-
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΟΤΑ, μου απάντησαν πως δεν δουλεύουν στα Ελληνικά ακόμα οι φωνητικές εντολές για το GPS που προσπάθησα, όλο δεν σας κατάλαβα λέει..!!
Κατάφερε κανένας τίποτε..?? Από λογισμικό μου γράφει πως έχω το τελευταίο. -
Κάθε αγοραστής που έχει δώσει 35Κ+ € για να πάρει το συγκεκριμένο όχημα θεωρώ ότι το έχει κάνει συνειδητά, έπειτα από αρκετό ψάξιμο, μιας και δυστυχώς στην χώρα μας η αγορά αυτοκινήτου είναι μία ιδιάιτερα δαπανηρή κατάσταση σε σχέση με τα εισόδημα.
Θεωρώ ότι θα πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή του κάθε αγοραστή και να μην τον πυροβολούμε και να τον προσβάλουμε για την επιλογή του.
Το αν είναι ποιοτικό, γρήγορο, άνετο, οικονομικό και ότι άλλο, το έκρινε ο καθένας πριν την αγορά του.
Προσωπικά το έψαξα πάρα πολύ , είδα όλον τον ανταγωνισμό, μέτρησα τα θετικά και τα αρνητικά και έκανα την επιλογή μου. Ανεξάρτητα από την ποια θέση κατέχει στο βάθρο της ποιότητας, της οικονομίας, της αξιοπιστίας, του εξοπλισμού σε σχέση με τον ανταγωνισμό, το επέλεξα, και δεν θα μου αλλάξει κανείς την άποψη για την ορθότητα της επιλογής μου ότι και αν πει.
Πείτε το τρόλλευ , πείτε το βάρκα, πείτε το ότι θέλετε. Είναι επιλογή μου.
Είναι η πρώτη φορά που πήρα toyota, είχα πάντα στα χέρια μου διάφορα ευρωπαικά σαμάρια που τα έτρεχα κάθε τόσο και λιγάκι στα συνεργεία, άναβαν λαμπάκια τακτικά , και γενικά δεν θυμάμαι να έχω πληρώσει ποτέ σε συνεργείο μόνο λάδια φίλτρα. Όλο και κάποια μακακία θα έσκαγε.
Μπορεί όντως να του λείπει η προσωπικότητα μιας αλφα ή η στιβαρότητα ενός γερμανικού, και να μην έχει ανάρτηση τρένου, αλλά δεν μου έχει λείψει τίποτα από τα παραπάνω.
Μπορεί να μην σου προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν πρόκειται να σε προδώσει ούτε στην προσπέραση ούτε σε δύσκολες συνθήκες σε βουνά και λαγκάδια, και θα σε ανεβάσει και γρήγορα σε κάποιο βουνό με στροφές και κακό οδόστρωμα, και θα σε πάει και στον δύσκολο χωματόδρομο το καλοκαίρι.
Έμένα αυτό καλύπτει τα κουτάκια μου και είμαι happy με την επιλογή μου. -
Ανάρτηση με ουσία και προσωπική άποψη...
Σωστή δομή με παραγράφους για εύκολο διάβασμα...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με τόνους, προσοχή στην ορθογραφία και στην σύνταξη (και όχι ότι βγάλει το autocorrect και αμέσως υποβολή)...
Ωραίος ο φίλος...
-
Λυσσαλέο μένος και ζόφο αποπνέει η γραφή των αντιτογιοταιων.
Πείτε μας κύριοι λοιπόν, με 38κ, τόσο κάνει το δικό μου σήμερα, τι αγοράζει κάποιος ο οποίος θέλει ένα αμάξι που να τα κάνει όλα και να μην καίει( ναι κάποιοι πληρώνουν την βενζίνη από την τσέπη τους κάνοντας καθημερινά 60 χλμ σε αστικό και περαστικό περιβάλλον )- με 197hp AWD. Eνα αμάξι που αντικειμενικά δεν θα σκορπίσει στην καθημερινή χρήση, που δεν θα ζητάει πέραν των προβλεπόμενων, που θα είναι ο εργάτης όπως είπατε αλλά θα πάει την οικογένεια σου παντού και όποτε χρειαστεί με ποιότητα κύλισης και οδηγική συμπεριφορά άνω του μέσο όρου.
Εντάξει, σε κάποιους δεν αρέσουν τα σκληρά πλαστικά ούτε το βουητό από το cvt ούτε στο τέλος τέλος το just in time (τόσο όσο) στην φιλοσοφία κατασκευής της Toyota, σε κάποιους άλλους δεν αρέσει να αγοράζουν κινητήρες 15ετιας σε ωραίο περιτύλιγμα με σχεδιασμό over engineering στην λειτουργία μίας μηχανικής μανδάλωσης, έτσι δεν είναι;
Η επιλογές λοιπόν το καθενός απορρέουν από τις ανάγκες του τις δυνατότητές του τα θέλω του, βάλτε την σειρά όπως θέλετε και στην προκειμένη όταν χρειάζεσαι ένα(1) αμάξι για όλες τις δουλειές αυτό είναι το Toyota τα οποία ούτε τρόλεϊ είναι, ούτε ντεκαβλε ούτε ότι δεν πάνε.
Μερικοί εδώ μέσα βγάζουν το κόμπλεξ του ακουμπισμένου κλειδιού στην ροτόντα του σουαρέ που έχουν πάει ή απλώς τρολάρουν για το τράφικ του site.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Για να σταματήσει η γκρίνια περί τρόλει κλπ. Το golf χτύπησε πάλι...κάηκε ο εγκέφαλος abs, esp, κλασικό και διαχρονικό πρόβλημα του vag group. Φρενάρει πλέον σαν starlet μέχρι να επισκευασθεί. Η επισκευή με καινούργια μονάδα στη προνομιακή τιμή των 1.200 ευρώ (μεταχειρισμένη με εργατικά 600 ευρώ με κωδικοποίηση, αλλά δεν ρισκάρω την τύχη μου). Μετά από αυτό πάει προς πώληση, αρκετή η συμβίωση μαζί του..
Επειδή μεγαλώσαμε πλέον και εργάσιμες ημέρες να χάνουμε σε συνεργεία δεν περισσεύουν (ούτε φυσικά τα χιλιάρικα που έχω δώσει για το golf) ούτε έχω πια κουράγιο για επισκευές, αποφάσισα εφεξής αποκλειστικά τρόλει από Ιαπωνία μέχρι να έρθει η στιγμή αγοράς ηλεκτρικού, δηλαδή κοντά στο 2030 οπότε θα έχουν ωριμάσει μπαταρίες και δίκτυο.Θα ηρεμήσει το κεφάλι και η τσέπη σου
-
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με τόνους, προσοχή στην ορθογραφία και στην σύνταξη (και όχι ότι βγάλει το autocorrect και αμέσως υποβολή)...
Γηα πιων τω λαις αυτω?
-
@nekman said in Toyota Corolla Cross:
Κάθε αγοραστής που έχει δώσει 35Κ+ € για να πάρει το συγκεκριμένο όχημα θεωρώ ότι το έχει κάνει συνειδητά, έπειτα από αρκετό ψάξιμο, μιας και δυστυχώς στην χώρα μας η αγορά αυτοκινήτου είναι μία ιδιάιτερα δαπανηρή κατάσταση σε σχέση με τα εισόδημα.
Θεωρώ ότι θα πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή του κάθε αγοραστή και να μην τον πυροβολούμε και να τον προσβάλουμε για την επιλογή του.
Το αν είναι ποιοτικό, γρήγορο, άνετο, οικονομικό και ότι άλλο, το έκρινε ο καθένας πριν την αγορά του.
Προσωπικά το έψαξα πάρα πολύ , είδα όλον τον ανταγωνισμό, μέτρησα τα θετικά και τα αρνητικά και έκανα την επιλογή μου. Ανεξάρτητα από την ποια θέση κατέχει στο βάθρο της ποιότητας, της οικονομίας, της αξιοπιστίας, του εξοπλισμού σε σχέση με τον ανταγωνισμό, το επέλεξα, και δεν θα μου αλλάξει κανείς την άποψη για την ορθότητα της επιλογής μου ότι και αν πει.
Πείτε το τρόλλευ , πείτε το βάρκα, πείτε το ότι θέλετε. Είναι επιλογή μου.
Είναι η πρώτη φορά που πήρα toyota, είχα πάντα στα χέρια μου διάφορα ευρωπαικά σαμάρια που τα έτρεχα κάθε τόσο και λιγάκι στα συνεργεία, άναβαν λαμπάκια τακτικά , και γενικά δεν θυμάμαι να έχω πληρώσει ποτέ σε συνεργείο μόνο λάδια φίλτρα. Όλο και κάποια μακακία θα έσκαγε.
Μπορεί όντως να του λείπει η προσωπικότητα μιας αλφα ή η στιβαρότητα ενός γερμανικού, και να μην έχει ανάρτηση τρένου, αλλά δεν μου έχει λείψει τίποτα από τα παραπάνω.
Μπορεί να μην σου προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, αλλά δεν πρόκειται να σε προδώσει ούτε στην προσπέραση ούτε σε δύσκολες συνθήκες σε βουνά και λαγκάδια, και θα σε ανεβάσει και γρήγορα σε κάποιο βουνό με στροφές και κακό οδόστρωμα, και θα σε πάει και στον δύσκολο χωματόδρομο το καλοκαίρι.
Έμένα αυτό καλύπτει τα κουτάκια μου και είμαι happy με την επιλογή μου.Είμαι σύμφωνος σε όλα απλώς πήρα Suzuki και είμαι το ίδιο ευχαριστημένος. Και ευχαριστώ που δεν μιλάς μόνο για την κατανάλωση...
-
Παιδιά όλοι ξέρουμε ότι τα Φόρουμ έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια.
Το 4τ δεν αποτελεί εξαίρεση. Πολλά από τα μέλη που έχουν απομείνει και ποστάρουν δεν είναι απλοί καθημερινοί κάτοχοι αυτοκινήτων που τα έχουν για να πάνε στην δουλειά τους και εκδρομές με την οικογένεια...
Στους περισσότερους από αυτούς τα αυτοκίνητα είναι η ζωή τους και είναι φανατικοί υποστηρικτές σε αυτά που θέλουν. Έχουν βασικές προτεραιότητες να μπαίνουν με 200 στην στροφή και να τους ρωτάνε αν είναι μαμά, άλλοι θέλουν να παίρνουν τα βουνα ,άλλοι θέλουν όπου ακουμπάνε μέσα να πιάνουν δέρμα...
Που και που θα μπει και κανένας καημένος θνητός να ρωτήσει 5 πράγματα η να μοιραστεί την χαρά/λύπη
για την νέα του αγορά...Το καλό σε όλο αυτο είναι ότι η εμπειρία και η τεχνογνωσία περισσεύει, οπότε μπορείς να πάρεις αρκετά πράγματα ακόμα. Θέλει όμως ψυχραιμία και μπόλικο φιλτράρισμα...
-
Ρε σεις πατε καλα;
Τι ξεσπασμα ειναι αυτό πάλι και αρχίσαμε τα περι κλειδιών κλπ;
Προσωπικα γούστα βγάζουμε, κάνουμε και αρκετή πλάκα καθως πολλοί γνωριζόμαστε και από κοντά και κάπου αναμεσα στα συμφραζομενα βγαίνει και κατι!
Χαρείτε τα αμαξια σας και αφήστε τον καθένα να πιστεύει οτι θέλει!
Αν εσύ είσαι happy με την επιλογή σου, σε πειράζει αν εγώ θεωρώ για τον πέοντα τα πλαστικά της τογιότα και οτι στα 25 χρονια που εχω και ένα τογιοτα εχει σαφως χειροτερέψει η ποιότητα στη μάρκα;
Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αναγκες και τις ίδιες ανησυχίες, οικονομικές δυνατότητες, γουστα!
Ως τρίτοι μπορουμε να γράφουμε ελευθερα τις εντυπώσεις μας και ως κατοχοι να κανουμε την κριτική μας! Γιατι κριτική θα γίνεται και πρέπει να γίνεται! Δεν ειναι καθε μας επιλογή τέλεια, ούτε καν καλή μερικές φορές! -
ΣΤΟ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ GPS ΜΕ ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,
υπάρχει περίπτωση να απαντήσει κανείς..??!!
Για να ξέρω να κράξω την Τουότα..!!
Στα υπαρξιακά το ρίξατε όλοι..??!! Ρε τι πάθαμε.
Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη όσοι το επιλέξαμε,
οι δε υπόλοιποι παρακαλώ σταματείστε την υψηλή κριτική, δεν έχει νόημα.
Επίσης έβαλε κάποιος αισθητήρες παρκαρίσματος, ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΠΡΟΣ..??!! -
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Ρε σεις πατε καλα;
Τι ξεσπασμα ειναι αυτό πάλι και αρχίσαμε τα περι κλειδιών κλπ;
Προσωπικα γούστα βγάζουμε, κάνουμε και αρκετή πλάκα καθως πολλοί γνωριζόμαστε και από κοντά και κάπου αναμεσα στα συμφραζομενα βγαίνει και κατι!
Χαρείτε τα αμαξια σας και αφήστε τον καθένα να πιστεύει οτι θέλει!
Αν εσύ είσαι happy με την επιλογή σου, σε πειράζει αν εγώ θεωρώ για τον πέοντα τα πλαστικά της τογιότα και οτι στα 25 χρονια που εχω και ένα τογιοτα εχει σαφως χειροτερέψει η ποιότητα στη μάρκα;
Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αναγκες και τις ίδιες ανησυχίες, οικονομικές δυνατότητες, γουστα!
Ως τρίτοι μπορουμε να γράφουμε ελευθερα τις εντυπώσεις μας και ως κατοχοι να κανουμε την κριτική μας! Γιατι κριτική θα γίνεται και πρέπει να γίνεται! Δεν ειναι καθε μας επιλογή τέλεια, ούτε καν καλή μερικές φορές!Ένας νέος κάτοχος στην πρώτη του επαφή με μια μάρκα δεν μπορεί να γνωρίζει όσα αναφέρεις! Εσύ καλώς τα αναφέρεις, είναι η αλήθεια!
Και το λέω ως νέος κάτοχος Golf όπου αρκετοί λένε ότι έχει πέσει αισθητά η ποιότητα του εσωτερικού του. -
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Πείτε μας κύριοι λοιπόν, με 38κ, τόσο κάνει το δικό μου σήμερα, τι αγοράζει κάποιος ο οποίος θέλει ένα αμάξι που να τα κάνει όλα και να μην καίει( ναι κάποιοι πληρώνουν την βενζίνη από την τσέπη τους κάνοντας καθημερινά 60 χλμ σε αστικό και περαστικό περιβάλλον )- με 197hp AWD. Eνα αμάξι που αντικειμενικά δεν θα σκορπίσει στην καθημερινή χρήση, που δεν θα ζητάει πέραν των προβλεπόμενων, που θα είναι ο εργάτης όπως είπατε αλλά θα πάει την οικογένεια σου παντού και όποτε χρειαστεί με ποιότητα κύλισης και οδηγική συμπεριφορά άνω του μέσο όρου.
Καλημέρες. Κατ αρχήν να χαίρεσε (χαίρεστε) το αυτοκίνητό σας και καλές βόλτες. Όπως το θέτεις προφανώς βάζεις και τα κριτήρια της επιλογής σου. Ψάχνοντας για συγγενή με ανάλογα κριτήρια μόνο το 180 hp αυτόματο Sportage έκανε τικ σε ανάλογα κουτάκια. Βάζοντας όμως και άλλα (φόρος πολυτελείας δίλιτρου κάθε έτος και δυνητική ανάλογη δυσκολία στην μεταπώληση) το Sportage πήρε "κεφάλι", πολύ δε περισσότερο όταν τα είδαμε από κοντά στο εσωτερικό τους. Παρόλο που βέβαια καίει παραπάνω, άλλωστε είναι δύσκολο ένας αγοραστής στα 38Κ-40Κ να πει ότι προτάσσει την "οικονομία".
Δεν υπάρχει προφανώς "απόλυτη" επιλογή και προφανώς η επιλογή του καθενός είναι σεβαστλη και η καλύτερη για αυτόν. Προσωπικά επίσης δεν δέχομαι καθόλου τα σχόλια περί "παπουδίστικου" για ένα αμάξι σχεδόν 200 ίππων το οποίο απ έξω είναι (προσωπική μου άποψη) πολύ όμορφο (όπως και ΟΛΑ τα τωρινά toyota). Το μόνο θέμα του είναι "μέσα" και το CHR δείχνει ότι αν θέλουν, μπορούν, έπεσε τρελλό cost cutting. -
@fiverg said in Toyota Corolla Cross:
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Καλημέρες. Κατ αρχήν να χαίρεσε (χαίρεστε) το αυτοκίνητό σας και καλές βόλτες. Όπως το θέτεις προφανώς βάζεις και τα κριτήρια της επιλογής σου. Ψάχνοντας για συγγενή με ανάλογα κριτήρια μόνο το 180 hp αυτόματο Sportage έκανε τικ σε ανάλογα κουτάκια. Βάζοντας όμως και άλλα (φόρος πολυτελείας δίλιτρου κάθε έτος και δυνητική ανάλογη δυσκολία στην μεταπώληση) το Sportage πήρε "κεφάλι", πολύ δε περισσότερο όταν τα είδαμε από κοντά στο εσωτερικό τους. Παρόλο που βέβαια καίει παραπάνω, άλλωστε είναι δύσκολο ένας αγοραστής στα 38Κ-40Κ να πει ότι προτάσσει την "οικονομία".
Δεν υπάρχει προφανώς "απόλυτη" επιλογή και προφανώς η επιλογή του καθενός είναι σεβαστλη και η καλύτερη για αυτόν. Προσωπικά επίσης δεν δέχομαι καθόλου τα σχόλια περί "παπουδίστικου" για ένα αμάξι σχεδόν 200 ίππων το οποίο απ έξω είναι (προσωπική μου άποψη) πολύ όμορφο (όπως και ΟΛΑ τα τωρινά toyota). Το μόνο θέμα του είναι "μέσα" και το CHR δείχνει ότι αν θέλουν, μπορούν, έπεσε τρελλό cost cutting.ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΣΕΝΑ, με απέτρεψε από το να πάρω sportage.
Κατ΄αρχήν η μία και μοναδική αντιπροσωπεία που υπάρχει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πόλη με 1,5 μύριο κατοίκους...!!!
Όλοι ξέρουμε ότι το μονοπώλιο δεν είναι καλό πράγμα, αντίθετα η Τουότα έχει αρκετά εξουσιοδοτημένα.
Δεύτερον κάποια σχόλια που διάβασα σε αρκετά φόρουμ, δεν θα πω τίποτε άλλο εδώ πάνω.
Τρίτον το ότι αυτό το μοτέρ που βγάζει 180 άλογα, χρειάζεται σε ένα χρόνο τουλάχιστον 3 φορές επάνω από τον φόρο πολυτελείας που πληρώνει το δίλιτρο σε καύσιμα αυτή τη στιγμή, ο οποίος φόρος πολυτελείας όλοι λένε ότι μπορεί να καταργηθεί, αλλά και να μην, πάλι λόγω κατανάλωσης είσαι πολύ πιο οικονομικά συνολικά με το Τουότα που δεν πληρώνει και τα δεν ξέρω πόσα ευρώ τέλη κυκλοφορίας για τους ρύπους των 180 αλόγων..!!
Στην πρώτη μου βόλτα που πήγα επαρχία το αυτοκίνητο έδειξε 4,4 λίτρα κατανάλωση στα 100 χλμ, έκανα συνολικά 270 χλμ....!!
Άντε γράψε τέτοια τιμή με το Κία.
Τέταρτον δεν ξέρω πόσο υβριδικό θα θεωρείται το Sportage με αυτήν την 48βολτη απλώς μπαταρία και για πόσο, ώστε να μπαίνει στον δακτύλιο των Αθηνών σε σχέση με το φουλ υβριδικό της Τουότα, που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ καν τέλη κυκλοφορίας..!!
Πέμπτον, ναι μεν 7 χρόνια εγγύηση με περιορισμό στα χλμ. βέβαια όπως και το Τουότα , ΑΛΛΑ 2 ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ 48βολτη μπαταρία, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ..?? Η οποία μου είπαν ότι κοστίζει περίπου 1000 ευρώ, αν πάθει κάτι...!!
Έκτον ,ναι μεν 5 χρόνια δωρεάν σέρβις, αλλά αυξημένη τιμή στο αυτοκίνητο,εάν βέβαια θέλεις αφαιρούν 1000 ευρώ, δηλαδή σε βάζουν να ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙΣ τα 5 χρόνια σέρβις και σε αφήνουν να επιλέξεις εάν δεν τα θέλεις...!!!
Μα γιατί να προπληρώσω 5 χρόνια σέρβις..?? Αν το τρακάρω και βγει άχρηστο..?? Αν το πουλήσω..?? Αν....Αν...??!!
Έβδομον, ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ, έχει κανείς την αφέλεια να νομίζει ότι θα πουλήσει πιο εύκολα το μεταχειρισμένο του Sportage με τα 180 άλογα, από ένα δίλιτρο corolla cross..??!! Και ποιο από τα δύο πιστεύεις ότι θα πιάσει καλύτερη τιμή και θα πουληθεί πιο εύκολα, το υβριδικό Τουότα ή το 1,6 Sportage με τα 180 άλογα που βαφτίστηκε hybrid..??!!
Δεν θα μπω στον κόπο να αναφέρω σαν μειονέκτημα τα 3000 περίπου ευρώ που ήταν ακριβότερο το Sportage, ούτε και το ποιο μου φάνηκε καλύτερο στην πορεία κ.λπ, διότι ειδικά το τελευταίο είναι υποκειμενικό θέμα, ο καθένας το βλέπει όπως θέλει.
Εσωτερικά το Κία φαίνεται πιο πλούσιο, όχι απαραίτητα και πιο ποιοτικό, όμως έχει κάποια μειονεκτήματα για μένα, όπως το από που και πως ενεργοποιείς τον κλιματισμό κ.λπ...
Τώρα το ποιο έχει την καλύτερη τετρακίνηση..?? Ο καθένας λέει τα δικά του, εκείνο που είναι σίγουρο πάντως είναι πως πάμε πλέον σε νέα μορφή τετρακίνησης στα ηλεκτρομοτέρ, όπου μετά από κάποια χρόνια λένε ότι ο κάθε τροχός θα έχει το δικό του ηλεκτρομοτέρ..!!
Το Τουότα έχει δύο ηλεκτρομοτέρ για μπροστά και πίσω κίνηση, ενώ το Sportage από ότι γνωρίζω είναι με ποιο κλασσική τετρακίνηση.
Έγραψα τους λόγους που ΕΓΩ επέλεξα Τουότα , υποκειμενικές οι απόψεις και η επιλογή μου...!!! -
Πολύ καλό αμαξι το Corolla cross, φανταστικη κατανάλωση, και ωραίο οδηγικά, ήταν μέσα στις επιλογές μου, αλλά 14 μήνες αναμονή όπως και ο φόρος πολυτελείας plus ότι υπήρχαν καλύτερες επιλογές από άποψη χώρων (με μωρά και βρεφικά) δεν το επέλεξα. Αν έμενα Αθήνα και έκανα πολλά χιλιόμετρα ίσως και να συμβιβαζόμουν.
-
@czio said in Toyota Corolla Cross:
Πολύ καλό αμαξι το Corolla cross, φανταστικη κατανάλωση, και ωραίο οδηγικά, ήταν μέσα στις επιλογές μου, αλλά 14 μήνες αναμονή όπως και ο φόρος πολυτελείας plus ότι υπήρχαν καλύτερες επιλογές από άποψη χώρων (με μωρά και βρεφικά) δεν το επέλεξα. Αν έμενα Αθήνα και έκανα πολλά χιλιόμετρα ίσως και να συμβιβαζόμουν.
Εγω θα εξεταζα το 1,8 γιατι εχοντας καει μια φορά με διλιτρο ουτε που το σκέφτομαι.
Αλλα το 1,8 το σκότωσε βαζοντας ημιακαμπτο πισω.Επίσης με χαλαγαν:
- τα πλαστικά
- η ελλειψη αισθητήρων μπρος-πίσω σε τέτοιο σκαρί
- ο όγκος σε σχεση με τους διαθέσιμους χώρους.
- γενικά καποιες ανόητες εξοπλιστικες ελλείψεις (φωτίζομενοι διακόπτες παραθυρων πχ)
Στο f/l ίσως στρώσουν καποια....
-
Έχει η καλή έκδοση.
-
Εγω θα εξεταζα το 1,8 γιατι εχοντας καει μια φορά με διλιτρο ουτε που το σκέφτομαι.
- τα πλαστικά
- γενικά καποιες ανόητες εξοπλιστικες ελλείψεις (φωτίζομενοι διακόπτες παραθυρων πχ)
Ναι πολύ ψειρισμένο, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που οι πίσω ανεξάρτητες είναι overrated
-
- τα πλαστικά
Ο ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟΣ, ναι είναι θέμα, αλλά οι αισθητήρες..??
Πόσα αυτοκίνητα της κατηγορίας έχουν πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων..?? Το 3008 και το 2008 που κάνουν πάνω από 30000 ευρώ χωρίς να είναι υβριδικά π.χ. έχουν..??
Το κασκάι έχει..?? Μόνο στο τετρακίνητο..!!
Με 200 ευρώ βάζεις πολύ καλούς αισθητήρες παρκαρίσματος χωρίς πλέον να ξηλώνεις προφυλακτήρες, μπροστά και πίσω..!!
Και με ακόμα 100 ευρώ βάζεις ζελατίνες πίσω, όπως το εργοστασιακό.
Στην active plus την πιο απλή έκδοση που πήρα, δεν λείπει τίποτε, μέχρι αισθητήρες βροχής και αυτόματη εναλλαγή μεσαίας μεγάλης σκάλας έχει..!!
Δεν θα έπρεπε τα γκατζετάκια να είναι το πρώτο κριτήριο για να επιλέξουμε αυτοκίνητο.
Πήγα και είδα τα MG, φουλ στα γκάτζετ και από τιμή σούπερ..!!
Τα έχουν όλα και συμφέρουν, με 7 χρόνια εγγύηση..!! -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Έχει η καλή έκδοση.
Πολλά του ανταγωνισμού έχουν και στην τελική σε τέτοιο σκαρί είναι απαραίτητοι. Εδώ βάζει στο chr.
-
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
- τα πλαστικά
Ο ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟΣ, ναι είναι θέμα, αλλά οι αισθητήρες..??
Πόσα αυτοκίνητα της κατηγορίας έχουν πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων..?? Το 3008 και το 2008 που κάνουν πάνω από 30000 ευρώ χωρίς να είναι υβριδικά π.χ. έχουν..??
Το κασκάι έχει..?? Μόνο στο τετρακίνητο..!!
Με 200 ευρώ βάζεις πολύ καλούς αισθητήρες παρκαρίσματος χωρίς πλέον να ξηλώνεις προφυλακτήρες, μπροστά και πίσω..!!
Και με ακόμα 100 ευρώ βάζεις ζελατίνες πίσω, όπως το εργοστασιακό.
Στην active plus την πιο απλή έκδοση που πήρα, δεν λείπει τίποτε, μέχρι αισθητήρες βροχής και αυτόματη εναλλαγή μεσαίας μεγάλης σκάλας έχει..!!
Δεν θα έπρεπε τα γκατζετάκια να είναι το πρώτο κριτήριο για να επιλέξουμε αυτοκίνητο.
Πήγα και είδα τα MG, φουλ στα γκάτζετ και από τιμή σούπερ..!!
Τα έχουν όλα και συμφέρουν, με 7 χρόνια εγγύηση..!!Επειδή έχω οδηγήσει πολλά και αντιλαμβάνομαι τη διαφορα αλλά κυριως επειδή έχω σήμερα αμάξι με ανεξάρτητη, δεν θα έκανα υποβάθμιση σε ημιακαμπτο σε αυτή την κατηγορία οχήματος.
Άρα μείον 1.
Μείον 2 όλες αυτές τις μικρό μαλακιες που έκατσε και τις έκανε ο Stefan για να βελτιωσει τις ανόητες ελλείψεις αλλά τον κράξετε ενώ σήμερα τα γράφετε ως πιθανές λύσεις , δεν είμαι διατεθειμένος να τις κάνω.
Όταν παίρνω αμάξι με ελλείψεις καταλήγω να χανω χρόνο και χρήμα σε μαστορια που βάζουν χέρι σε νέο αμάξι.
Τα έκανα και στο YC αλλά ήταν σαν την ασπιρίνη στην ημικρανία.
Στην τελική όπως είπαμε άλλες προτεραιότητες έχει ο καθένας.
Κάποια που θεωρούνται δήθεν γκατζετακια μια χαρά θα τα απολαμβάναμε αν μας τα έδιναν στη ίδια τιμή.
Επίσης δεν είναι όλα γκατζετς αλλά ευκολίες που δίνουν μια δόση άνεσης και πολυτελείας στη ζωή μας.
Εξαρτάται τι αναγκες και τι δυνατότητες έχει ο καθένας.
Toyota Corolla Cross