-
Πάντως αν ας πούμε συγκρίναμε έναν 1.2 τρικύλινδρο στο 3008 και έναν 3,7 στο Τσερόκι, μπορεί να ήταν πιο αξιόπιστος ο 3,7 αλλά με διαφορά κατανάλωσης 15-20 ευρώ στα 100 χλμ, μάλλον θα ήταν προτιμότερος ο 1.2...
-
Τα "αφεντικα" στις εταιρειες για το πως θα βγει ενα αυτοκινητο και απο που θα περικοψουν, δεν ειναι οι μηχανολογοι αλλα το τμημα μαρκετινγκ, μακαρι το κουμαντο να το εκαναν οι μηχανολογοι.
-
Εγώ μηχανολόγος δεν είμαι. Είμαι παντελώς άσχετος για την ακρίβεια αλλά θα κάνω την εξής ερώτηση:
Την απόφαση για το εάν ένας κινητήρας θα είναι πχ closed/open deck σχεδιάσης και τι υλικό θα χρησιμοποιηθεί ως επικάλυψη σε κυλίνδρους και πιστόνια, θα την πάρει το marketing?
Το budget του r&d ναι το αποφασίζει άλλος και όχι μηχανολόγοι. Δουλειά τους όμως είναι να βρουν τον τρόπο που εντός budget θα δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο σύνολο. Άλλοι το καταφέρνουν και άλλοι όχι. Άρα δεν είναι ότι δε γίνεται ή ότι εάν το αποφάσιζαν μόνοι τους οι μηχανολόγοι θα ήταν το ιδανικό.
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@wantone said in Toyota Corolla Cross:
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
150 χρονια παπι με τον ιδιο κινητηρα δεν εχει υπαρξει και ουτε προκειται.
Εκτος και αν θεωρεις οτι τα ρεκτιφιε μετα απο 50-60Κ ειναι ''χωρις προβλημα''.
Τα περισσοτερα με αλλο μοτερ ειναι απανω.καλα ντε υπερβαλουμε κιολας λίγο. 150 χρόνια just saying.
εγω αναρωτιεμαι τα χορτοκοπτικα ποσο αντεχουν
καλα οτι πεις , εγω φταιω που σου απαντάω κανενας αλλος , συνεχιστε τις χαζομάρες με τους υπόλοιπους οτι η αξιοπιστία εξαρταται από τον αριθμό των κυλίνδρων, εγω αποχωρω. και πολύ ασχολήθηκα. Σκασιλα μου μεγάλη αν λετε τετοιες χαζομαρες και τις πιστεύετε κιολας
Δεν το βρισκω και πολυ κορρεκτ το σχολιο σου. Ειναι καπως προσβλητικο.
Σου λεει ο αλλος ειμαι μηχανολογος που εχω σπουδασει πανω σε αυτο και συνεχιζεις να λες την δικη σου αποψη. Εκτος και αν εχεις τελειωσει πανω στον τομεα αυτο και γνωριζεις περισσοτερα. Το να εχεις μια αποψη μεσω εμπειριων δεν ειναι το ιδιο.
Οποτε δεν θεωρω οτι ειναι χαζομαρες να συζητιεται ενα θεμα εδω μεσα...στην τελικη δεν ειναι υποχρεωτικο να μπεις εσυ (και ο οποιοσδηποτε) στην κουβεντα. Πας στο επομενο θεμα.καλύτερα πάω στο επόμενο θεμα γιατι προθεση μου δεν είναι να προσβάλω κανεναν............. και θα το κάνω αν συνεχίσω
οποτε συνεχιστε χωρις εμένα με τον μηχανολόγο που λέει οτι οι κύλινδροι είναι βασικο θεμελιο να χτίσεις αξιοπιστία σε ενα κινητήρα. Πάω να δω το τετρακύλινδρο χλοοκοπτικό μου εγώ που είμαι ασχετος και να μαζέψω τον σκορπισμένο τρικύλινδρο κινητήρα μου που είναι κοντά στο να σπάσει
Μου ανοίξατε τα μάτια
δεν διαβασες αυτα που γραψα, σχεδιαση και επιλογη υλικων ειναι τα βασικα αν μιλαμε για τα αυτοκινητα. ποιο πανω τα εχω γραψει.
Δεν επεμεινες σε αυτό , μου εγραψες οτι οι κιλυνδροι είναι σημαντικοι ομως και πήραν θάρος οι υπόλοιποι
ΥΓ Για τους υπόλοιπους. Δεν είναι μ@λ@κ3ς οι μηχανολογοι μηχανικοί σε ολο τον κόσμο που σχεδιάζουν 3κιλυνδρους κινητηρες και τους τοποθετουν στα αυτοκίνητα . Μάλλον κάποια μελετη έκαναν πριν το κάνουν. Αλλα οχι εμείς εδώ ξερουμε καλύτερα. Ολοι μ@λ@κ3ς είναι, δεν ξέρουν
πολυκυλινδροι ειναι καλυτεροι και εξηγησα γιατι. οι 3κυλινδροι εχουν επιπλεον εναν αξονα που περιστρεφεται αναποδα απο τον στροφαλο για να εξισσοροπησουν τον κινητηρα αλλοιως αυτος θα διαλυονταν σε 1 λεπτο απο το ξεκινημα ή αν ηταν γερα φτιαγμενος θα αντεχε αλλα θα διαλυε το αμαξι. Ο 6κυλινδρος Δεν εχει τιποτα τετοιο. Δεν σου λεει κατι αυτο;
Μου λέει ότι στην σχεδίαση ενός κινητήρα οι μηχανικοί πρέπει να βρουν λύση σε αυτό το πρόβλημα των 3κιλυνδρων. Τίποτα παραπάνω. Προφανώς για να κυκλοφορούν χιλιάδες τέτοιοι κινητήρες αυτή η εξισορρόπηση έχει λυθεί. Όμως ο κάθε κατασκευαστής ακολουθεί άλλη οδό για αυτό. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν καλές και κακές υλοποιήσεις . Οι καλές θα κάνουν τον κινητήρα αξιόπιστο στα χρόνια . Απλά πράγματα
Οι μηχανολόγοι μηχανικοί έρχονται πάντα αντιμέτωποι με προβλήματα και η δουλειά τους είναι να τα λύνουν στην σχεδίαση. Άλλες φορές τα καταφέρνουν καλύτερα από άλλες
H επιλογη των 3κυλινδρων ηταν αναγκαστικη για λογους κοστους, ρυπων φορολογιας χωρου κλπ Οπως και η επιλογη μικρου τουρμπο ηταν για τα τεστ ρυπων/καταναλωσης.
Αν δεν ειχες αυτους τους περιορισμους τα περισσοτερα αυτοκινητα θα ηταν πολυκυλινδρα ατμοσφαιρικα.
Δηλ εχεις δει ποτε φορτηγο/πλοιο 3κυλινδρο?
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως αν ας πούμε συγκρίναμε έναν 1.2 τρικύλινδρο στο 3008 και έναν 3,7 στο Τσερόκι, μπορεί να ήταν πιο αξιόπιστος ο 3,7 αλλά με διαφορά κατανάλωσης 15-20 ευρώ στα 100 χλμ, μάλλον θα ήταν προτιμότερος ο 1.2...
εκτος και εισαι σε χωρες με φθηνη βενζινη. ειναι προτιμοτερος στο υπαρχον φορολογικο συστημα, μονο αυτο.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ μηχανολόγος δεν είμαι. Είμαι παντελώς άσχετος για την ακρίβεια αλλά θα κάνω την εξής ερώτηση:
Την απόφαση για το εάν ένας κινητήρας θα είναι πχ closed/open deck σχεδιάσης και τι υλικό θα χρησιμοποιηθεί ως επικάλυψη σε κυλίνδρους και πιστόνια, θα την πάρει το marketing?
Το budget του r&d ναι το αποφασίζει άλλος και όχι μηχανολόγοι. Δουλειά τους όμως είναι να βρουν τον τρόπο που εντός budget θα δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο σύνολο. Άλλοι το καταφέρνουν και άλλοι όχι. Άρα δεν είναι ότι δε γίνεται ή ότι εάν το αποφάσιζαν μόνοι τους οι μηχανολόγοι θα ήταν το ιδανικό.
κοστος κυριως, παντως ειναι αληθεια οτι υπαρχουν εποχες που η αξιοπιστια ηταν χαμηλα στις απαιτησεις τους. επισης και αυτοι πολλες φορες δεν γνωριζουν τα προβληματα που μπορουν να δημιουργηθουν σε βαθος χρονου με την χρηση.
εδω η πορσε σε παλαιοτερο 911 (οχι στον κινητηρα) δεν ηξερε οτι το αλουμινιο δεν πρεπει να ακουμπαει στον χαλυβα, σε καποια στιγμη σκουριασε και το εμαθε. επισης πολλες επιλογες στον κινητηρα γινοντε απο τους προμηθευτες οπως Μαλε κλπ πχ μια που το ανεφερες η Μαλε εδωσε στην Πορσε το Νικασιλ στην πρωτη εφαρμογη σε 911.
-
Το budget του r&d ναι το αποφασίζει άλλος και όχι μηχανολόγοι.
Για αυτό κάνουν συμβιβασμούς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων:
The Lexus LBX is built on an insanely high budget no other manufacturer would dare approveΚάποτε όμως αποφάσιζαν οι μηχανικοί, όπως π.χ. στην W124 κλπ. Πλέον δεν έχουν καμία συμμετοχή, απλά προσπαθούν να φτιάξουν κάτι με περιορισμένο budget.
-
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
Τα "αφεντικα" στις εταιρειες για το πως θα βγει ενα αυτοκινητο και απο που θα περικοψουν, δεν ειναι οι μηχανολογοι αλλα το τμημα μαρκετινγκ, μακαρι το κουμαντο να το εκαναν οι μηχανολογοι.
Το τμημα μαρκετινγκ δεν έχει κανενα λόγο στην εξέλιξη ενός κινητήρα , ΚΑΝΕΝΑΝ
αν ήταν έτσι θα εβαζαν οτι να ναι και θα εσπαγαν σε λίγο καιρο μέσα στην εγγυηση και θα είχαν τεραστιες ζημιές
Επενδύονται πολλα εκατομμύρια ευρώ για να εξελιχθει ένας κινητήρας οσων κιλίνδρων και να είναι αυτός
-
150 χρονια παπι με τον ιδιο κινητηρα δεν εχει υπαρξει και ουτε προκειται.
Εκτος και αν θεωρεις οτι τα ρεκτιφιε μετα απο 50-60Κ ειναι ''χωρις προβλημα''.
Τα περισσοτερα με αλλο μοτερ ειναι απανω.καλα ντε υπερβαλουμε κιολας λίγο. 150 χρόνια just saying.
εγω αναρωτιεμαι τα χορτοκοπτικα ποσο αντεχουν
καλα οτι πεις , εγω φταιω που σου απαντάω κανενας αλλος , συνεχιστε τις χαζομάρες με τους υπόλοιπους οτι η αξιοπιστία εξαρταται από τον αριθμό των κυλίνδρων, εγω αποχωρω. και πολύ ασχολήθηκα. Σκασιλα μου μεγάλη αν λετε τετοιες χαζομαρες και τις πιστεύετε κιολας
Δεν το βρισκω και πολυ κορρεκτ το σχολιο σου. Ειναι καπως προσβλητικο.
Σου λεει ο αλλος ειμαι μηχανολογος που εχω σπουδασει πανω σε αυτο και συνεχιζεις να λες την δικη σου αποψη. Εκτος και αν εχεις τελειωσει πανω στον τομεα αυτο και γνωριζεις περισσοτερα. Το να εχεις μια αποψη μεσω εμπειριων δεν ειναι το ιδιο.
Οποτε δεν θεωρω οτι ειναι χαζομαρες να συζητιεται ενα θεμα εδω μεσα...στην τελικη δεν ειναι υποχρεωτικο να μπεις εσυ (και ο οποιοσδηποτε) στην κουβεντα. Πας στο επομενο θεμα.καλύτερα πάω στο επόμενο θεμα γιατι προθεση μου δεν είναι να προσβάλω κανεναν............. και θα το κάνω αν συνεχίσω
οποτε συνεχιστε χωρις εμένα με τον μηχανολόγο που λέει οτι οι κύλινδροι είναι βασικο θεμελιο να χτίσεις αξιοπιστία σε ενα κινητήρα. Πάω να δω το τετρακύλινδρο χλοοκοπτικό μου εγώ που είμαι ασχετος και να μαζέψω τον σκορπισμένο τρικύλινδρο κινητήρα μου που είναι κοντά στο να σπάσει
Μου ανοίξατε τα μάτια
δεν διαβασες αυτα που γραψα, σχεδιαση και επιλογη υλικων ειναι τα βασικα αν μιλαμε για τα αυτοκινητα. ποιο πανω τα εχω γραψει.
Δεν επεμεινες σε αυτό , μου εγραψες οτι οι κιλυνδροι είναι σημαντικοι ομως και πήραν θάρος οι υπόλοιποι
ΥΓ Για τους υπόλοιπους. Δεν είναι μ@λ@κ3ς οι μηχανολογοι μηχανικοί σε ολο τον κόσμο που σχεδιάζουν 3κιλυνδρους κινητηρες και τους τοποθετουν στα αυτοκίνητα . Μάλλον κάποια μελετη έκαναν πριν το κάνουν. Αλλα οχι εμείς εδώ ξερουμε καλύτερα. Ολοι μ@λ@κ3ς είναι, δεν ξέρουν
πολυκυλινδροι ειναι καλυτεροι και εξηγησα γιατι. οι 3κυλινδροι εχουν επιπλεον εναν αξονα που περιστρεφεται αναποδα απο τον στροφαλο για να εξισσοροπησουν τον κινητηρα αλλοιως αυτος θα διαλυονταν σε 1 λεπτο απο το ξεκινημα ή αν ηταν γερα φτιαγμενος θα αντεχε αλλα θα διαλυε το αμαξι. Ο 6κυλινδρος Δεν εχει τιποτα τετοιο. Δεν σου λεει κατι αυτο;
Μου λέει ότι στην σχεδίαση ενός κινητήρα οι μηχανικοί πρέπει να βρουν λύση σε αυτό το πρόβλημα των 3κιλυνδρων. Τίποτα παραπάνω. Προφανώς για να κυκλοφορούν χιλιάδες τέτοιοι κινητήρες αυτή η εξισορρόπηση έχει λυθεί. Όμως ο κάθε κατασκευαστής ακολουθεί άλλη οδό για αυτό. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν καλές και κακές υλοποιήσεις . Οι καλές θα κάνουν τον κινητήρα αξιόπιστο στα χρόνια . Απλά πράγματα
Οι μηχανολόγοι μηχανικοί έρχονται πάντα αντιμέτωποι με προβλήματα και η δουλειά τους είναι να τα λύνουν στην σχεδίαση. Άλλες φορές τα καταφέρνουν καλύτερα από άλλες
H επιλογη των 3κυλινδρων ηταν αναγκαστικη για λογους κοστους, ρυπων φορολογιας χωρου κλπ Οπως και η επιλογη μικρου τουρμπο ηταν για τα τεστ ρυπων/καταναλωσης.
Αν δεν ειχες αυτους τους περιορισμους τα περισσοτερα αυτοκινητα θα ηταν πολυκυλινδρα ατμοσφαιρικα.
Ισχύει ΕΝ ΜΕΡΗ αυτό που λες
ηταν οντως αναγκαστική λόγω ρύπων.
Ενας μεγαλύτερων κυβικών 3κυλινδρος χωρις Turbo απλός ατμοσφαιρικός θα ήταν επίσης πολύ περισσότερο αξιοπιστος από εναν μικρης χωριτηκότητας turbaτο που χρησιμοποιουνται λόγω εκπομπης ρυπων
Εκει εχετε κολλησει και εγώ λεω
Αν ηταν μεγαλύτερων κυβικών και χωρις turbo οπως αλλοι τετρακύλινδροι που τους βαζετε στην ζυγαρια δεν θα σας φαινοντουσταν έτσι. Δηλαδη αυτό με την αξιοπιστία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ , είναι ποσο ζορίζεται ενα μοτερ
Αντιστοιχα και ενας μικρός turbaτος τετρακίλυνδρος θα είχε παρομοια μικρότερη ζωη
Σε πλοια χρησιμοποιουνται τεραστιοι κινητήρες μονου ή διπλου καυσίμου (diesel/LNG) με scrubber ή όχι και σε αυτόν τον τομεα δεν γίνονται οι ιδιες επενδύσεις να εξελίξουν κινητήρες από την αρχή οπως κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες
Στα πλοια οι κινητήρες δουλευουν στις 300 στροφές, αντε καποιοι μεχρι τις 500
12κιλυνδρος
9κιλυνδροςεχει και 16κίλυνδρους και αλλους
-
η στατιστικη λέει αυτό γιατι ολα σχεδον τα 3κυλινδρα είναι λίγων κυβικών με turbo και τα περισσότερα 4κιλυνδρα πολύ περισσότερων κυβικών χωρις turbo
σκεψου το λίγο, δεν έχει να κάνει καθόλου με τους κιλύνδρους
Μα αυτο λεμε απο την αρχη, οτι στην ιδια ιπποδυναμη οταν εχεις εναν κινητηρα με πολλα κυβικα και περισσοτερους κυλινδρους ειναι ανθεκτικοτερος απο εναν χιλιαρι με 3κυλ. και βεβαια για να μπορεσει το 3κυλ. 1000ακι να βγαλει 120, 140, 155 αλογα χρειαζεται ή τουρμπινα-κομπρεσσορα ή να μπορεσει να ανεβασει 30.000 στροφες.
Βγάλε τους κιλυνδρους από την πρόταση σου να συμφωνήσουμε . Τα κυβικά παίζουν ρόλο στην αξιοπιστία γιατί αν είναι αρκετά δεν ζοριζεται και δεν χρειάζεται και turbo . ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ δεν έχει ομως πόσους κιλυνδρους έχει , έχετε κολλήσει με αυτό
Ακόμα και έτσι ένας μικρού κυβισμού καλής σχεδίασης κινητήρας πάλι μπορεί να είναι πιο αξιόπιστος από έναν κακής σχεδίασης με περισσότερους κιλυνδρους.
αυτα που τα ακουσες? οσους περισσοτερους κυλινδρους εχεις ειναι τοσο καλυτερα γιατι εχεις λιγοτερη καταπονηση του κινητηρα επηδη εχεις συχνοτερες εκρηξεις σωστα κατανεμημενες στα μεταλλα του κινητηρα ειδικα με 6κυλινδρους σε σειρα και V12 που ειναι φυσικα ισσοροπημενοι.
αν εχεις ποδηλατο δοκιμασε το και μονος σου. κανε αραιες πεταλιες σε σχεση με το να σπρωχνεις τα πεταλια συνεχως και θα δεις την διαφορα. ακριβως το ιδιο ειναι σε κινητηρα.
Αυτά που τα άκουσες.
Ο μονοκύλινδρος στο παπί παίζει να αντέξει 150 χρονια χωρις προβλημα. Με μονο 1 κυλινδρο. Δοκιμασε να πάρεις ενα να δεις μονος σου
εχω πτυχιο μηχανολογου ΕΜΠ (εχω κανει μαθηματα για κινητηρες σχεδιασεις εφαρμογες κλπ), τι εννοεις που τα ακουσα;
Ο μονοκυλινδρος ειναι 2χρονος η 4χρονος; ειναι αεροψυκτος η υδροψυκτος. δεν ξερω αν καταλαβαινεις οτι συγκρινεις ανομοια πραγματα.
εισαι μηχανολόγος και μου λες ότι παιζει ρόλο ποσους κύλινδρους εχει ενας κινητηρας για την αξιοπιστία του?? Να το ακούω αυτό από κάποιον ασχετο οκ αλλα να το λες εσύ? Η υλοποιηση παίζει ρόλο όχι οι κιλυνδροι , ειναι αστειο να λεμε κατι αλλο
4χρονος αεροψυκτος ειναι στο παπι
Από κάποιο άσχετο το ακούς !
-
Μια που μιλάτε για αξιοπιστία και το corolla cross ήταν μια από τις επιλογές μου, όταν ήταν να αγοράσω αυτοκίνητο να πω τα εξής.
Όταν σκεφτόμαστε αξιόπιστα αυτοκίνητα, το μυαλό μας πάει σε δυο μάρκες, μια από αυτές η Toyota. Toyota, Mazda, Suzuki, Lexus τα βάζω σαν τη μια.
Οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες που χρησιμοποιούν στην Toyota φαίνεται να αντέχουν στο χρόνο. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν σύντομα όταν θα αρχίσουν να βάζουν στο σύντομο μέλλον turbo κινητήρες. Όχι γιατί ζορίζονται περισσότερο από τους ατμοσφαιρικούς που είναι αλήθεια αλλά κυρίως γιατί κανείς δεν τα οδηγάει όπως πρέπει. Όταν κάνεις μικρές διαδρομές μέσα στην πόλη τι να το κάνεις το turbo;
Για να έχουν καλούς κινητήρες που κοστίζουν περισσότερο και να πουλάνε σε λογική τιμή από κάπου κόβουν. Και όλοι το βλέπουν όταν μπαίνουν μέσα σε ένα Toyota.
Η εξέλιξη σήμερα στα θερμικά αυτοκίνητα είναι σε αυτά των 2.000 κυβικών. Όλα τα μικρότερα είναι για τριτοκοσμικές χώρες όπως η Ελλάδα και για χώρες με ιδιαίτερο φορολογικό καθεστώς που κι εδώ είμαστε μέσα. Όταν είχα οδηγήσει το corolla cross υπήρχε μόνο η έκδοση των 2.000 κυβικών. Η πρώτη χώρα που κυκλοφόρησε σε 1.800 κυβικά πρέπει να ήταν οι Φιλιππίνες, γιατί από εκεί είχα διαβάσει το πρώτο review.
Τα μικρότερα turbo, τρικίλυνδρα κτλ. φτιάχνονται για να μπορούν οι βιομηχανίες να πιάνουν τους στόχους για τους ρύπους χωρίς να ξοδεύουν πολλά για έρευνα.
Να τελειώσω λέγοντας ότι η αξιοπιστία δεν είναι το παν για όλους. Αν κάποιος αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 5 χρόνια είναι καλύτερο να πάρει κάτι φθηνότερο με καλύτερο σαλόνι και πολλές οθόνες.
-
Πω πω πω κάθε μέρα γράφονται πόσες σελίδες, ούτε ο Αλέφαντος τέτοια δικαιολόγ ώπα ανάλυση ήθελα να πω.
Σκεφτείτε να έκανε η ΤΟΥΟΤΑ και καλύτερο εσωτερικό ή εξωτερική σχεδίαση τι θα γραφόταν;
Σκεφτείτε να μπορούσες να πηγαίνεις με 130 - 140 και να γράφεις 4.5;
Σκεφτείτε να επιταχύνεις και να μην ακουγόταν το cvt;Α ρε τουοτάρα έχεις κάνει επιστήμονες τον κόσμο στην ανάλυση.
Το hybrid σέρνει καράβι κύριοι....
-
Επειδή η όλη συζήτηση αρχικώς αναπτύχθηκε σε συνάρτηση με τη συγκριτική απόδοση ενός υβριδικού και ενός μη υβριδικού αυτοκινητου αντίστοιχης ιπποδύναμης στη συνέχεια προστέθηκαν οι παράμετροι της κατανάλωσης και της αξιοπιστίας, με αποτέλεσμα, ως συνήθως, το θέμα να ξεχειλώσει, ας μου επιτραπούν κάποια γενικά σχόλια, για να το μαζέψουμε λίγο:
- Ένα υβριδικό αυτοκίνητο ασφαλώς είναι πιο αποδοτικό απο ενας ίδιας ιπποδυναμης συμβατικό, αφού υπό όλες τις συνθήκες είναι οικονομικότερο, συνεπώς εχει τη δυνατότητανα παράγει το ιδιο έργο με λιγότερο καύσιμο.
- Εξαλλου, το μεγεθος της συνδυαστικής ιπποδύναμης ενός υβριδκού που ανακοινώνεται τυπικά από τον κατασκευαστή, είναι σχετικό, αφού συχνά, λόγω της υποβοήθησης από το υβριδικό σύστημα, αισθάνεσαι ότι οδηγείς δυνατότερο αυτοκίνητο.
- Ένα υβριδικό αυτοκίνητο (ανεξαρτήτως 3 ή 4 κυλίνδρων), που έχει τη δυνατότητα να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά σε ποσοστό 50%+ χωρίς να καταπονείται καθόλου ο βενζινοκινητήρας του, ειδικά σε συνθήκες που ένα συμβατικό εκ των πραγμάτων ζορίζεται (μποτιλιάρισμα, σταματα-ξεκινα, γενικά αστικές συνθήκες), είναι λογικό και αναμενόμενο να αποδειχθεί μακροπρόθεσμα αξιόπιστο και πιο ευκολοσυντηρητο από ένα συμβατικό.
Τα παραπάνω δεν αποτελούν αυθαίρετα ("οπαδικά") συμπεράσματα, αλλά αντικειμενικά δεδομένα που εχουν αποδειχθεί διαχρονικά, τουλάχιστον με τα υβριδικά Toyota.Τι να κάνουμε; Αποδεχθείτε το.
Σημείωση: Η Toyota παράγει 3κύλινδρα πουσαρισμενα πυραυλάκια 1500 cc (Yaris GR-Four, Corolla GR).
Θεωρώ ότι έχει συνεκτιμήσει τον παράγοντα αξιοπιστία, όπως κάνει με όλους τους κινητήρες της.
Εξάλλου, η ιδανική αναλογία κυβικων-κυλινδρων είναι 500cc ανά κύλινδρο. Κι ένα ενδιαφέρον άρθρο (από τα πολλά) επί του θεματος: https://www.automology.com/why-is-500cc-per-cylinder-the-goldilocks-number-for-engines/ -
Το άρθρο δεν είναι απλά ενδιαφέρον, είναι ουσιαστικό!
Ο χαμηλώτερος λόγος επιφανείας - όγκου σε κύλινδρο, είναι σε αυτόν με όγκο στα 0,5 λίτρα. Άρα χαμηλώτερες τριβές. Είναι ο πλέον αποδοτικός.
Έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο περιοδικό -του οποίου το φόρουμ μας φιλοξενεί- στο απώτερο παρελθόν. -
Ελάχιστη επίδραση έχει το μάρκετινγκ σε αυτό που συζητάτε, που ούτε κάν ξέρουν τι είναι οι λέξεις που λέτε, υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα μέσα στο ίδιο το engineering των συγκεκριμένων τμημάτων που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις.
Συν ότι πολλές αποφάσεις έχουν και χρονικά όρια μέσα, που μπορεί να μπαίνουν από το sales-marketing.
...
Έχεις δει εσύ 1000άρι κινητήρα σε αμάξι V6-V12;
Όσο για το τι θα γινόταν χωρίς περιορισμούς, είναι επιπέδου αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, για συζητήσεις σε φόρουμς.
Toyota Corolla Cross