-
Χαχαχα το ίδιο σκέφτηκα και εγώ για το ιιιιι αλλά είπα να μην το αναφέρω και εκνευρίσω παραπανω τον tkin, τον οποίο και συμπαθώ
Και όταν φρενάρει απότομα ακούγεται ένα "πρόσεχε μαρή" ....
Οκ σταματώ....
Για το τεκμήριο και φόρο πολυτελείας, όσο ζούμε ελπίζουμε.
Τα Μάζντα αμαξαρες. Συμφωνώ και εγώ.
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla Cross:
Περιμένω τόση ώρα κάποιος να κάνει δύο σχόλια επί των post του πατριώτη αλλά όλοι ασχολείστε με καταναλώσεις και το γνωστό "diesel vs hybrid" κουραστικό topic, όταν το συγκεκριμένο είναι σαν να συγκρίνεις αγγούρια με πατάτες...
~> Λοιπόν:
-
Αν (όταν;) καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης και ο ΦΠ το CX30 αλλά και κάθε άλλο Mazda θα είναι εκτός συναγωνισμού (όχι μόνο απέναντι στην Toyota) γιατί είναι ολοκληρωτικά εξαιρετικό όχημα,
-
Τα "ιιιιιιιιι" και "ηηηηηηηη" που χρησιμοποίησε ο φίλος στα αυτιά μου ακούστηκαν σαν την Ζουμπουλία από το σίριαλ "Στο παρά πέντε" παρά σαν τον πιθανό ήχο από ένα eCVT. Παρακαλώ να βρεθεί ένας πιο ακριβής παραλληλισμός ήχου!
Θα είναι εντός συναγωνισμού εννοείς. Ο Γιαννιρης ο ίδιος στην Μάζντα που ήρθε και μου μίλησε για να με πείσει για το cx30 μου είπε άλλωστε σε 3-4 μήνες καταργείται ο φπ...
Προσωπικά ο ήχος ο μονότονος του κινητήρα του Τογιότα είναι εκεί αλλά οκ δεν είναι τόσο ενοχλητικός τελικά στα αυτιά μου.
Γενικά ανέβηκε η γνώμη μου για το κκ μετά την δοκιμή.
Θα το σκεφτόμουν ίσως αν δεν υπήρχε αυτή η και με την βούλα αναμονή 12 μηνών που είναι τελείως ξενερωτικη, σε ένα χρόνο δεν θα φαντάζουν τόσο οι οθόνες του, θα έχεις βαρεθεί να περιμένεις ποιος ζει ποιος πεθάνει...
Τα παιδιά που το παρήγγειλαν χωρίς να το δουν καν , καλά να το οδηγήσουν ούτε θέμα, θα αποζημιωθούν στο οδηγικό κομμάτι , για την ποιότητα είναι προετοιμασμένοι, αλλά θα παραλάβουν σε 3-4 μήνες, το έχουν φρέσκο στο μυαλό τους. Οι υπόλοιποι μπορεί να φάνε και κάνα 1-2 του χρόνου αύξηση που θα πρέπει να κουμπώσει ανάμεσα και το 1.8. -
-
@dimitrioskosmas said in Toyota Corolla Cross:
κριμα που μια τοσο σοβαρη εταιρεία σαν τη Mazda, δεν εχει πολλαπλους πισω
Οφ τοπικ. Το cx5 έχει πολλαπλούς;
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Επίσης συγκρατηστε ότι και το cx30 που δεν κουβαλά τον τίτλο του φουλ υβριδικού και με ένα άτομο παραπάνω έκαψε μόλις 0.8λτ παραπάνω.
Κουτάλα. Εαν ήταν αυτόματο θα ήταν 2-3λτ επάνω.
Γκάζι κερδίζει η κορολα και παραδόξως είχε λιγότερες ταλαντώσεις από τον πίσω άξονα σε σχέση με το Τογιότα. Αυτό δεν το περίμενα.
Προφανώς, αφού έχει πολύ καλή ανάρτηση η Κορόλα από τον ημιάκαμπτο του Μάζντα.
-
Ο Φ.Π. δεν θα καταργηθεί, γιατί δεν φέρνει ψήφους η κατάργηση του, ενώ φέρνει η διατήρηση του.
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Χαχαχα το ίδιο σκέφτηκα και εγώ για το ιιιιι αλλά είπα να μην το αναφέρω και εκνευρίσω παραπανω τον tkin, τον οποίο και συμπαθώ
Και όταν φρενάρει απότομα ακούγεται ένα "πρόσεχε μαρή" ....
Οκ σταματώ....
Για το τεκμήριο και φόρο πολυτελείας, όσο ζούμε ελπίζουμε.
Τα Μάζντα αμαξαρες. Συμφωνώ και εγώ.
Θα βγάλει κανα καλό αυτόματο η Μαζντα ή θα παλεύεις με την κουτάλα ;
-
@dimitrioskosmas said in Toyota Corolla Cross:
κριμα που μια τοσο σοβαρη εταιρεία σαν τη Mazda, δεν εχει πολλαπλους πισω
Οφ τοπικ. Το cx5 έχει πολλαπλούς;
Ανεξάρτητη έχει το είδα κάπου, και λογικό τόσο μεγάλο σκαρί είναι αυτό.
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla Cross:
Περιμένω τόση ώρα κάποιος να κάνει δύο σχόλια επί των post του πατριώτη αλλά όλοι ασχολείστε με καταναλώσεις και το γνωστό "diesel vs hybrid" κουραστικό topic, όταν το συγκεκριμένο είναι σαν να συγκρίνεις αγγούρια με πατάτες...
~> Λοιπόν:
-
Αν (όταν;) καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης και ο ΦΠ το CX30 αλλά και κάθε άλλο Mazda θα είναι εκτός συναγωνισμού (όχι μόνο απέναντι στην Toyota) γιατί είναι ολοκληρωτικά εξαιρετικό όχημα,
-
Τα "ιιιιιιιιι" και "ηηηηηηηη" που χρησιμοποίησε ο φίλος στα αυτιά μου ακούστηκαν σαν την Ζουμπουλία από το σίριαλ "Στο παρά πέντε" παρά σαν τον πιθανό ήχο από ένα eCVT. Παρακαλώ να βρεθεί ένας πιο ακριβής παραλληλισμός ήχου!
Θα είναι εντός συναγωνισμού εννοείς. Ο Γιαννιρης ο ίδιος στην Μάζντα που ήρθε και μου μίλησε για να με πείσει για το cx30 μου είπε άλλωστε σε 3-4 μήνες καταργείται ο φπ...
Προσωπικά ο ήχος ο μονότονος του κινητήρα του Τογιότα είναι εκεί αλλά οκ δεν είναι τόσο ενοχλητικός τελικά στα αυτιά μου.
Γενικά ανέβηκε η γνώμη μου για το κκ μετά την δοκιμή.
Θα το σκεφτόμουν ίσως αν δεν υπήρχε αυτή η και με την βούλα αναμονή 12 μηνών που είναι τελείως ξενερωτικη, σε ένα χρόνο δεν θα φαντάζουν τόσο οι οθόνες του, θα έχεις βαρεθεί να περιμένεις ποιος ζει ποιος πεθάνει...
Τα παιδιά που το παρήγγειλαν χωρίς να το δουν καν , καλά να το οδηγήσουν ούτε θέμα, θα αποζημιωθούν στο οδηγικό κομμάτι , για την ποιότητα είναι προετοιμασμένοι, αλλά θα παραλάβουν σε 3-4 μήνες, το έχουν φρέσκο στο μυαλό τους. Οι υπόλοιποι μπορεί να φάνε και κάνα 1-2 του χρόνου αύξηση που θα πρέπει να κουμπώσει ανάμεσα και το 1.8.Ήταν άξιο σκέψης το ψψ όταν το έπαιρνες πρακτικά ετοιμοπαράδοτο για τα δεδομένα της εποχής.
Αλλά τώρα στους 12 μήνες συν ο δίλιτρος συν το μέγεθος μαούνας δεν μπαίνεις καν σε σκέψεις.
Όπως έγραψα είχα πάει σήμερα με ησυχία σε έκθεση και τα χαζεψαμε όλα μαζί.
Πιο ποιοτικό περα από το ραβ της γκάμας της Τογιότα φαντάζει και δείχνει το chr.
Κρίμα που από τα μέσα της πίσω πορτας και μετά δεν είναι του γούστου μου ούτε έχει το ύψος που θέλω από τέτοιο όχημα. Ορατότητα μηδενική πίσω.
Αλλά σε επίπεδο υλικών και φινιρίσματος είναι αυτή τη στιγμή νο 2 μετά το ραβ.
Βασικά το μόνο αμάξι της γκάμας που στέκεται απέναντι σε ευρωπαϊκά σε απτή ποιότητα και υλικά είναι μόνο το ραβ.
Όλα τα αλλά βρωμανε τζαπανιλα και μόνο η υβριδική τεχνολογια τα έχει ανεβάσει στην κορυφή.
Και όλα μα όλα τα σύγχρονα Τογιότα δεν μου στέκονται καλά στη θέση οδήγησης. Σαν να σε χώνουν μέσα στο αμάξι. Δεν θέλω ρε να φοραω το αμάξι. Να το καβαλαω θέλω. Ανεβάζω τη θέση τέρμα ψηλά και κοπανάει το κεφάλι στην άθλια κατάμαυρη οροφή τους με την οποία σε πιάνει η ψυχή σου.
Τι να πω ;
Aygo τενεκές πραγματικά
Yaris μόνο σε chic στα 23 παλεύεται αλλά το 108 είχε περισσότερο χώρο. Φυσικά η αστειότητα της 17αρας ζάντας με το ελάχιστο προφίλ γελοία όπως γελοία είναι και στο κρος που απέξω δείχνει ψηλό και εντυπωσιακό αλλα όταν κάτσεις μέσα κλαις από τη χαμηλή ποιότητα.
Πραγματικά παραπάνω από 20-22 χιλιάρικα για το αμάξι αυτό είναι πεταμένα. Να δω πως θα αλλάξω την παραγγελία από την ελλείπεστατη style.
Πως τα έχουν καταφέρει να βγάζουν χειρότερα ποιοτικα αμάξια όλες οι μάρκες δεν το καταλαβαίνω.
Το προηγούμενο γιαρις έχει και χώρους και ποιότητα ακόμα και μετά από 85 χιλιάδες χλμ.Στεναχωρήθηκα ειλικρινά για το μέλλον της αυτοκίνησης. Μπαταρίες, οθονες, χαμηλή ποιότητα, ζάντες για εφέ.
Ευτυχως εβγαλα νωρίτερα σήμερα στα παιδιά κάρτα ΜΜΜ γιατί η αυτοκίνηση πέθανε. Όσο κρατάει το γιαρις και μετά τρενάκι.
Δεν έχει νόημα η περαιτέρω συμμετοχή σε αυτοκινητικα φορα. -
-
Το μάζντα έχει μικρότερους χώρους καμπίνας από το ψψ, το ch-r είναι πιο κοντά στα μέτρα του. Επίσης μικρότερο πορτπαγκάζ, και γενικά πρακτικότητα. Πολύ σωστά επεσήμανε ο Μοντ ότι το αυτόματο θα κάψει περισσότερα. Θα έχει και κανά 3χίλιαρο καπέλο στην τιμή κιόλας, και φυσικά στην πόλη θα αυξηθεί ακόμη η κατανάλωσή του.
Ποιό θα επέλεγα; κανένα από τα 2, μπικόουζ 2 λίτρα. -
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Θα βγάλει κανα καλό αυτόματο η Μαζντα ή θα παλεύεις με την κουτάλα ;
Έχει πολύ καλό!!
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
200 euros για μονωση πάτωμα πορτμπαγκαζ, (50 υλικά 150 δουλεια) πως σας ακούγονται.?
Συγνώμη, αλλά έδωσες πόσα χρήματα για να πάρεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και θα πρέπει να το μονώσεις;
-
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
200 euros για μονωση πάτωμα πορτμπαγκαζ, (50 υλικά 150 δουλεια) πως σας ακούγονται.?
Συγνώμη, αλλά έδωσες πόσα χρήματα για να πάρεις το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και θα πρέπει να το μονώσεις;
Aν σε ενοχλεί ο θόρυβος το κάνεις. Εδω υπάρχει κόσμος που μονώνει bmw και mercedes... δεν έχει να κάνει με τα χρήματα και τι έχω δώσει.
-
Aν σε ενοχλεί ο θόρυβος το κάνεις. Εδω υπάρχει κόσμος που μονώνει bmw και mercedes... δεν έχει να κάνει με τα χρήματα και τι έχω δώσει.
Αγαπητέ gdelio, όταν μπαίνεις στη διαδικασία να πληρώσεις τόσα χρήματα, έχω την αθώα εντύπωση ότι πρέπει να πάρεις προϊόν που έχει την ποιότητα που πληρώνεις. Αλλιώς θα έπρεπε να είναι φθηνότερο το προϊόν. Το ότι υπάρχουν κάποιοι που μονωνουν τα premium αυτοκίνητά τους που τα έχουν χρυσοπληρωσει δεν λέει κάτι. Χειρότερο είναι.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Ε δεν το λες και ευκαιρία...είναι κάτι που μπορεί να κάνεις και μόνος σου και να σου κοστίσει μόνο τα υλικά.
Επίσης δε θα καταφέρεις και πολλά κάνοντας μόνο το πορτμπαγκάζ. Θα είναι λίγο χαμένος κόπος (και χρήμα).
To πορτμπαγκάζ γίνεται ευκολα.. οι θολοι και οι πορτες ειναι το ζόρι.
Επίσης.. οσες φορές έχω οδηγήσει ψψ.. ειναι άδειο...οπότε.. μάλλον παίζει και αυτό ρόλοΓια να έχεις μία εικόνα, ορίστε τι επέλεξα τελικά εγώ για να κάνω πόρτες, μπροστά-πίσω θόλους και πορτ μπαγκάζ.
Αυτό πάει οπουδήποτε έχει γυμνό και λεπτό μέταλλο. Πχ πόρτες και πάτωμα πορτμπαγκάζ. Στην ουσία ενισχύει την ακαμψία του μετάλλου και κόβει τις μικροδονήσεις που αυτό έχει.
Αυτό θα γίνει σάντουιτς μεταξύ πόρτας και του πλαστικού της πάνελ. Ηχοαπορροφητικό δηλαδή. Δεν το χω ξαναδοκιμάσει αλλά μου φαίνεται ευκολο λόγω self adhesive και σχήματος.
Αυτό θα ντύσει από τη μέσα μεριά τους μπροστά θόλους. Θα βλέπει δηλαδή μηχανοστάσιο. (το λέω γιατί ειδα ένα review με ένα αστέρι και ο καθυστερημένος το είχε βάλει από τη μεριά που είναι το λάστιχο και έλεγε μετά ότι ξεκολλάει )
Επίσης έχω περίσσευμα από παλαιότερο προτζεκτ και κάμποσα κομμάτια foam ηχομονωτικό, αυτο το κλασικό με το σχήμα αυγοθήκης οπότε θα προσθέσω κι από αυτό σε σημεία που δω ότι έχει τον απαραίτητο χώρο.
Όλα μαζί κάνα 250αρι τα υλικά και θα ντύσω για πλάκα ένα αμάξι 4.5μ.
υπερπαραγωγή θα το κάνεις.. αν και πιάνουν τα χέρια μου απ' όλα σχεδον, το ξηλωμα ταπετσαρίας και επενδύσεων δεν το έχω κάνει... από την άλλη τρώγομαι γιατί αεριτζιδικα λεφτά σε μαστόρια με κατσαβίδια δεν δίνω.... Οταν παραλάβεις κάνε μια ντεσιμπελομέτρηση πριν και μετά..
To STP είναι τρομερό υλικό. Το έχω βάλει στο Qashqai στις βάσεις των ηχείων σε όλες τις πορτες και δεν συντονίζει καθόλου. Βέβαια για να ντυθεί όλο το αμάξι με αυτ΄οτο υλικό θέλει μια περιουσία..............ειναι πανακριβο
-
Εξαρτάται από τι αμάξι προέρχεσαι. Αν έρχεσαι από πριμιουμ γερμανικό ή απο κάνα καλό Μάζντα θα σου κακοφανει η μόνωση. Διαφορετικά όχι.
Αλλά πόσοι κατεβαίνουν από πριμιουμ γερμανικό για να πάρουν αμάξι με 30Κ? -
Το είπε ξεκάθαρα ο άνθρωπος, δεν πρέπει αλλά το κάνει γιατί γουστάρει, είναι το χόμπι του.
-
Αγαπητέ gdelio, όταν μπαίνεις στη διαδικασία να πληρώσεις τόσα χρήματα, έχω την αθώα εντύπωση ότι πρέπει να πάρεις προϊόν που έχει την ποιότητα που πληρώνεις. Αλλιώς θα έπρεπε να είναι φθηνότερο το προϊόν. Το ότι υπάρχουν κάποιοι που μονωνουν τα premium αυτοκίνητά τους που τα έχουν χρυσοπληρωσει δεν λέει κάτι. Χειρότερο είναι.
Ποια ειναι η ποιότητα που πληρώνεις και ποια ειναι τα τόσα χρήματα? Κανείς δεν προσφέρει αυτό που συζητάμε σε αυτά τα χρήματα επομένως δεν ειναι ότι σε κορόιδεψε ο κατασκευαστης. Πλέον τα 30-40Κ ειναι πινατς για αυτοκινητο. Χρέπια παίρνουμε κι απλά ψάχνουμε με πιο θα χρειαστεί να κάνουμε τους λιγότερους συμβιβασμούς.
-
Μαλλον δεν έχεις προσαρμοστεί στην πραγματικότητα οτι το αυτοκινητο των 30Κ δεν ειναι premium. Ασε τι αγοράζαμε με 30-35 πριν 5-8-10 χρόνια. Αυτό το "πρέπει να έχει τόσο" μου θυμίζει το "το τσιπουρο πρεπει να έχει 2 ευρω με τον μεζέ"
-
Σε άλλα νέα.... ήρθε ενημέρωση σήμερις οτι η παράδοση πήγε ενα μήνα πίσω... παραγγελια 31/10/22.... παράδοση 3/7/23... Για νέα παραγγελία να σας πώ ένα αστείο..?
-
Ε 12μηνο σίγουρα...αναμενόμενο.
Toyota Corolla Cross