-
@nekman said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως ακόμη και αν μερικοί πιστεύουν οτι είναι ΑΝΟΗΤΟ, το ΚΚ είναι για να παίζεις με το γκάζι...
Και είναι πραγματικά απόλαυση αυτό!Συμφωνώ, είναι πολύ ευχάριστο, γρήγορο και άμεσο, μόνη παραφωνία το μούγκρισμα του cvt που στο td με ενόχλησε...
-
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Κανένα δεν με ικανοποίησε περισσότερο στην ποιότητα κύλισης \
Το μεγαλύτερο πελονέκτημα του αυτοκινήτου. Έχω οδηγήσει σχεδόν όλα τα C SUV, κανένα δεν έχει την ποιότητα κύλισης (εννοώ σε ανάρτηση, όχι ηχομόνωση) του Κορόλα Κρος. Έχει απίστευτη ανάρτηση, σιδερώνει τα πάντα!!
-
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 Βασικά ο πραγματικός αντίπαλος του CC είναι το Qashqai e-power, εκεί νομίζω έχει νόημα μια σύγκριση, κι αν το QQ καίει λίγο παραπάνω το αντισταθμίσεις από την εξοικονόμηση από τον φόρο πολυτελείας. Από άποψη τιμής κανένα 1.000 ή 1.500αρι παραπάνω το QQ premium σε σχέση με το CC style αλλά με ελαφρώς καλύτερο εξοπλισμό το QQ.
ΑΥΤΟ ΤΟ κασκάι που λες, νομίζω ότι είναι το φουλ ηλεκτρικό..??!!
Αν είναι αυτό, είναι πάνω από 40000 ευρώ. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με, αυτό το κασκάι που είδα ήταν αυτό με τα 140 άλογα αυτόματο με cvt κιβώτιο, 1350 κυβικά περίπου και μάλλον τρικύλινδρο , ελαφρώς όπως είπες καλύτερο εξοπλισμό, στα 36000 και κάτι με τετρακίνηση που ήθελα, ενώ το κκ είναι στην active plus έκδοση που με καλύπτει εκτός από αισθητήρες παρκαρίσματος 35000 +. Νομίζω ότι το κασκάι τους είχε τους αισθητήρες, + εκείνο το σύστημα στον καθρέφτη που ανάβει φως όταν έρχεται δίπλα σου αυτοκίνητο,
Όμως στα συστήματα ασφαλείας πιστεύω πως το κκ είναι καλύτερο.
Στην πορεία που λέμε ποιότητα κύλισης, βρήκα το κκ αρκετά καλύτερο,με πολύ καλύτερο τιμόνι και εξίσου αθόρυβο..!!
Στις καταναλώσεις δεν το συζητάμε, μόλις δε ανέβαζα στροφές και ταχύτητα το μικρό μοτέρ το έδειχνε με θόρυβο και βογγητό.
3 χρόνια εγγύηση το κασκάι , 6 το κκ, με μία 12βολτη το κασκάι ,με το γνωστό σύστημα το υβριδικό το κκ,πολύ ανώτερο..!!
Καινούργιο μοντέλο το κκ, 3 ετών το κασκάι, πιο γεροντίστικο μου φάνηκε το κασκάι και φτωχό εσωτερικά, παρόμοια η ποιότητα των πλαστικών τους. Ρεζέρβα το κασκάι, .................το κκ. Ψάχνω ήδη για ρεζέρβα..!!
Τέλη κυκλοφορίας κάπου 87 ευρώ το κασκάι αν θυμάμαι καλά, 380 το φέσι για το κκ..?? Έχει κάποια έκπτωση από τα 440 που ήταν..??
Με 10000 χλμ. το χρόνο είσαι χοντρικά κανένα 500άρικο λιγότερο σε κατανάλωση στο κκ ίσως και παραπάνω με βάση τις εργοστασιακές μετρήσεις, οπότε σχεδόν τα ίδια έρχεται.
Με το Τουσόν π.χ. όμως που είναι ρουφήχτρα, αλλάζει το έργο...!!!
Το έκανα κι αυτό βόλτα, δεν το βρήκα καλύτερο,δεν ήθελα να έχω και σέρβις έναν και μοναδικό στην Θεσσαλονίκη, επίσης μεταπολιτική αξία..?? Ευκολία πώλησης..??!!
Πριν λοιπόν το πάρω το έψαξα πολύ και πάντα βέβαια με τα δικά μου κριτήρια είναι ότι καλύτερο για αυτό που ήθελα, ακόμα και οι 17άρες ζάντες που φοράει στην active plus. -
Πάντως ακόμη και αν μερικοί πιστεύουν οτι είναι ΑΝΟΗΤΟ, το ΚΚ είναι για να παίζεις με το γκάζι...
Και είναι πραγματικά απόλαυση αυτό!ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ,
πως δεν αγοράζεις ένα δίλιτρο κουβαδάκι που απέχει από το έδαφος 16 πόντους και είναι σαν το πλοίο της αγάπης για να παίζεις με το γκάζι,διότι το μόνο που μπορείς να κάνεις ,είναι να το πατάς στην ευθεία και μετά να κλείνεις τα πανιά για να φρενάρει...!!!
Αλλά επειδή περί ορέξεως............, εφόσον σου αρέσει απόλαυσε το, κατά την άποψη μου όμως σε λάθος αυτοκίνητο ψάχνεις αυτή την απόλαυση..!! -
Και είναι πραγματικά απόλαυση αυτό!Τι ακριβώς εννοεις?
Οτι είναι απολαυστικά γρήγορο και εχει πολύ γκάζι????
αν ναι είμαι στους μερικους και πρέπει να οδηγήσεις κάποια αμάξια που μπορεις να το πεις πραγματικά αυτό και όχι να προκαλέσεις γέλωτα
Και δεν εννοώ οτι είναι αργό με 197 αλογα. Αλλά δεν είναι και γρήγορο. Επισης είναι βάρκα δεν είναι για σπορ οδήγηση. Και για να μην παρεξηγηθω. Πολύ καλό αμάξι το λογίζω αλλά λέξεις , σπορ , γκάζι, και απολαυση από το γκάζι μου προκαλούν γέλωτα για το ψψ
-
Δεν υπάρχει ηλεκτρικό QQ, το e-power είναι full hybrid (όπως το CC),με τη διαφορά πως δεν εμπλέκεται ο βενζινοκινητήρας ποτέ στην κίνηση του αυτοκινήτου.Συνολική ισχύς 190hp από τον ηλεκτροκινητήρα.
Επίσης το 4κινητο QQ με CVT είναι με 158 άλογα, -όχι με 140-.
Το CC έχει καλύτερη μέση κατανάλωση από το e-power (γύρω στο 1lt/100km) και βέβαια την καλύτερη πίσω ανάρτηση (στο 2λιτρο),όμως για την ποιότητα ιδίως του εσωτερικού εμένα μου έδειξε καλύτερο (έχει και επένδυση δερματίνης με ραφές στο ταμπλώ και στις πόρτες),αλλά περί ορέξεως,ότι θέλει ο καθένας.
Το e-power ξεκινά πλέον από τα 37.000 και η 2έκδοση n-connecta 40.000 (ανάλογα και με αντιπρόσωπο μπορείς να το βρείς και κοντά στα 39.000).Σαν έκδοση η 1η έχει blind spot,ACC,ηλεκτ.αναδ.καθρέπτες,πίσω αισθητήρες και κάμερα με αυτομ.φρενάρισμα σε εμπόδιο,οσφυική στήριξη μέσης οδηγού,πίσω USB,H 2η n-connecta είναι πλήρης με επιπλέον 12" info,κάμερα 360,φυμέ τζάμια πίσω,ηλεκτροχρ.καθρέπτη και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα καλά. -
Τέλη κυκλοφορίας κάπου 87 ευρώ το κασκάι αν θυμάμαι καλά, 380 το φέσι για το κκ..?? Έχει κάποια έκπτωση από τα 440 που ήταν..??
440 είναι για τα δίλιτρα (πάνω από 1929κ.εκ.)
-
@panormus772 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν καταργήθηκε..;
Αφού έτσι είπαν 🤬 -
Μηπως μπηκε σε ισχυ το παρακατω?
https://www.voria.gr/article/poia-einai-ta-nea-tekmiria-gia-ta-aytokinita-apo-2024
-
@alex-mix said in Toyota Corolla Cross:
Μηπως μπηκε σε ισχυ το παρακατω?
https://www.voria.gr/article/poia-einai-ta-nea-tekmiria-gia-ta-aytokinita-apo-2024
Αlex,προς το παρόν δεν ισχύει είναι υπό εξέταση (άρθρο 17/1/2024):
Επίσης αν γίνει -30% θα πληρώσει 308,όχι 380.
Αλλά ακόμη κι αν ισχύσει,θα ισχύει για τα εισοδήματα και τις αγορές του 2024 στη δήλωση που θα κάνεις το καλοκαίρι του 2025.Το ΦΠ δεν τον πληρώνεις άμεσα όπως τα τέλη κυκλοφ.,αλλά τη χρονιά που κάνεις τη δήλωση για τα εισοδήματα του προηγ.έτους.Επομένως κάτι άλλο πλήρωσε ο φίλος 380. -
Δεν υπάρχει ηλεκτρικό QQ, το e-power είναι full hybrid (όπως το CC),με τη διαφορά πως δεν εμπλέκεται ο βενζινοκινητήρας ποτέ στην κίνηση του αυτοκινήτου.Συνολική ισχύς 190hp από τον ηλεκτροκινητήρα.
Επίσης το 4κινητο QQ με CVT είναι με 158 άλογα, -όχι με 140-.
Το CC έχει καλύτερη μέση κατανάλωση από το e-power (γύρω στο 1lt/100km) και βέβαια την καλύτερη πίσω ανάρτηση (στο 2λιτρο),όμως για την ποιότητα ιδίως του εσωτερικού εμένα μου έδειξε καλύτερο (έχει και επένδυση δερματίνης με ραφές στο ταμπλώ και στις πόρτες),αλλά περί ορέξεως,ότι θέλει ο καθένας.
Το e-power ξεκινά πλέον από τα 37.000 και η 2έκδοση n-connecta 40.000 (ανάλογα και με αντιπρόσωπο μπορείς να το βρείς και κοντά στα 39.000).Σαν έκδοση η 1η έχει blind spot,ACC,ηλεκτ.αναδ.καθρέπτες,πίσω αισθητήρες και κάμερα με αυτομ.φρενάρισμα σε εμπόδιο,οσφυική στήριξη μέσης οδηγού,πίσω USB,H 2η n-connecta είναι πλήρης με επιπλέον 12" info,κάμερα 360,φυμέ τζάμια πίσω,ηλεκτροχρ.καθρέπτη και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα καλά.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ,το θυμήθηκα για τα 158 άλογα του κασκάι, η πίσω ανάρτηση ναι είναι πολλαπλών συνδέσμων στο τετρακίνητο χωρίς να είναι δίλιτρο, στην τετρακίνηση είναι με πολλαπλών,το θυμήθηκα στα σίγουρα..!!
Τώρα δεν ξέρω πόσο ποιοτικότερο είναι από το κκ, αυτό φαίνεται και σε βάθος χρόνου,εμένα μου φάνηκε πιο παλιοκαιρίσιο,καθότι είχα κασκάι το 1,2 του 2014, μετά από 10 χρόνια σχεδόν ,δεν είδα να αλλάζουν και πολλά στο ντιζάιν εσωτερικά.
Πήγαν δε την τιμή στα ύψη και αφού είδαν τις πωλήσεις να κάνουν βουτιά το κατέβασαν αρκετά...!!!
Το ν- κονέκτα που έβλεπα ναι είχε ένα - δύο πράγματα παραπάνω και ήταν 1000 ευρώ ακριβότερο από το κκ...!!Θα δώσω 150-200 ευρώ και θα βάλω μπροστά-πίσω αισθητήρες πάρκινγκ, τη διαφορά που θυμάμαι.
Από εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει ανάλογα με αυτά που θέλει,το έκανα δύο φορές βόλτα το κασκάι και δεν με ικανοποίησε σε σχέση με το κκ.
Θεωρώ το κκ επίσης πιο ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και αυτό μέτρησε για μένα περισσότερο,όπως και το ότι δεν ήθελα ένα μοτέρ τούρμπο με 1350 κυβικά να πουσάρεται για να βγάζει τα άλογα του.
Στην τετρακίνηση νόμιζα ότι είναι καλύτερο το κασκάι από αυτά που διάβαζα, αλλά όταν είδα κάποια τεστ Αμερικανών που έβαζαν το κκ δίπλα στο Σουμπαρού,άλλαξα γνώμη..!! Έχει ηλεκτρομοτέρ που δουλεύει ΜΟΝΟ την τετρακίνηση, ότι καλύτερο και για την κατανάλωση, εκεί που κατευθύνεται πλέον η σύγχρονη τετρακίνηση, μοτέρ για τους πίσω τροχούς που εμπλέκεται όταν το χρειάζεται το αυτοκίνητο, χωρίς τα παλιά διπλά λεβγεδάκια, τα αργά κ.λπ...που είχαν και φθορές και ανέβαζαν την κατανάλωση.
Λέγεται πως η τετρακίνηση πάει στο να έχει ο κάθε τροχός το δικό του ηλεκτρομοτέρ προσεχώς...!!!
Νομίζω ότι το εξάντλησα πριν αποφασίσω, προφανώς και του καθενός μας διαφορετικά πράγματα του αρέσουν και βάζει σε προτεραιότητα,γιαυτό θα ήταν και αστείο να συμφωνούσαμε όλοι σε όλα, το θέμα όπως είπα είναι να ξέρουμε τι παίρνουμε, γιατί το παίρνουμε και τι να περιμένουμε από αυτό που πήραμε...!!!
Παράδειγμα να μην πάρουμε το κκ και να περιμένουμε να στρίβει και να φρενάρει σαν δίλιτρη Άλφα Ρομέο, τότε την πατήσαμε, κάναμε ΛΑΘΟΣ επιλογή..!!
Προσωπικά τα 197 άλογα για το μόνο που με ικανοποιούν είναι για το ότι θα έχω μία σχετικά καλή ενεργητική ασφάλεια σε ότι αφορά την επιτάχυνση αν χρειαστεί κάποια στιγμή, χρησιμοποιώντας τα πάντα με σύνεση μαζί με την εμπειρία των 50 ετών στο τιμόνι που έχω και τα προτιμώ φυσικά από τα 158 του κασκάι που προέρχονται από ένα μικρό σε κυβικά τουρμπάτο μοτέρ που θα δουλεύει σίγουρα σε πιο ψηλές στροφές, διότι 40 άλογα διαφορά και 650 κυβικά επιπλέον δεν είναι λίγα..!! -
μικρό σε κυβικά τουρμπάτο μοτέρ που θα δουλεύει σίγουρα σε πιο ψηλές στροφές
Σε πιο ψηλές στροφές όχι (καθότι τούρμπο), αλλά με μεγαλύτερη εσωτερική πίεση σίγουρα (καθότι πάλι τούρμπο). Πάντως δεν θα αγχωνόμουν, το κάθε μοτέρ είναι σχεδιασμένο να αντέχει τις στροφές και πιέσεις που υφίσταται. Από εκεί και πέρα αστοχίες μπορούν να συμβούν σε όλα.
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
Σε πιο ψηλές στροφές όχι (καθότι τούρμπο), αλλά με μεγαλύτερη εσωτερική πίεση σίγουρα (καθότι πάλι τούρμπο). Πάντως δεν θα αγχωνόμουν, το κάθε μοτέρ είναι σχεδιασμένο να αντέχει τις στροφές και πιέσεις που υφίσταται. Από εκεί και πέρα αστοχίες μπορούν να συμβούν σε όλα.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ, πόσο ανεβάζει στροφές το κασκάι για να είναι δίπλα στο κκ σε επιταχύνσεις και πορεία, ή πόσο άνετα δουλεύει το μοτεράκι των 1350 κυβικών με αυτό το βαρύ σκάφος και πόσο αξιόπιστο είναι απέναντι σε ένα δίλιτρο μοτέρ που υποβοηθάται από ένα ηλεκτρικό δυνατό, οι Αμερικάνοι έχουν μία έκφραση γιαυτό που συζητάμε, NOTHING BEATS CC, εννοώντας τίποτε δεν είναι καλύτερο, πιο αξιόπιστο δηλαδή από τα κυβικά..!!
158 άλογα από 1350 κυβικά, μήπως είναι σε βάρος της αξιοπιστίας σε συνδυασμό με το βαρύ σκάφος..??
Οι διαφορές στην κατανάλωση είναι σύμφωνα με τις εταιρείες 1,4 στα 100 χλμ. λιγότερο για το κκ. από το κασκάι 1,3 και είναι σχεδόν ίδια εάν πάμε στο e power που όμως ξεπερνάει τα 40000 ευρώ και δεν είδα να έχει τετρακίνηση στο Ελληνικό σάιτ, εκτός αν κάνω λάθος..!!
250-270 ευρώ στα 10000 χλμ., βάλε και 80+ τα τέλη κυκλοφορίας του κασκάι,συνολικά 350 περίπου, αν βάλουμε απέναντι τα 440 τον φόρο του κκ, δεν αξίζει καν να το κουβεντιάζουμε, είναι το ίδιο έργο..!!!
Πέρασες τα 15000 χλμ. το χρόνο..?? Κερδίζεις μερικούς καφέδες..!! -
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
ΔΕΝ ΞΕΡΩ, πόσο ανεβάζει στροφές το κασκάι για να είναι δίπλα στο κκ σε επιταχύνσεις και πορεία, ή πόσο άνετα δουλεύει το μοτεράκι των 1350 κυβικών με αυτό το βαρύ σκάφος και πόσο αξιόπιστο είναι απέναντι σε ένα δίλιτρο μοτέρ που υποβοηθάται από ένα ηλεκτρικό δυνατό, οι Αμερικάνοι έχουν μία έκφραση γιαυτό που συζητάμε, NOTHING BEATS CC, εννοώντας τίποτε δεν είναι καλύτερο, πιο αξιόπιστο δηλαδή από τα κυβικά..!!
158 άλογα από 1350 κυβικά, μήπως είναι σε βάρος της αξιοπιστίας σε συνδυασμό με το βαρύ σκάφος..??
Οι διαφορές στην κατανάλωση είναι σύμφωνα με τις εταιρείες 1,4 στα 100 χλμ. λιγότερο για το κκ. από το κασκάι 1,3 και είναι σχεδόν ίδια εάν πάμε στο e power που όμως ξεπερνάει τα 40000 ευρώ και δεν είδα να έχει τετρακίνηση στο Ελληνικό σάιτ, εκτός αν κάνω λάθος..!!
250-270 ευρώ στα 10000 χλμ., βάλε και 80+ τα τέλη κυκλοφορίας του κασκάι,συνολικά 350 περίπου, αν βάλουμε απέναντι τα 440 τον φόρο του κκ, δεν αξίζει καν να το κουβεντιάζουμε, είναι το ίδιο έργο..!!!
Πέρασες τα 15000 χλμ. το χρόνο..?? Κερδίζεις μερικούς καφέδες..!!Εγώ από ότι κατάλαβα το κασκαι παίρνει κίνηση αποκλειστικά από την μπαταρία. Ο θερμικός μόνο φορτίζει.
-
το qq epower το αγοραζει καποιος που θελει να εχει ολα τα πλεονεκτηματα στην οδηγικη συμπεριφορα που εχει ενα ηλεκτρικο, αλλα δεν θελει να αγορασει ηλεκτρικο.
Δεν ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει μεγαλο αγοραστικο κοινο που εχει αυτην την αναγκη, αλλα αυτο ειναι το ατου του.
-
@dettol said in Toyota Corolla Cross:
το qq epower το αγοραζει καποιος που θελει να εχει ολα τα πλεονεκτηματα στην οδηγικη συμπεριφορα που εχει ενα ηλεκτρικο, αλλα δεν θελει να αγορασει ηλεκτρικο.
Δεν ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει μεγαλο αγοραστικο κοινο που εχει αυτην την αναγκη, αλλα αυτο ειναι το ατου του.
Αμφιβαλλω αν ξερουν τι αγοραζουν. Βασικα ενα αμαξι ειναι με θερμικη γεννητρια και ηλεκτροκινητηρα για να κινει τους τροχους. Στα πλοια αυτη η διαταξη επιλεγεται για χωροταξικους λογους.
-
@limited_one said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ από ότι κατάλαβα το κασκαι παίρνει κίνηση αποκλειστικά από την μπαταρία. Ο θερμικός μόνο φορτίζει.
Το όχημα κινείται από τον θερμικό μέσω της dual motor διάταξης, ακριβώς όπως στα honda και στα toyota, ανεξάρτητα από όλες τις @@ριες της Nissan. Το βασικό πλεονέκτημα του CC είναι ότι στα χαμηλά φορτία θα έχει μηχανική ροή και όχι ηλεκτρική η οποία έχει απώλειες, εκεί κερδίζει το παιχνίδι της κατανάλωσης.
Δεν πάει σαν ηλεκτρικό γιατί δεν είναι, σαν ηλεκτρικά πάνε μόνο τα ηλεκτρικά αλλά και τα phev όταν δουλεύουν ως ηλεκτρικά.
-
@ataim said in Toyota Corolla Cross:
Δεν πάει σαν ηλεκτρικό γιατί δεν είναι, σαν ηλεκτρικά πάνε μόνο τα ηλεκτρικά αλλά και τα phev όταν δουλεύουν ως ηλεκτρικά.
e pur si muove σαν ηλεκτρικο
εχει ισχυρο ηλεκτροκινητηρα, καμμια σχεση με τα υβριδικα της τογιοτα και τα phev αλλων εταιρειαν. Ο ηλεκτροκινητηρας ειναι αυτος που δινει κινηση στους τροχους, επομενως θα εχει, οπως εγραψε και ο dimsabas, την ιδια ακριβως αισθηση.
Το δυστυχες ειναι οτι δεν εχει τοσο χαμηλη καταναλωση οπως τα υβριδικα της τογιοτα, αλλιως πιστευω οτι περισσοτεροι ανθρωποι θα το εβαζαν στην shortlist τους -
από το zperf, οι καμπύλες είναι παρόμοιες όμως το qq με τον μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα έχει 75nm παραπάνω
-
@ataim said in Toyota Corolla Cross:
e pur si muove σαν ηλεκτρικο
εχει ισχυρο ηλεκτροκινητηρα, καμμια σχεση με τα υβριδικα της τογιοτα και τα phev αλλων εταιρειαν. Ο ηλεκτροκινητηρας ειναι αυτος που δινει κινηση στους τροχους, επομενως θα εχει, οπως εγραψε και ο dimsabas, την ιδια ακριβως αισθηση.
Το δυστυχες ειναι οτι δεν εχει τοσο χαμηλη καταναλωση οπως τα υβριδικα της τογιοτα, αλλιως πιστευω οτι περισσοτεροι ανθρωποι θα το εβαζαν στην shortlist τουςΑπό την στιγμή που έχεις τον θόρυβο/τρέμουλο του θερμικού και οι επιταχύνσεις του είναι χειρότερες από το CC 2.0 και κοντά στο CC 1.8 πως έχεις έστω και λίγο την αίσθηση ότι οδηγας κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό?
Και πέρα από αυτά έχει και χειρότερη κατανάλωση από τα κλασικά full hybrid...
Toyota Corolla Cross