-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως από περιέργεια που κοίταξα η Τουοτα έχει ληστρικό επιτόκιο. 9.5% νομίζω. Η Σίτροεν αν θυμάμαι καλά έχει 7.5% και η VW Bank κάπου στο 8%.
Ισχύει έχει από τα χειρότερα η Τογιότα. 9.5% τελικό.
Ξερεις τι είναι ληστρικό;, να σου ζητάει ο πωλητής 1,2Κ χέρι χέρι για κάποια έξοδα...., τα οποία εννοείται ότι δεν θα τιμολογηθούν στην τελική τιμή του αυτοκινήτου σου.
Δηλαδή, έχεις κλείσει αμάξι τελική τιμή πχ,30K με έξοδα πινακίδων, κτλ ,κτλ και σου λέει ο φωστήρας ότι από αυτά τα 30Κ θα μου δώσεις στο χέρι 1,2Κ και το αμάξι θα έχει αναγραφόμενη τιμή αγοράς 28,8Κ, άσχετα εαν εσυ έχεις πλήρωσει 30Κ...καλό ε;;;.
Βέβαια για όλα τα παραπάνω όταν του ζητήθηκε του κυρίου να μου τα αποστείλει γραπτώς, αυτός σφυριζε αδιάφορα. -
Τι είναι αυτά τα έξοδα? Πως γίνεται να λάβει ένα ποσό χωρίς την αντίστοιχη περιγραφή σε κάποιο παραστατικό? Δε γίνονται αυτά τα πράγματα...
Απ' την άλλη κι εγώ είμαι δανειστής μίας αντιπροσωπείας Citroen απ' το Δεκέμβρη του 2021 και ούτε που θυμάμαι αν ποτέ πήρα παραστατικό γι' αυτά τα 3Κ. Τουλαχιστον αυτό έχει κλειδωμένη τιμή.
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως για να μη δημιουργείται λάθος εντύπωση, το αμάξι είναι συγκριτικά με τα άλλα σε καλή τιμή όμως σαν πόσο δεν είναι σε καμία περίπτωση φθηνό.
Γιατί με το να λέμε φθηνό αρχίζω να νομίζω ότι κυκλοφορεί κόσμος με 30Κ στην τσέπη έτοιμος να αγοράσει...εκτός αν "εκπαιδευτηκαμε" τόσο καλά ως καταναλωτές στη νέα κανονικότητα...
Δεν ειναι αν εκπαιδευτήκαμε αλλά εκει που έχουν φτάσει οι τιμές, πλέον φθηνό είναι!
Είναι συγκριτικά φθηνότερο από τον ανταγωνισμό, αλλά κατά αδικαιολόγητα βαθμό ακριβότερο σε σχέση με αυτό που είχαμε συνηθίσει πριν 1,5 χρόνο. Ή λοιπόν αυξήθηκε το διαθέσιμο εισόδημα στον 1,5 χρόνο και μας φαίνεται φθηνό ή εκπαιδευτήκαμε κανονικότατα (το συγκριτικά φθηνότερο το θεωρούμε φθηνό για την τσέπη μας).
(Υ.Γ. Με την συγκριτική έννοια φθηνότατα είναι τα tesla και kia ev6 σε σχέση με αυτά που προσφέρουν). -
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Τι είναι αυτά τα έξοδα? Πως γίνεται να λάβει ένα ποσό χωρίς την αντίστοιχη περιγραφή σε κάποιο παραστατικό? Δε γίνονται αυτά τα πράγματα...
Απ' την άλλη κι εγώ είμαι δανειστής μίας αντιπροσωπείας Citroen απ' το Δεκέμβρη του 2021 και ούτε που θυμάμαι αν ποτέ πήρα παραστατικό γι' αυτά τα 3Κ. Τουλαχιστον αυτό έχει κλειδωμένη τιμή.
Αυτό ακριβώς ρώτησα και εγώ; Αλλά απάντηση δεν πήρα...
Για να μην παρεξηγηθώ δεν μιλάμε για αντιπροσωπεία της TOYOTA, ούτε καν για αντιπροσωπεία που βρίσκεται στην Αθήνα. -
Δεν ξέρω αν έχει νόημα αυτό το διαρκές flashback στις τιμές όμως. Μόνο κατάθλιψη φέρνει. Οι αυξήσεις είναι αυτές που είναι και μείωση δε θα δούμε, οπότε προχωράμε.
Κι έγω το 2019 πήρα 300 άλογα με διπλοσύμπλεκτο, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, μπλοκέ, ηλιοροφές κτλ με 36.5Κ και τώρα μου φαίνονται καλά τα 39Κ για χρέπι τουότα. Μου κακοφαίνεται? Σαφώς. Μπορώ να κάνω κάτι? Σίγουρα όχι.
-
Πάντως η αισιοδοξία ότι αμάξια θα ήταν στις εκθέσεις άμεσα δεν επιβεβαιώνεται στα τηλέφωνα που έχω κάνει και ανατολικά μετά από δυτικά στην Θεσσαλονίκη. Ανατολικά μου είπαν τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου θα γίνει η πανελλαδική παρουσίαση και θα μοιραστούν αμάξια ταυτόχρονα. Που σημαίνει ότι δύσκολα να δει κάποιος το αμάξι από κοντά και να προλάβει τα ετοιμοπαραδοτα που προορίζονται για Ελλάδα ,εννοώ δλδ ότι μέχρι να έρθουν θα τα έχουν προπαραγγειλει όλα χωρίς να τα δουν (κλασική βέβαια νοοτροπία πελατών Τογιότα).
-
Πάντως η αισιοδοξία ότι αμάξια θα ήταν στις εκθέσεις άμεσα δεν επιβεβαιώνεται στα τηλέφωνα που έχω κάνει και ανατολικά μετά από δυτικά στην Θεσσαλονίκη.
Εμένα εδώ μου είπαν ότι θα είναι στην έκθεση μέχρι τέλος του μήνα, δλδ. σε 3-4 μέρες.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως η αισιοδοξία ότι αμάξια θα ήταν στις εκθέσεις άμεσα δεν επιβεβαιώνεται στα τηλέφωνα που έχω κάνει και ανατολικά μετά από δυτικά στην Θεσσαλονίκη.
Εμένα εδώ μου είπαν ότι θα είναι στην έκθεση μέχρι τέλος του μήνα, δλδ. σε 3-4 μέρες.
Μακάρι να ισχύσει και να μην αφορά μόνο συγκεκριμένο κατάστημα. Εμένα μου είπε πάντως ότι γενικά θα έρθουν τέλος Οκτώβρη αρχές Νοεμβρίου όχι ειδικά Θεσσαλονίκη.
-
Τα ίδια λέμε, εμένα μου είπαν ότι το TD είναι στην Ελευσίνα και ότι περιμένει τελωνείο, αρχές Οκτώβρη θα είναι στην έκθεση... Είναι μακριά το Japan τα στελνουν λιγα λίγα...
-
https://m.youtube.com/watch?v=rObJ6SBUgBo
1.88 λέει ότι είναι αυτός και όταν κάθεται πίσω δείχνει να αφήνει γύρω στους 8-10 πόντους αέρα! Ελπίζω να μην έχει πειράξει την θέση οδήγησης όταν πήγε πίσω....
Το κάθισμα δείχνει να έχει καλή πλευρική στήριξη, με την πανοραμική οροφή πίσω οριακά δεν βρίσκει το κεφάλι του . -
Βρε κατι ομοιοτητες ...!
Ποσο ειπαμε οτι εχει το ΑCross..
-
Αυτό αν δεν κάνω λάθος είναι το RAV με σήματα Suzuki και διαφορετική μάσκα μπροστά.
-
@anergos13 said in Toyota Corolla Cross:
Βρε κατι ομοιοτητες ...!
Καταλαβάινω, όντως μοιάζουν πάρα πολύ αλλά η ομοιότητα ειναι απλά "σχεδιαστική" , ενώ τα επι μέρους τμήματα, κρύσταλλα, φανάρια, πλαστικά, μεταλλικα πανελ, όλα, αν και σχεδιαστικά μοιάζουν, ειναι διαφορετικά, πράγμα που σημαίνει διαφορετικό α) χρόνο σχεδιασμού-μοντελοποιησης β) χρόνο μηχανολογικής ανάλησης και 3δ σχεδιασμού γ) χρόνο ανάλυσης συναρμολόγησης - διευθέτηση γραμμής παραγωγής κλπ δ) διαφορετικά καλούπια ε) διαφορετικους κωδικούς παραγγελιών σε 3ους προμηθευτές, μεταφορά, στοκάρισμα.
Άρα υπάρχει κόστος εξέλιξης. Το οτι σαν product portfolio management εμφανησιακά (ισως) τιμολογιακά μοιαζει μπάχαλο, έχεις δίκιο αλλά ίσως να έχει νοημα για τη Σουζουκι/Τογιοτα. -
@anergos13 said in Toyota Corolla Cross:
Βρε κατι ομοιοτητες ...!
Αυτό είναι κλώνος του RAV-4 δεν εχει σχέση με την CC.
-
Πιο όμορφο είναι το Suzuki. Φυσικά!
Τώρα που το ξαναβλεπω ειναι πολύ ωραίο
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Και απο το rav4 πιο ωραίο είναι. Έχει πιο όμορφη μάσκα - μούρη.
-
Δηλαδή έτσι οπως είναι αυτό με το λευκό πέρλα χρωμα και τα γκλος μαύρα φτερα γύρω από τους τροχούς άνετα το παρκάρεις πρώτη μουρη στα μαγαζιά.
Έχει αυτό το πριμιουμ πάνω του και το εντυπωσιακό
-
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
Πόσο κάνει δεν βλέπω να λέει κανείς παρότι το ρώτησε πιο κάτω ο φίλος που άνοιξε το θέμα. Από +56Κ γράφει για το across! Φυσικά μιλάμε για plug in 4*4 με 0-100 σε 6 sec!
-
Πφφφ σιγά
-
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
Πόσο κάνει δεν βλέπω να λέει κανείς παρότι το ρώτησε πιο κάτω ο φίλος που άνοιξε το θέμα. Από +56Κ γράφει για το across! Φυσικά μιλάμε για plug in 4*4 με 0-100 σε 6 sec!
λιγο φθηνοτερο το ραβ τεσσερο με λιγοτερο εξοπλισμο και επισης λιγο ακριβοτερο με περισσοτερο εξοπλισμο. βασικα το ακρος ειναι σαν το εξοπλισμενο ραβ τεσσερο χωρις τζι πι ες. που δεν μπορεις να προσθεσεις καν.
κατι εχει να κανει με αδειες χρησης.
Toyota Corolla Cross