολλαπλάσιας αξίας premium SUV και στέκονται πανάξια δίπλα τους, καλά για Q3 , X1 , XC40 δεν το συζητώ , πολύ πιο εντυπωσιακό. Μόνο αυτή...η πανδαισία Led μπροστά μου φαίνεται κάπως...σαν αγροτικά μηχανήματα που δουλεύουν το βράδυ στον κάμπο μοιάζει από μακριά. Αλήθεια υπάρχει επιλογή να σβήνουν;
Επίσης βλέπω και το προηγούμενο Tucson πολύ συχνά στους δρόμους, πολύ ωραίο σχέδιο τελικά, και αυτό SUVαρα ,πολύ ανώτερο από το αδερφάκι Sportage σχεδιαστικα, και αν σκεφτείς πως με 23-24κ το έπαιρνες πριν 1-2 χρόνια σε diesel και με την κατάσταση στις τιμές σήμερα μιλάμε για κορυφαία επιλογή. -
Φώτα ημέρας είναι. Αν θες σβήνουν. Εκτός αν λες να σβήνουν μόνο αυτά και να μένουν τα πορείας ανοιχτά. Αυτό δεν γίνεται.
Αν και για μένα, είναι το selling point εξωτερικά.
-
@kapa-0 said in Νεο Hyundai Tucson :
Φώτα ημέρας είναι. Αν θες σβήνουν. Εκτός αν λες να σβήνουν μόνο αυτά και να μένουν τα πορείας ανοιχτά. Αυτό δεν γίνεται.
Και εγώ θεωρώ ότι είναι το selling point, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει επιλογή να σβήσουν. Είναι EU directive.
-
@npapanik said in Νεο Hyundai Tucson :
@kapa-0 said in Νεο Hyundai Tucson :
Και εγώ θεωρώ ότι είναι το selling point, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει επιλογή να σβήσουν. Είναι EU directive.
Σεπτέμβριος 2020, με αυτό το teaser ξεκίνησε το marketing για το πλασάρισμα του Tucson και όπως φαίνεται, πολύ μεγάλο βάρος έδωσαν στην προβολή των φώτων ημέρας.
(/assets/uploads/files/1660838153179-2021-hyundai-tucson-teaser.jpg) )
Hyundai Tucson NX4 (2020)