-
Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, λέει η παροιμία...
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Η αντιπαράθεση diesel πλήρως υβριδικών είναι είναι τελείως άνευ αντικειμένου. Εφόσον κάποιος δεν έχει αγοράσει diesel, είναι τελείως αφελές να προτιμήσει στα ίδια χρήματα το 2023 diesel έναντι πλήρως υβριδικού με το πρόσχημα της υποτιθεμενης ίδιας κατανάλωσης. Αν είναι θέμα αισθητικής η σαλονιού άντε να το καταλάβω...Η επιστήμη κ η τεχνολογία ευτυχώς εξελίσσεται κ είναι πρέπει να μην κολλάμε στο παρελθόν (βλ diesel). Μπορούμε να επαναφέρουμε χειροκίνητο τσοκ και καρμπυρατέρ.
Για εμένα που γράφω χιλιόμετρο δεν υπάρχει άλλη λύση. Το Φθινόπωρο Ιβηρική 10.500 τον Δεκέμβριο Λονδίνο για δουλειά με επιστροφή από Αμβέρσα Ροττερνταμ Αμβούργο. Έχεις κάποια λύση να προτείνεις;
-
@racefun1971 said in Toyota Corolla Cross:
Η αντιπαράθεση diesel πλήρως υβριδικών είναι είναι τελείως άνευ αντικειμένου. Εφόσον κάποιος δεν έχει αγοράσει diesel, είναι τελείως αφελές να προτιμήσει στα ίδια χρήματα το 2023 diesel έναντι πλήρως υβριδικού με το πρόσχημα της υποτιθεμενης ίδιας κατανάλωσης. Αν είναι θέμα αισθητικής η σαλονιού άντε να το καταλάβω...Η επιστήμη κ η τεχνολογία ευτυχώς εξελίσσεται κ είναι πρέπει να μην κολλάμε στο παρελθόν (βλ diesel). Μπορούμε να επαναφέρουμε χειροκίνητο τσοκ και καρμπυρατέρ.
Για εμένα που γράφω χιλιόμετρο δεν υπάρχει άλλη λύση. Το Φθινόπωρο Ιβηρική 10.500 τον Δεκέμβριο Λονδίνο για δουλειά με επιστροφή από Αμβέρσα Ροττερνταμ Αμβούργο. Έχεις κάποια λύση να προτείνεις;
Και τα μισά να έκανες, πάλι diesel.
-
This post is deleted! -
@manast said in Toyota Corolla Cross:
Και τα μισά να έκανες, πάλι diesel.
Το καλό με το αυτοκίνητο είναι ότι δεν προσγειώνεται σε μια πόλη παίρνεις ταξί και ξανά αεροδρόμιο και πίσω. Βλέπεις απλά που πάει το πράγμα. Έκανα ταξίδι με ηλεκτρικό πάνω από 400 μίλια στο νησί. Η Kwh στο σπίτι 0.34 σε ταχυφορτιστες 0.69. Τσάμπα φορτιστές που είχα εκεί κοντά που έμενα, όνειρο ήταν και πάει. Ζώνη κυκλοφορίας που όσο πάει και αυξάνει μπαίνεις με ντίζελ euro 6 και με καινούρια ferrari αλλά όχι με παλαιότερο αυτοκίνητο εκτός και δώσεις 12 λίρες. Τότε δεν μολύνεις.
-
@super-t said in Toyota Corolla Cross:
Βασικά η ερώτηση είναι γιατί πρέπει να γίνουν οδικώς αυτά τα χιλιόμετρα.
Το κάνω και με αεροπλάνο αλλά μερικές φορές δεν βολεύει. Καθυστερήσεις με πελάτες που αλλάζουν το πρόγραμμα, προσκλήσεις για φαγητό μετά την δουλειά που δεν γίνεται να μην πας, ρούχα για 20-30 ημέρες που πρέπει να έχω. Άντε άλλαξε εισιτήρια κάθε τρεις και λιγο και πάρε μαζί βαλίτσες. Με το αυτοκίνητο δεν έχω τέτοια. Τα ρίχνω όλα πίσω και τέλος. Φεύγω Παρασκευή από Αθήνα Κυριακή μεσημέρι Λονδίνο.
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Για παράδειγμα στα 100Κ χλμ ένα diesel και ένα βενζίνης εκπέμπουν κάποιους ρύπους. Αν τους αθροίσεις (ενώ δεν είναι ίδιοι στη ουσία, χειρότεροι είναι στα diesel, αλλά ας το απλουστευσουμε το σκεπτικό μου) και έπειτα διαιρέσεις με το συνολικό φόρο που πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες τους στα λιτρα που χρησιμοποίησαν και παρήγαγαν τους ρύπους αυτούς για αυτά τα χιλιόμετρα τότε η διαφορά του φόρου υπερ του diesel είναι μεγαλύτερη από τα 8Κ που δίνουν προκαταβολικά σήμερα σε ένα πιο πράσινο όχημα και από τα δύο καύσιμα (DIESEL και Βενζίνη). Δηλαδή το diesel συγκριτικά με την βενζίνη έχει μεγαλύτερο χρηματικό οφελος, από ότι η επιδότηση του ev απέναντι στο όφελος του diesel απέναντι στη βενζίνη.
Συνεπώς, ακόμα και σήμερα το diesel όχημα συγκριτικα με τους άλλους τρόπους μετακίνησης (βενζίνης και ev) έχει έμμεσο οικονομικό όφελος λόγω της φορολογικής πολιτικής.
Μπορώ να το κάνω πιο πολύπλοκο το σκεπτικό μου, υπολογίζοντας την διαφορά των ρυπων όπως μας δείχνουν οι πίνακες πιο πάνω, και όχι μονάχα για το co2 αλλα θα το κάνω πιο περίπλοκο και θα χαθούμε στη μετάφραση.
Βιαστηκες να αλλαξεις αμάξι το λες και μόνος σου. Το όφελος υπέρ του ντίζελ στην τσέπη είναι ακόμα ακαταμάχητο...οι οικολογικές ανησυχίες ηρεμούν αγοράζοντας υβριδικά και ηλεκτρικά με μια παλέτα μπαταριών που παράγονται με αγνό βιολογικό τρόπο και ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται! Τι όχι;
Εγώ δεν έχω full hybrid. Τα full hybrid είναι ευθέως ανταγωνιστικά των Diesel στην κατανάλωση και κόστος μετακίνησης.
Δεν κατάλαβα το σχόλιο για τις οικολογικές ανησυχίες. Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως ο κύκλος ζωής των ηλεκτρικών παράγει λιγότερους ρύπους από τα diesel ιδιαίτερα τα euro5
-
Το κάνω και με αεροπλάνο αλλά μερικές φορές δεν βολεύει. Καθυστερήσεις με πελάτες που αλλάζουν το πρόγραμμα, προσκλήσεις για φαγητό μετά την δουλειά που δεν γίνεται να μην πας, ρούχα για 20-30 ημέρες που πρέπει να έχω. Άντε άλλαξε εισιτήρια κάθε τρεις και λιγο και πάρε μαζί βαλίτσες. Με το αυτοκίνητο δεν έχω τέτοια. Τα ρίχνω όλα πίσω και τέλος. Φεύγω Παρασκευή από Αθήνα Κυριακή μεσημέρι Λονδίνο.
Αν δεν εχεις Audi A5 2.0 tdi quattro μην ξαναγράψεις
-
το 1.8 στην Τουρκία με διπλά ψαλίδια στην Ρουμανία με ημιάκαμπτο...
Μαντέψτε τι θα έρθει στην Ελλάδα -
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Μαντέψτε τι θα έρθει στην ΕλλάδαΜε σούστες?
-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
3 ολόκληρες μέρες οδήγηση, αντί για 3 ωριτσες στο καθισματάκι σου με τις αεροσυνοδούς!
Αν πας στο Ναύπλιο δεν χρειάζεται να κουβαλάς το πεπόνι σου από την Αθήνα. Έχει εκεί πολύ ωραία αργιτικα πεπόνια. Τέλος, γιατί ξεφτιλισαμε το ανάλογο τοπικ.
-
@dirtybit said in Toyota Corolla Cross:
Δυο χιλιάρικα η διαφορά
2 χιλιάδες η διαφορά 1.8 με 2.0 και 4 χιλιάδες πιο φθηνό το αμάξι από Ρουμανία και γενικά και σε άλλες χώρες. Μπράβο στην Τογιότα και να τα βλέπουν οι υπόλοιποι που βαρανε στα αυτιά γιατί τάχα η φορολογία ντεμεκ!
Η Τογιότα πως καταφέρνει και έχει τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη και όλοι οι υπόλοιποι τις ακριβότερες; Υπάρχει κάποια σοβαρή απάντηση; Μόνο η Τογιότα Ελλάς έχει καλές σχέσεις με τα εργοστάσια;
Οι άλλοι κακοί είναι βουνό μου;....Εδώ όμως στην τελική τιμή αγοράς για το 2λιτρο πρέπει να προσθέσεις 2.200 στην 5ετία ως και 3.700 στην 10ετία λόγω ΦΠ.
Δε φταίει η Toyota Ελλάς γι αυτό,αλλά όπως και να'χει ο κάθε αγοραστής πρέπει να βγάλει αυτά τα χρήματα από την τσέπη του,έστω και σταδιακά.. -
@panormus772 said in Toyota Corolla Cross:
@dirtybit said in Toyota Corolla Cross:
Δυο χιλιάρικα η διαφορά
2 χιλιάδες η διαφορά 1.8 με 2.0 και 4 χιλιάδες πιο φθηνό το αμάξι από Ρουμανία και γενικά και σε άλλες χώρες. Μπράβο στην Τογιότα και να τα βλέπουν οι υπόλοιποι που βαρανε στα αυτιά γιατί τάχα η φορολογία ντεμεκ!
Η Τογιότα πως καταφέρνει και έχει τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη και όλοι οι υπόλοιποι τις ακριβότερες; Υπάρχει κάποια σοβαρή απάντηση; Μόνο η Τογιότα Ελλάς έχει καλές σχέσεις με τα εργοστάσια;
Οι άλλοι κακοί είναι βουνό μου;....Εδώ όμως στην τελική τιμή αγοράς για το 2λιτρο πρέπει να προσθέσεις 2.200 στην 5ετία ως και 3.700 στην 10ετία λόγω ΦΠ.
Δε φταίει η Toyota Ελλάς γι αυτό,αλλά όπως και να'χει ο κάθε αγοραστής πρέπει να βγάλει αυτά τα χρήματα από την τσέπη του,έστω και σταδιακά..Εντάξει σωστό αυτό αλλά ισχύει και για τα υπόλοιπα διλιτρα των άλλων εταιρειών στην Ελλάδα που είναι ταυτόχρονα και πολύ ακριβότερα από έξω ( πχ σιβικ) 29-32 έξω 41.5 επίσημα εδώ συν φπ!
-
Μαντέψτε τι θα έρθει στην ΕλλάδαΣτην Τουρκία "κουνάει" περισσότερο και σκέφτηκαν την άνεση των επιβατων
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Μαντέψτε τι θα έρθει στην ΕλλάδαΣτην Τουρκία "κουνάει" περισσότερο και σκέφτηκαν την άνεση των επιβατων
Too soon, man..!
-
Χθες μου τοποθέτησαν το AWD και την μόνωση στο καπό. Ήταν τα τελευταία extraδακια που δεν ειχαν τοποθετηθεί από την παραλαβή του αυτοκινήτου στις 5/1. Λογικά κάτι τέτοια πρέπει να έρχονται και αυτά με τις καραβιες των αυτοκινήτων.
-
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Χθες μου τοποθέτησαν το AWD και την μόνωση στο καπό. Ήταν τα τελευταία extraδακια που δεν ειχαν τοποθετηθεί από την παραλαβή του αυτοκινήτου στις 5/1. Λογικά κάτι τέτοια πρέπει να έρχονται και αυτά με τις καραβιες των αυτοκινήτων.
με γειες! στείλε φωτογραφίες...
-
Η μόνωση στο καπό πόσο κόστισε; Παρατήρησες αλλαγή στην ηχομόνωση η αφορά μόνο θερμομόνωση? Έχω παραγγείλει κ εγώ κετσε αλλά από toyota μου είπαν ότι δεν χρησιμεύει στο cc αλλά για ψυχολογικούς λόγους θα βαλω
-
Θα στείλω. 150 από 200 η μονωση και το AWD free στα πλαίσια των δώρων.
Η μόνωση όντως μπήκε για ψυχολογικούς λόγους και δεν νομίζω να καταλάβει κάποιος διαφορά σχετικά με τον ήχο πάντα.
Και μιας και αναφερθηκα σε δώρα θυμηθηκα τα στανταρ με τα οποια παραδίδεται το αμαξι και τους ρώτησα για τον πυροσβεστηρα και η απαντηση ηταν οτι δεν τον δινουν. Το δικο μου είχε φάρο , το κιτ με τα παρελκόμενα, τα προστατευτικά αλουμινιακια στους μαρσπιεδες ( τα οποία έχουν μπει τσατρα πατρα) και μπουλόνια ασφαλείας. Το προστατευτικό πλαστικό στον χώρο των αποσκευών δόθηκε ως δώρο.
-
1,8 στην Ιταλία και Βουλγαρία. Προχτές είδα αγγελία αντιπροσωπείας στις Σερρες να δίνει ετοιμοπαράδοτα τα 2 του σαλονιού της. Ξέρουν κάτι και ξεστοκάρουν;
Toyota Corolla Cross