-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Αν δεν ήταν τόσο άσχημο και κακό ποιοτικά, θα κατάπινα τα άγχη του αμιγώς ηλεκτρικού μετά τις μειώσεις τιμών.
όσο και αν θαυμαζω τον Elon Musk... δεν θα ρίσκαρα να επενδύσω ούτε ένα ευρώ επάνω του.
Τι θαυμάζεις από τον βάτραχο μούρη; Το ρατσιστομουτρο! που κάνει μόνο αγόρια ? Που απολύει κόσμο σε τηλεδιασκέψεις;
130 δις δολάρια δεν τα κάνεις μόνο με την ομορφιά σου.
Όπως έλεγε και ο Bill Gates, κυρίως λόγω τύχης. Εγώ θα προσθέσω και τις απατεωνιές...
-
Τελικά οι παραδόσεις του μήνα θα τη φάνε την αύξηση κανονικά ;
-
Εγώ έχω βάλει στο μάτι αυτό https://www.aliexpress.com/item/1005005017748222.html?spm=a2g0o.cart.0.0.580f38daZjfNym&mp=1
για να βάζω τα γυαλιά μου.Εντωμεταξύ, φωνητικές εντολές για την πλοήγηση δεν εχω καταφέρει να κάνω να δουλέψουν. Τις κλήσεις όμως τις πιάνει κανονικά, και τα ονόματα και όλα. Επίσης παράθυρα να ανοιγοκλείνουν, κλιματισμό κλπ. Τέλος στην πλοήγηση πως σβήνουμε τα πληκτρολόγια ρώσικο και εβραικό, να έχουμε μόνο ελληνικά αγγλικά;
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Έχει κλειδώσει στο στοίχημα φίλε το τι θα γίνει!
Αλλά είναι να τον πάρεις γράψε πρώτα εδώ να τον πάρω πρώτα και εγώ να ακυρώσω τον κουβα.
Είχα υπολογίσει κανα 500ρικο να πάρει αύξηση. 770 μονοκοπανιά και ενώ έχω ακόμα 10-11 μήνες είναι λόγος ούτε απέξω να μην ξαναπεράσω.Μην το κάνεις! Δεν έχεις κανένα λόγο να ακυρώσεις από τώρα!
Έχεις 10-11 μήνες μπροστά σου για να δεις πως θα εξελιχθεί η αγορά, οι τιμές και η διαθεσιμότητα, καθώς η Toyota επιστρέφει την προκαταβολή αν ακυρώσεις προ της εξόφλησης. -
@harisma23 said in Toyota Corolla Cross:
Έχει κλειδώσει στο στοίχημα φίλε το τι θα γίνει!
Αλλά είναι να τον πάρεις γράψε πρώτα εδώ να τον πάρω πρώτα και εγώ να ακυρώσω τον κουβα.
Είχα υπολογίσει κανα 500ρικο να πάρει αύξηση. 770 μονοκοπανιά και ενώ έχω ακόμα 10-11 μήνες είναι λόγος ούτε απέξω να μην ξαναπεράσω.Μην το κάνεις! Δεν έχεις κανένα λόγο να ακυρώσεις από τώρα!
Έχεις 10-11 μήνες μπροστά σου για να δεις πως θα εξελιχθεί η αγορά, οι τιμές και η διαθεσιμότητα, καθώς η Toyota επιστρέφει την προκαταβολή αν ακυρώσεις προ της εξόφλησης.Μα ήδη έχει περάσει το ποσο που θα έδινα καπέλο. Και σε ένα χρόνο σίγουρα δυο φορές ακόμα τόσα. Ήδη 3000 ευρώ πήρε από το λανσάρισμα.
Απλά κανένα αμάξι αυτης της κατηγοριας δεν αξίζει τόσα λεφτά.
Δεν κοιτάω τον ανταγωνισμό. Αμάξι τέτοιας κατηγορίας έχω. Απλά έχει ήδη 6 χρονια στην καμπούρα του.
Υπό ΚΣ θα το άλλαζα τώρα αλλά εφόσον δεν μας κάθεται το YC μπορώ να το κρατήσω. Άλλωστε της γυναίκας είναι.
Κασερι 26000 για το γιαρις κρος είναι ασέβεια στην αξία του χρήματος και στον ιδρώτα του μυαλού μας. 700 ευρώ αύξηση δεν έχω πάρει ποτε.Και να σου πω θα περίμενα να ακυρωναμε σωρηδον μπας και βαλουμ μυαλό. Αλλά ειδικά στο φανατικό κοινό της Τογιότα ακόμα και τετοιες ανήθικες αυξήσεις είναι ευπρόσδεκτες
-
Τελικά οι παραδόσεις του μήνα θα τη φάνε την αύξηση κανονικά ;
Νομίζω κάποιος που παραλαμβάνει 19/1 νομίζω ανέφερε κανονικά για αύξηση 700-800 ευρώ. Ίσως μίλησε.
Αλλά το νόημα της ανοικτής τιμής αυτό δεν είναι;
Όταν παραλάβεις αν έχει αλλάξει η τιμή θα συμβεί και σε εσένα.
Προφανώς πρόκειται να παραδώσουν δεκάδες αμάξια και οι αυξήσεις αυτές είναι πολλά χιλιάρικα στην τσέπη. -
Όσο ανεβαίνει η τιμή στα Τογιότα τόσο θα αναδεικνύονται τα μειονεκτήματα τους.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Λογικό δεν είναι; Ότι ζητάει περισσότερα λεφτά για να το αποκτήσεις,ζητάς και εσύ περισσότερα από αυτό και το κρίνεις πιο αυστηρά.
Όταν κάτι είναι vfm συγχωρείς και πράγματα, όσο νυχτώνει και η ....τσα μεγαλώνει τόσο θα ακούς περισσότερους αεροδυναμικους θορύβους , θα σε ενοχλούν οι αποσυνδέσεις του bt , και τα πλαστικά θα γίνονται πιο σκληρά!
Φυσικά αυτό με την αύξηση τιμών στα υπό παράδοση αμάξια που έχει ήδη καθυστερήσει την θεωρώ καθαρή κλοπή! Όταν αθετεις την ημερομηνία παράδοσης και στο ενδιάμεσο πατάς ως και 1800 ευρώ αύξηση θεωρείται ο συνδυασμός εσκεμμενος , προλαβαίνω να βάλω αυξήσεις ή καθυστερω λίγο τις παραδόσεις. -
Κριού, και όσο η ζήτηση για Toyota υπάρχει αμείωτη, η τιμή θα συνεχίσει να ανεβαίνει αφού όσο ακριβά και να είναι, αγοράζονται από το... site...
-
Παιδιά δεν θέλω να το παίζω ιστορία και να μου τη λέτε, αλλά θα πω την άποψη μου. Ολα είναι ο λεγόμενος οριακός λόγος. Δηλαδή εκμεταλλευόμενοι οι κατασκευαστές την παγκόσμια ανησυχία των αγοραστών για τις μελλοντικές τιμές και πέρα από την πραγματική αύξηση του κόστους τους, ανεβάζουν τις τιμές τους οριακά (δηλαδή λίγο κάθε φορά, ας πούμε 500-1000 ευρώ) εκμεταλλευόμενοι την γενικότερη κατάσταση. Εάν λοιπόν δοκιμάζουν μια μικρή αύξηση και παρόλα αυτά η ζήτηση ανεβαίνει λόγω του παγκόσμιου οικονομικού κλίματος που καθοδηγεί τις επιλογές των αγοραστών να επισπεύσουν τις αγορές τους για να κερδίσουν τότε θα συνεχίζουν να ανεβάζουν κάθε φορά οριακά την τιμή τους σε υψηλότερα επίπεδα. Μόλις δουν ότι σε ένα ύψος τιμής αρχίζει η ζήτηση οριακά να μειώνεται τότε θα έχουν εντοπίσει το ανώτατο επίπεδο τιμής που μπορούν να πωλήσουν το αυτοκίνητο τους.
Μόλις είτε τελειώσουν τα χρήματα, είτε ο κόσμος δεν φοβάται το μέλλον και σταματήσει ο ενεργειακός πληθωρισμός και ο πληθωρισμός της εφοδιαστικής αλυσίδας οι κατασκευαστές θα ξεκινήσουν την αντίθετη διαδικασία. Θα μειώνουν τις τιμές οριακά κάθε φορά μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζήτηση τους στα επίπεδα και στα ποσοστά που επιθυμούν να κατέχουν ως μερίδιο αγοράς.
Ετσι λειτουργεί η αγορά. Και πέρα από τα πραγματικά μεγέθη η αγορά είναι ψυχολογία. Αυτήν εκμεταλλεύονται όσοι πωλούν.
Άρα, όσο αγοράζετε και φοβάστε ότι θα ανέβουν οι τιμές τόσο λύνετε τα χέρια σε όσους σχεδιάζουν μικροοικονομικες αναλύσεις για την τελική τιμή πώλησης στο να αυξήσουν και άλλο τις τιμές.
Παράδειγμα τα toyota. Γίνεται ένα χαμός. Φυσικό είναι να ανεβάσουν τις τιμές.
-
Όλα έρχονται σε μια ισορροπία. Το καλύτερο είναι να το πούμε με όρους ισοδύναμης αγοραστικής δύναμης.
Οι τιμές θα πέσουν και οι μισθοί θα ανέβουν και θα έρθουν σε ένα νέο σημείο ισορροπίας που θα έχει παρόμοια αγοραστική δύναμη με πριν.
Τουλάχιστον στα αυτοκίνητα. Το πρόβλημα προς το παρόν είναι τα εισοδήματα.
-
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
Κριού, και όσο η ζήτηση για Toyota υπάρχει αμείωτη, η τιμή θα συνεχίσει να ανεβαίνει αφού όσο ακριβά και να είναι, αγοράζονται από το... site...
Εντάξει θα σπάσει και αυτό όσο θα αυξάνουν τις τιμές. Θα μπεις στο σάιτ της Τογιότα αλλά μετά θα μπεις και στο σάιτ της Μάζντα θα δεις το απείρως πιο όμορφο , ποιοτικότερο και ελάχιστα πιο διψασμένο , λίγο όμως σε ανοικτό δρόμο 6.3 μου έγραψε η cc μόνος μου , 7.1 στον ίδιο δρόμο και τρόπο οδήγησης με 2 άτομα το cx30 , το οποίο είναι ευθέως ανταγωνιστικό σε τιμή με το cc που σαν και αυτό δεν είχε άλλο όταν κυκλοφόρησε.
-
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
Εντάξει θα σπάσει και αυτό όσο θα αυξάνουν τις τιμές. Θα μπεις στο σάιτ της Τογιότα αλλά μετά θα μπεις και στο σάιτ της Μάζντα θα δεις το απείρως πιο όμορφο , ποιοτικότερο και ελάχιστα πιο διψασμένο , λίγο όμως σε ανοικτό δρόμο 6.3 μου έγραψε η cc μόνος μου , 7.1 στον ίδιο δρόμο και τρόπο οδήγησης με 2 άτομα το cx30 , το οποίο είναι ευθέως ανταγωνιστικό σε τιμή με το cc που σαν και αυτό δεν είχε άλλο όταν κυκλοφόρησε.
Μιλώ ξεκάθαρα για την ζήτηση ενός καταναλωτικού ακριβού αγαθού που είναι μια προσιτή πολυτέλεια ώστε να έχεις και ένα παραπάνω καλύτερο αυτοκίνητο από τον απέναντι γείτονα η τον κουμπάρο. Όχι για ένα αναγκαίο είδος μεταφοράς πλέον. Οπότε δεν πρόκειται να μειωθεί η ζήτηση, είναι ολοένα μεγαλύτερη η ανάγκη της αγοράς από το κοινό...
Σε αυτό ποντάρουν ΟΛΕΣ οι αγορές και αυξάνουν τις τιμές.
Στην αμείωτη συνεχή ζήτηση από τον αγοραστή. ..
-
lap…
Θα σε απογοητεύσω. Ότι ανεβαίνει δεν κατεβαίνει. Οι αυξήσεις ήρθαν για να μείνουν.Εγώ από την αρχή έλεγα ότι οι αυξήσεις τιμών είναι αποτέλεσμα κυρίως του ολιγοπωλιου και οι περισσότεροι λέγετε για θεωρείες συνομωσίας και ότι για όλα φταίνε τα άτιμα τσιπακια....
Να δούμε για ποσά χρόνια ακόμα θα φταίνε τα τσιπακια...
Η Τογιότα καλά κάνει και αύξησε τιμές και άργησε μάλιστα!
Όταν στηνεσαι σαν παλαβός να παραγγείλεις αμάξια από το σάιτ ή στο μαγαζί και βάζεις μέσο για να στο φέρουν νωρίτερα χωρίς να το έχεις δει "γιατί είναι Τογιότα αφού" καλά μας κάνουν!
Φέτος που η απλή κορολα από 22 πήγε 28 να δω αν θα βρεθεί στην θέση που ήταν πέρυσι!
Αποκλείεται! Όπως τα ίδια έγιναν και με το κασκαι από πρώτο σουβ μόλις που μπαίνει στην δεκάδα... -
Στις πρώτες φάσεις όντως ήταν το κόστος παραγωγής, λόγω ανωμαλίας της εφοδιαστικής αλυσίδας και κλείσιμο της παραγωγής των τσιπς κτλ. Μετά από ένα σημείο και φρενίτιδας του καταναλωτικού κοινού κυρίως για ψυχολογικούς λόγους ( έξοδος από την καραντίνα, προσδοκία αυξημένων τιμών λόγω του κόστους παραγωγής) πήγαμε σε μια άλλη συνθήκη. Σε αυτήν που την περιγράφουν όλα τα βιβλία μικροοικονομικής. Όσο ζητούν σαν λυσσασμένοι τους τα παίρνεις αγριως.
Να σας πω.... Έχω ακούσει ότι έπαιρναν τσιπς από παλια πλυντήρια, τα μετέτρεπαν και τα έβαζαν στα αυτοκίνητα την εποχή της μεγάλης έλλειψης τσιπς. Πόσοι θα έχουν τέτοια τσιπς άραγε στο αυτοκίνητο τους.
Λέτε να είναι παραφιλολογία;
Να πας να φορτισεις το νέο σου ηλεκτρικό και αυτό να ξεκινά το στυψιμο στις 1200 Σαλ.
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Όλα έρχονται σε μια ισορροπία. Το καλύτερο είναι να το πούμε με όρους ισοδύναμης αγοραστικής δύναμης.
Οι τιμές θα πέσουν και οι μισθοί θα ανέβουν και θα έρθουν σε ένα νέο σημείο ισορροπίας που θα έχει παρόμοια αγοραστική δύναμη με πριν.
Τουλάχιστον στα αυτοκίνητα. Το πρόβλημα προς το παρόν είναι τα εισοδήματα.
Ρε συ γύρε θα μας ζαλίσεις με τις οικονομικές θεωρίες, να τα εκλαικεύεις κάπως. Θα το πω όπως το καταλαβαίνω εγώ με όρους αγοράς.
Τώρα η ζήτηση υπερβαίνει την παραγωγική ικανότητα. Οι εταιρείες έχουν μεγάλο ανεκτέλεστο παραγγελιών και εξασφαλισμένα έσοδα. Αυξάνουν τις τιμές για να κονομήσουν παραπάνω.
Δεν έχει νόημα να μειώσει κάποιος τιμές για να αυξήσει τις παραγγελίες του. Δεν θα προλαβαίνει να φτιάχνει τον αυξημένο αριθμό αυτοκινήτων.
Αν και όταν εξισωθούν η ζήτηση και η παραγωγική ικανότητα αλλάζουν τα πράγματα. Ειδικά αν η παραγωγική ικανότητα γίνει μεγαλύτερη από τη ζήτηση. Δεν τους συμφέρει να πληρώνουν βιομηχανικές εγκαταστάσεις και προσωπικό που θα υπολειτουργούν. Σ' αυτό το σημείο θα ρίξουν τιμές για να πουλήσουν περισσότερο.Το αν και πότε θα γίνει αυτό είναι άγνωστο. Μπορεί και ποτέ. Μπορεί να έρθουν οι Κινέζοι πχ και να ζοριστούν.
Οι Γερμανοί πάντως δεν γυρνάνε πίσω. Χρόνια έψαχναν ευκαιρία να πουλάνε λιγότερο και ακριβότερα. Δεν τους συμφέρει ο ανταγωνισμός στη μαζική παραγωγή, είναι ακριβοί στην παραγωγή τους.
Για τους άλλους που βασιζόντουσαν σε μοντέλα κερδοφορίας τύπου "φτηνότερου κόστους αυτοκίνητα-μικρότερο περιθώριο κέρδους-αυξημένες πωλήσεις" θα δούμε πως θα χειριστούν το θέμα. -
Λογικό δεν είναι; Ότι ζητάει περισσότερα λεφτά για να το αποκτήσεις,ζητάς και εσύ περισσότερα από αυτό και το κρίνεις πιο αυστηρά.
Όταν κάτι είναι vfm συγχωρείς και πράγματα, όσο νυχτώνει και η ....τσα μεγαλώνει τόσο θα ακούς περισσότερους αεροδυναμικους θορύβους , θα σε ενοχλούν οι αποσυνδέσεις του bt , και τα πλαστικά θα γίνονται πιο σκληρά!
Φυσικά αυτό με την αύξηση τιμών στα υπό παράδοση αμάξια που έχει ήδη καθυστερήσει την θεωρώ καθαρή κλοπή! Όταν αθετεις την ημερομηνία παράδοσης και στο ενδιάμεσο πατάς ως και 1800 ευρώ αύξηση θεωρείται ο συνδυασμός εσκεμμενος , προλαβαίνω να βάλω αυξήσεις ή καθυστερω λίγο τις παραδόσεις.Ακριβώς ότι ήθελα να γράψω.
Στα 22 το λες και vfm το Yaris cross στα 26 με τίποτα. Κλαις για τα λεφτά που πέταξες.Όσον αφορά την αθέτηση της ημερομηνίας παράδοσης η οποία συνεπάγεται αύξηση τιμής προσωπικά θα παραλάμβανε με επιφύλαξη και θα εκανα αγωγή
-
Ναι ρε @andya3 περιγράφεις τον στασιμοπληθωρισμο. Ψηλό καλά τα λες.
Περνάς το εξάμηνο
Νομίζω ότι τα λέω απλά και πως δεν λέω κάτι το παράξενο.
Η παραγωγή φαίνεται να είναι σταθερή, και αυτό το αντιλαμβανόμαστε από τους χρόνους παράδοσης των αυτοκινήτων. Δεν έχει ξεκαθαρίσει όμως τι ποσοστό αυτού είναι λόγω της έλλειψης των τσιπς και γενικότερα προβλήματος της εφοδιαστικής αλυσίδας και τι ποσοστό από τις στρατηγικές επιλογές των κατασκευαστών. Η σταθερή παραγωγή παρά την αυξημένη ζήτηση όμως είναι εμφανής και με το μάτι που λένε.
Πάντως η παραγωγή λιθίου ανακοινώνεται πως θα αυξηθεί κατακόρυφα. Οπότε θα δούμε ισως και φθηνοτερα ηλεκτρικά, υβριδικά, phev, για να γίνει η σταδιακή μετάβαση που περιγράφουμε τόσο καιρό. Είπαμε εδω η dacia εβγαλε full υβριδικό. Τι να λέμε;
Επίσης, γενικά μπορώ να πω πως έχεις δίκιο στο ότι η σημερινή κατάσταση αποτελεί έφορο έδαφος ανακατανομής μεριδίων αγοράς και αλλαγής στρατηγικού σχεδιασμού για πολλους κατασκευαστες. Πάντα ο πανικός φέρει και ευκαιρίες για αλλαγες που σχεδίαζαν καιρό οι κατακσευαστες. Όσοι έψαχναν ευκαιρία να κινηθούν σε πιο niche κατηγορίες θα βρουν έφορο έδαφος. Αλλά και όσοι έχουν μεγάλα περιθώρια μείωσης της τελικής τιμής κτήσης θα βρουν την χρυσή ευκαιρία.
-
…..Όσον αφορά την αθέτηση της ημερομηνίας παράδοσης η οποία συνεπάγεται αύξηση τιμής προσωπικά θα παραλάμβανε με επιφύλαξη και θα εκανα αγωγή
Δεν νομίζω να καταφέρεις να κερδίσεις κάτι.
Δικηγόροι εδώ υπάρχουν? να μας πουν? -
…..Όσον αφορά την αθέτηση της ημερομηνίας παράδοσης η οποία συνεπάγεται αύξηση τιμής προσωπικά θα παραλάμβανε με επιφύλαξη και θα εκανα αγωγή
Δεν νομίζω να καταφέρεις να κερδίσεις κάτι.
Δικηγόροι εδώ υπάρχουν? να μας πουν?Δικηγόρος είναι ο παγωμένος..
Toyota Corolla Cross