-
@dimsabas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Δοκίμασα κι εγώ ένα αυτόματο Tucson. Το κιβώτιό του δεν είχε απροβλημάτιστη λειτουργία. Ας βάλω κι εδώ τη δοκιμή να υπάρχει.
Δημήτρη το αυτόματο i30 το έχεις οδηγήσει; Είναι το ίδιο με του tucson;
-
Ουτε εγω ποτε, βασικά δεν είχα κανενα πρόβλημα με καποιο χειροκίνητο. Στο Α5 είχα φτάσει 175.000km και δεν ειχαν αλλαχθεί ούτε βαλβολίνες.
Τα DCT πάντως είναι προβληματικά γενικά.
Απο την αλλά για το eCVT της Toyota που αναφέρθηκε επίσης δεν εχω ακούσει προβλήματα απο εποχή Prius ακόμα. -
@georgemit said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@elteo said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@fanis75 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@chris__7 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
τα cvt ειναι καλυτερα?δε βγαζουν προβληματα?
Μιλάς για κλασσικό cvt ή για το e-cvt? γιατί ειναι 2 τελειώς διαφορετικά πράγματα!
Πάντως γενικά τα cvt σαν αξιοπιστία ειναι καλύτερα πλέον με τους μεταλλικούς ιμάντες, αλλά πάσχουν σε λειτουργία. Σε αυτόματο είμαι κάθετος, η καλύτερη (και μόνη για εμένα) λύση είναι το πλανητικό, που λόγω κατασκευής η ροπή μοιράζεται σε πολλά γρανάζια και αντέχει παπάδες σε συνδυασμό με μετατροπέα ροπής. Εφόσον είναι σωστή κατασκευή και γίνεται η συντήρηση που πρέπει, αντέχει περισσότερο και από το ίδιο το αυτοκίνητο.
@d_m said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Αντιγράφω την απάντηση μέλους του ίδιου post που ανέβασα σε fb group και νομίζω ότι τη στρουμφισα :
"Αλλαγή πολυδισκου. Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με σένα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν στα 37000 και έγινε αλλαγή στα 46000. Επέμενα έντονα και τα πρόβλημα φάνηκε στην δεύτερη μέτρηση. Μετά την αλλαγή το αμάξι τσουλάει όμορφα. Ελπίζω μέχρι την λήξη της εγγύησης να μην ξανάπαρουσιαστει τέτοιο θέμα"Γνωστό θέμα με τον πολύδισκο σε όλα τα διπλοσύμπλεκτα. Είναι κάτι το αναλώσιμο, όπως αλλάζουμε δίσκο στα χειροκίνητα.
Τα χειροκίνητα αλλάζουν δίσκο στα 200Κ και αν όμως.....
Δεν έχω αλλάξει δίσκο ΠΟΤΕ
Και corsa - fiesta τα έδωσα με 230 - 240k km. Το corsa μάλιστα από ότι μαθαίνω συνεχίζει με τον ίδιο και έχει περάσει τα 320 - 330k.μια από τα ίδια
-
Δοκίμασα κι εγώ ένα αυτόματο Tucson. Το κιβώτιό του δεν είχε απροβλημάτιστη λειτουργία. Ας βάλω κι εδώ τη δοκιμή να υπάρχει.
Δημήτρη το αυτόματο i30 το έχεις οδηγήσει; Είναι το ίδιο με του tucson;
Όχι, καθόλου. Αύριο παραλαμβάνω ένα αυτόματο Bayon.
-
διάβασα τη δοκιμή, είναι ακριβέστατη και στην περιγραφή της λειτουργίας του αυτόματου κιβωτίου και στην κατανάλωση. Έχω μία ένσταση για το σφιχτό στήσιμο που αναφέρετε, αλλά η άνεση της ανάρτησης είναι και σχετικά υποκειμένικό θέμα...
-
Γνωστό θέμα με τον πολύδισκο σε όλα τα διπλοσύμπλεκτα. Είναι κάτι το αναλώσιμο, όπως αλλάζουμε δίσκο στα χειροκίνητα.
Τι κόστος περίπου έχει μια τέτοια επισκευή σε ένα μέσο αυτοκίνητο; Όταν λέω μέσο, όχι πχ σε ένα άσσο αλλά σε Tucson, σε ένα Arkana, σε ένα Xceed.
-
κάποτε σε VW κοστιζε 750-800 ευρώ.....αλλά πολύ κάποτε.....τώρα πιστεύω ένα 1200αρι χαλαρό μην πω και παραπάνω.
-
για τα cvt των c-hr τι ισχυει?ποσο αντεχουν?
Δεν ειναι cvt, ειναι πλανητικο και επειδη προσομοιαζει την λειτουργια του cvt το ονομάζει e-cvt. Αντέχει οσο και το αυτοκίνητο.
-
@dimsabas Καλημέρα Δημήτρη, συμφωνώ απόλυτα με τις παρατηρήσεις σου. Το μειονέκτημα του συγκεκριμένου κιβωτίου φαίνεται να είναι η κίνηση σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
Αυτή την στιγμή έχω 12.600 (κλείνω χρόνο τον Μάρτιο) και μου έχει κάνει σε εμένα και την γυναίκα μου σε πολύ χαμηλή ταχύτητα (5km/h), ένα πατινάρισμα (ανέβαζε στροφές χωρίς να επιταχύνει καθόλου). Έκανε μετά ένα σκορτσάρισμα και προχώρησε μετά κανονικά. Αν μιλάμε για φθορά δίσκων από τόσο λίγα χλμ είναι άκρως ανησυχητικό.
-
Στα πόσα km συνήθως κυμαίνεται η αλλαγή δίσκου σε αυτόματο;
-
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Αυτή την στιγμή έχω 12.600 (κλείνω χρόνο τον Μάρτιο) και μου έχει κάνει σε εμένα και την γυναίκα μου σε πολύ χαμηλή ταχύτητα (5km/h), ένα πατινάρισμα (ανέβαζε στροφές χωρίς να επιταχύνει καθόλου). Έκανε μετά ένα σκορτσάρισμα και προχώρησε μετά κανονικά. Αν μιλάμε για φθορά δίσκων από τόσο λίγα χλμ είναι άκρως ανησυχητικό.
Σε αυτα τα χιλιομετρα συνηθως ενα καλυμπραρισμα χρειαζεται, μπορει να εχει βγει και καποια αναβαθμιση που να λυνει καποιο προβλημα που εχει παρουσιαστει, πρεπει να απευθυνθεις σε καποιο συνεργειο του δικτυου.
-
@ilias-a said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Σε αυτα τα χιλιομετρα συνηθως ενα καλυμπραρισμα χρειαζεται, μπορει να εχει βγει και καποια αναβαθμιση που να λυνει καποιο προβλημα που εχει παρουσιαστει, πρεπει να απευθυνθεις σε καποιο συνεργειο του δικτυου.
Μακάρι να είναι κάτι τέτοιο και να μην είναι πρώιμη φθορά.
-
@lampros_g said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Που μπορώ να δω ημερομηνία κατασκευής νεοπαραληφθεντος οχήματος? (μηνας/έτος)
Τη γράφει καπου?
Υπάρχει πουθενά πάνω στο αυτοκίνητο σε κάποια ετικέτα ίσως?Ευχαριστώ.
Το ετος ναι.
https://paseeed.gr/o-arithmos-plesiou-pos-diavazete-ke-ti-mas-lei/ -
Ευχαριστώ, παραλαμβάνω την άλλη εβδομάδα και το ξέρω και για τον αριθμό πλαισίου ότι σου δίνει στοιχεία απλά σε ένα VW που είχα παλιότερα θυμάμαι είχε κάτι ετικέτες πίσω στο πορτμπαγκάζ με μηνα/έτος παραγωγης για άμεση ενημέρωση χωρίς να μπω στο κόπο αποκωδικωποιησης του πλαισίου.
-
@lampros_g said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ευχαριστώ, παραλαμβάνω την άλλη εβδομάδα και το ξέρω και για τον αριθμό πλαισίου ότι σου δίνει στοιχεία απλά σε ένα VW που είχα παλιότερα θυμάμαι είχε κάτι ετικέτες πίσω στο πορτμπαγκάζ με μηνα/έτος παραγωγης για άμεση ενημέρωση χωρίς να μπω στο κόπο αποκωδικωποιησης του πλαισίου.
Άπαξ και έχεις το VIN διαθέσιμο είναι πολύ εύκολο να το αποκωδικοποιήσεις με διαθέσιμες online εφαρμογές, κάποιες το κάνουν ακόμη ευκολότερο με την χρήση OCR και κάμερας. Το θέμα να πάρεις το vin νωρίτερα και να έχεις ενημέρωση κάτι που η Hyundai USA την παρέχει καθώς υποστηρίζει διαφάνεια για την εξέλιξη της παραγγελίας, δεν ισχύει ομως το ίδιο στην Hyundai Europe.
Καλοτάξιδο να το χαρείς.
-
@elteo said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
τα cvt ειναι καλυτερα?δε βγαζουν προβληματα?
Μιλάς για κλασσικό cvt ή για το e-cvt? γιατί ειναι 2 τελειώς διαφορετικά πράγματα!
Πάντως γενικά τα cvt σαν αξιοπιστία ειναι καλύτερα πλέον με τους μεταλλικούς ιμάντες, αλλά πάσχουν σε λειτουργία. Σε αυτόματο είμαι κάθετος, η καλύτερη (και μόνη για εμένα) λύση είναι το πλανητικό, που λόγω κατασκευής η ροπή μοιράζεται σε πολλά γρανάζια και αντέχει παπάδες σε συνδυασμό με μετατροπέα ροπής. Εφόσον είναι σωστή κατασκευή και γίνεται η συντήρηση που πρέπει, αντέχει περισσότερο και από το ίδιο το αυτοκίνητο.
@d_m said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Αντιγράφω την απάντηση μέλους του ίδιου post που ανέβασα σε fb group και νομίζω ότι τη στρουμφισα :
"Αλλαγή πολυδισκου. Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με σένα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν στα 37000 και έγινε αλλαγή στα 46000. Επέμενα έντονα και τα πρόβλημα φάνηκε στην δεύτερη μέτρηση. Μετά την αλλαγή το αμάξι τσουλάει όμορφα. Ελπίζω μέχρι την λήξη της εγγύησης να μην ξανάπαρουσιαστει τέτοιο θέμα"Γνωστό θέμα με τον πολύδισκο σε όλα τα διπλοσύμπλεκτα. Είναι κάτι το αναλώσιμο, όπως αλλάζουμε δίσκο στα χειροκίνητα.
Τα χειροκίνητα αλλάζουν δίσκο στα 200Κ και αν όμως.....
Δεν έχω αλλάξει δίσκο ΠΟΤΕ
Και corsa - fiesta τα έδωσα με 230 - 240k km. Το corsa μάλιστα από ότι μαθαίνω συνεχίζει με τον ίδιο και έχει περάσει τα 320 - 330k.Ranault Laguna του 2000 με χειροκίνητο κιβώτιο 2 αλλαγές σε λιγότερο από 100.000 km, μάλιστα και τις δύο φορές έμεινα στη μέση του δρόμου
-
Nεος κατοχος εδω με 500χλμ. ,καλως σας βρισκω.
Παρατήρησα πως ενω έχω κλειστό το κλιματισμό λιγο ζεστος αερας συνεχιζει να βγαίνει απο τις γρίλιες.
Το εψαξα λιγο γιατι δε μου φαινεται φυσιολογικο και βρηκα ενα βιντεο οπου στο 2:20 λεει πως αν εχουμε κλειστο το κλιματισμο πιθανον να βγαινει ελαφρά αέρας -ζεστος η πιο κρυος- αναλογα τη τελευταια θερμοκρασια που ειχε το Clima.
Eχετε παρατηρησει κατι αναλογο ? Τελικα ειναι λογικο να συμβαινει ?
το βιντεο εδω:
Youtube Video -
@lab said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Nεος κατοχος εδω με 500χλμ. ,καλως σας βρισκω.
Παρατήρησα πως ενω έχω κλειστό το κλιματισμό λιγο ζεστος αερας συνεχιζει να βγαίνει απο τις γρίλιες.
Το εψαξα λιγο γιατι δε μου φαινεται φυσιολογικο και βρηκα ενα βιντεο οπου στο 2:20 λεει πως αν εχουμε κλειστο το κλιματισμο πιθανον να βγαινει ελαφρά αέρας -ζεστος η πιο κρυος- αναλογα τη τελευταια θερμοκρασια που ειχε το Clima.
Eχετε παρατηρησει κατι αναλογο ? Τελικα ειναι λογικο να συμβαινει ?
το βιντεο εδω:
Καλώς ήρθες και καλορίζικο!
Ναι είναι λογικό γιατί την ώρα που κλείνεις τον κλιματισμό (AC ή όχι) τα κλαπέτα μένουν στην θέση που τα είχες. Προσωπικά μου συμβαίνει και στα δύο αυτοκίνητα της υπογραφής. -
Συμβαίνει ναι νορμάλ είναι. Αν δε θέλεις να συμβαίνει πάτα την ανακύκλωση.
-
Νομίζω ότι σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα έχω αυτή την αίσθηση...
Καλορίζικο, γιατί είναι ένα αρκετά καλό αμάξι για τα λεφτά του.
Hyundai Tucson NX4 (2020)