-
Έκανα τεστ το αμάξι! Τώρα πάω σινεμά να δω τον παπουτσωμένο γάτο στην επιστροφή οι εντυπώσεις....στο καπάκι έκανα και το cx30 !!! Ας είναι καλά η αγία...καθιστρα!
-
Καλοτάξιδο και τυχερό να είναι
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Ε δεν το λες και ευκαιρία...είναι κάτι που μπορεί να κάνεις και μόνος σου και να σου κοστίσει μόνο τα υλικά.
Επίσης δε θα καταφέρεις και πολλά κάνοντας μόνο το πορτμπαγκάζ. Θα είναι λίγο χαμένος κόπος (και χρήμα).
To πορτμπαγκάζ γίνεται ευκολα.. οι θολοι και οι πορτες ειναι το ζόρι.
Επίσης.. οσες φορές έχω οδηγήσει ψψ.. ειναι άδειο...οπότε.. μάλλον παίζει και αυτό ρόλοΓια να έχεις μία εικόνα, ορίστε τι επέλεξα τελικά εγώ για να κάνω πόρτες, μπροστά-πίσω θόλους και πορτ μπαγκάζ.
Αυτό πάει οπουδήποτε έχει γυμνό και λεπτό μέταλλο. Πχ πόρτες και πάτωμα πορτμπαγκάζ. Στην ουσία ενισχύει την ακαμψία του μετάλλου και κόβει τις μικροδονήσεις που αυτό έχει.
Αυτό θα γίνει σάντουιτς μεταξύ πόρτας και του πλαστικού της πάνελ. Ηχοαπορροφητικό δηλαδή. Δεν το χω ξαναδοκιμάσει αλλά μου φαίνεται ευκολο λόγω self adhesive και σχήματος.
Αυτό θα ντύσει από τη μέσα μεριά τους μπροστά θόλους. Θα βλέπει δηλαδή μηχανοστάσιο. (το λέω γιατί ειδα ένα review με ένα αστέρι και ο καθυστερημένος το είχε βάλει από τη μεριά που είναι το λάστιχο και έλεγε μετά ότι ξεκολλάει )
Επίσης έχω περίσσευμα από παλαιότερο προτζεκτ και κάμποσα κομμάτια foam ηχομονωτικό, αυτο το κλασικό με το σχήμα αυγοθήκης οπότε θα προσθέσω κι από αυτό σε σημεία που δω ότι έχει τον απαραίτητο χώρο.
Όλα μαζί κάνα 250αρι τα υλικά και θα ντύσω για πλάκα ένα αμάξι 4.5μ.
υπερπαραγωγή θα το κάνεις.. αν και πιάνουν τα χέρια μου απ' όλα σχεδον, το ξηλωμα ταπετσαρίας και επενδύσεων δεν το έχω κάνει... από την άλλη τρώγομαι γιατί αεριτζιδικα λεφτά σε μαστόρια με κατσαβίδια δεν δίνω.... Οταν παραλάβεις κάνε μια ντεσιμπελομέτρηση πριν και μετά..
-
Ναι εννοείται θα παίξει μέτρηση πριν και μετά με την ίδια ταχύτητα, στον ίδιο δρόμο και ίδιο μέσο (δυστυχώς το κινητό).
Γενικά πάντως είναι πολύ απλή διαδικασία, ειδικά εάν παίζει κλειστό γκαράζ. Εγώ τα περισσότερα τα χω κάνει σε πιλοτή και σε συνθήκες από χιόνι έως 40+.
Μόλις τελειώσω με ppf, κεραμικό, μονώσεις και 2-3 πινελιές ακόμα, θα του βάλω κι αυτό εδώ το εργαλείο και θα ξεκινήσω να στήνω και ηχοσύστημα. Δεν έχω ξαναστήσει αφτερμαρκετ ηχοσύστημα και ψηνομαι να το κάνω στο ΨΨ.
-
Μην βιάζεστε για ενίσχυση της ηχομόνωσης τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά...
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Μην βιάζεστε για ενίσχυση της ηχομόνωσης τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά...
Περιμένουμε εντυπώσεις
-
Καλά το ξέρουμε ότι δεν είναι τραγικά τα πράγματα. Το χουμε δοκιμάσει το αμάξι. Αλλά αν μπορεί να γίνει λίγο καλύτερο με λογικό κόστος γιατί όχι?
-
Μήπως βγαινει σε καμια εκδοση με καλύτερο ηχοσύστημα απο το standard? Μερικές φορές έχουν και εξτρά ηχομόνωση αυτα.
Είδα μια απλή εκδοση στη γειτονιά....Όντως δε δείχνει και πολύ ωραίο.Δείχνει λίγο φτωχό.Ήταν και αυτο το ξεβαμμένο γκρι...Δε του ταιριαζε. -
Δε φέρανε απο την εισαγωγική το JBL ηχοσύστημα που κι αυτό βέβαια σχερικά της πλάκας είναι.
-
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Ήρθε αντιπροσωπεία
Αντε να προλάβω τα θεοφάνεια τουλάχιστον
Καλοτάξιδο φίλε μου!!! Πότε το είχες παραγγείλει και σου ήρθε τώρα;
-
Έκανα τεστ το αμάξι! Τώρα πάω σινεμά να δω τον παπουτσωμένο γάτο στην επιστροφή οι εντυπώσεις....στο καπάκι έκανα και το cx30 !!! Ας είναι καλά η αγία...καθιστρα!
Λοιπόν στα σημαντικά! Ο παπουτσωμένος γάτος η νέα ταινία είναι πάρα πολύ καλή αξίζει να την δείτε με το παιδί σας!
-
Τόσο χάλια σου φάνηκαν αυτά που οδηγησες;
-
Λοιπόν στα σημαντικά! Ο παπουτσωμένος γάτος η νέα ταινία είναι πάρα πολύ καλή αξίζει να την δείτε με το παιδί σας!
Είπαμε της Αγιάς καθιστρας σήμερα και είπα να κάνω όχι 1 ούτε 2 αλλά 3 τεστ ντραιβ στην ίδια διαδρομή με περίπου ίδιες ταχύτητες και ίδια οδηγική συμπεριφορά.
Πρώτα cc , μετά το scross μου, τέλος το cx30 186 manual.
Πάμε στην ηχομόνωση που κουβέντα γίνεται.
Ερχόμενος από το scross η κορολα μια χαρά μου φάνηκε. Αεροδυναμικό θόρυβο δεν κατάλαβα , μετά τα 120 υπάρχει μια γενική μικρή βοή πέρα από τον κινητήρα αλλά όχι κάτι τραγικό που να ενοχλεί.
Φυσικά όταν μπήκα στο Μάζντα η ησυχία ήταν σε άλλο επίπεδο. Έφτανα στα +140 και το καταλαβαίνεις μόνο από το κοντέρ από τις πιο ήσυχες καμπίνες που έχω οδηγήσει.
Όμως και η κκ δεν τα πήγε άσχημα. Πιο πολύ το ηηηηη του κινητήρα ακούς όταν πατάς καλά το γκάζι.
Και το δικό μου για μοντέλο του 2014 με 136Κ καλά στέκεται υπολείπεται όμως από την κκ , καλά από το Μάζντα ούτε συζήτηση.
Οδήγησα από Τογιότα στο ΙΚΕΑ απέναντι μέχρι την ανηφόρα της καρδιάς και πίσω.
Τα ως 145-150 όπου μπορούσα ήμουν σταθερά πάνω από 120 στο πήγαινε και στην ανηφόρα στο power mode. Μηδενισμενος φτάνοντας στο χωριό στο βενζινάδικο κατέγραψα καταναλώσεις.
9.1 με την κκ, 8λτ με το Σουζούκι , 9.1 με το Μάζντα.
Το Σουζούκι δεν έχει σπορ , και στο Μάζντα αν είχε δεν το βρήκα πήγα με ότι είχε.
Επιστροφή κατηφόρα γύρισα στο εκο τα άλλα δύο όπως ήταν. Ελαφρώς λιγότερο Γκάζι αλλά πάλι κατέβηκα την καρδιά με 130 με φόρα και μετά στην ευθεία από 100-130.
Έκλεισαν τα τεστ με τις εξής καταναλώσεις.
Κκ 6.3 , scross 5.8 , cx30 7.1.
H κορολα όπου άφηνα το γκάζι ακόμα και χωρίς να πατήσω φρένο κατευθείαν γύριζε στο ev. Ακόμα και με 133 χλμ στο κοντέρ στην κατηφόρα όταν άφησα γκάζι έσβησε ο θερμικός! Συνολικά οικονομικότερο το Σουζούκι αλλά και το Μάζντα δεν τα πήγε άσχημα κοντά στο φουλ υβριδικό ήταν παρότι εννοείται ποτέ δεν έσβησε ο κινητήρας στην επιστροφή.
Φυσικά το 9.1 του δεν καίω Τογιότα καταγράφηκε. -
9.1;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; tragic!
-
Τin δες τώρα. Συγκρίνεις ένα αυτοκίνητο που είναι σαφώς ταχύτερο από το δικό σου σε κάθε επιτάχυνση και ρεπριζ. Παρόλα αυτά όταν το πιεσες ,όντας και αστρωτο εκαψε 1 λίτρο παραπάνω βενζίνη από το πιο αδύναμο και αργό ντίζελ σου, (το οποίο είναι και το οικονομικότερο diesel της αγοράς)Αν μπεις και πόλη η ψψ θα κάψει 3 λιτρα λιγότερα από εσένα. Στο ρεζουμε είναι δύο λίτρα πιο οικονομικό κατά μέσο όρο και έχει 200 άλογα και είναι και αυτοματο. Διότι αν πάρεις το s cross σε diesel και αυτόματο με μετατροπέα ροπής στην πόλη θα πας την διαφορά υπέρ της τογιοτα στα 4 λίτρα. Δηλαδή θα είσαι 3 λιτρα χειρότερος κατά μέσο όρο και με αυτόματο κιβώτιο και σαφώς πιο αργός.
Πέρα από τον ήχο σαν τρακτέρ και τα adblue και δεν σημαζευεται
Όσον αφορά την ρύπανση θα είσαι εκατοντάδες φορές πιο βαρύς στην πόλη.
Το κατάλαβες τώρα ότι τελείωσε το diesel;
-
Νομίζω ότι τα επιχειρήματα του lap ήταν καταιγιστικά.
-
Και με καταιγιστικό συντακτικό, απορώ πως με διαβάζετε
-
@jim-1 said in Toyota Corolla Cross:
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Ήρθε αντιπροσωπεία
Αντε να προλάβω τα θεοφάνεια τουλάχιστον
Καλοτάξιδο φίλε μου!!! Πότε το είχες παραγγείλει και σου ήρθε τώρα;
Σε ευχαριστώ, παραγγελία 23 Σεπτεμβρίου
-
Είπαμε της Αγιάς καθιστρας σήμερα και είπα να κάνω όχι 1 ούτε 2 αλλά 3 τεστ ντραιβ στην ίδια διαδρομή με περίπου ίδιες ταχύτητες και ίδια οδηγική συμπεριφορά.
Πρώτα cc , μετά το scross μου, τέλος το cx30 186 manual.
Πάμε στην ηχομόνωση που κουβέντα γίνεται.
Ερχόμενος από το scross η κορολα μια χαρά μου φάνηκε. Αεροδυναμικό θόρυβο δεν κατάλαβα , μετά τα 120 υπάρχει μια γενική μικρή βοή πέρα από τον κινητήρα αλλά όχι κάτι τραγικό που να ενοχλεί.
Φυσικά όταν μπήκα στο Μάζντα η ησυχία ήταν σε άλλο επίπεδο. Έφτανα στα +140 και το καταλαβαίνεις μόνο από το κοντέρ από τις πιο ήσυχες καμπίνες που έχω οδηγήσει.
Όμως και η κκ δεν τα πήγε άσχημα. Πιο πολύ το ηηηηη του κινητήρα ακούς όταν πατάς καλά το γκάζι.
Και το δικό μου για μοντέλο του 2014 με 136Κ καλά στέκεται υπολείπεται όμως από την κκ , καλά από το Μάζντα ούτε συζήτηση.
Οδήγησα από Τογιότα στο ΙΚΕΑ απέναντι μέχρι την ανηφόρα της καρδιάς και πίσω.
Τα ως 145-150 όπου μπορούσα ήμουν σταθερά πάνω από 120 στο πήγαινε και στην ανηφόρα στο power mode. Μηδενισμενος φτάνοντας στο χωριό στο βενζινάδικο κατέγραψα καταναλώσεις.
9.1 με την κκ, 8λτ με το Σουζούκι , 9.1 με το Μάζντα.
Το Σουζούκι δεν έχει σπορ , και στο Μάζντα αν είχε δεν το βρήκα πήγα με ότι είχε.
Επιστροφή κατηφόρα γύρισα στο εκο τα άλλα δύο όπως ήταν. Ελαφρώς λιγότερο Γκάζι αλλά πάλι κατέβηκα την καρδιά με 130 με φόρα και μετά στην ευθεία από 100-130.
Έκλεισαν τα τεστ με τις εξής καταναλώσεις.
Κκ 6.3 , scross 5.8 , cx30 7.1.
H κορολα όπου άφηνα το γκάζι ακόμα και χωρίς να πατήσω φρένο κατευθείαν γύριζε στο ev. Ακόμα και με 133 χλμ στο κοντέρ στην κατηφόρα όταν άφησα γκάζι έσβησε ο θερμικός! Συνολικά οικονομικότερο το Σουζούκι αλλά και το Μάζντα δεν τα πήγε άσχημα κοντά στο φουλ υβριδικό ήταν παρότι εννοείται ποτέ δεν έσβησε ο κινητήρας στην επιστροφή.
Φυσικά το 9.1 του δεν καίω Τογιότα καταγράφηκε.Έχω κάνει την ίδια διαδρομή με 4,2 στην ψψ. Όταν πατάς 150 σε δρόμο με όριο τα 90 με 4 χλμ ανηφόρα 7-8% δεν κάνεις τεστ ντραιβ για να μετρήσεις κατανάλωση και θορυβο… Τα γκάζια ήθελες να δεις…
-
Στα της οδήγησης.
Πολύ ωραίος ο κινητήρας της κκ φαίνεται ήπιο το γκάζι του αλλά όταν το ζητάς είναι εκεί με τον περίεργο αυτόν ήχο αλλά την δουλειά του την κάνει ακοπα. Φυσικά όταν πατάς ρουφάει μια χαρά όπως περίμενα.
Αναρτήσεις χωρίς να τα ισοπεδώνουν όλα είναι σωστές δεν κουράζουν και δεν ψαρεύει το αμάξι. Μπορώ να πω ότι παρότι είχε μερικες ξερές αντιδράσεις μάλλον συνολικά μου άρεσε περισσότερο στον τομέα αυτό από το cx30 το οποίο έβγαζε λίγες ταλαντώσεις παραπάνω.
Ωραία και τα φρένα δεν έκοβε απότομα παρά τα προγραμματα ανάκτησης που έχει. Δεν ενοχλούσε καθόλου.
Οθόνες ειδικά των οργάνων μπορώ να πω απολαυστικές πολύ παραμετροποίηση καλά γραφικά πολύ φωτεινή. Οπως και τα πολυμέσα χωρίς κάποιο λαγκαρισμα.
Γενικά μου άρεσε αρκετά το αμάξι έχουν κάνει δουλίτσα και φαίνεται.
Όταν το πας συνετα θα κάνει δυνατή οικονομία είναι φανερό, αλλά και όταν θες το γκάζι είναι εκεί ξεχνώντας φυσικά την οικονομία.
Θέση οδήγησης ψηλή αρκετά γνώριμη. Το cx30 μπροστά του κούρσα.
Να τονίσω στα των καταναλώσεως ότι στο Μάζντα είμαστε 2 άτομα ενώ στα άλλα δύο μόνος.
Toyota Corolla Cross