-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Φτασαμε να αναλυουμε γιατι εμεινε το αυτοκινητο απο μπαταρια αντι για τον αχαιρευτο τον αλλο που εκανε τετοια ζημια...
Κατευθειαν μιλας με οδικη να αναλαβουν τα κοστη για την μ@λακια τους!!!Δλδ ότι μένει ένα αμάξι του 2023 μοντέλο από μπαταρία επειδή έχεις 48 ώρες να το βάλεις μπροστά το θεωρεις λογικο και πάμε παρακάτω;
Να υποθέσω ότι έχεις τογιοτα σωστά;Δεν το θεωρω καθολου λογικο να εμεινε σε 48 ωρες κ θα πρεπει να το ψαξει επισης το συνεργειο της Toyota. Αλλα το θεμα δεν ηταν γιατι εμεινε (που πρεπει να αναλυθει) αλλα ο αχρηστος που προκαλεσε την ζημια στο αμαξι κ ο ανθρωπος εχει ζημια 2000ε+...
Δεν εχω Τογιοτα. Mazda εχω...
-
Φτασαμε να αναλυουμε γιατι εμεινε το αυτοκινητο απο μπαταρια αντι για τον αχαιρευτο τον αλλο που εκανε τετοια ζημια...
Κατευθειαν μιλας με οδικη να αναλαβουν τα κοστη για την μ@λακια τους!!!Δλδ ότι μένει ένα αμάξι του 2023 μοντέλο από μπαταρία επειδή έχεις 48 ώρες να το βάλεις μπροστά το θεωρεις λογικο και πάμε παρακάτω;
Να υποθέσω ότι έχεις τογιοτα σωστά;Δεν το θεωρω καθολου λογικο να εμεινε σε 48 ωρες κ θα πρεπει να το ψαξει επισης το συνεργειο της Toyota. Αλλα το θεμα δεν ηταν γιατι εμεινε (που πρεπει να αναλυθει) αλλα ο αχρηστος που προκαλεσε την ζημια στο αμαξι κ ο ανθρωπος εχει ζημια 2000ε+...
Αν δεν έχει μείνει από δική του αβλεψία, τότε ναι το κύριο θέμα είναι γιατί τον άφησε αμάξι τόσο καινούργιο απο μπαταρία!!
Αν δεν τον άφηνε η σάπιο μπαταρία (πάντα αν δεν ξέχασε φως αναμμένο) δεν θα ερχόταν ο καγκουρας να του κάψει το ινβερτερ... Τόσο απλά... -
Αν δεν έχει μείνει από δική του αβλεψία, τότε ναι το κύριο θέμα είναι γιατί τον άφησε αμάξι τόσο καινούργιο απο μπαταρία!!
Αν δεν τον άφηνε η σάπιο μπαταρία (πάντα αν δεν ξέχασε φως αναμμένο) δεν θα ερχόταν ο καγκουρας να του κάψει το ινβερτερ... Τόσο απλά...Δεν ειναι λογικο να συζηταμε οτι κ να εμεινε απο δικη του αβλεψια, ο ανθρωπος που υποτιθεται οτι ειναι υπευθυνος για οδικη βοηθεια (πληρωνονται απο καποιους) να σου προκαλει βλαβη κ τετοιας αξιας.
Δηλαδη αν εγω μεινω απο λαστιχο στην Εθνικη κ δεν εχω ρεζερβα κ με φορτωσει η οδικη κ κανει μ@λακια ο ''της οδικης'' κ του φυγει το αμαξι στον δρομο απο την καροτσα για χ,ψ λογους θα φταιω εγω που πατησα προκα/καρφι κ εμεινα απο λαστιχο?Πιστευω οτι παει αλλου η κουβεντα απο αυτο που αναφερε ο ανθρωπος οτι του συνεβει.
-
Αυτή είναι η ασφαλειοθήκη του Corolla Cross
Διακρίνεται το λαμακι στο κέντρο με το κόκκινο καπακι που συνδέεις το κόκκινο καλώδιο.
Όπως διακρίνεται λίγο πιο κάτω το παξιμάδι εντός της ασφαλειοθήκης που συνδεσε το μαύρο καλώδιο, εξού και οι γρατζουνιές στο πλαστικό και στο παξιμάδι, αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο της ενέργειας του υπαλλήλου της οδικής.Για να μη πάθει κανένας τι έπαθα εγώ μέσα στο άγχος μου να μην αργήσω στην εργασία μου, να προσέχετε να μη συνδέσει ποτέ το μαύρο καλώδιο σε αυτό το παξιμάδι.Το σωστό είναι σε γυμνό μέταλλο του κινητήρα.
Το μέγεθος της ζημιάς θα το ξέρουμε εντός των ημερών
Ευτυχώς το συνεργείο έγραψε ότι το παρέλαβε με καμμένο inverter λόγω λάθους της οδικής. -
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Από έναν Μουτζαχεντίν RTFM!
Έχω θα ντρεπόμουν να μου χαλάσει έτσι φθηνά ένας άσχετος το αυτοκίνητο. Όχι τίποτα άλλο τζάμπα οι μήνες που περιτριγυρίζω στα φόρουμ...Υπόψη να μην το ξεχάσω το YC με αφτερ συναγερμό που έχει δικό του gps και κάρτα sim ,ρωσικό, μπορεί να τρέχει και τίποτα άλλο "περίεργο" παράλληλα δεν ρίχνει την μπαταρία μέχρι 7μερες ακινησία που το έχω αφήσει.
Με την ιδια λογική, δεν φταίει ο βιαστής, αλλά ο βιασμένος επειδη δεν πρόσεξε και δεν το ψιλιαστηκε ότι θα τον βιάσουν
-
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Έχω θα ντρεπόμουν να μου χαλάσει έτσι φθηνά ένας άσχετος το αυτοκίνητο. Όχι τίποτα άλλο τζάμπα οι μήνες που περιτριγυρίζω στα φόρουμ...Υπόψη να μην το ξεχάσω το YC με αφτερ συναγερμό που έχει δικό του gps και κάρτα sim ,ρωσικό, μπορεί να τρέχει και τίποτα άλλο "περίεργο" παράλληλα δεν ρίχνει την μπαταρία μέχρι 7μερες ακινησία που το έχω αφήσει.
Με την ιδια λογική, δεν φταίει ο βιαστής, αλλά ο βιασμένος επειδη δεν πρόσεξε και δεν το ψιλιαστηκε ότι θα τον βιάσουν
και γαμώ τα παραδείγματα πως δεν το σκέφτηκα ... αρα περιουσία 20-30-40 χιλιάρικων την αφήνω στα χέρια κακοπληρωμένων άσχετων - που εκτός των άλλων θα με βλέπουν σαν τον καπιταλίστα εκμεταλλευτή - εγω δεν διαβάζω δυο τρία πράγματα να τους ξεστραβώσω και τους αφήνω να μου τον "φορμάρουν"
-
και γαμώ τα παραδείγματα πως δεν το σκέφτηκα ... αρα περιουσία 20-30-40 χιλιάρικων την αφήνω στα χέρια κακοπληρωμένων άσχετων - που εκτός των άλλων θα με βλέπουν σαν τον καπιταλίστα εκμεταλλευτή - εγω δεν διαβάζω δυο τρία πράγματα να τους ξεστραβώσω και τους αφήνω να μου τον "φορμάρουν"
Οποτε φταιει ο Otto SKG...μαλιστα.
-
Ο μονμαν είναι από τους καλύτερους "πωλητές" της άποψης του, συμπάθειας του κτλ
Δεν του φέρνεις αντίρρηση. Απλώς απολαμβάνεις τα επιχειρήματα του.
Και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά. Ο άνθρωπος είναι φυσικό ταλέντο.
Εάν εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα και εάν είχα εταιρία του έδινα χρυσάφι για να τον κάνω υπεύθυνο πωλήσεων.
@monman2 σε παρατηρώ, να το ξέρεις. Και όπου μπορώ εφαρμόζω τις τεχνικές σου όταν συζητώ με πελάτες.
-
Την επόμενη φορά που θα καλέσει οδ.βοήθεια πες του να ζητήσει από τον μηχανικό, πτυχίο, αδ.ασκησης επαγγέλματος, εργασιακή εμπειρία, πιστοποιητικό εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε υβριδικά TOYOTA....μόνο τότε θα το ακουμπήσει
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Τα φώτα και να τα ξεχάσεις ανοιχτά όταν το αμάξι κλειδώσει σβήνουν αυτόματα μετά από 2 δεύτερα. Στα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το 2000 είναι αδύνατον να αδειάσει η μπαταρία από ξεχασμένο φως.
Τα φώτα στάσης (μικρά) μένουν αναμμένα, γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους σε περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι σε επικίνδυνο σημείο. Για αυτό και υπάρχει βομβητής, ώστε να το γνωρίζει ο οδηγός.
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Τα φώτα και να τα ξεχάσεις ανοιχτά όταν το αμάξι κλειδώσει σβήνουν αυτόματα μετά από 2 δεύτερα. Στα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το 2000 είναι αδύνατον να αδειάσει η μπαταρία από ξεχασμένο φως.
Τα φώτα στάσης (μικρά) μένουν αναμμένα, γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους σε περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι σε επικίνδυνο σημείο. Για αυτό και υπάρχει βομβητής, ώστε να το γνωρίζει ο οδηγός.
Σίγουρα και τα Αλαρμ. Και αν δεν κανω λάθος και η πλαφονιέρα τουλάχιστον η πισω.
Κάποια περίοδο την ειχε κανει παιχνίδι η μικρή και μια φορα την είχα βρει αναμμένη.
Ανάβει ομως και οταν εισαι κοντα στο αμάξι (κατι σαν welcome light) οπότε μπορεί να ήταν και απο αυτο, δεν το εχω τεστάρει... -
Εννοείται ότι για εσωτερικά φώτα μιλούσα, είναι αδύνατον σε καινούργιο αυτοκίνητο να αφήσεις τα θέσης αναμμένα κ να φύγεις, βγάζει ενδείξεις ηχητικες κ οπτικές όταν το σβήσεις. Τα εσωτερικά στα παλιά αυτοκίνητα εμέναν αναμμένα κ μετά την απενεργοποίηση του αυτοκινήτου.
-
@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:
(/assets/uploads/files/1695289629645-img_1021.jpeg)Αυτή είναι η ασφαλειοθήκη του Corolla Cross
Διακρίνεται το λαμακι στο κέντρο με το κόκκινο καπακι που συνδέεις το κόκκινο καλώδιο.
Όπως διακρίνεται λίγο πιο κάτω το παξιμάδι εντός της ασφαλειοθήκης που συνδεσε το μαύρο καλώδιο, εξού και οι γρατζουνιές στο πλαστικό και στο παξιμάδι, αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο της ενέργειας του υπαλλήλου της οδικής.Για να μη πάθει κανένας τι έπαθα εγώ μέσα στο άγχος μου να μην αργήσω στην εργασία μου, να προσέχετε να μη συνδέσει ποτέ το μαύρο καλώδιο σε αυτό το παξιμάδι.Το σωστό είναι σε γυμνό μέταλλο του κινητήρα.
Ευτυχώς το συνεργείο έγραψε ότι το παρέλαβε με καμμένο inverter λόγω λάθους της οδικής.Αφού δεν τον έστειλε στον άλλο κόσμο, πάλι καλά να λες.
Γενικά πάντως, καλώς ή κακώς, για την τόση άγνοια δε φταίει ο υπάλληλος. Πότε δε φταίει ο υπάλληλος. Πάντα η εταιρία φταίει. Εάν η εταιρία τον έχει εκπαιδεύσει σωστά (και μπορεί να το αποδείξει) τότε ας τα βρει σε δεύτερο χρονο με τον υπάλληλο της κι ας πράξει τα δέοντα. Αυτή τη στιγμή μόνο η εταιρία είναι υπεύθυνη και γνώμη μου είναι ότι μόνο από εκεί πρέπει να ζητηθούν ευθύνες. Ένας δικηγόρος βέβαια θα γνωρίζει πολύ καλύτερα και θα μπορεί να κάνει το σχετικό consulting.
Αν και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, γνώμη μου είναι ότι όταν κατέχουμε ένα αυτοκίνητο/συσκευή/whatever με κάποια ας το πούμε ιδιαιτερότητα, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του και είμαστε εμείς αυτοί που υποδεικνύουμε τι και πως στον όποιο ειδικό/επισκευαστή κτλ. Καλύτερα να χαρακτηριστούμε ενοχλητικοί ή και μαλάκες, παρά να βασιστούμε στην αυθεντία(?) ενός αγνώστου, ειδικά όταν τα δείγματα γύρω μας είναι αυτά που είναι.
-
Εννοείτε κάνεις ότι μπορείς για να προστατευτείς. Ελλάδα είμαστε... οι περισσότεροι θα προσπαθήσουν να σε βγάλουν και κερατά και δαρμένο.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη ο φίλος που έπαθε την ζημιά. -
@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:
Αυτή είναι η ασφαλειοθήκη του Corolla Cross
Ευτυχώς το συνεργείο έγραψε ότι το παρέλαβε με καμμένο inverter λόγω λάθους της οδικής.Καλά , μιλάμε είναι λες και κάποιος σαδιστής έφτιαξε και τοποθέτησε σκόπιμα σε αυτό το σημείο τόσο το λαμάκι του Αρνητικού όσο και αυτό το τεράστιο , καθαρό , που κάνει μπαμ στό μάτι παξιμάδι !!!!!
Κάποιος απογοητευμένος και κακοπληρωμένος Ιάπωνας το έκανε σίγουρα!
Κατά την άποψη μου θεωρώ πως οι 8 στους 10 κατόχους ή εργαζόμενοι οδικής την ίδια λαλακία θα έκαναν.
Αυτό φυσικά δεν είναι δικαιολογία καθώς η οδική που είναι εντελταμένη απο την ΤΟΥΟΤΑ όφειλε να γνωρίζει τεχνικά πως γίνεται μια τόσο απλή αλλα και τόσο συχνή διαδικασία επανεκκίνησης της μπαταρίας στα υβριδικά μοντέλα της , και μάλιστα θα έπρεπε πριν επέμβει ο κάθε υπάλληλος να έχει φωτό και οδηγιες στο κινητό του ή σε ένα κλασερ για κάθε μοντέλο ξεχωριστά.
-
Εν τω μεταξύ μπορεί και όντως να ήξερε ο άνθρωπος και απο κεκτημένη ταχύτητα ή αβλεψία της στιγμής να μη χρησιμοποίησε το παξιμάδι κάτω δεξιά στη φώτο. Αν το είχε κάνει θα ήταν όλα καλά. Εγώ αυτό χρησιμοποίησα για το βάλω μπροστά το δικό μου με booster.
-
Οχι μην βάζεις λόγια στο στόμα μου ο Οττο δεν φταίει , νομικά αν το πάρουμε 0% εχει ευθύνη και καλά θα κάνει να τους κυνηγήσει δικαστικά αν του κάνουν τσαλίμια.
Απλά σε ενα αυτοκινητιστικό φόρουμ πρέπει τα παθήματα να γίνονται μαθήματα για όλους μας .
Αύγουστο στην άδεια πόλη ξεκινάς κατευθείαν όταν ανάψει το πράσινο ; Οχι παρόλο που νομικά θα είσαι σωστός απλά προσέχεις να μην μπλέξεις με το κάθε ανασφάλιστο καραγκιόζη.Έτσι και στο συγκεκριμένο που έπαθε ο @Otto-SKG υπάρχει το κομμάτι το νομικίστικο που θα τον παρακαλούσα να μας ενημερώνει και απο εκει θα κρίνουμε την οδική αλλά και την toyota .
Υπάρχει όμως και το μάθημα που θα βοηθήσει να μην μπλέξουμε στο μέλλον με τα νομικίστικα και τους δικηγόρους ... RTFM!
Τρανό παράδειγμα ο @stefan147 που με τις βελτιώσεις ξελίγωσε την μπαταρία αλλα επειδή είχε διαβάσει το μάνουαλ έβαλε σωστά τα καλώδια στο μπουστερ φορτιστή ,
ΝΟ λάθος ΝΟ πρόμπλεμ... Απλά αυτό λέω. -
-
Οχι μην βάζεις λόγια στο στόμα μου ο Οττο δεν φταίει , νομικά αν το πάρουμε 0% εχει ευθύνη και καλά θα κάνει να τους κυνηγήσει δικαστικά αν του κάνουν τσαλίμια.
Απλά σε ενα αυτοκινητιστικό φόρουμ πρέπει τα παθήματα να γίνονται μαθήματα για όλους μας .
Αύγουστο στην άδεια πόλη ξεκινάς κατευθείαν όταν ανάψει το πράσινο ; Οχι παρόλο που νομικά θα είσαι σωστός απλά προσέχεις να μην μπλέξεις με το κάθε ανασφάλιστο καραγκιόζη.Έτσι και στο συγκεκριμένο που έπαθε ο @Otto-SKG υπάρχει το κομμάτι το νομικίστικο που θα τον παρακαλούσα να μας ενημερώνει και απο εκει θα κρίνουμε την οδική αλλά και την toyota .
Υπάρχει όμως και το μάθημα που θα βοηθήσει να μην μπλέξουμε στο μέλλον με τα νομικίστικα και τους δικηγόρους ... RTFM!
Τρανό παράδειγμα ο @stefan147 που με τις βελτιώσεις ξελίγωσε την μπαταρία αλλα επειδή είχε διαβάσει το μάνουαλ έβαλε σωστά τα καλώδια στο μπουστερ φορτιστή ,
ΝΟ λάθος ΝΟ πρόμπλεμ... Απλά αυτό λέω.Δηλαδη η Toyota που στελνει την οδικη για τα αυτοκινητα της θεωρεις οτι δεν εχει κανει ενα σεμιναριο/εκπαιδευση (πες το οπως θες) για το πως μπορειτε να βαλετε μπροστα με booster ενα υβριδικο?
Η θεωρουν οτι ο πελατης θα κατσει εκει κ θα τους υποδειξει πως να το κανουν...?
Γιατι οπως ειναι γνωστο χιλιαδες Yaris/Yaris Cross κλπ κλπ τα αγοραζουν μονο οσοι ασχολουνται με φορουμ κ κατεχουν 1-2 πραγματα παραπανω.
Κατι γυναικες, πιτσιρικια, θειες, θειοι θα επρεπε να παιρνουν επισημανση απι την Toyota οτι αν συμβει κατι στον δρομο πρεπει πρωτα να εχετε διαβασει το owner's manual κ μετα καλεστε την οδικη να δειτε τι ξερει...Πρωτη φορα ακουω/διαβαζω κατι σχετικο...
Κ συμφωνω δεν ειπες (αμεσα) οτι φταιει ο Otto αλλα εχει μεριδιο ευθυνης.
-
πρεπει πρωτα να εχετε διαβασει το owner's manual
Αυτό είναι υποχρεωτικό και εκ των ουκ άνευ για κάθε ιδιοκτήτη οχήματος. Ειλικρινά απορώ με όσους δεν διαβάζουν το εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου τους. Εγώ σε όσα αμάξια είχα, το είχα διαβάσει πριν καν παραλάβω το αυτοκίνητο!
Toyota Corolla Cross