-
Αύριο το κάνω τεστ ντραιβ. Θα κουβαλάω ντεσιμπελομετρο διακριβωμενο οχι αστεία. Θα εχουμε γέλια.
-
Φυσικά θα μπορούσε να βελτιώσει το θέμα του θορύβου αλλά αυτό προϋποθέτει έξτρα έρευνα δλδ εργατοώρες μηχανικών και τεχνικών , παρεμβάσεις στην γραμμή παραγωγής, έξτρα υλικά κοκ, όλα αυτά κοστίζουν και ανεβάζουν τιμή.
Όλες οι βιομηχανίες κόβουν υλικά και εξοπλισμό ανεβάζοντας παράλληλα τις τιμές.
Για την ακρίβεια οι αυτοκινητοβιομηχανίες εδώ και 2 χρόνια κυνηγούν την ουρά τους.
Έχουν μειωμένη παραγωγή λόγω των τσιπ άρα μειωμένες πωλήσεις/τζίρους και την μείωση του τζίρου προσπάθησαν να την πατσισουν με αύξηση τιμών.
Η αύξηση τιμών έφερε επιπλέον μειωσεις πωλήσεων, και εκεί αντέδρασαν με νέες αυξήσεις!
Αυτή την στιγμή κάθε ένας που αγοράζει νέο αμάξι πληρώνει την χασουρα δύο αμαξιών που δεν πουλήθηκαν.
Αυτό θα συνεχιστεί πιστεύω ακόμα για κάνα δυο χρόνια. Νέες αυξήσεις τιμών που θα φέρουν νέες μειώσεις πωλήσεων ώσπου να φτάσουμε ίσως ο ένας που θα αγοράζει να πληρώνει για 4!
Και τότε ή θα ρίξουν τιμές παράλληλα με πιθανή εξομάλυνση της διαθεσιμότητας ή απλά η αγορά νέου αυτοκινήτου θα γίνει χόμπι πλουσίων... -
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Η αύξηση τιμών έφερε επιπλέον μειωσεις πωλήσεων, και εκεί αντέδρασαν με νέες αυξήσεις!
Δεν εφερε η αυξηση τιμων, μείωση των πωλησεων στα εργοστασια. Δεν εχουν δυνατοτητα να φτιαξουν περισσοτερα
Αφου κανουν μηνες και χρονια να σου παραδωσουν αυτοκινητο. Αρα οτι φτιαχνουν το πουλανε -
@alexandros-k said in Toyota Corolla Cross:
Δεν εφερε η αυξηση τιμων, μείωση των πωλησεων στα εργοστασια. Δεν εχουν δυνατοτητα να φτιαξουν περισσοτερα
Αφου κανουν μηνες και χρονια να σου παραδωσουν αυτοκινητο. Αρα οτι φτιαχνουν το πουλανεΜην αποσπας ένα κομμάτι γιατί χάνεται το νόημα. Είπαμε κυνηγούν την ουρά τους. Διάβασε τι έγραψα. Το θέμα ξεκίνησε από την μείωση διαθεσιμότητας. Αυτή προκάλεσε μείωση τζίρου και για να την καλύψουν ανέβασαν τις τιμές. Οι οποίες με την σειρά τους μείωσαν τις πωλήσεις...
Τα αμάξια δεν υπάρχουν γιατί είναι μεγάλη η ζήτηση αλλά γιατί είναι μικρή η διαθεσιμότητα.... -
Μια χαρα καταλαβα τι εγραψες. Και σου λεω οτι η αυξηση των τιμων δεν εφερε μειωση πωλησεων , γιατι οτι μπορουν και παραγουν, το πουλανε . Δλδ για τις μειωμενες πωλησεις φταιει η αδυναμια παραγωγης, οχι η αυξηση των τιμων
-
Μια χαρα καταλαβα τι εγραψες. Και σου λεω οτι η αυξηση των τιμων δεν εφερε μειωση πωλησεων , γιατι οτι μπορουν και παραγουν, το πουλανε . Δλδ για τις μειωμενες πωλησεις φταιει η αδυναμια παραγωγης, οχι η αυξηση των τιμων
Αλλού εστιάζω εγώ άλλου εσύ. Η αύξηση των τιμών προήλθε κατά κύριο λόγο από την πτώση τζίρου. Εκεί κάνω φοκους. Είναι τεχνιτη τους λείπουν λεφτά και έβαλαν καπέλο για να αναπληρώσουν την χασουρα. Όποιο κορόιδο ψωνίσει θα βγάλουμε τα σπασμένα...
-
Αλλού εστιάζω εγώ άλλου εσύ. Η αύξηση των τιμών προήλθε κατά κύριο λόγο από την πτώση τζίρου. Εκεί κάνω φοκους. Είναι τεχνιτη τους λείπουν λεφτά και έβαλαν καπέλο για να αναπληρώσουν την χασουρα. Όποιο κορόιδο ψωνίσει θα βγάλουμε τα σπασμένα...
Αυτό δεν αποδεικνύεται από κάπου. Τα κόστη τους έχουν εκτοξευτεί. Αν βγάζουν περισσότερα ή λιγότερα από πριν, ανά μονάδα, μόνον αυτοί το ξέρουν.
-
Οι εχθροι της φιρμας χρονια οραματιζονται τη στιγμη που καποιο μοντελο της δεν θα ειναι στην5αδα των πιο μοσχοπουλημενων.
Ελα που αυτο δεν παιζει με τπτ.
Το ιδιο θα γινει και με την CC. -
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό δεν αποδεικνύεται από κάπου. Τα κόστη τους έχουν εκτοξευτεί. Αν βγάζουν περισσότερα ή λιγότερα από πριν, ανά μονάδα, μόνον αυτοί το ξέρουν.
Εδω και 3 χρόνια τo μοντέλο παραγωγής έχει αλλάξει οχι μονο στην τογιοτα αλλα σε ολες τις αυτοκινητοβιομηχανιες αλλά και τις εταιρείες τεχνολογίας. Πλέον έχουν πάει όλοι σε μεγαλύτερο κέρδος ανα μονάδα και λιγότερους αριθμούς παραγωγής.
-
Το θέμα ξεκίνησε από την μείωση διαθεσιμότητας. Αυτή προκάλεσε μείωση τζίρου και για να την καλύψουν ανέβασαν τις τιμές.
Εδώ κάνεις λογικό σφάλμα για να σου βγεί η συνέχεια. Οι τιμές ανέβηκαν (αρχικά) όχι λόγω μείωσης τζίρου αλλά λόγω αύξησης κόστους παραγωγής και ήθελαν να διατηρήσουν σταθερό το περιθώριο κέρδους. Δηλαδή ο τζίρος ήταν ίδιος (αλλά ειναι αδιάφορος ως ένα βαθμό) αλλά τα κέρδη στα τάρταρα...και τελικά το κέρδος ενδιαφέρει.
Και στην εταιρεία που εργάζομαι το 2020 μειώθηκε 30% ο τζίρος, αλλά όλα καλά αφου μειώσαμε 80% τα έξοδα και έτσι η σούμα (κέρδος) ήταν σχεδόν ίδιο με του 2019, οπότε ευχαριστημένοι οι μέτοχοι. Το 2022 ήταν χάλια...
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Το θέμα ξεκίνησε από την μείωση διαθεσιμότητας. Αυτή προκάλεσε μείωση τζίρου και για να την καλύψουν ανέβασαν τις τιμές.
Εδώ κάνεις λογικό σφάλμα για να σου βγεί η συνέχεια. Οι τιμές ανέβηκαν (αρχικά) όχι λόγω μείωσης τζίρου αλλά λόγω αύξησης κόστους παραγωγής και ήθελαν να διατηρήσουν σταθερό το περιθώριο κέρδους. Δηλαδή ο τζίρος ήταν ίδιος (αλλά ειναι αδιάφορος ως ένα βαθμό) αλλά τα κέρδη στα τάρταρα...και τελικά το κέρδος ενδιαφέρει.
> Και στην εταιρεία που εργάζομαι το 2020 μειώθηκε 30% ο τζίρος, αλλά όλα καλά αφου μειώσαμε 80% τα έξοδα και έτσι η σούμα (κέρδος) ήταν σχεδόν ίδιο με του 2019, οπότε ευχαριστημένοι οι μέτοχοι. Το 2022 ήταν χάλια...
Όχι μόνο σε εσάς...
-
Πάντως το προϊόν είναι αυτό που είναι.
Να θέλει κάποιος να είναι το φθηνότερο και το οικονομικότερο και το πιο δυνατό και απ τα καλύτερα οδηγικά και απ τα λίγα με τετρακίνηση και με άριστη ποιότητα κύλισης, αρχίζουν να είναι εξωπραγματικά πολλές οι απαιτήσεις. Επιτρεπτό να θέλουμε το μέγιστο δυνατόν, αλλά όχι και ρεαλιστικό πως θα τα έχει κάποιος όλα.
Και καποια πράγματα είναι και αντικρουόμενα, δηλαδή να θες το πιο φθηνό & δυνατό ταυτόχρονα το οποίο θα είναι και ήσυχο ακουστικά.
Λογικά οι πιο πολλοί γκαζιάρηδες ή αδιαφορούν ή επιδιώκουν ένα κάποιο θόρυβο απ το όχημά τους. -
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως το προϊόν είναι αυτό που είναι.
Να θέλει κάποιος να είναι το φθηνότερο και το οικονομικότερο και το πιο δυνατό και απ τα καλύτερα οδηγικά και απ τα λίγα με τετρακίνηση και με άριστη ποιότητα κύλισης, αρχίζουν να είναι εξωπραγματικά πολλές οι απαιτήσεις. Επιτρεπτό να θέλουμε το μέγιστο δυνατόν, αλλά όχι και ρεαλιστικό πως θα τα έχει κάποιος όλα.
Και καποια πράγματα είναι και αντικρουόμενα, δηλαδή να θες το πιο φθηνό & δυνατό ταυτόχρονα το οποίο θα είναι και ήσυχο ακουστικά.
Λογικά οι πιο πολλοί γκαζιάρηδες ή αδιαφορούν ή επιδιώκουν ένα κάποιο θόρυβο απ το όχημά τους.Έλα όμως που δεν κάνει θόρυβο η μηχανή...
-
Να θέλει κάποιος να είναι
το φθηνότεροκαι το οικονομικότερο και το πιο δυνατό και απ τα καλύτερα οδηγικά και απ τα λίγα με τετρακίνηση και με άριστη ποιότητα κύλισης,Αν θες όλα αυτά παίρνεις BMW και ξενοιάζεις!!
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Να θέλει κάποιος να είναι
το φθηνότεροκαι το οικονομικότερο και το πιο δυνατό και απ τα καλύτερα οδηγικά και απ τα λίγα με τετρακίνηση και με άριστη ποιότητα κύλισης,Αν θες όλα αυτά παίρνεις BMW και ξενοιάζεις!!
Επ... Σβήσε και το οικονομικότερο... Αν βάλεις και τα σερβίς?
πόσο έχει ένα τσίγκινο βρακί? -
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Επ... Σβήσε και το οικονομικότερο... Αν βάλεις και τα σερβίς?
πόσο έχει ένα τσίγκινο βρακί?Αχαχαχα.....εαν σε απασχολούν αυτά δεν αγοράζεις BMW, απλό είναι!!
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό όχι, δεν μπορείς να το αποφύγεις. Το είχα δει και εγώ στην έκθεση ότι είναι μεγάλοι και το φαντάστηκα. Βάλε ωραία μουσική στο Spotify και δεν πειράζει
Δεν έχω premium και μου τι σπάνε οι διαφημίσεις που είναι σε 5 dB επάνω
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό όχι, δεν μπορείς να το αποφύγεις. Το είχα δει και εγώ στην έκθεση ότι είναι μεγάλοι και το φαντάστηκα. Βάλε ωραία μουσική στο Spotify και δεν πειράζει
Δεν έχω premium και μου τι σπάνε οι διαφημίσεις που είναι σε 5 dB επάνω
Ωχ, βλέπω το offtopic να έρχεται με ένα πλατύ χαμόγελο.... @antoniokon ετοιμάσουΔηλαδή είναι σχεδόν υπερδιπλασιας έντασης;
-
Θα το κατσαβιδιάσουμε για μόνωση κι ότι γίνει. Τι είχαμε τι χάσαμε...
Το άλλο που σκέφτομαι είναι ότι το μπαγκάζ με τη συρρόμενη εταζέρα μετατρέπεται στην ουσία σε ηχείο. Οπότε δεδομένης της όχι και τόσο προσεγμένης μόνωσης, επιδεινώνεται η κατάσταση. Άρα θα εστιάσω εκεί για αρχή και μετά στις πόρτες. Αν και ξαναλέω ότι στο δικό μου σύντομο τεστ δράιβ δεν εντόπισα κάτι εξαιρετικά ενοχλητικό και έκανα αρκετές φορές mute το ράδιο και είμαι γενικά πολύ περίεργος με τους ήχους.
-
Νομίζω ότι για το θέμα της ηχομόνωσης είστε λίγο υπερβολικοί. Εξηγούμαι. Έχοντας σήμερα το αμάξι για testdrive περίπου 30min σε μικτή διαδρομή (πολλά-λίγα χιλιόμετρα, λακούβες-ίσιωμα) δεν παρατήρησα τίποτα το μεμπτό σχετικα με την ποσότητα ή ποιότητα του ήχου που φτάνει στα αυτιά μου. Η υποκειμενικότητα της παρατηρησής μου σχετίζεται με το γεγονός ότι το προηγούμενο αμάξι ήταν corrola HB και με δεδομένο αυτό κρίνω ότι έχουν γίνει βελτιώσεις στα παρακάτω:
-
υβριδική μονάδα
-
λειτουργία αναρτήσεων
-
ηχομόνωση
-
γενική αίσθηση του αυτοκινήτου
-
Toyota Corolla Cross