-
@mastoras78 said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Ναι αυτον θα ακουσουμε. Φαινεται γνωστης.
Σα τον Μάνταλο είναι..
Οχι νταξει...τοσο κακος δε φανηκε.
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
@thanassis33 said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό το είδατε;
https://www.youtube.com/watch?v=vNdlL-0ZZQ0
Ο πωλητής της Toyota λέει ότι το 1.800 δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει...!!!
Ξέρει κάποιος κάτι σχετικό;Κατά τα άλλα το video δεν αξίζει δείχνει μόνο τις φάτσες τους και όχι το αμάξι.
Έβαλα λίγο να δω το βίντεο ,φορούσα ακουστικά μου έσπασε το τύμπανο από το βουητό και τον θόρυβο που περνά στην καμπίνα! Και να ακούς τους τύπους να λένε φοβερή ηχομόνωση δεν ακούς τίποτα... εννοείται και εγώ όταν είχα πάει να δω το yc και ρωτούσα πότε θα έρθει το cc με άγριο κοίταζε ο πωλητής τι είναι αυτό μου λέει; Δεν έρχεται αυτό το αμάξι Ευρώπη! Εδώ ή βάλε παραγγελία ή άντε γεια....
Ναι ρε συ! Ακριβώς τέτοιο attitude.
Εδώ απογοητευθεί από όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια και λυπάμαι ως διαχρονικός τογιοτακιας -
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Ταχυδρομικέ κώδικα, άσε τις δικαιολογίες. Πάνε οδήγησε μια σήμερα και αν σου αρέσει κλεισε παραγγελία. Θα λες μετά πως δεν υπάρχουν αυτοκίνητα.
Πραγματικά και να είχα λεφτά για αμάξι δεν θα έπαιρνα αυτές τις εποχές...
Ετσι οπως παει το πραγμα ισως είναι από τις τελευταίες ευκαιρίες να πάρεις αυτοκίνητο σε σχετικά γήινες τιμες. Όταν θα αρχίσουν να βγάζουν όλοι πλέον full hybrid αυτοκίνητα πιστεύω θα τα πουλάνε σαν χρυσάφι.
Πότε έπεσαν οι τιμές για να πέσουν τωρα η στο μελλον? Συνεχώς ανοδικές ήταν και θα είναι. -
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Ταχυδρομικέ κώδικα, άσε τις δικαιολογίες. Πάνε οδήγησε μια σήμερα και αν σου αρέσει κλεισε παραγγελία. Θα λες μετά πως δεν υπάρχουν αυτοκίνητα.
Ετσι οπως παει το πραγμα ισως είναι από τις τελευταίες ευκαιρίες να πάρεις αυτοκίνητο σε σχετικά γήινες τιμες. Όταν θα αρχίσουν να βγάζουν όλοι πλέον full hybrid αυτοκίνητα πιστεύω θα τα πουλάνε σαν χρυσάφι.
Πότε έπεσαν οι τιμές για να πέσουν τωρα η στο μελλον? Συνεχώς ανοδικές ήταν και θα είναι.Δίλιτρο δεν παιρνω ... είναι το κόστος μιας ετήσιας δραστηριότητας του παιδιού γιατί να το δώσω στους χαραμοφάηδες; Το αμάξι έχει όλα τα καλουδια αλλά....έχει ίδιους χώρους με το τωρινό μου με +16εκ δυσκολία στο παρκάρισμα, καίει περισσότερο στις συνθήκες που κυρίως οδηγώ και δεν είναι πιο ποιοτικό από το δικό μου. Γιατί να δώσω λεφτά μιας γκαρσονιέρας για 2 οθόνες, μια ομπρέλα συστήματος ασφαλείας και ένα αυτόματο cvt?
Αν ήμουν με ένα πόλο του 2004 ναι θα το έπαιρνα, αλλά όταν καλυπτεσαι, πρέπει να βρεις κάτι που να προσφέρει σοβαρή αναβάθμιση. -
Καλησπερα σε ολους - Θελω τη γνωμη σας μιας και εχω οδηγησει και τα δυο και μου αρεσαν εξισου.... Ειμαι μεταξυ Corolla Cross AWD Lounge & Lexus UX 250h Dynamic. Γνωριζω πολυ καλα τις διαφορες και οτι η συγριση δεν ειναι σωστη - αλλα υπαρχει και οριο στο budget. Ποια θα ηταν η λυση οσον αφορα το VFM για τα επομενα 7-10 χρονια -
-
@gapostol said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπερα σε ολους - Θελω τη γνωμη σας μιας και εχω οδηγησει και τα δυο και μου αρεσαν εξισου.... Ειμαι μεταξυ Corolla Cross AWD Lounge & Lexus UX 250h Dynamic. Γνωριζω πολυ καλα τις διαφορες και οτι η συγριση δεν ειναι σωστη - αλλα υπαρχει και οριο στο budget. Ποια θα ηταν η λυση οσον αφορα το VFM για τα επομενα 7-10 χρονια -
Αν σε ενδιαφέρει η απόλυτη οικονομία και προφανώς για να επιλέγεις υβριδικό κινείσαι πολύ σε κέντρο Αθήνας ή Θεσσαλονίκης το cc είναι πιο οικονομικό. Σε ποιότητα καμπίνας χωρίς να έχω μπει στο lexus θεωρώ ότι δεν θα έχουν καμιά επαφή έχοντας δει το Τογιότα. Από εξοπλισμό το Τογιότα υπερτερεί;
-
Συν awd για εξορμήσεις σε παραλίες και χιόνια.
Εγώ πραγματικά το βρήκα μια χαρά το αυτοκίνητο, premium δεν το λες αλλά μια χαρά αυτοκίνητο είναι.
-
Πότε έπεσαν οι τιμές για να πέσουν τωρα η στο μελλον? Συνεχώς ανοδικές ήταν και θα είναι.Δίλιτρο δεν παιρνω ... είναι το κόστος μιας ετήσιας δραστηριότητας του παιδιού γιατί να το δώσω στους χαραμοφάηδες; Το αμάξι έχει όλα τα καλουδια αλλά....έχει ίδιους χώρους με το τωρινό μου με +16εκ δυσκολία στο παρκάρισμα, καίει περισσότερο στις συνθήκες που κυρίως οδηγώ και δεν είναι πιο ποιοτικό από το δικό μου. Γιατί να δώσω λεφτά μιας γκαρσονιέρας για 2 οθόνες, μια ομπρέλα συστήματος ασφαλείας και ένα αυτόματο cvt?
Αν ήμουν με ένα πόλο του 2004 ναι θα το έπαιρνα, αλλά όταν καλυπτεσαι, πρέπει να βρεις κάτι που να προσφέρει σοβαρή αναβάθμιση.Καλά εγώ μιλάω γενικά ότι αυτή την περίοδο αξίζει ακόμα να πάρεις αμάξι. Εννοείται πως δεν συμφέρει στην Ελλάδα το διλιτρο και εξυπακούεται ότι δεν αξίζει να πάρεις άλλο αμάξι αν αυτό που έχεις σε ικανοποιεί.
-
Α φίλε έπεσες στην περίπτωση. Το ίδιο κοίταζα και εγώ πριν κλείσω το CC. Όντως είναι άλλο λεβελ εσωτερικά εξωτερικά συναρμογες κτλ κτλ.Εάν είσαι μόνος σου πάρε το lexus, η βασική του ξεκινα νομίζω από από εκεί που ξεκινά το CC Lounge AWD και ο χώρος αποσκευών του ειναι όσο του vw polo 2010.
Ωστοσο ενα παράδοξο που συμβαίνει στην Ελλαδα σχετικά με τα LEXUS ειναι το γεγονός ότι ο Έλληνας όταν ψάχνει για πουλμουρ και premium κατασκευές απευθύνεται στα κλασικά γερμανικά αντε και σε κανένα Volvo, σε αντίθεση με την αγορά της Αμερικής που η Lexus παίζει δυνατά.Εάν σκεφτεί κανείς ότι οι πωλήσεις της Toyota στην Ελλάδα πάνε καλά θα ήταν φυσικό επακόλουθο ένα μέρος αυτων των αγοραστών κάποια στιγμή να μεταπηδησουν στην Lexus ως ένα φυσιολογικό upgrade από την στιγμή που αποδέχονται τις γενικές αρχές κατασκευής του ομίλου και εφόσον βέβαια τα οικονομικά τους το επιτρέπουν, κατι τέτοιο όμως δεν φαίνεται στον ορίζοντα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι αγοραστές της τογοτα είτε ειναι αγοραστες ανάγκης ή τα Toyota αγοράζονται ως δεύτερα αμάξια ή τελος οτι οι ιδιοκτητες Toyota βρίσκονται στο midrange δυναμικό του εργασιακού τους βίος συνολικά.
-
Θα προσθεσω κι αλλη μια κατηγορια αγοραστη τουοτα, αυτη του "τιμωρητικου" αγοραραστη. Δεν ξερω αν παιζει γενικα ή ειναι λογω της τρεχουσας κατασταση αλλα πολλοι εχουν επιβραβευσει την τουοτα για τις συγκρατημενες αυξησεις τιμων χωρις παραλληλη αφαιρεση εξοπλισμου.
-
Ας έβγαζε η λεξους αμάξια με 1.3 και 1.5 κυβικά και μια χαρά θα πουλούσε κι εδώ....
Και για να απαντήσω και στο φίλο.
Αν δεν ενδιαφέρεσαι για τους χώρους, Lexus.
Δεν υπάρχει σύγκριση.... -
Καλύτερο βφμ μετά από 7-10 χρόνια πιστεύω θα έχει ένα τουότα από ένα λέξους.
-
Αν σε ενδιαφέρει η απόλυτη οικονομία και προφανώς για να επιλέγεις υβριδικό κινείσαι πολύ σε κέντρο Αθήνας ή Θεσσαλονίκης το cc είναι πιο οικονομικό. Σε ποιότητα καμπίνας χωρίς να έχω μπει στο lexus θεωρώ ότι δεν θα έχουν καμιά επαφή έχοντας δει το Τογιότα. Από εξοπλισμό το Τογιότα υπερτερεί;
Λίγο πιο οικονομικό θα έλεγα .... Κυρίως το θέλω για ταξίδια. Σε εξοπλισμό σιγουρά το CC υπερτερεί... Το Lexus είναι σίγουρα πιο premium αλλά με λιγότερα καλούδια. Επισης το Lexus δεν έχει τέλη κυκλοφοριας εν αντιθεσει με το CC.
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Α φίλε έπεσες στην περίπτωση. Το ίδιο κοίταζα και εγώ πριν κλείσω το CC. Όντως είναι άλλο λεβελ εσωτερικά εξωτερικά συναρμογες κτλ κτλ.Εάν είσαι μόνος σου πάρε το lexus, η βασική του ξεκινα νομίζω από από εκεί που ξεκινά το CC Lounge AWD και ο χώρος αποσκευών του ειναι όσο του vw polo 2010.
Συμφωνώ - Οι χώροι του Lexus ειναι χαλια - κυρίως οι πισω θέση - αλλα δε με νοιαζει και πολυ.....
Όσο για VFM - συμφωνώ - Μαλλον CC - Δύσκολη η αποφαση τελικα...
Ευχαριστω όλους για τα σχολια σας .....
-
...Εάν σκεφτεί κανείς ότι οι πωλήσεις της Toyota στην Ελλάδα πάνε καλά θα ήταν φυσικό επακόλουθο ένα μέρος αυτων των αγοραστών κάποια στιγμή να μεταπηδησουν στην Lexus ως ένα φυσιολογικό upgrade από την στιγμή που αποδέχονται τις γενικές αρχές κατασκευής του ομίλου και εφόσον βέβαια τα οικονομικά τους το επιτρέπουν, κατι τέτοιο όμως δεν φαίνεται στον ορίζοντα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι αγοραστές της τογοτα είτε ειναι αγοραστες ανάγκης ή τα Toyota αγοράζονται ως δεύτερα αμάξια ή τελος οτι οι ιδιοκτητες Toyota βρίσκονται στο midrange δυναμικό του εργασιακού τους βίος συνολικά.
Ναι στην Αμερική θα μεταπηδήσουν σε Lexus, στην Ελλάδα που διαβάζεις θα πάρω Toyota και θα το κρατήσω 100 χρόνια αλλάζοντας μόνο λάδια ή βλέπεις να προτείνονται σαν μεταχειρισμένα Starlet του 1995 «που δεν παθαίνει τίποτα» τι μεταπήδηση να γίνει; Το τρίτο που λες δηλαδή.
-
@super-t said in Toyota Corolla Cross:
...Εάν σκεφτεί κανείς ότι οι πωλήσεις της Toyota στην Ελλάδα πάνε καλά θα ήταν φυσικό επακόλουθο ένα μέρος αυτων των αγοραστών κάποια στιγμή να μεταπηδησουν στην Lexus ως ένα φυσιολογικό upgrade από την στιγμή που αποδέχονται τις γενικές αρχές κατασκευής του ομίλου και εφόσον βέβαια τα οικονομικά τους το επιτρέπουν, κατι τέτοιο όμως δεν φαίνεται στον ορίζοντα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι αγοραστές της τογοτα είτε ειναι αγοραστες ανάγκης ή τα Toyota αγοράζονται ως δεύτερα αμάξια ή τελος οτι οι ιδιοκτητες Toyota βρίσκονται στο midrange δυναμικό του εργασιακού τους βίος συνολικά.
Ναι στην Αμερική θα μεταπηδήσουν σε Lexus, στην Ελλάδα που διαβάζεις θα πάρω Toyota και θα το κρατήσω 100 χρόνια αλλάζοντας μόνο λάδια ή βλέπεις να προτείνονται σαν μεταχειρισμένα Starlet του 1995 «που δεν παθαίνει τίποτα» τι μεταπήδηση να γίνει; Το τρίτο που λες δηλαδή.
Έχει να κανει με τις οικονομικες απολαβές και την ανάγκη που έχει κάποιος να συνδεσει το προϊόν αμάξι με το κοινωνικό στάτους.
Κοινωνιολογικά μιλώντας θεωρώ ποιο εύκολο κάποιος που είναι στο VW GROUP να μεταπηδήσει από VW σε AUDI όχι μόνο λογο actual δυνατότητας αλλά και λόγο κύρους που πιστεύει ότι θα του προσδώσει αυτή η αγορά.
-
Ετσι οπως παει το πραγμα ισως είναι από τις τελευταίες ευκαιρίες να πάρεις αυτοκίνητο σε σχετικά bolded text****γήινες τιμες. Όταν θα αρχίσουν να βγάζουν όλοι πλέον full hybrid αυτοκίνητα πιστεύω θα τα πουλάνε σαν χρυσάφι.
Αν ήμουν με ένα πόλο του 2004 ναι θα το έπαιρνα, αλλά όταν καλυπτεσαι, πρέπει να βρεις κάτι που να προσφέρει σοβαρή αναβάθμιση.Ε είπαμε, όχι και σχετικά γήινες τιμές. Ακριβά είναι πλέον.
-
Το γράφω εδώ μιας και το νήμα είναι πιο ζωντανό.
Οδήγησα, σε ένα σύντομο τεστ δραιβ, το QQ e Power.
Ήταν η έκδοση Techna που έχει αρκετά πάνω, σαν την Lounge της ΨΨ.Λοιπόν από επιτάχυνση το ΨΨ είναι πολύ πιο γρήγορο και ανεβάζει κλμ αβίαστα με την βύθιση του πεντάλ. Το QQ το δοκίμασα και στο sport mode, ανεβάζει μεν αλλά με έναν πιο ομαλό τρόπο.
Εκει στα 100κλμ ακούγεται και ο θερμικός. Αεροδυναμικό θόρυβο αξιοσημείωτο δεν κατάλαβα αλλά δεν ξεπέρασα τα 100.
Πάτημα καλό αλλά χοροπηδηχτούλι πίσω, μου θύμισε το Tiguan R line.
Το ΨΨ είχε καλύτερη απόσβεση και διαχείριση του πίσω. Ίσως βέβαια ήταν και τα λάστιχα τουμπανιασμένα.Από άποψη θορύβου, καμία σχέση με το ΨΨ δυστυχώς. Από την εκκίνηση, το QQ είναι αθόρυβο και πολύ στρωτό. Δεν ακούς κανένα βουητό και όπως ανέφερα ο θερμικός ακούγεται στα 100 κ πάνω, επίσης πιο γλυκά από το ΨΨ.
Κατανάλωση δεν κοίταξα.
Τιμούλα; Μόλις 48,370€! Ένα δεκαρικάκι σχεδόν πάνω από το Toyota...
Κερασάκι στην τούρτα; Η εγγύηση: 3 χρόνια στα μηχανικά και 5 στα ηλεκτρικά! Επέκταση μόνο στα μηχανικά, με 1,050€ για αλλά 3 χρόνια.
Σε συζήτηση με την πωλήτρια, μεταξύ άλλων, μου είπε απλά ότι το εργοστάσιο έχει τόσο χαμηλή παραγωγή που ότι αυτοκίνητο βγει, θα πουληθεί. Αν δεν πουληθεί Ελλάδα θα πάει σε άλλη χώρα της Ευρώπης.
Με ενδιαφέρον θα περιμένω και το Austral, μήπως εκεί η Renault είναι πιο ανταγωνιστική. Το hybrid αυτό δεν είναι κακό σαν υλοποίηση, ίσα ίσα. Ρόλο θα παίξει η τιμή...
-
Αν ήμουν με ένα πόλο του 2004 ναι θα το έπαιρνα, αλλά όταν καλυπτεσαι, πρέπει να βρεις κάτι που να προσφέρει σοβαρή αναβάθμιση.Ε ναι πια. Ειδικά το διλιτρο. Να είσαι μονιμως ανοιχτός στο κράτος. Μακριά. Μια φορα μας τα απαλλοτρίωσαν οι γελοίοι. Το cc θα είναι μια καλη επιλογή στο 1,8 ειδικά αν έχει κάποιο active κάτω από 30 (παλιά 21-22 χιλιάρικα βέβαια) για όσους έχουν αρκετά παλιο αμάξι.
-
Εγω είπα για 25-27 και έκαναν χμμμ μακάρι, μπορεί και ίσως κάπου εκεί.
-
Συγνώμη αλλά αμάξι 4,46 για κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να μπαίνουν στην ίδια πρόταση. Κάπου είπαμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για περισσότερα του ενός αλλά σε αυτή τη χώρα με αυτους τους δρόμους και αυτές τις συνθήκες βιάζουμε τη λογική να κάνουμε τέτοια χρήση σε τέτοια μεγεθη, όσο στον «Φούτσο» μας αν έχουμε γίνει σχετικά με ζημιές, παράσημα και κόστη πάρκινγκ και κίνησης.
Toyota Corolla Cross