-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Βγάζετε γλώσσα και η κατάληξη είναι μία, δεξί φλασάκι και μας ανοίγετε τον δρόμο...
Αλλά είπαμε τα ταξί είναι για τις πόλεις.
Για να φτάσετε τα 180 θα καίτε πάνω από 10 λίτρα/100.
Τα ντιζελάκια πάνω από 6-6,2 χλωμό...
Τα αυτόματα άντε στο 6 όταν δεν τους περνάει κανείς.
Ταξιδευτή ξαναλέω έχουμε ντίζελ της psa στο περιβάλλον μας. Το ξέρουμε το αυτοκίνητο. Δεν ισχύουν οι καταναλώσεις που λες με τις ταχύτητες που περιγράφεις.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@tutuyo said in Toyota Corolla Cross:
Με συγχωρείς αλλά τα πρώτα bullets περί ανάρτησης, κύλισης και ποιότητας τα πιθανολογεις, δέν τα ξέρεις.
Οι επιδόσεις και πάλι δεν νομίζω ότι θα είναι αισθητά καλύτερες από ένα σημερινό csuv, ειδικά με δεδομένο το αυξημένο βάρος λόγω μπαταριών.
Και τέλος στο θέμα συντήρησης ούτε και εκεί καταλαβαίνω γιατί να είναι φτηνότερο
Θα σου απαντήσω γιατί μου αρέσει ο διάολογος αλλά και να τεκμηριώνω όσα γράφω.
-
Αναρτήσεις: Έχει την ίδια ανάρτηση με CHR/Corola ελαφρώς βελτιωμένη, οπότε μπορώ να υποθέσω (θα το μάθω σύντομα) την ποιότητα κύλισης και την άνεση. Ήδη τα 2 που ανέφερα είναι καλύτερα από το Grandland. Επίσης διπλά ψαλίδια έναντι ημι-άκαμπτου και όσοι έχουν οδηγήσει σύγχρονη Τογιότα ξέρουν πόσο καλή υλοποίηση είναι τα διπλά ψαλίδια της πίσω. Θα το επιβεβαιώσω (ή όχι) σύντομα.
-
Οι επιδόσεις είναι καλύτερες από αμφότερα τα Grandland (βανζίνη/πετρέλαιο), αλλά και από τα περισσότερα C Suv με τα 120-150 άλογα. Κυρίως όμως μίλησα συγκριτικά με το Grandland για το οποίο ήταν το τηροτικό σου ερώτημα.
-
Φτηνότερη συντήρηση, γιατί τα φρένα αντέχουν πάρα πολύ (2-3 φορές περισσότερο από ένα κλασσικό C Suv), πιο φτηνά ανταλλακτικά από τους Γαλλογερμανούς του Συγγελίδη και επίσης δεν έχει κιβώτιο να αλλάξεις συμπλέκτη. Γενικά έχει από τα χαμηλότερα κόστη συντήρησης. Επίσης δεν έχεις μίζα, το μοτέρ δουλεύει λιγότερο (οπότε λιγότερες φθορές σε βάθος χρόνου).
Σε θεωρω ακριβοδικαιο οποτε θα περιμενω την αποψη που θα σχηματισεις στην πραξη.
Επισης θα προγραμματισω κι εγω αντιστοιχο TD γιατι οπως προειπα ειναι (ηταν?) στοχος μου, αλλα η τιμολογηση του μου εκοψε τα φτερα και δεν μπορω να φτασω τις τωρινες τιμες του.Επειδη ομως πρωτιστως με ενδιαφερει η ανεση και η κυλιση θα το περασω μια απο την Αγιου Κωνσταντινου και την Αμαρουσιου-Χαλανδριου, εκει που γινεται Κ. Βαρναλη και ειμαι περιεργος πως θα συμπεριφερθει στο σεληνιακο τοπιο
-
-
Εγώ και ο Πήλιου σου βάζουμε φωτό από την εφαρμογή και εσύ μας λες ιστορίες . Τα ντίζελ τα γαλλικά καίνε και τα σουίφτια πάνε με αέρα κοπανιστό...
-
Μας βάζετε με μέση ταχύτητα 80 χλμ/ώρα... Αυτό δεν λέει τίποτα.
-
Εγώ έχω βάλει και διαδρομή 200+ χλμ με 110+ μωτ, άρα μια χαρά τα βάζουμε.
-
Έχεις start/stop στο αυτοκίνητο;
-
Λοιπόν κύριοι, υπάρχει το αμάξι από χθες στο Φλαμιάτο. Πήγαμε σήμερα και το είδαμε.
Οκ εξωτερικά είναι αυτό που είναι. Όμορφο σε καμιά περίπτωση. Ο χαρακτηρισμός που θα του έδινα ειναι εύπεπτο. Έκδοση style δήλαδή τέρμα φτωχή αλλά εξωτερικά τουλάχιστον δε νομίζω ότι διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με τη lounge.
Εσωτερικά τώρα είναι τα δύσκολα. Ποιότητα κάτω του μ.ο. Αποδεκτή μεν, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονταν στα 33.5Κ του συγκεκριμένου εκθέματος. Τα πλαστικά γύρω γύρω (όπως φαινόταν κι απ' τις φώτο βέβαια) σε πόρτες, ταμπλό και επενδυση μπαγκάζ, βρωμανε φθηνιάρικη γιαπωνεζίλα με κάτι απομιμήσεις ραφών κτλ. Δεν έχει γίνει καμιά απολύτως προσπάθεια να ντυθούν επιφάνειες με κάποιο ύφασμα ή υλικό που θα βελτιώνε κατά πολύ την εικόνα. Θα μπορούσα να ζήσω μ' αυτό? Θα μπορούσα.
Το μεγάλο θέμα όμως είναι οι χώροι. Εμένα είναι πολυ χαμήλα στα κριτήρια μου αλλά θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι οι χώροι είναι χειρότεροι του Cupra. Το πίσω κάθισμα είναι σχεδόν όσο αστείο είναι του CHR και δεν ειμαστε και τίποτα ψηλοί. Τουλάχιστον σου πνίγει μόνο τα πόδια και όχι και την οπτική αν και σ' αυτό δε βοηθάνε και τα μονοκόμματα καθίσματα. Πορτ μπαγκάζ τα ίδια. Απλά μικρό και το σώζει το suv αμάξωμα που επιτρέπει φόρτωμα ως πάνω απ΄ την εταζέρα.
Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση και ήταν και μάλλον έκπληξη, είναι το virtual cockpit και η οθόνη του infotainment. Πολύ ωραία ανάλυση και οι δύο, με ωραία UI και πληρέστατη πληροφορία.
Εν κατακλείδι...θα το πάρω? Ναι θα το πάρω. Δευτέρα θα δώσω προκαταβολή. Lounge, κόκκινο, 4χ4 με άφιξη 5 Γενάρη. Τελική τιμή 38.700€. Βαρέθηκα την αβεβαιότητα της Σιτροέν και το συνολικό πακέτο της 4κίνησης/μεταπώλησης/εγγύησης/εξοπλισμού με κάνει να μη βλέπω αντίπαλο σ΄ αυτά τα χρήματα και για τα δικά μου θέλω.
-
Ποιό είναι το φτηνότερο PHEV C SUV της αγοράς ? Επειδή τα 39κ δεν είναι λίγα
-
Καλή ερώτηση! Εγώ δεν έχω βρει κάποιο τέτοιο με ηλιοροφή, 4κινηση, ηλεκτρικό μπαγκάζ κτλ στα 39Κ. Δεν είναι ότι έχω κάνει και την τρελή έρευνα αγοράς αλλά θεωρώ δε βρίσκεις αυτά τα χαρακτηριστικά κάτω από 45Κ σε phev.
Επίσης δε θα προτιμούσα ποτέ τη μεσοβέζικη λύση του phev και να μπλέξω με πρίζες, μπαλαντέζες και τελικά καμιά 200 κιλά έρμα στην πλειοψηφία των συνθηκών. Phev μόνο ως εταιρικό κατ΄ εμέ.
-
PHEV κάτω από 46-47Κ δεν υπάρχει.
Στέφανε εγώ έχω άλλη άποψη για το εσωτερικό, μου φάνηκε πολύ ποιοτικό και μου άρεσε. Συμφωνώ για τους χώρους και τα όργανα/οθόνη.
Την πήρες στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ χρώμα....και παράδοση άμεσα...ΕΥΓΕ! Έκανες την αγορά της 10ετίας...!
-
Οκ κατανοητό. Για εμένα το φευ θα ήταν λουκούμι. Βέβαια δε ξέρω και πόσα ζητάνε.. αν ξεφεύγουν πολύ πάνω από το 40αρι έχει νόημα και μια ακριβή κορόλλα κρός
Με το καλό να παραλάβεις
-
@mastoras78 said in Toyota Corolla Cross:
Οκ κατανοητό. Για εμένα το φευ θα ήταν λουκούμι. Βέβαια δε ξέρω και πόσα ζητάνε.. αν ξεφεύγουν πολύ πάνω από το 40αρι έχει νόημα και μια ακριβή κορόλλα κρός
Όπως είπα από 46Κ και πάνω το φτηνότερο C SUV.
-
Τι το ψειρίζετε τ' αμάξι? Αφού λέει μόνη της η Toyota τι είναι, COROLLA cross. Φούσκωσε το hatch, του έβαλε και κάποια νέα συστήματα που λογικά θα μπουν και στη νέα Corolla όταν βγει και γειά σας.
Οπότε δε μαθαίνετε και την πιο χρήσιμη πληροφορία, που είναι πόσο κοστίζει η μπαταρία του νέου 2λιτρου υβριδικού? Πες ότι θες να το πουλήσεις βρε αδερφέ εκεί κοντά στη 10ετία, ή κάποιος τράκαρε και θέλει αλλαγή (να φάω τη γλώσσα μου...) πόσο πάει το μαλλί?Έστω με σημερινές τιμές, γιατί αυτά αλλάζουν. 3κ, 5κ, 7κ, πόσο "καίει" αν σου κάτσει?
-
Tο μόνο φεβ -όχι όμως 4κινητο- που έχει 41 (40 με έκπτωση 1000€ αν δε θες τα 5έτη δώρο service), είναι το kia niro 1.6 183hp. 44 (ή 43) έχει η μεσαία,καλά εξοπλισμένη, έκδοση.
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Πάρε ένα passat diesel με ας πουμε 150 άλογα. Ποσά νομίζεις θα γράψει; Χοντρικά τα ίδια. Και θα του λείπουν 50 αλογα
Θα σου πω εγώ και άσε τους άλλους. C suv Stellantis 1,6 hdi με 140μχλμ και κάποια ανοίγματα 7,5λ /100 χλμ
Άσε τι λένε οι αλλοι
Το scross 5.3 με 130 σε εκατοντάδες χλμ τσεκαρισμενο. Θα μου πεις είναι το ελαφρύτερο στην βάση της c suv κατηγορίας. Δεκτό αλλά αυτό είναι και το ατού του.
-
Στέφανε εγώ έχω άλλη άποψη για το εσωτερικό, μου φάνηκε πολύ ποιοτικό και μου άρεσε. Συμφωνώ για τους χώρους και τα όργανα/οθόνη.
Την πήρες στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ χρώμα....και παράδοση άμεσα...ΕΥΓΕ! Έκανες την αγορά της 10ετίας...!
Ευχαριστω αλλα εγω σε καμια περιπτωση δεν αισθανομαι ετσι. Ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα το "καλυτερη επιλογη" και το αμαξι εχει σοβαρες αντικειμενικες αδυναμιες. Επισης οπως και με το Σεατ και την κωλοVag, εχω παλι την αισθηση οτι επεσα στην αναγκη της κωλοτουοτα αυτη τη φορα αλλα τι να κανουμε. Ας οψεται που η Τοναλε δεν εχει κατι σε 4κινητο γυρω στα 40Κ, εστω κι αν ηταν με 50 αλογα.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Ευχαριστω αλλα εγω σε καμια περιπτωση δεν αισθανομαι ετσι. Ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα το "καλυτερη επιλογη" και το αμαξι εχει σοβαρες αντικειμενικες αδυναμιες. Επισης οπως και με το Σεατ και την κωλοVag, εχω παλι την αισθηση οτι επεσα στην αναγκη της κωλοτουοτα αυτη τη φορα αλλα τι να κανουμε. Ας οψεται που η Τοναλε δεν εχει κατι σε 4κινητο γυρω στα 40Κ, εστω κι αν ηταν με 50 αλογα.
Ωπα €500 έκπτωση ο Φλαμιατος;;; Η Πόλις μόνο 300€ έκοψε και ήμουν και πελάτης
-
@panormus772 said in Toyota Corolla Cross:
Tο μόνο φεβ -όχι όμως 4κινητο- που έχει 41 (40 με έκπτωση 1000€ αν δε θες τα 5έτη δώρο service), είναι το kia niro 1.6 183hp. 44 (ή 43) έχει η μεσαία,καλά εξοπλισμένη, έκδοση.
Αυτό είναι ψηλοευκαιρια. Αν έχεις και φωτοβολταϊκά σε μια δεκαετία έχεις βγάλει ένα αυτοκίνητο ακόμα
-
@netgeo said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Ωπα €500 έκπτωση ο Φλαμιατος;;; Η Πόλις μόνο 300€ έκοψε και ήμουν και πελάτης
-
Stefan147 επειδή και τα σχεδόν 39 δεν τα λες λίγα σε αυτά παίρνεις και το τουσον 230 με καλύτερους χώρους επιδόσεις μάλλον ποιότητα τώρα εξωτερική εμφάνιση και τα δύο είναι αυτά που είναι.
Toyota Corolla Cross