-
Πολύ χρήσιμα τα θερμαινόμενα καθίσματα σε ένα υβριδικό Toyota (ειδικα στη βόρεια Ελλαδα). Περιορίζουν τη χρήση του A/C τον χειμώνα, με αποτέλεσμα να δουλεύει λιγότερο ο βενζινοκινητήρας και να μην ανεβαίνει η κατανάλωση.
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Πολύ χρήσιμα τα θερμαινόμενα καθίσματα σε ένα υβριδικό Toyota (ειδικα στη βόρεια Ελλαδα). Περιορίζουν τη χρήση του A/C τον χειμώνα, με αποτέλεσμα να δουλεύει λιγότερο ο βενζινοκινητήρας και να μην ανεβαίνει η κατανάλωση.
Ποτέ δεν έβαλα την θέρμανση με ανοιχτό A/C σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Γενικότερα, δεν νομίζω να παίρνει μπρος ο συμπιεστής στην θέρμανση
-
@polioan said in Toyota Corolla Cross:
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
@tzomoloko said in Toyota Corolla Cross:
καλησπέρα. έχω το chr το face-lift. σκέφτομαι επειδή με τα 2 παιδιά μου πίσω είναι μικρός ο χώρος, να πάω στο toyota cross το κορολα στα 1800 το lounge . Επίσης έχω δει και το νέο peugeot 3008 το οποίο πάει στα 40 χιλ και είναι φανταστικό μέσα αλλά σίγουρα το 1200 cc και το υβριδικό σύστημα που είναι χειρότερο από της toyota με αποθαρρύνει . θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας και επιπλέον αν αξίζει η lounge έκδοση με το Skyview .
Βεβαια ετσι και αλλιώς και την μεσαία έκδοση να περνάμε το Skyview θα το βάζαμε. ευχαριστώΕγώ παρήγγειλα το skyview. Το lounge το γλυκό κοιτούσα, αλλά οι μόνες διάφορες είναι οι αισθητήρες μπροστά και τα blind spot.
Δεν θυμάμαι άλλη ουσιώδη διαφορα++ Δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα και ηλεκτρικό πορτμπαγκάζ
Και κοστίζει 2-3000€ επιπλέον;
Δύσκολη απόφαση36270€.
Δεν μπορουσα να πάω στην lounge μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της ασφαλιστικής με το ατύχημα του Sportage.
Η style skyview πόσο;
33570€
+2700€
Θα πρέπει να του αρέσουν πολύ τα καθίσματα της lounge ή να υπάρχει αδήριτη ανάγκη για ηλεκτρικό πορτμπαγκάζ (όπως εγώ) για να πάρεις την lounge.
Επίσης, οι αισθητήρες πρέπει να μπαίνουν από την βασική, όπως στο T-ROC που τα έχει και το 1000αρι Life. Εμένα με έσωσαν 2 φορές σε κολωνάκι που δεν είδα και σταμάτησε αυτόνομα. Παλαιότερα διέλυσα το μαρσπιε του συνοδηγού σε ένα Citroen c1 που είχα. -
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
@tzomoloko said in Toyota Corolla Cross:
καλησπέρα. έχω το chr το face-lift. σκέφτομαι επειδή με τα 2 παιδιά μου πίσω είναι μικρός ο χώρος, να πάω στο toyota cross το κορολα στα 1800 το lounge . Επίσης έχω δει και το νέο peugeot 3008 το οποίο πάει στα 40 χιλ και είναι φανταστικό μέσα αλλά σίγουρα το 1200 cc και το υβριδικό σύστημα που είναι χειρότερο από της toyota με αποθαρρύνει . θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας και επιπλέον αν αξίζει η lounge έκδοση με το Skyview .
Βεβαια ετσι και αλλιώς και την μεσαία έκδοση να περνάμε το Skyview θα το βάζαμε. ευχαριστώΕγώ παρήγγειλα το skyview. Το lounge το γλυκό κοιτούσα, αλλά οι μόνες διάφορες είναι οι αισθητήρες μπροστά και τα blind spot.
Δεν θυμάμαι άλλη ουσιώδη διαφορα++ Δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα και ηλεκτρικό πορτμπαγκάζ
Και κοστίζει 2-3000€ επιπλέον;
Δύσκολη απόφαση36270€.
Δεν μπορουσα να πάω στην lounge μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της ασφαλιστικής με το ατύχημα του Sportage.
Η style skyview πόσο;
33570€
+2700€
Θα πρέπει να του αρέσουν πολύ τα καθίσματα της lounge ή να υπάρχει αδήριτη ανάγκη για ηλεκτρικό πορτμπαγκάζ (όπως εγώ) για να πάρεις την lounge.
Επίσης, οι αισθητήρες πρέπει να μπαίνουν από την βασική, όπως στο T-ROC που τα έχει και το 1000αρι Life. Εμένα με έσωσαν 2 φορές σε κολωνάκι που δεν είδα και σταμάτησε αυτόνομα. Παλαιότερα διέλυσα το μαρσπιε του συνοδηγού σε ένα Citroen c1 που είχα.Και εγώ το έκανα αυτό στο ibiza top gun...
Οι αισθητήρες μπροστά που είχα στο sportage ήταν βολικοι.
Αλλά θεωρώ ότι μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό.
Όπως επίσης και χωρίς τα δερμάτινα καθίσματα, που δεν γουστάρω τα καλοκαίρια, και το ηλεκτρικό Πορτ μπαγκαζ. -
@tasos-1 said in Toyota Corolla Cross:
Ρε παιδια μια βοηθεια για το NAVI πως αλλαζει απο μιλια σε χλμ?
Προσπαθησα απο τις ρυθμισεις αλλα δεν τα καταφερα!Διάφορα που έχουν ακουστεί:
Αν έχεις την κόκκινη εφαρμογή της Toyota στο κινητό κάνε logout και σβήσε την. Κράτα μόνο την μαύρη.
Στις ρυθμίσεις του multimedia στις μονάδες βάλε Ελληνικά και απενεργοποίησε τις αυτόματες ρυθμίσεις (manual επιλογή ltr/100)
Σε εμένα με αυτά γύρισε σε μέτρα ο χάρτης και μετά που το έβαλα ξανά Αγγλικά όπως το ήθελα, έμεινε η ρύθμιση σωστή για τα μέτρα.Εγώ πάλι άλλο θέμα έχω. Αλλάζω την ρύθμιση για αναγνώριση πινακίδων ώστε να είναι μόνο οπτική , χωρίς ήχο και δεν μου την κρατάει αυτή τη ρύθμιση. Όταν βάζω μπρος ξανά έχει γυρίσει πάλι σε "οπτική και ήχο". Το κάνει και σε άλλον αυτό; Είναι πολύ σπαστικό αυτό το μπιπ μπιπ που κάνει συνέχεια για τις πινακίδες ορίου ταχύτητας
-
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
Το κάνει και σε άλλον αυτό; Είναι πολύ σπαστικό αυτό το μπιπ μπιπ που κάνει συνέχεια για τις πινακίδες ορίου ταχύτητας
Νομιζω καποια τετοια θεματα ασφαλειας ειναι υποχρεωτικο οταν σβηνει και αναβει το αμαξι να γινονται reset και να τα απενεργοποιεις χειροκινητα καθε φορα που μπαινεις μεσα καθαρα για λογους ασφαλειας. Δεν ξερω αν το συγκεκριμενο υπαγεται σε αυτο.
-
Είναι από τα συστήματα ασφαλείας που παίζουν ρόλο στο αν θα πάρει ενα αμάξι 4 ή 5 αστέρια στο EuroNCAP!
Να γελάσω ή να κλάψω???
Μπέρδεψαν (ΚΑΚΙΣΤΑ) το κομμάτι αποφυγή συγκρούσεων με το κομμάτι επιβίωση από σύγκρουση!
Γενικά το σύστημα βαθμολόγησης είναι χρόνια τώρα μη ξεκάθαρο αν δεν κοιτάξεις με λεπτομέρειες το τεστ!
Τουλάχιστον σε αφήνουν να το απενεργοποιήσεις! -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Ποτέ δεν έβαλα την θέρμανση με ανοιχτό A/C σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Γενικότερα, δεν νομίζω να παίρνει μπρος ο συμπιεστής στην θέρμανση
Παίρνει κανονικά, κάνει αφύγρανση ταχύτατα.
-
Εξακολουθούν στη lounge με το ηλεκτρικό άνοιγμα μπαγκάζ να μη βάζουν αισθητήρα για το πόδι? Εάν είναι, είναι μισή δουλειά. Είναι μεγάλη η ευκολία και η διαφορά στο Kuga (που έχει τον αισθητήρα) και το διαπίστωσα τώρα στις διακοπές που τα είχα back to back τα δύο αυτοκίνητα. Όχι τίποτα άλλο αλλά ο βασικός λόγος να προτιμήσει κάνεις τη lounge είναι το άνοιγμα μπαγκάζ και οι αισθητήρες παρκαρίσματος/blind spot. Τα δερμάτινα πιο πολύ πρόβλημα είναι παρά όφελος.
-
@nickthetrib said in Toyota Corolla Cross:
Είναι από τα συστήματα ασφαλείας που παίζουν ρόλο στο αν θα πάρει ενα αμάξι 4 ή 5 αστέρια στο EuroNCAP!
Να γελάσω ή να κλάψω???
Μπέρδεψαν (ΚΑΚΙΣΤΑ) το κομμάτι αποφυγή συγκρούσεων με το κομμάτι επιβίωση από σύγκρουση!
Γενικά το σύστημα βαθμολόγησης είναι χρόνια τώρα μη ξεκάθαρο αν δεν κοιτάξεις με λεπτομέρειες το τεστ!
Τουλάχιστον σε αφήνουν να το απενεργοποιήσεις!Είναι εξίσου σημαντικό να αποφύγεις την σύγκρουση, με το να βγεις αλώβητος από αυτήν, γνώμη μου
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Εξακολουθούν στη lounge με το ηλεκτρικό άνοιγμα μπαγκάζ να μη βάζουν αισθητήρα για το πόδι? Εάν είναι, είναι μισή δουλειά. Είναι μεγάλη η ευκολία και η διαφορά στο Kuga (που έχει τον αισθητήρα) και το διαπίστωσα τώρα στις διακοπές που τα είχα back to back τα δύο αυτοκίνητα. Όχι τίποτα άλλο αλλά ο βασικός λόγος να προτιμήσει κάνεις τη lounge είναι το άνοιγμα μπαγκάζ και οι αισθητήρες παρκαρίσματος/blind spot. Τα δερμάτινα πιο πολύ πρόβλημα είναι παρά όφελος.
καλα εννοείται ηλεκτρικό ανοιγμα μόνο με κουμπι είναι για να κάνουμε εφε στον γειτονα! χρηστικότητα δεν εχει καμια. Αν είναι να εχω ελευθερο το χερι το σηκώνω και μονος μου. Τι γινεται οταν εχεις πιασμενα τα χερια και κουβαλας πχ κατι βαρύ και θες να το βαλεις μεσα με την μια...
Τα δερματινα γιατι λες πιο πολυ πρόβλημα είναι? δεν είναι ποιοτικά ή κάτι άλλο? -
Γενικά έχω απορρίψει εδώ και χρόνια τα δερμάτινα. Για πολλούς λόγους. Ειναι ανυπόφορα στη ζέστη ακόμα και όταν είναι ψυχόμενα αλλά δεν προσφέρουν και τίποτα άλλο πέραν της ευκολίας καθαρισμού. Θέλουν και συντήρηση και είναι και πρόσθετο κόστος.
Του ΨΨ σώζονται γιατί είναι λίγοτερο από το 50% του καθίσματος αλλά και πάλι προτιμώ μακράν συνθετικά υλικά και ύφασμα.
-
Γενικά έχω απορρίψει εδώ και χρόνια τα δερμάτινα. Για πολλούς λόγους. Ειναι ανυπόφορα στη ζέστη ακόμα και όταν είναι ψυχόμενα αλλά δεν προσφέρουν και τίποτα άλλο πέραν της ευκολίας καθαρισμού. Θέλουν και συντήρηση και είναι και πρόσθετο κόστος.
Του ΨΨ σώζονται γιατί είναι λίγοτερο από το 50% του καθίσματος αλλά και πάλι προτιμώ μακράν συνθετικά υλικά και ύφασμα.
Η ευκολια καθαρισμου ειναι μεγαλο ατου, η συντηρηση που θελουν ειναι μια φορα στα 3 χρονια η και καθολου αν σκασουν φυγει χρωμα ειναι ευκολο να τα επισκευασεις. Αλκανταρα και υφασμα ειναι ποιο σπορ και οντως ειναι ωραιο αλλα συνεχως θελει να τα καλυπτεις αλλοιως θα ζεις μεσα σε βρωμα αν πεσει κατι γιατι δεν καθαριζονται ευκολα.
-
Δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Αν αφήσεις ασυντήρητα δέρματα για 3 χρόνια έχουν πεθάνει. Τουλάχιστον μία φορά στο 3μηνο θέλουν βαθύ καθαρισμά με μαλακή βούρτσα και φυσικά μετά γαλάκτωμα για ενυδάτωση. Όσο πιο πολύ μάλιστα το βλέπει ο ήλιος το αμάξι, τόσο πιο συχνά πρέπει να γίνεται αυτό. Αλλιώς θα ξεραθούν και θα ρυτιδιάσουν και αρχίσουν να "σπάνε".
Αλκαντάρα και ύφασμα έχουν επίσης τους τρόπους τους να μένουν καθαρά χωρίς το μειονέκτημα του καψίματος το καλοκαίρι και του μεγάλου κόστους.
-
@nickthetrib said in Toyota Corolla Cross:
Να γελάσω ή να κλάψω???
Τουλάχιστον σε αφήνουν να το απενεργοποιήσεις!Είναι εξίσου σημαντικό να αποφύγεις την σύγκρουση, με το να βγεις αλώβητος από αυτήν, γνώμη μου
Προφανώς!!!
Για να μην πούμε ότι είναι πιο σημαντικό να την αποφύγεις!!!
Μιλάμε όμως για κάτι που ξεκίνησε σαν crash test (δλδ αφού γίνει η σύγκρουση)και στην συνέχεια μπήκαν παράγοντες για την αποφυγή της, χωρίς να γίνει ξεκάθαρο τι και πώς!
Επίσης έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων αποφυγής συγκρούσεων κατά την διαδικασία ελέγχου, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
Ας το έσπαγαν σε 2 τεστ!!!
Αποφυγή συγκρούσεων και επιβίωση από την σύγκρουση!
Μεγάλη κουβέντα που αν την ξεκινήσουμε θα ξεσκίσουμε το topic!
Φαντάσου το αουρις του 2007 που έχω, έχει 5 αστέρια χωρίς να έχει καν esp!!! Το ίδιο με την νέα κορόλα!!!
Η κορόλα και να αποφύγει μια σύγκρουση καλύτερα μπορεί και θα επιβιώσουν οι επιβάτες με πολύ μικρότερους τραυματισμούς!
Τι μένει στον κόσμο (εκτός από εμάς), 5 αστέρια και τα δύο!!!
Ή χειρότερα 5 αστέρια το αουρις του 2007, 4 το χ του 2018 επειδή δεν έχει το keep lane assist, ενώ το άλλο δεν έχει καν esp!!! -
Δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Αν αφήσεις ασυντήρητα δέρματα για 3 χρόνια έχουν πεθάνει. Τουλάχιστον μία φορά στο 3μηνο θέλουν βαθύ καθαρισμά με μαλακή βούρτσα και φυσικά μετά γαλάκτωμα για ενυδάτωση. Όσο πιο πολύ μάλιστα το βλέπει ο ήλιος το αμάξι, τόσο πιο συχνά πρέπει να γίνεται αυτό. Αλλιώς θα ξεραθούν και θα ρυτιδιάσουν και αρχίσουν να "σπάνε".
Αλκαντάρα και ύφασμα έχουν επίσης τους τρόπους τους να μένουν καθαρά χωρίς το μειονέκτημα του καψίματος το καλοκαίρι και του μεγάλου κόστους.
Στο VR6 δεν εκανα τιποτα (εκτος απο πετσετα με νερο) για 6 χρονια και μονο η θεση του οδηγου ειχε καποιες ρυτιδες ελαχιστες. Ηταν μαυρα οποτε δεν φαινονταν η οποια βρωμια ειχαν μαζεψει, Δερμα ειναι χλιδη, αυτο μου ειχε κανει εντυπωση στα αμαξια οταν πρωτοπηγα στην Αμερικη. Υπαρχουν διαφορες ποιοτητες δερματος φυσικα.
-
Ας συνεχίσω το off topic.
Για μένα οι εκδόσεις με δέρμα είναι deal-breaker.
Καίγεται ο κώλος σου το καλοκαίρι, παγώνει τον χειμώνα, θέλει έξτρα φροντίδα.Εντάξει, άμα τρώνε πιτόγυρα τα παιδιά πίσω , πάω πάσο.
-
@alexandros-a-92 said in Toyota Corolla Cross:
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
Το κάνει και σε άλλον αυτό; Είναι πολύ σπαστικό αυτό το μπιπ μπιπ που κάνει συνέχεια για τις πινακίδες ορίου ταχύτητας
Νομιζω καποια τετοια θεματα ασφαλειας ειναι υποχρεωτικο οταν σβηνει και αναβει το αμαξι να γινονται reset και να τα απενεργοποιεις χειροκινητα καθε φορα που μπαινεις μεσα καθαρα για λογους ασφαλειας. Δεν ξερω αν το συγκεκριμενο υπαγεται σε αυτο.
Ωχ λες να είναι feature δλδ το ότι δεν κλείνει μόνιμα; Τραγικό Θα το λουζομαστε μια ζωή...
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
καλα εννοείται ηλεκτρικό ανοιγμα μόνο με κουμπι είναι για να κάνουμε εφε στον γειτονα! χρηστικότητα δεν εχει καμια.
φυσικά και έχει χρηστικότητα, γιατί ακόμα και φορτωμένος μπορείς πανεύκολα να πατήσεις το κουμπί στο τηλεκοντρόλ. Ενώ στο χειροκίνητο πρέπει να αφήσεις τα ψώνια και να ανοίξεις - μιλάω εκ πείρας. Το πόδι ειναι χρηστικό μόνο εαν δουλεύει σωστά....εαν οχι είναι μπούρδα γιατι κάθεσαι μισό λεπτό μέχρι να καταφέρει να το ανοίξεις, φορτωμένος.
-
@moysatos said in Toyota Corolla Cross:
Ας συνεχίσω το off topic.
Για μένα οι εκδόσεις με δέρμα είναι deal-breaker.
Καίγεται ο κώλος σου το καλοκαίρι, παγώνει τον χειμώνα, θέλει έξτρα φροντίδα.Εντάξει, άμα τρώνε πιτόγυρα τα παιδιά πίσω , πάω πάσο.
Ίσως είναι μια λύση για τις ηλικίες αυτές και τους ευαισθητους γονείς, τα ταξιτζήδικα καλύμματα δερματινης που δεν χαλάνε ποτέ και κοστίζουν όσο οι μεμβράνες στα παράθυρα, νομίζω βγαίνουν έτοιμα για εφαρμογή στα είδη αυτοκινήτου.
Toyota Corolla Cross