-
Μου κίνησαν τη περιέργεια τα ποστ της προηγούμενης σελίδας περί 4κίνησης και το έψαξα λίγο
Το YC έχει πίσω ασύγχρονο ηλεκτρικό κινητήρα και μπροστά σύγχρονο μόνιμου μαγνήτη και αυτά λειτουργούν με διαφορετική τάση, το μπροστά 580 Volts AC Max 3-Phase και το πίσω 177.6 Volts AC Max 3-Phase, οπότε είναι απαραίτητο το ξεχωριστό inevter/converter.
H CC έχει πίσω μοτέρ του ίδιου τύπου με το μπροστά ( σύγχρονο μόνιμου μαγνήτη) και παίρνει ρεύμα από το ίδιο inevter/converter.
πληροφορίες από https://toyota-club.net/files/faq/19-10-10_faq_e-four_4wd_eng.htm
Της CC μάλλον είναι το # κάτω από το Q 610 μοτέρ Electric motor - 1WM (30 kW =40hp / 84 Nm, 600V), with permanent magnets
και https://newsroom.toyota.eu/the-all-new-corolla-cross/
strikethrough text -
Τα αρνητικά του αυτοκινήτου μέχρι τώρα κατά την γνώμη μου:
- Δεν έχει πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα. Είχα συνηθίσει αλλιώς πριν. Ακόμα ψάχνω που να βάλω τα γυαλιά ηλίου.
- Το Bluetooth για μουσική ζορίζεται λίγο. Μπορεί να συνδεθεί-αποσυνδεθεί 4-5 φορές μέχρι να πιάσει και να αρχίσει να παίζει. Αν ξεκινήσει μετά δεν κάνει αποσυνδέσεις. Στις κλησεις επίσης είναι πάντα συνδεδεμένο και έχει εξαιρετική ποιότητα από ότι μου έχουν πει.
- Η παραμετροποίηση του ταμπλώ είναι πολύ μέτρια. Θα ήθελα πιο πολλές επιλογές/δυνατότητες.
- Γενικώς υπάρχουν διάφορα θέματα software όπως τα παραπάνω που έγραψα και άλλα μικρά. Θέλω να ελπίζω πως θα βελτιωθούν με κάποιο software update.
Και τα θετικά:
- Αθόρυβο. Όταν όμως πατάς το γκάζι ακούγεται ωραίος θόρυβος μηχανής (εμένα μου αρέσει)
- Δυνατό. Έτσι και το πατήσεις σε κολλησε πίσω.
- Άνετα καθίσματα, αναρτήσεις, ποιότητα κύλισης, ξεκούραστη οδήγηση. Θέλω να πάω ταξίδι και ΔΕΝ μου αρέσει να οδηγώ.
-
@harisma23 said in Toyota Corolla Cross:
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να παραδοθεί το αμάξι από την στιγμή που βγαίνει στο λιμάνι;
Το δικό μου Τρίτη ξημερώματα στο λιμάνι, την επόμενη Τρίτη παρέλαβα
Θα το πάρεις Τρίτη 27/12 και δεν θα περιμένεις 6 μέρες, για να το πάρεις στις 2/1 και να είναι μοντέλο 2023;
Δεν έχω corolla cross. Απλώς αναφέρα την δική μου εμπειρία από άλλη εταιρία
-
@antoniokon said in Toyota Corolla Cross:
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Τελικά αν αποκλειστουμε σε χιόνια (όπως περισυ στην Αττική οδό) πώς συμπεριφέρεται το υβριδικό? Δεν είχα ποτέ κ δεν γνωρίζω. Θεωρητικά δεν δουλεύει στο ρελαντί έτσι? Υπάρχει δυνατότητα να το βάλεις να λειτουργεί με τον κινητήρα στο ρελαντί σαν ένα κοινό αυτοκίνητο?
Όσο το σκέφτομαι τείνω πιο πολύ στο 4 κινητό και active παρά στο style κ 2 κινητό.
Όσοι το παραλάβετε πως πάτε από καταναλώσεις?
Εντω μεταξύ είδε 2 cc η γυναίκα μου στον δρόμο κ λέει α το άσπρο θα κλείσουμε (σε σχέση με το γκρίζο). Εγώ ακόμα δεν έχω πετύχει κανένα...Και τελικά αν γίνει σεισμός όπως το '81; Η χούντα όπως το 64;
Το 64?
Ορθογραφικό.
-
@yem said in Toyota Corolla Cross:
@antoniokon said in Toyota Corolla Cross:
Τελικά αν αποκλειστουμε σε χιόνια (όπως περισυ στην Αττική οδό) πώς συμπεριφέρεται το υβριδικό? Δεν είχα ποτέ κ δεν γνωρίζω. Θεωρητικά δεν δουλεύει στο ρελαντί έτσι? Υπάρχει δυνατότητα να το βάλεις να λειτουργεί με τον κινητήρα στο ρελαντί σαν ένα κοινό αυτοκίνητο?
Όσο το σκέφτομαι τείνω πιο πολύ στο 4 κινητό και active παρά στο style κ 2 κινητό.
Εντω μεταξύ είδε 2 cc η γυναίκα μου στον δρόμο κ λέει α το άσπρο θα κλείσουμε (σε σχέση με το γκρίζο). Εγώ ακόμα δεν έχω πετύχει κανένα...Και τελικά αν γίνει σεισμός όπως το '81; Η χούντα όπως το 64;
Το 64?
Youtube Videoχαχαχαχαχααχ
Φαγωθηκατε. Το διόρθωσα. Αλλά καλό!
-
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
Σχετικά με τα λάστιχα:
Συμφωνείς με τον λαστιχά σου να πάρει σε λογική τιμή τα λάστιχα που φορά το αυτοκίνητο και παραγγέλνεις all season. Με μικρή επιβάρυνση είσαι ασφαλής παντού
Cross Climate+ σε 225/50/18 πρέπει να είναι τσουχτερά
-
Εντω μεταξύ είδε 2 cc η γυναίκα μου στον δρόμο κ λέει α το άσπρο θα κλείσουμε (σε σχέση με το γκρίζο). Εγώ ακόμα δεν έχω πετύχει κανένα...Και τελικά αν γίνει σεισμός όπως το '81; Η χούντα όπως το 67;
Αν εχεις να απαντησεις κατι σχετικο κ βοηθαει την συζητηση το λες κ μοιραζεσαι γνωση...Με βαση κ το περσινο φαινομενο στην Αττικη σου κανει τοοοσο παραλογο η δυσκολο να συμβει οπως η Χουντα η ο σεισμος του 81 που παρομοιασες...?
Συν τοις αλλοις οσοι εχουμε παιδια ειναι καπως πιο ανησυχητικο να μην ξερεις τι μπορει να συμβει εκει την ωρα.
Προτιμω να εχω θερμανση κ λειτουργια κινητηρα στο ρελαντι παρα σβηστο.
Εκτος κ αν λειτουργει η θερμανση οση ωρα αντεχει η μπαταρια κ μετα παιρνει μπροστα το μοτερ... -
Αυτονόητο ότι ενεργοποιείται ο κινητήρας όταν αποφορτίζεται η μπαταρία, δεδομένου ότι η μπαταρία φορτίζεται αφενός με την πέδηση και αφετέρου από τον κινητήρα (διάβασε το manual λειτουργίας του, υπάρχει στο ιντερνετ). Οπότε αν είσαι ακινητοποιημένος λειτουργεί η μπαταρία και αν δεν επαρκεί μπαίνει σε λειτουργία ο κινητήρας. Σε αυτό υπερέχει το υβριδικό έναντι των αμιγώς ηλεκτρικών
-
Εκτος κ αν λειτουργει η θερμανση οση ωρα αντεχει η μπαταρια κ μετα παιρνει μπροστα το μοτερ...
Αυτό ακριβώς συμβαίνει.
Για την ακρίβεια, με το αυτοκίνητο σε λειτουργία, σε συνθήκες μακράς ακινησίας ή μποτιλιάρισματος, μόλις η υβριδική μπαταρία πέσει στο 25% τίθεται αυτόματα σε λειτουργία ο βενζινοκινητήρας με αυξημένο ρελαντί στις 1300 σ.α.λ., προκειμένου να φορτιστεί η μπαταρία μέχρι το 40%, οπότε σβήνει πάλι αυτόματα ο βενζινοκινητήρας και το αυτοκίνητο τροφοδοτείται ενεργειακά ξανά απο την υβριδική μπαταρία. -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Εκτος κ αν λειτουργει η θερμανση οση ωρα αντεχει η μπαταρια κ μετα παιρνει μπροστα το μοτερ...
Αυτό ακριβώς συμβαίνει.
Για την ακρίβεια, με το αυτοκίνητο σε λειτουργία, σε συνθήκες μακράς ακινησίας ή μποτιλιάρισματος, μόλις η υβριδική μπαταρία πέσει στο 25% τίθεται αυτόματα σε λειτουργία ο βενζινοκινητήρας με αυξημένο ρελαντί στις 1300 σ.α.λ., προκειμένου να φορτιστεί η μπαταρία μέχρι το 40%, οπότε σβήνει πάλι αυτόματα ο βενζινοκινητήρας και το αυτοκίνητο τροφοδοτείται ενεργειακά ξανά απο την υβριδική μπαταρία.αυτονοητο ειναι....
ακομη και στα φεβ με τις απειρα μεγαλυετρες μπαταρις και με το 'οικιακου' τυπου a/c ετσι ειναι τα πραγματα, μολις μεινει απο ρευμα, ο κινητηρας δινει στις μπαταριες και αυτες ρευμα στον συμπιεστη. -
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό ακριβώς συμβαίνει.
Για την ακρίβεια, με το αυτοκίνητο σε λειτουργία, σε συνθήκες μακράς ακινησίας ή μποτιλιάρισματος, μόλις η υβριδική μπαταρία πέσει στο 25% τίθεται αυτόματα σε λειτουργία ο βενζινοκινητήρας με αυξημένο ρελαντί στις 1300 σ.α.λ., προκειμένου να φορτιστεί η μπαταρία μέχρι το 40%, οπότε σβήνει πάλι αυτόματα ο βενζινοκινητήρας και το αυτοκίνητο τροφοδοτείται ενεργειακά ξανά απο την υβριδική μπαταρία.αυτονοητο ειναι....
ακομη και στα φεβ με τις απειρα μεγαλυετρες μπαταρις και με το 'οικιακου' τυπου a/c ετσι ειναι τα πραγματα, μολις μεινει απο ρευμα, ο κινητηρας δινει στις μπαταριες και αυτες ρευμα στον συμπιεστη.Ο λόγος του post ήταν οι τεχνικές λεπτομέρειες που ανέφερα, τις οποίες ελλείψει στροφόμετρου και οργανου ένδειξης ποσοστού μπαταριας, δεν μπορεί να γνωρίζει ο οδηγος, αν δεν τις διαβάσει μεσω OBD και ειδικής εφαρμογής...
-
Ο λόγος του post ήταν οι τεχνικές λεπτομέρειες που ανέφερα, τις οποίες ελλείψει στροφόμετρου και οργανου ένδειξης ποσοστού μπαταριας, δεν μπορεί να γνωρίζει ο οδηγος, αν δεν τις διαβάσει μεσω OBD και ειδικής εφαρμογής...
Πάρτε Κορόλα...έχει και στροφόμετρο...χαχα!! Εγώ το βλέπω από εκεί, το % φόρτισης δεν μπορώ να το δώ. Στροφόμετρο έχει και ο ψηφιακός πίνακας της CC.
-
Μπράβο στην Toyota.
Ότι μου είχαν πει έγινε. Το αμαξι έφτασε τελωνείο σήμερα και παραλαμβανω 1η εβδομάδα του 23. Ημερομηνία παραγγελίας 23/9.
-
Περασα πριν κανα 2 ωρο απο Τοyota κ ρωτησα χρονους παραδοσης.
Το 4κινητο active plus 8/23 κ το 2κινητο style η active 11/23... -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Ο λόγος του post ήταν οι τεχνικές λεπτομέρειες που ανέφερα, τις οποίες ελλείψει στροφόμετρου και οργανου ένδειξης ποσοστού μπαταριας, δεν μπορεί να γνωρίζει ο οδηγος, αν δεν τις διαβάσει μεσω OBD και ειδικής εφαρμογής...
Πάρτε Κορόλα...έχει και στροφόμετρο...χαχα!! Εγώ το βλέπω από εκεί, το % φόρτισης δεν μπορώ να το δώ. Στροφόμετρο έχει και ο ψηφιακός πίνακας της CC.
Το C-HR δεν έχει στροφόμετρο, αλλά με το eCVT δεν νομίζω οτι έχει και κάποια χρησιμότητα το στροφόμετρο, εκτός αν σου αρέσει να βλέπεις συνέχεια να χτυπάς κόφτες στις 5200 σ.α.λ. ...χαχα
Μάλλον πιο χρήσιμο είναι το οικονομόμετρο, που σου δείχνει αλγοριθμικά πόσο πρέπει να πατάς το γκάζι για να κινείσαι οικονομικά.
Πάντως, με το Hybrid Assistant βλέπεις πολλά και διάφορα χρήσιμα δεδομένα real time και ευανάγνωστα. -
Έκανα παραγγελία πριν 1 εβδ. περίπου...Έκδοση Skyview AWD 12/23...το δικίνητο πήγαινε 9/23.Ακόμη το σκέφτομαι να το ακυρώσω!!
-
Δοκιμή του Drive. 0-100 σε 8,1''!
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-toyota-corolla-cross-20-iybrid-awd-i -
3,8" για τα 80-110!
Εντυπωσιακό για την οικονομία και την κατηγορία του.
-
Πολύ καλές επιδόσεις.
-
@drmark said in Toyota Corolla Cross:
Έκανα παραγγελία πριν 1 εβδ. περίπου...Έκδοση Skyview AWD 12/23...το δικίνητο πήγαινε 9/23.Ακόμη το σκέφτομαι να το ακυρώσω!!
Τι θα γίνει με την προκαταβολή που κατέβαλες; Θα μπορέσει να σου επιστραφεί;
Toyota Corolla Cross